ANDA SEDANG MEMBACA

37

Harapan Terakhir Umat Manusia (Dan Liverpool)















Adik Jack Wilshere, penggemar cekelat udang dan anak ikan Pipiyapong pernah berkata dengan penuh yakin bahawa Arsenal mempunyai peluang menjuarai EPL musim ini.

Tapi menyandarkan harapan kepada sekumpulan budak-budak berkulup samalah seperti menyandarkan kenangan pada sekumpulan pemain-pemain bersejarah.

Ya, kalau Liverpool ialah sandarkan pada kenangan maka Arsenal ialah kelab sandarkan pada harapan.

Macam biasa, untuk Chelsea memastikan Arsenal tidak menduduki tangga ke-2 EPL mereka hanya perlu hantar seorang pemain.


Sturridge - Jelmaan Dubuk Liar


Perebutan puncak klasemen seperti biasa menjadi taruhan antara dua kelab bolasepak paling power, Manchester United dan Chelsea. Manchester United macam kita tahu ialah Setan Merah yang terus mahu mengekalkan hegemoni dan daulat kerajaan syaitan di muka bumi ini. Dan Chelsea macam ialah penyelamat terakhir umat manusia.

Seluruh England sekarang mengharapkan pada Chelsea untuk menghalang Manchester United. Liverpool, Manchester City, Blakcburn Rovers dan semua kelab EPL lain kini bergantung harapan pada Chelsea. Kecuali Arsenal kerana mereka masih lagi berpegang pada 'In Arsene We Trust'.

Tetapi dengan hanya tinggal 4 perlawanan lagi ianya bukanlah mudah. Nasib baik Chelsea ada Nando Torreh, si dubuk albino.

Bring it on!



37 Ulasan:

Encik Akmal berkata...

exam woi pukul 9!

GGMU berkata...

In ART (Arsene We Trust). Bangang Bangang Bangang!!!.

Chelshit?? x apa lah..aku sbg penyokong Man Utd berdoa supaya Man Utd kalah dgn Chelsea dlm game liga nnt. dgn result mcm dubuk, berberapa kali kalah dgn Liverpool & chelsea pun gua x kisah. Penat je score point 3 tapi Arsenal dgn Chelsea buat buat kalah. Come on la wei Arsenal..chelsea...bagi tentangan skit boleh tak????? takkan aku nak celebrate awal kot kemenangan liga ke 19 Man Utd!!!!

Hizwan Nizam berkata...

berbual champion tapi habuk pon tarak. cehh podahh !

ggmu !

aRief berkata...

kalah ngan Arsenal ngan Chelsea.
MU bakal GG

easymustard berkata...

lau kalah ngan Chelsea takpela, biasa la dua hero bertarung.tapi Arsenal yang dah tak berapa nak ART tu nak menang ngan MU, kirim salam la.

wanpent berkata...

baru ingat ada org komen kalo ada benayon baru boleh torres ni boleh score

Hambali ® berkata...

apa plak pipi nak carut kali ni

talkIZcheap! berkata...

Torres dah score, baru abang Luci nak up entri Penyelamat Dunia ni...

suka la tu, Torres dah score... :p

ayobkelubi berkata...

kah kah kah kah!

yer, saya suka liverpool.saya ok jek!.

lara_nur berkata...

makin rasa kurang teruja bila MU asik menang, dan lain-lain asik kalah.

Kamonlahhhh..

LS berkata...

hahaa!

top_ace7 berkata...

Gambar ke-dua dari atas, Arsene Wenger bengang sangat sampai buat Rasengan! Hahahaha.

pakkordi berkata...

Liverpool telah membuatkan nombor 19 itu jadi keramat kerana Liverpool juara 18 kali.

Tahniah pada ManUre kalau juara 19 kali, tapi kelab-kelab lain apa cerita? Takkan tak nak kejar kut? Nak harap Liverpool dan Manure aje buat rekod ke?

Adoiyai...

aRief berkata...

xabis2 sandar kat kenangan

nyzm berkata...

jack wilshere sebelum ni pun pernah bersabda yang man utd akan dropped points.. sekarang sape yg dropped points? kahkahkah!

Shankly berkata...

sajer tu .. itu pn nak kecoh ..
itu semua keja Freemason bookie .
kang nnti next week Man yuu lwn arsenal x der yg nak beli nombor .

.

rashideeshukri berkata...

tahukah anda, Wilshere tak layak dipanggil anak ikan Pipi sebab beliau akan menjadi bapa kepada anak luar nikah ex-girlpren dia tak lama lagi?

aku rasa la, memang diorang ni dah pakat nak blah Arsenal kot. biasa la, muda-muda lagi, ada market tinggi, Arsenal pun tanak naikkan gaji (mungkin).

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

Kita semua dah tau ending EPL/BPL sejak dari mula lagi.. kalau tak no 1, no 2.. itulah MU.. glory hunter? gile ape nak sokong team lemah.. ceh!

rashideeshukri berkata...

@dany: cheit, kata-kata seorang gloryhunter kepada gloryhunter yang lain, kah kah kah.

mrfathi berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
mrfathi berkata...

biar skor sejibik tapi kutip 3 mata drpd main ART tapi dua gol bolos sebab Nasri tak pandai jaga tepi gawang...huhhh

GGMU!!!

muhamad imran berkata...

buruk gila lah muka sturridge.

saiful aizat berkata...

jangan tak tau, arsenal kalah sebab ejen iluminati setan merah tolong. yaaa, berkat doa penyembah kesatuan setan merah, ejen yahoodi laknatolllah telah memadamkan impian arsenal untuk dapat tempat ke dua dalam beberapa taun ni. takyah cite #1, #2 sudah.

hantuLongkang berkata...

we don't give a shite even if MU hit the 19 this may..they're puffs and gaye anyway...and we don't give a slightest bit of fuck even if chelsea could snatch the title either...they got plastic fans with plastic smile any other way...

ufck your gloree-glory and keep your plastic flags out of the flying zone...and uh, arsenal were properly fucked..man city are full of half-wit rent boys...spurs are bla bla bla.....

keh3..lama tak merepek sini..makin teruk senggugut kem MU dan chelsea nampaknya :D

Hazard Ali berkata...

Apakah EPL tahun ni bakal pancut awal, yakni lagi dua game?

Tanda²nya sudah ada...

talkIZcheap! berkata...

nak give a shit amende kalo team sendiri dah awal-awal lagi shitbrix? lolzz!!

:p

bojan berkata...

banyak bunyi plak fan kelab sandar pada kenangan ni..cuba la contohi fan kelab sandar pada harapan ni..duk diam-diam sampai habis musim!

hantuLongkang berkata...

sandar pada harapn memang takde banyak sangat benda nak dicerita...sandar pada kenangan memang banyak cerita dia...100 butir pun tak abih cerita lagi...haha

mrlrie berkata...

fuyooo el nino score punya syok celebrate.. dah sropa menang BPL hehehe

Nik Saiful Anuar berkata...

cayalah, keep it up el nino

Mukmin Selamat berkata...

power betul el-ninny

Santo berkata...

go go aslan!!

ijan berkata...

luci cakap nak cite skali pasal perak kalah mse tweet ari 2...xde nmpk pon sepatah pkataan perak,cite pasal dubok je

keli berkata...

FIRE ARSENE WENGER NOW!!!! Kakakakaka....!!!

Liverpool menang 5-0, tu je yang penting. yeyyy... Team mana dapat title season ni gua da tak layan dah...Kitorg tak perlukan Chelsea nak selamatkan ape2 pon. Bweeekkk...haktuihhh..!! Kikikiki...

pokdegrunge berkata...

babi mg chea club plg power!!

Raiden berkata...

bangang bangang bangang!!!

Streetwizer berkata...

kah kah kah..tak ART langsung...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...