ANDA SEDANG MEMBACA

63

Keputusan Piala FA 2011 - Na Na Na Na Na Tegannu Juara Piala FA..........

Obefiend Weiland Ahad, Jun 12, 2011 , , , ,


Ho Yeah. Rebiu game

Since no one is writing in this god forsaken shit for brain blog I am going to dispense with the usual pleasantries by saying..
"HAHAHHHAH KELANTAN GOT FUCKING PWNED"

Seperti ribuan peminat ABK (Anyone But Kelantan) semalam, aku melompat-lompat kegembiraan bila Mohd Nordin Alias menyudahkan umpanan pemain apa tah nama dia ( I am not gonna pretend I know the name of the Ganu players) untuk membenan pasukan Happy Warrior pada minit ke 109.



Permainan semalam sebenarnya bosan. First half buat gua bosan gila babi sampai terpaksa main angry bird. Passing macam jubor dan jumlah shot on target boleh dikira dengan jumpa telur yang ada dicelah kangkang aku. It was that shitty. Permainan hanya menjadi TEH AWESUMZ selepas Azwan Roya menjaringkan gol untuk Kelantan. Chip yang dilakukan beliau membuatkan separuh stadium bergegar. Bendera Kelantan dan Pas berkibar separuh stadium. Sultan Kelantan buat muka senyum sindir di tepi Sultan Mizan sambil mengecek Blackberry beliau. Mungkin baginda menghantar BBM kepada Sultan Bola tetapi ini semua hanya postulasi aku.



Agong Bola hensem........


Secara serta merta perlawanan menjadi menarik. Terengganu terus mengamuk bagai penyu luka yang dicuri telurnya di Rantau Abang. Serangan bertalu-talu dilakukan ke arah gawang yang dikawal Khairul Fahmi Che Mat. Pemain Terengganu yang sebelum gol tadi sendu dan lemau, secara tiba-tiba menjadi cergas seperti Saleem mendapat suntikan Adrenalin selepas overdose cocaine di sebuah rumah tumpangan.



Hikmat Kubah Penyu Berdarah Amarah Sepadang


Irfan Bakti, coach Terengganu tak henti-henti memberikan arahan kepada anak didiknya supaya menyerang sehingga bajunya basah kuyup. M Karathu pula hanya duduk diam macam Wenger. Mungkin dia rasakan Terengganu sudah tak mampu melawan. Apalah sangat seekor Penyu terluka jika dibandingkan dengan Kijang Emas? Ye tak?..

Terengganu tidak menyerah kalah dan mencuba sedaya upaya. Pemain Kelantan pula sekor-sekor jatuh golek-golek , kejang otot dan minta ditukar. Sia-sia Al Jabbar sponsor tapi badan pemain Kelantan masih lagi lemah macam taik. Mungkin mereka tidak mengamalkan DR JISM dengan betul? Mungkin perlu beli herba yang dijual ABDUL SOKERNET pula kerana Al Jabbar tak boleh diharap. Kena tackle sedikit berguling-guling macam Sonic The Hedgehog sekiranya Sonic berwarna merah dan tahu main bolasepak. Akibat dari play acting yang sangat awesome ni (best acting injured seen on the pitch since Rivaldo) pengadil perlawanan Mohammad Nafeez Abdul Wahab memberikan 4 minit masa tambahan. Dalam masa tambahan pemain Kelantan sekali lagi main golek-golek tempang teng teng setiap 30 saat. Akibatnya masa ditambah lagi sebanyak 4 minit untuk memberikan jumlah Irfan Bakti Time sebanyak 8 minit.

Tinggal 30 saat sebelum wisel ditiupkan pemain Kelantan, Mohd Daudsu melakukan header yang cukup cantik masuk kedalam gawang sendiri. The stadium EXPLODED without any use of firecrackers. Peminat Terengganu melompat keriangan dan begitu juga briged ABK seantero dunia. Seperti Justin Bieber, Terengganu memegang teguh motto NEVER SAY NEVER dan perlawanan ini disambung ke masa tambahan.

Dalam masa tambahan Kelantan seolah hilang hala tuju. Terengganu beberapa kali melakukan percubaan bahaya tetapi Khairul Fahmi tangkas menyelamatkan keadaan. Walaubagaimanapun gawang dan harapan peminat Kelantan dirobek pada minit ke 109. Tiada apa yang boleh dilakukan oleh tunang si Jejari Runcing. Bola bergolek masuk kedalam gawang. Sekali lagi stadium meletup. Kali ini giliran DYMM Seri Baginda Yang Dipertuan Agong untuk buat muka senyum sinis kepada Sultan Muhammad V. Blackberry Agong ditonyoh mungkin sekali lagi BBM dihantar ke Sultan Bola.

Wisel penamat ditiupkan pada minit ke 120. Pemain Ganu berlari-lari anak macam di Muzadalifah. Pemain Kelantan terus tersembam ke tanah kerana frust. Di Astro Arena boleh lihat Anuar Mosespun muka kelat. Tidak ada pula camera pada muka Sathianathan, bekas coach Kelantan. Bila zoom seluruh stadium kelihatan beribu-ribu seat kosong. Penyokong Kelantan dah balik awal-awal . Punya la frust sampai tak ada nafsu nak bakal kerusi stadium tahun ni!

Syabas Terengganu! Saya mewakili ABK seluruh Malaysia mengucapkan tahniah dan terima kasih for KNOCKING KELANTAN OFF THEIR FUCKING PERCH. You can quote that!



63 Ulasan:

The Obefiend Blogs berkata...

in b4 Sokernet faking anti Kelantan biased fuck shit

Nik Saiful Anuar berkata...

congrats Ganu, bole isi bnyk2 telur penyu ngan lekor dlm tuh #lol

Kap berkata...

burn baby burn!!
hahah.
@JejariRuncing memang cute.

Abdullah berkata...

Menganjing Kelantan lg bes drpd liverpool..

( Woof2 )

Nwx berkata...

kelantan kalah sebab diorang sendiri gak..

dengan mercun,extra time lebih

berlakon injured, tambah extra time lagi

tapi paling best, OWN GOAL..

acap berkata...

puas hati la. baru nak naik dah blagak bagus. hahaha. kalo x dua bintang la kat jersi. well done ganu

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Terengganu menang Final FA 2011?!

Kenapa pula saya melihat peminat-peminat Pasukan Rahsia yang masuk ke padang dan menjulang Piala FA tersebut dalam emosi yang gembira, sambil ambil foto kenang-kenangan?

Hisyam Nozi berkata...

Woi obe, lawak sial entri ni! Kahkahkah!.

Hazwan Arif berkata...

awek kat bawah tu agak hot hahaha..pasni Happy Warrior akan ditukar kepada Angry Bird bak kata obe dlm twitter haha

The Obefiend Blogs berkata...

itu nantikan entry parodi di METROLL ok!

pizli berkata...

To penyokong Kelantan yang baling mercun. Padan muka!! Sebab kau masa tambahan jadi lama. Perangai tak berubah.

Nizam berkata...

tahniah daud su kerana menjaringkan 'gol kemenangan'!peteh ganu peteh!

eJAI berkata...

1. Mohd Nordin Alias menyudahkan umpanan Joseph Kallang.

2. Gua rase Wenger mane ade duduk diam. Lu tak nampak dia asyik baling-baling botol? Karathu rilek je..kahkahkah

3. Banyak sangat typo la Obe. Lu tak check ke? Ke lu memang pemalas?Kahkahkah... "bakal kerusi" tu ape?

Kahkahkahkah...

P/S- Awek ganu lawa2 jugak ek?

Streetwizer berkata...

gua tnggu rage geng2 team rahsia ni..kekekeke...

afrohead berkata...

quote: "Sia-sia Al Jabbar sponsor tapi badan pemain Kelantan masih lagi lemah macam taik"

kah kah kah!
part ni memang lawak!

talkIZcheap! berkata...

seperti biasa, fan yang team dia tak masuk final yang paling banyak bunyik, keh keh keh :p

Berbo berkata...

joseph kalang memang terbaik

ijan berkata...

siyes mmg rage smalam bile daudsu own goal...sek2 ganu da boleh buat agama daudsu kahkahkah...

btw ni quote dari memebe aku budak ganu
"menag bisig,kalah bising..br naik,br knal bola da nk bising.bodoh!pastkan sume psukan berganding bahu x bg klntan menag pape smpi2 bile2.hahaha"

aku ingt kn ganu ni ciomolot dgn klntn,rupenye tidak hahaha

rashideeshukri berkata...

gua rasa kalau Terengganu dah start comolot dengan Klate, malaikat Israfil dah boleh mula tiup sangkakala kot. kah kah kah.

mana pernah tak bergaduh diorang tu. tapi semalam tak bergaduh pulak. mungkin berita tak keluar lagi kot.

apa-apa hal, 18 minit terakhir adalah MADNESS. walaupun gua tak berapa suka sangat Klate, chip Azwan Roya dengan save-save KFCM memang terbaik.

Fazrul Che mat berkata...

Kelantan dengan terengganu ni bersatu bile Pantai Timur VS Lain2. Tapi bile diorg lawan sama sendiri, mmg lagi teruk dari yg lawan lain2.

hidayatullah berkata...

jahak ngak awok kite!!!!..

'Ariff Ansaruddin berkata...

last sekali tu, KNOCKING kelantan OFF THEIR FUCKING PERCH

hellghast berkata...

tipikal penyokong kelantan :

bawak bendera politik dalam sukan

tak bakar mercun,bakar kerusi,atau bakar hati team lawan.pendek kata semua nak bakar!

KNOCKING KELANTAN OFF THEIR FUCKING PERCH.
Enough said.

keli berkata...

Game mmg bosan....
Syabas terengganu
Takziah Kelantan! :P

Sekarang ni dah ada ABK ke..LOL!

victoire berkata...

Yang tak tahan dah mule mengerang2 kesedihan kalah sebab rasuah laa katenye.. Ciao cibai

Alif Ozsmarani berkata...

Aku harap kelantan menang Liga super tahun ne.



and i wanna see hows the so call 'ABK'
react on that.

Tahniah Terengganu!


GKG!

Awang Joe berkata...

power...kijang emas mmg power...score 2 bijik...memey hebat demo2 nie...syabas dr kawe...tp kenapo demo dok wat kelik pialo?oooo...punoh...punoh...!!

paRK^hyUN^fiQ berkata...

agak2 kalo 2-2 bas benti kat r&r,ade perang x?
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA~

ezham berkata...

wahh entri dari hater. gaya gaya Manshit dah Kelantan ni ramai hater. kekekek

pokdegrunge berkata...

rlex boh sex kiter lake..
to klantang jupe mula..
ganu maen bjok g mlm..
tim pata timur mmg bsatu ble lwn sgor..(fuck sgor)
tp kalu temu ganu klate, pecoh stdium..hidup TG haji hadi+ nik aziz..dere PAS ng PALESTIN bapok gong mlm..stdium bkt jlil?? tim pata timur punya la wei........!hahahahahahahahahahahahahaha

pokdegrunge berkata...

xyoh kutuk sex2 kiter..
sex pantai timur mmg power maen bola..yg itu kne dibanggakan..peh cankap luar la plak..ABN..anyone but najib..haha..obe mung xyoh msuk capur r..x wehi ak..luga ak..

asipo berkata...

"Ganu ibarat penyu cedera dicurik telur" nice

sephia berkata...

TO hellghast : bendera parti juga berkibar di tempat Tganu ye..jgn lupa Tganu juga penyokong kuat parti itu.

entri paling gorm! itu bukan own goal 100%. inilah mereka2 yg hanya bersandarkan berita2 hangat di tv.

yg pasti sharbinee tetap low class di mata negara!

Ajiz Zulkifli Nasution berkata...

Puas hati tgk game ni eventho kat skrin 32" je...cuma 1st half memang takde game..bola berkeliaran kat tgh padang je...lepas abe roya score barulah ganu panas jubor main betul2..

to alif ozsmarani -

menang liga super? erkkk..baki 2 perlawanan kena jumpa Perak dgn Sabah..aku tak rasa happy warrior boleh makan Perak tmbh pulak mental tgh down skrg ni...anyway, best of luck to u and your happy2 warrior..muahaha

Jarr berkata...

"yg pasti sharbinee tetap low class di mata negara!"

atas sebab apa?Chipped goal Azwan Roya?

Atau sebab dia save Nor Idlan Talaha punya shot?Penyokong kelantan ngan penyokong indon tak banyak beza.Ade ke main laser..Sharbinee sikit pon tak goyang.Siap baling mercun kat keeper Ganu.

Siapa LOW CLASS skang?Mentaliti tu ubah dulu.Baru chop org lain LOW CLASS...

Ajiz Zulkifli Nasution berkata...

Stuju 200% dgn Jarr...se'low class' dia pun,tetap keeper no 2 negara...by the way bukan pada mata negara,tapi pada mata ko sorang kot Sephia..

Hannibal King berkata...

BODO PAH CEROH SEKOR2!

cantona79 berkata...

tahniah treganung..penyu tak menangis lagi..

ijan berkata...

haha...aku ingt fan klntn yg low class xde dalam sokernet..rupenye besepah....
kamon la ni sokernet klu x puas hati pegi lepak kat ngocoksoghewarriors.klate.com
kahkahakah

zu berkata...

gua ni bukan la penyokong mana2 team yang main malam tu.
ingatkan nak sokong kelantan. sebab nak merasa happening penyokong dia.
tapi lepas cilok2 naik motor nak carik parking, sekali gua salah salah pintu masuk ke port terengganu.
itu jam terus gua jadik penyokong terengganu.
very last minit tu, tatkala penyokong2 terengganu mula keluar stadium, daudsu memanggil mereka masuk kembali.
gua rasa gua dah port tingkat yang paling atas dah.
tapi apa kelancau masih lagi kena mandi entah air apa dari mana datang entah.
tapi memang happening la.
mungkin sebab kat area gua port tu ada dua orang karkun yang masa half time break, pegang bendera terengganu, tadah tangan berdoa.
apa yang dorang doakan, gua tak tau.
dorang doa suruh kelantan kalah ke, atau dorang doa suruh terengganu menang.

hantuLongkang berkata...

malas nak cerita panjang, aku ulang balik la apa aku dah pos kat tempat lain kehkeh...the last 10 seconds that shook the red warriors, and soon after that :D

awok kita ngiga akor ttepik, awok dia senyak ttupah pah ke suk...
awok kita nnopak ddatah kkusi, awok dia khekoh kkusi...
awok kita wat ombok, awok dia wat bodo...
awok kita sumbak sutir lagi, awok dia sumbak llinger...
awok kita nnyanyi suh balik, awok dia beghiok tubik...
awok kita buleh piala, awok dia buleh nyior :D

kareem berkata...

sex2 kelate ni kalo nk komen kat sokernet ni kecekla bahasa KL...baru gua paham...kahkahkah...

keli berkata...

Lepas ni Ganu boleh dah bubuh bintang kat jersi gak...kah kah kah
Kalo Kelantan menang MSL korang paham2 je lah....kah kah kah.

hellghast berkata...

@ Sephia,lu memang bangang! gua tak kata hanya di stadium bukit jalil,tapi gua kata,jangan campur adukkan permainan dengan politik! lu tak sekolah ke! adoi.
kita pegi tengok bola! bukan nak pegi ceramah! sukan dan politik jangan dicampur adukkan! sport is sport,politic is politic!

sudah! kita tengok liga super pulak pasni! hahaha!!!

pokdegrunge berkata...

sukan pon ad gok btas agama..politik ni tadbir..pentadbiran dlm sukan..ad agama gok..mung pahamg dok??

Jimmy Stracqualursi berkata...

@ hellghast

bro ilek ar, wa rase sukan + politik tu yg buat lg meriah beb. bila ada banter camtu baru seronok. wa ingat lg final piala m'sia 09, belambak2 bendera partai islam timbul kat kwsn set klatang, pahtu geng jang balas kibar bendera umno ngan johor. saje bakor line la katekan. lgpun rezal zambery ngan deris karim tu pn mmg org johor pun, jd memang obvious la pertembungan selatan & pantai timur waktu tu.

kalo tengok bola europe pun camtu gak (eg. left wing roma lwn right wing lazio, rangers lwn celtic & byk lg), kita bukan takat nak pembangunan mutu permainan je, mutu sokongan pun kena meningkat gak.

talkIZcheap! berkata...

takpo2, bo baloh... Liga Supel dah dalam tangan kelate, unless kaloh nga Saboh, Selangor meney, atau Tganu meney 6-0, Selangor seri... waakakakak!! owh, kalu Kelate seri nga Saboh, Selangor masih bleh potong, tapi kena menang 12-0 la...

gud lak!

Mohd Hilmi Sauti berkata...

kahkahkah....mne si ajis zopkepli tu???.rase bole makan perak??nahhh..amek ko..klate dh menang dgn perak..ada apa hal???wahahaha
well..dh kalah piala FA,xpe..we accepted it..jnji kte cooll..kte still ada piala liga in our hands..
tp yg pastinye mcm kate TiC..pnyokong yg team die xmsuk final lg byk bunyik..wahahaha!!!
btw,aku dgr2 la kn..btol ke obe ni dropout UTP?

Ajiz Zulkifli Nasution berkata...

dude, ini sokernet..motif blog ni lebih kpd menganjing instead of memberi informasi..itu pasal la penyokong team xmasuk final lg ramai mengomen..duhhh...and 1 more thing,apasal isu obe seorang droput tetiba masuk kat sini? tak boleh terima kena troll dgn seorang droput ke bro? duhhhhhhhhh lagi!

Katok berkata...

Benda dah lepas, tak apalah. Dan pasukan2 lain termasuk Kelantan, tahun depan cuba lagi. Sama-sama kita meriahkan sukan bola sepak Malaysia. Dan yang paling penting, sama-sama memerangi jenayah rasuah dalam bola sepak Malaysia.

Dan penyokong patut lebih bijak, sebarang usaha baling objek, mercun ke dalam padang adalah suatu perbuatan terkutuk. Penyokong mana-mana pasukan pun sama je. Kecoh juga dulu penyokong N.Sembilan bakar bendera Kelantan. Pada aku lagi teruk dari bakar kerusi.

pokdegrunge,
Rilek boh sek kito blako. Tapi kalu jupok Obe aku heret jugok gi tepi.

p/s: Nanti ada la ni yang cakap kalau tak puas hati suruh aku lepak ngocoksoghewarriors.klate.com. Bodoh Ijan. Mat rempit aku rasa dia ni.

talkIZcheap! berkata...

dude, dah tahu ini blog menganjing, perlu ke ko bagi informasi mengenai blog ini merupakan blog menganjing? duhh...

ijan berkata...

sori aku bukan rempit..mat rempit tak bace sokernet..dieorang bace ngocoksoghewarriors.klate.com..
ROFLMAO

IjaXX berkata...

hahaha... ramai rupanya yang butthurt ngan team Kelantan.. haha.. hepi nye dia bila team Kelantan kalah..

Katok berkata...

Alahai... Rempit Ijan tahu ke makna ROFLMAO tu apa? Kalau tahu bagus lah. Rempit Ijan jenis membaca juga, tak ada lah sibuk rakam 3gp dengan aktiviti buang anak.

Dah cuci karburetor ke belum?

Ajiz Zulkifli Nasution berkata...

*talkIZcheap!

kena bg informasi kepada mereka yg belum sedar...suprisingly, ramai yg tak sedar..mungkin baru folow blog ni 2-3 minggu lepas kot.

Mohd Hilmi Sauti berkata...

wahahaha..sorg lg manusia yg xthu erti menganjing...ajis2..kepada saudara ajis..kalo nk menganjing,tggu le biler team tu dh kalah..bru lerr menganjing...kahkahkah...ni team mne neh?mesty team yg dok liga perdane neh..keh3
utk pengetahuan saudara ajis,aku dh lme dh ade kt cni..sblm team klate ade stu bintang lg dh ade dh..buat pengetahuan saudara lg,blog ni dlu utk bg info+humor secare sarkastik kpd pembace..time tu,aku tgk n bce,rasenyer xde plak obe ni kuarkn articles hatred cm skg neh..well,evrything is changing..enuff said!!
seyes,dlu aku enjoyed gile bce articles obe,skg ni..hahaa..paham2 sdiri la kn obe kn?

Ajiz Zulkifli Nasution berkata...

dude..aku rasa obe ni bukan nganjing kelantan je..itu hari masa selangor kena 5 bijik pun dia nganjing gak...tahun lepas n.sembilan kalah piala malaysia, dia juga yg paling rancak menganjing...dah memang objektif dia sbagai penulis kat sokernet utk buat org senak jubor so layankan jela..Btw, aku ahli SFC dan setahu aku selangor bukan team yg main liga premier..

ijan berkata...

aku rase banyak jenis rakam 3gp ni budak kelantan je kahkahkah
bodoh susah nak ajar aku rasa budak ni

pokdegrunge berkata...

obe koya thu blake pasal bola..jpe pakat timbot..pakat katok rama2..obe ng najib lbh krg je..puih..!

Katok berkata...

Rempit Ijan,

Pendapat aku la kan, sendiri buat lawak dan sendiri gelak tu lebih bodoh sebenarnya. Kesian Rempit Ijan. Itu lah, orang lain pergi sekolah belajar, kau pergi sekolah hidu gam. Macamana tak gagal? Merempit aje lah kerja kau.

pokdegrunge,

Katoookkkkkkkk!

ijan berkata...

semngat betol nak cakap aku mat rempit..aku rase ko ni mangsa buli rempit...tu yang ko nak tuduh sume orang rempit...sakai

MENJ berkata...

Wackiest piece of writing that I've read so far from Obefiend.

Katok berkata...

Eh, setahu aku hanya ada satu rempit, iaitu Rempit Ijan. Tak tahu lah kalau-kalau Rempit Ijan ada masalah membaca.

Rasanya dah terang lagi bersuluh Rempit Ijan seorang yang gagal.

Rempit Ijan mesti merempit guna Suzuki RGV.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...