ANDA SEDANG MEMBACA

25

Menentang kehadiran kelab lemah dari EPL

j or ji Khamis, Julai 14, 2011
Persiapan pasukan Harimau Malaya dalam kelayakan ke Piala Dunia terganggu dengan kehadiran 3 kelab lemah dan tidak berpotensi dari England.

Arsenal, Liverpool dan Chelsea.

Apakah yang FAM dapat sehingga sanggup memperjudikan stamina serta kekuatan pasukan Harimau Malaya ini? Bagaimana jika mereka tercedera? Adakah perlawanaan kelayakan ke Piala Dunia tidak penting? Adakah mereka terlalu yakin mampu mengatasi Singapura? Mungkinkah terdapat unsur-unsur mementingkan keuntungan atau rasuah disitu? Adakah FAM minta di BERSIH kan?

Boleh jadi juga bukan salah FAM?

Kedatangan 3 kelab lemah itu tadi lebih kepada marketing. Bukan untuk pemanas badan, jauh sekali mahu menguji cakaran Harimau Malaya atau berkongsi skil. Mereka datang sambung cuti aje. Cuma kali ini secara berkumpulan. Yang banyak buat kerja dan berpeluh lebih ialah team marketing mereka. Memasarkan jenama kelab mereka sebagai satu brand pilihan peminat bolasepak di Asia.

Harimau Malaya dapat apa?

Dapat letih! Nanti tak cukup cergas ketika tenaga benar-benar diperlukan ketika menentang Singapura.

FAM tidak tegas! Tidak proaktif bertindak dalam memastikan pasukan Harimau Malaya benar-benar berada dalam keadaan cukup rehat serta moral tinggi untuk menentang Singapura nanti. Dilaporkan juga penyokong Arsenal mem-boo pasukan Harimau Malaya! Itulah sikap penyokong pasukan lemah yang dah 6 tahun tak orgasm! KEJI! Memuja penjajah! Budaya Kuning dan tiada rasa cinta pada tanahair sendiri. Rais Yatim tolong tengok-tengok la sikit hal ni.

Itu baru pasukan lemah yang berada di kedudukan ke 4 liga, yang dah 6 tahun tak menang piala. Sabtu ini Harimau Malaya terpaksa merendahkan lagi mutu permainan mereka, merendahkan lagi moral serta kelas mereka apabila terpaksa melayan pula pasukan Liverpool!!

Astaga! FAM! Bangun la! Liverpool bukan standard Harimau Malaya! Layak ke pasukan yang berada di kedudukan ke 6 liga menguji ngauman Harimau Malaya? Arghhh! Tekanan aku! Berhenti la menghina pasukan sendiri. Ikut sejarah, Harimau Malaya hanya melayan Big 4 sahaja! FAM sepatutnya menghantar pasukan Melaka pada Sabtu ini menggantikan Harimau Malaya. Masih belum terlambat untuk membuat perubahan itu. Go Melaka Go!

Apa punca semua pasukan EPL nak datang panas badan di Malaysia ini? Panas sangat ke Malaysia ni? Arab Saudi lagi panas rasanya? Apa ingat tahun lepas Manchester United datang panas badan kat sini terus jadi juara ke 19 dengan menghumban Liverpool dan final UCL, pasukan lain ingat boleh buat benda sama? Interlok hang!

Manchester United melayan Harimau Malaya dengan penuh professional dan mereka datang bukan tujuan marketing. Lebih membanggakan, penyokong Manchester United memberi sokongan padu sama rata kepada pasukan Harimau Malaya juga semasa perlawanan berlangsung. Mereka tidak boo pemain tempatan. Mereka tidak keji malah Malaysia tetap dihati.

Aku dengan ini melancarkan 2 page di fesbuk iaitu;

1. Mencari 000,003 orang menentang kehadiran kelab lemah dari EPL merosakkan persiapan Harimau Malaya ke saingan Piala Dunia, dan

2. 1Melaka minta FAM gantikan Harimau Malaya dengan pasukan Melaka untuk menentang Liverpool sabtu ini.

Korang carik dan tolong 'LIKE'.


Kehkehekehjekehe...

25 Ulasan:

pizli berkata...

Kelab lemah? Heheheeh..

Jarr berkata...

kahkahkah!
jorji jorji...
tak abis abis...

eh next week roger roger.

fikiranlicin berkata...

mentaliti Manchester Unitet. tak habis habis berdengki.

j or ji berkata...

hahahaha

Harimau Melaka sedia berjuang!

Jarr.no problemo!

Nik Saiful Anuar berkata...

ah! klau fan man u pon slh eja nama tevez, fans la sgt kn? kehkehkeh

Bangkaibernyawa berkata...

fuckkkkk offfffffff Man Utd...hidup harimau malaya

rashideeshukri berkata...

tak kira la yang datang MU ke, Barca ke, ni nak dekat dengan beriban-riban international game ni, bangang apa main game takde pekdah macam ni?

kalau Harimau Malaya kalah dengan Singapura nanti, FAM kena jawab dengan semua rakyat Malaysia.

hantar TNB Kelantan pun takpe rasanya.

aksara: lysataeg - lasertag?

saf berkata...

sapa yg BOOO tu blodoh dan bebal...sebebal arsengal...

latecomer berkata...

setuju. sepatutnya hantar kelab liga primier je.

Hazard Ali berkata...

Tah.. BLODOH betul. Huh.

AKSARA : 'thcleol' = Theo Walcott???!!

Hizwan Nizam berkata...

kehkehkeh.
gua suke!

Hambali ® berkata...

Ini stragei brader. strategi.

Temasek punya player kan banyak mat salleh + nigga. Bukan zaman fandi ahmad atau v. sundramoorthy dulu. Kita kena fikir out of the box kalau nak lawan temasek masa kini.

Inilah tektikal teragung FAM yang kita semua tak pernah terjangka iaitu ilmu membiasakan diri bertarung dengan mat salleh dan nigga sebagai persediaan lawan temasek nanti.

Jadi bila jumpa temasek nanti, s.kunalan and co tak la terkejut sangat bila tengok ramai player mat salleh dan nigga.

sephia berkata...

kalo liga super & FA selang 2-3 ari player dah letih..ini yg 2minggu 3 game lawan baka europe camne lak..lepas tuh terus g singapore utk aksi seterusnya..apakah paedah suma ini? kalah nanti boleh cakap alasan letih aksi persahabatan.

kareem berkata...

Manchester datang bukan utk tujuan marketing?kahkahkah...jorji..jorji..

Isu boo tu gua rase tak tepat sbb fans bukan boo aidil sebaliknya chamakh yg kene boo sbb takik kaki aidil. Gua dok ngan geng arsenal msia, so,dorg mmg bg sokongan padu kat dua2 team tp time chamakh tackle aidil, habes kene boo bdak tuh. Gua taktau la kalau ade yg boo player msia sebab yg dtg bukan fans dr msia jer. Ade dr singapore n indon bai...

Sabarla jorji, next year kte panggil Manchester okayyy..

Cob Nobbler berkata...

semua bajet macam lahir kat Walthamstow,Islington,Leytonstone atau Hackney je semalam.

kahkahkah!

aksara: myoni - mayonnaise?

Unknown berkata...

orait la jorji. kita suruh pasukan kesayangan FAM la lawan, Pahang. tapi pahang xnak lawan liverpool, mereka kata x standart.. yg layak pahang lawan menchester united

keli berkata...

Macam biasa entri jorji yang keji mcam selalu..:P

Unknown berkata...

dua tahun lepas manchester unitek bermain seperti perlawanan akhir dengan adegan bentesan keras seumpama final play-off ke Liga Perdana Inggeris. arsenal je steady semalam, kasik ampat bijik terus. mencester unitek siap main 2nd leg tapi mampu menang 2-0 je? cuihhh..

missnadira berkata...

haha..tulah, rasa2 semua fans belah saya sokong dua2 team.xde pulak boo2 pemain malaysia.maybe 7 8 org fan kazakhstan punya kerja kot boo boo ni.:P

and lol at the aksara.

mine was

halstma : gula2 Halls + asthma?

hehehehhehe..:P:P

pokdegrunge berkata...

fam bodo
mu bodo gok j..

talkIZcheap! berkata...

hidup jorji!! Bersih-kan Sokernet... :p

talkIZcheap! berkata...

nampaknya komen-komen di sokernet ni dah semakin matang... dah lama sangat takde bola untuk tontonan kot? Aku cadangkan korang pergi tengok 'Piala Dunia Gadis' (terms pinjam dari Sokerleaks...:p)

Baru betul-betul beautiful game!! :p

p/s: betul ke diorang boo Chamakh? kalau betul, bagus lah... kalau boleh, boo jer satu team Arsenal tu terus... bila lagi nak lepas geram 6 tahun tak pernah menang apa-apa, ye dok? (sekali gus melepas geram kena nganjing ngan geng-geng MenYU, Chelsea dan even Spurs dalam tempoh tersebut... LOL!!)

Streetwizer berkata...

gua booo kat adik gua ajer sbb balas tiket gua...cilaka...

mr m berkata...

aku penyokong arsenal...tapi aku xde masalah dengan artikel ko...sbb ada benarnya apa yang ko katakan...

BODOH sebab boo Harimau Malaya dan mengadakan perlawanan ni time2 dah dekat nak lawan singapore...

Nampak untuk keuntungan semata-mata...

wonderfulsoneboices berkata...

bab boo tu datang dari Arsenal indon and singapore gooners punye fan law x pergi stadium,jgn assume yg bukan2.
banyak la man united ko.
man united lagi memalukan satu stadium complete merah,
at least ak pakai baju malaysia tyme game arsenal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...