ANDA SEDANG MEMBACA

22

FT: Liverpool 3 - Bolton 1

Jannah Ahad, Ogos 28, 2011 ,
Tadi aku menonton perlawanan bola sepak diantara Liverpool menentang Bolton Wanderers di Stadium Astro. Di rumah. Di Kuala Lumpur. Sekarang tengah cuti raya.

Menonton di rumah lain pula cabaran dia. Kami ada extra commentators. Ada abang-abang aku di rumah. Macam-macam cerita keluar. Paling kelakar, game Manchester United lawan Arsenal esok sempat dijadikan isu untuk perdebatan.

Seperti yang anda sudah pasti tahu, selepas membaca tajuk entri blog ini (obvious spoiler) kami menang 3-1 di Anfield.


Jordan Smooth Henderson



Martin Hard Skrtel



Charlie Accurate Adams

Kemenangan bergaya dengan jaringan daripada Jordan Henderson, Martin Skrtel dan Charlie Adam. Bolton pula membawa pulang gol konsilasi menerusi Ivan Klasnic. Untuk full statistic details, kamu boleh click sini. Oh dan gambar-gambar diambil dari sini.



Suarez bersungguh-sungguh tadi, tapi dia tak skor, monyok je muka lepas kena sub

Menonton game tadi memberikan aku harapan. Harapan untuk meneruskan kehidupan yang penuh dengan pancaroba ini. Liverpool menunjukkan semangat ingin menang dan ini sekaligus menunjukkan konfidens pada gerak tari permainan bola sepak tadi. Smooth passing. Lovely header goal. Accuracy terlampau.

Cuma tadi banyak missed chances. Kalau pikirkan tamak haloba, boleh 6-0. Oh well.



Sexy Andy. Sayang masih tidak skor gol, tapi tidak apa,
bila tiba saatnya waktu, akan ada juga itu.

Dan kami di Sokernet ingin mengalu-alukan kedatangan Sebastian Coates, berumur 21 tahun, berasal dari Uruguay, defender mungil dari Club Nacional de Football. Adik manis, nanti kerja keras bantu Carra defence baik-baik okay?

Mata dia. Cantik.

Masih terlalu awal untuk berkata apa-apa, saya tidak mahu bongkak dan mengatakan Liga Premier milik kami. We take it one match at a time okay boys? Satu game demi satu game. Maintain sahaja permainan cantik, camaraderie semangat setiakawan dan mungkin, satu hari nanti, kita akan bawa pulang Piala Premier League.

#YNWA

22 Ulasan:

naqonaqiuddin berkata...

ak xsuke maen nombor2......

Apit berkata...

lucas ni bila la nk blah dr liverpool...sampah!

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

makin mengganas kem liverpool ni.. entry demi entry.. jorji ngan fdausahmad mane ni??

muhamad imran berkata...

sedap mate fan liverpool tgk diorg dekat atas table epl

Özgür Çek berkata...

lucas perform kot..

say- O berkata...

lucas punya main function bukan start attacking play, tapi destroy opponent punya play. kalau ko tengok2 betul2 semalam, berapa banyak opponent's play yang disrupted sebab dia masuk sliding-tackle- pressure- tolak- block.

haiya.

pakkordi berkata...

MasyaAllah! Terlalu power team awak ni jannah.

aranhellstorm berkata...

"lucas performance easily could be missed by an untrained eye" - Paul Tomkins, Penulis/Pengulas Bola Sepak macam Lucy. haha

mata lu tak terlatih agaknya encik Apit, dia tak akan jadi player of the season, season lepas kalau dia sampah kot?

oh ya.. welcome PakKordi.. sian jannah season lepas, alone in the battle.. heh heh heh..

bUdAkmILo berkata...

rindu dgn gerrard lo!!

aRief berkata...

bile lucius nk update ni. bosan bace post liverpol je.

The Transistor berkata...

Ntah ape bodo kate lucas sampah, ko pg skolah, masok balek team bola ko tu blajar blek cam mane nk jd defensive midfield

keli berkata...

Gua jangka Lucas Leiva akan jadi antara defensive midfield terbaik.

Tapi sorry Jannah, Carroll memang sexy, tapi secara jujur ikhlasnya gua rasa liverpool bermain lebih baik tanpa die dan KK membuat pilihan yang tepat semalam. Camne pon die muda lagi banyak masa lagi.

Sebastian Coates gua rasa boleh gantikan tempat Sami Hyppia. Tinggi gak mamat ni.

Suarez hampir2 nak score semalam. Tapi die chip bola tu tinggi sket je. Bengang gua masa tu.

Ok kesimpulan senang citer liverpool gua kompem top 4.

LS berkata...

liverpool main baik semalam.

aksara: rettypo

Streetwizer berkata...

tahniah liverpool, misi menganjing belum lg terlaksana...

sinach zawawi berkata...

ape kes lucas x perform?perform bukan pada score sheet n assist jer. perlu igt tu. aku lebih rela pilih dia d=first eleven dr consider carroll.

anyway, good game smlam.aku dah cuak takut seri sbb cm game sunderland itu hari kita control game.pastu waste byk peluang.last2 draw. sib bek skrtel tetiba on form plak.nice one..

kesian gak suarez kena sub tanpa score.tp dia miss chance one on one terbaik dia.itu betul2 sayang.tp cam biasa,xde suarez mmg xbes game smlm.

coates center back kan?hopefully dia perform gile.defend liv mmg ade loophole sket kadang2.perlu CB yg kuat n xbyk buat silap.

THIS--> "Masih terlalu awal untuk berkata apa-apa, saya tidak mahu bongkak dan mengatakan Liga Premier milik kami. We take it one match at a time okay boys? Satu game demi satu game." terbaekk
ynwa

sinach zawawi berkata...

ape aku ngarut kaitan andy caroll ngan lucas ni? haha,abaikan

anas saifuddin berkata...

game liverpool semalam smooth.passing cantik.cross cantik.boleh bantai byk smalam.

gudluck new liverpool!

Awang Joe berkata...

kamu kata sesuatu yg btol SAY-O ...tahniah...lucas mmg main bgus smlm...good defensive...best play ever by lucas...hehe


p/s-harap adik manis ganti tmpt pkcik carra yg dh semput...

frwls berkata...

Contoh bangang bertali arus, ialah Apit. Apa bangang cakap Lucas main macam sampah? Tengok bola pakai telur?

Özgür Çek berkata...

mungkin dia tgk lucas yg 2 season lepas,maafkan dia sejarah lama sukar dilupakan...

charlie adam is the new gerrard!!
walk on...
YNWA!!

Jimmy Stracqualursi berkata...

martin "hard" skrtel? wowz

aksara - inbas, main dota laluu

Kurast berkata...

tetiba byk post liverpool, bagus dan teruskan ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...