ANDA SEDANG MEMBACA

37

Tenang Menongkah Arus Deras

Lucius Maximus Isnin, September 19, 2011 ,


Perlawanan EPL hujung minggu yang sudah ini sebenarnya memang telah dirancang supaya menemukan juara-juara EPL. Blackburn Rovers lawan Arsenal dan Manchester United lawan Chelsea. Mereka semua ini adalah juara-juara EPL. Lain-lain perlawanan sekadar melukut di tepi gantang.

Dalam pertemuan di Ewood Park, Blackburn Rovers (juara EPL musim 1994/95 dan suatu masa dulu pernah mempunyai ramai penyokong di Malaysia) bertemu dengan Arsenal (yang menduduki tangga ke-12 pada musim 1994/95).

Dengan hanya bersenjatakan Yakubu Aiyegbeni dan semangat Yak, terlalu mudah buat Blackburn Rovers menundukkan Arsenal 4-3. Art ni memang benda halus, dan benda halus ini hanya memerlukan kekuatan fizikal laksana seekor Yak untuk diletakkan di ambang relegasi.

Pengembala Yak dari Hindustan

Tapi bagi kem Arsenal, In Arsene We Trust tetap menjadi pedoman hidup seni mereka.

Lain ceritanya dalam pertemuan antara lagi dua juara EPL. Ya, inilah pertemuan yang akan menjadi topik perbincangan kita hari ini.

Minggu sudah kem Manchester United telah memohon debar dari kem Chelsea setelah semua 4 perlawanan mereka sebelum ini langsung tidak mendebarkan!

The Blues seperti biasa tidak menghampakan pihak lawan. Jika debaran yang dipinta maka debaranlah yang diberikan. Nasib baik Manchester United tak mohon kalah, kalau tak memang kalah kot dengan Chelsea.

Mohon debar

Separuh masa pertama  macam biasa Chelsea memberi peluang kepada anak buah Pak Alex untuk mempamerkan persembahan bergaya mereka. Seawal 8 minit lagi Chelsea membuka ruang buat Chris Smalling untuk meletak Red Devils di depan. Offside? Ah persetankan, Chelsea tahu bermain di neraka kita kena ikut peraturan setan, yakni tidak ada peraturan sebenarnya.

Pun begitu, untuk mengatakan Chelsea sekadar datang ke Old Trafford dan dilauk seperti Tottenham Hotspur dan Arsenal dulu adalah satu kesilapan besar. Beberapa kali The Blues cuba menguji penjaga gawang musuh David de Gea. Ramires tampil dengan beberapa rembatan manja untuk memberi sedikit debaran di Old Trafford. Sementara Nando Torres juga tidak ketinggalan dalam melakukan cubaan tersasar buat menghibur hati lara penyokong Liverpool di kedai mamak.

Gol Manchester United berganda pada minit ke-37 melalui rembatan peluru berpandu oleh Anak Rusa Nani yang dibiarkan masuk oleh Petr Cech. Macam biasa Nani melakukan aksi akrobatik beliau buat menghibur hati peminat Manchester United seperti FdausAmad dan Nazri. Turut tidak melupakan J Or Ji yang pastinya sedang menonton di rumah, Rudeboy Rooney diberi peluang menjaringkan gol mudah supaya J Or Ji dapat melakukan satu tumbukan padu ke udara!

Ini semua ibarat CSR buat Chelsea. Tidak apa.

Separuh masa kedua bermula dan dilaporkan AVB ketika dalam bilik persalinan tadi telah berpesan afar para pemain mula memberikan debaran yang ditagih Manchester United. Sebagai permulaan Super Frank dikeluarkan dan Nicolas 'Bilal' Anelka dimasukkan. Melihat kepala botak Anelka yang bersinar dengan 'nur' sudah cukup buat memberi debaran kepada semua setan di Old Trafford.

Sebagai buktinya, tidak lama sepak mula separuh masa kedua Anelka melorong bola buat Nando Torres memperdaya de Gea untuk gol pertama Chelsea. Jaringan Torres memberi debaran buat peminat Manchester United dan sakit hati pastinya buat penyokong Liverpool.

Doing a John Terry

Persembahan menarik disajikan dalam separuh masa kedua dengan Manchester United dan Chelsea saling berbalas serangan. Rudeboy Rooney mendapat peluang sepakan penalti tetapi melakukan aksi John Terry untuk hiburan bersama. Nando Torres juga tidak mahu ketinggalan apabila berjaya mengelak dari menyumbatkan gol ke gawang Manchester United yang ternganga bagi menghiburkan hati penyokong Liverpool.

Hiburan buat Liverpool

Tetapi apa yang pasti, sehingga wisel ditiup tidak ada tambahan gol untuk kedua pasukan. Chelsea bertandang ke Old Trafford di saat Manchester United tersangatlah powernya tetapi tidak mengikut jejak Tottenham Hotspur dan Arsenal yang disayurkan. Macam biasa, Chelsea tenang menongkah arus deras.

3 mata untuk Manchester United tetapi untuk Chelsea perjuangan jihad menentang kuasa setan demi menyelamatkan umat manusia masih belum berakhir.

Mohon debar pula nanti di Stamford Bridge.

37 Ulasan:

Lion-O (Thundercats) berkata...

Pengembala yak yg boroi..mohon kuruskan badan

idysur tagem berkata...

entri penuh bunga.

tapi kesimpulannya,

torres bodoh.

lampard bodoh.

terry bodoh.

bodoh.bodoh.bodoh.

Streetwizer berkata...

mohon torres buat lawak.

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

Debar la jugak sampai gelas gua jatuh tengok torres..

Encik Akmal berkata...

debar juga la rooney sampai kaki kiri dia sendiri block sepakan kaki kanan. kah kah kah!

Buenaventura Durruti berkata...

permintaan

aku minta cinta
dan dia datang

tapi bukan itu
bukan itu yang ku mahu
aku mahu cinta yang baru
bukan dia
yang datang semula

mujur
yang satu lagi
membalas mesejku
memberikan aku
satu harapan

harapan aku setinggi langit
mampukah aku mencapainya?

aku minta cinta

Posted by idysur tagem

idysur tagem,

mohon cinta!

hellghast berkata...

ape jadahnya si Buenaventura Durruti nih! lu nak ngorat pg tempat lain la setan!

btw...
gua dengan bangganya masih kekal menyokong Blackburn Rovers sampai sekarang...

Aksara : parness

Point of View berkata...

konek lu sokong blackburn rovers!

zOnt berkata...

torres adalahlah bayang2 sheva...mahal tp xtau sepak bola.kahkahkah

hantuLongkang berkata...

"Jika debaran yang dipinta maka debaranlah yang diberikan. Nasib baik Manchester United tak mohon kalah, kalau tak memang kalah kot dengan Chelsea."
- lucius maximus -

hahah..macam sial..haha

apa2pun, 50j harga torres..mesti la serba boleh..buat lawak pun buleh...terhibur aku..keh2..

SocketWorld berkata...

eh.. Chelsea season 94/95 tangga ke bapa? Hahahahaha..

/season where Chelsea kena Double-sayur dgn relegated Norwich.

RBK berkata...

wakakaka

LS berkata...

apo bondo nak konek2kan org.nak konek mintak gayboy la bodoh.

nice entry la lucy.ehehe.

ijan de bunks berkata...

kah kah kah
kalah 5 ke 8 ke kalah jugak
bagi setan tiga mata.

Hazard Ali berkata...

25 juta, untuk sebiji gol? Terlalu mahal.. terlalu mahal. Ternyata Torres terlalu tegar untuk merendahkan lagi nilai jaringannya, hanya buat melukakan Liverpool. Pemain bolasepak sebenar, beliau.

Dush!

The Man berkata...

kalah sudah.
brader Buas dah rasa kekalahan pertamanya. jangan nak Ramires sangat la. tapi Torres dah menampakkan prospek yang bagus

Unknown berkata...

kalau masuk goal kedua torres mmg terburai konek abdul sokernet....

hellghast berkata...

sape pulak minta konek gua ni? sorila konek gua bukan untuk spesis jantan hahaha!!!

btw mohon kalau rematch kat stamford bridge Anelka pakai serban dan jubah lagi kuat aura keimanan agar setan semua kena ikat! hahaha!!!

P.S pakkordi dgn Jarr gua harap mohon tabah hati,tak mau tendang2 pc lagi kahkahkah!!!

kushyrie berkata...

Berita Tergempar!!!


After the match against Man United, Torres­ went to the dressing room and put a gun on his head­ to shoot himself! OMGee!!








But..

he missed that too! Bangang!! #facepalm

muhammad hezal berkata...

cilake, walaupon aku sokong man utd, tp entri ni mmg terbaik.

mohon debar!!

janxxx berkata...

terbaeks terbaeks terbaeks..mohon debar lagik dari pasukan lain lepas ni..arsenal, chelsea dah xmau..ok, nextt...

aranzedo berkata...

http://youtu.be/u1oO92cKLms

Pros|mrcool berkata...

torres da menampak kn 20M beliau.. lagi 30 tggu game mggu depan.. bosan ar klau tunjuk sumer.. tnjuk skit2 luu

Diego Amani berkata...

Aku salute Chelsea dalam hal 'mendidik' striker bereputasi tinggi untuk terus jadi bangang menjarikan gol.

zu berkata...

tak boleh diharap langsung. semuanya nak harapkan liverpool je.
kalau lah safee sali ada, mesti chelsea boleh menang.

sekai berkata...

kali neh penyokong chelSHIT pulak bungkus krim SAIF00L ye..
GLORY GLORY MAN UNITED!!

dsrwcxf berkata...

bosan giler game malam tadi... ref bias chelsea.

spatutnya menyu 9-2 chelsea

tak adil tak adil
bias bias..

Pakcik O.T berkata...

"Mohon debar pula nanti di Stamford Bridge"

bkn takat debar je, gol 4 5 bijik pun boleh... nk ke?

RABUN berkata...

mohon buat usul undi tak percaya pada ref EPL bolehhh?

keli berkata...

Torres dah buat rekod Miss of the Season. Kakaaa...
Gua tak terhibur pon masa Torres tak score tu. Tapi gua harap Torres buat hatrik semalam. Kakaka...

akubinayahku berkata...

gwa syak terry ada daulat...
si rudeboy senyum2 dia kna yellow card...skali terbungkang depan gol..dah tu,sbijik terry...daulat king terry...

Zinedine Zaiddin berkata...

tenang menongkah arus? dah kena tibai tenang kejadahnya. kah3

ayobkelubi berkata...

alaaah

dah kalah,mcm-mcm bunyinya.

mohon debarlah..mohon maaflah..

terima aje,senang.

Maman UiTM berkata...

12 players la ManU. Ofside goals allowed 2 times. Penalti? Bosingwa touched de ball 1st. What else?
Tapi, ape pun, Chelsea mmg main open & really fantastic attacking football from both teams. Now, Torres boleh back to his best form. Respect...! Nak harap KOP? Spurs kene 5 dgn shitty, Spurs bagi 4 kat KOP. Wallaweh..Mana mungkin lagi nk lwn setan. Hmm.. let's see how good Manchester derby nnti.

Awang Joe berkata...

nmpaknya hanya golongan dr reds jer boleh memberi cabaran utk reds devil (keturunan reds yg tersesat ajaran)...chelshit bernasib baik ada sorang bilal...tu pun x memadai kerana setan begitu ramai...kna pulak dikandang neraka...tunggu laa nanti debaran konek dr reds sejati...

Awang Joe berkata...

err...lupa nk tulis...YNWA.

John Labu berkata...

CHELSEA POWER!!! HAHA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...