ANDA SEDANG MEMBACA

54

Bangang Tak Bertempat - Jamie Carragher Mahu England Dikendali Jurulatih Inggeris

Lucius Maximus Khamis, Oktober 06, 2011 , ,




"I think it's a form of cheating at international football and it's a bit embarrassing. I've got nothing against Capello. I went with him to the World Cup and got to know him a little bit. But I just think that's what international football is. Maybe it's something in our culture, or because English managers don't get the chance to win club games at the top. Benitez, Houllier, Mourinho - they've all got things about them in terms of having won the big trophies. Does that mean English managers don't get a chance in the Premier League? Look at Chelsea, with a 33-year-old manager (Andre Villas-Boas). In years gone by, David Moyes would have got that position, or an up-and-coming manager who's done a great job. But that doesn't happen any more and with the national team it's about what you've achieved, what you've got in the locker." - Jamie Carragher

Sumber Kardio: Daily Mail


David Moyes - lahir 25 April 1963 di Glasgow, Scotland
Liverpool FC - kali terakhir di bawah pengurus Inggeris pada musim 2010/11, tetapi Roy Hodgson dipecat pertengahan musim dan kini dibawah kendalian Kenny Dalglish (lahir 4 Mac 1951 di Glasgow, Scotland). Pengurus terhebat dalam sejarah Liverpool ialah Bill Shankly, lahir 2 September 1913 di Glenbuck, Scotland

Inilah namanya bangang tak bertempat.

54 Ulasan:

Jarr berkata...

Tapi inggeris bukan merangkumi semua apa?eh.

Pert Doherty berkata...

ok

Encik Akmal berkata...

k

Berbo berkata...

sudah tentunya scotts bukan english

Maman berkata...

Carra dah xdpt main, then kecoh2 buat publisiti murahan. Adui..!

Hanep berkata...

@Maman
Carra dah retire la brader...

mirul berkata...

scottish power dari english ehhh

oohh lala berkata...

Bangang tak bangang belum tentu tabloid bangang macam daily mail ni publish benda betul.entah2 carra ni nak cakap pasal british managers secara umumnya tak diberi peluang tp statement dia misquoted.kalau anda bangang,anda perlu tahu bahawa scotland,wales,england semuanya british yer...

Heysátan berkata...

lucy ni pena dok england ka? agk2 la brader...setakat dok dpn pc je..agk2 la brader, hehe...sape yg bangang ntah, hehe

Muhammad Syahzannizam berkata...

Arsenal tak bertempat..

ijan de bunks berkata...

lucy ko cakap duduk depan pc je?kalau obe tu boleh jugak ko cakap macam tu.bangang betul

ape2 pon terima kasih lucy, carra ni dah tua sangat. wayar dalam otak dia dah start putus

Cob Nobbler berkata...

Dalam hal ni gua lol je kat Carragher.

Since when a Scouse bother about bloody English?

p/s:The greatest English manager is Brian Clough - but never be England's manager.

Cob Nobbler berkata...

By the way...

http://www.youtube.com/watch?v=gU409a0XQNA

Andres Villas Boas speaks English better than Carragher.

Özgür Çek berkata...

Carra nk cakap yang dia patut jadi coach England nanti...

Buenaventura Durruti berkata...

Misquoted or not, u shouldnt put urself in vulnerable position yang menampakkan bangang.


Carra ni cakap Englishman tak dapat jadi manager England sebab takde Englishman yang pernah menang epl atau jadi manager top clubs. pastu dia relate ke chelsea dgn katakan kalau bertahun dulu tempat avb dapat kat orang mcm moyes (konon nak memberikan contoh englishman yg boleh jadi manager top club). tapi carra lupa yg moyes ni scotsman.

Patutnya moyes relate kan ke roy hodgson, yg pernah manage liverpool. But of coz he won't la kan, sebab liverpool pernah melayan uncle roy dgn hina sekali!

Buenaventura Durruti berkata...

Dan oohh lala, jgn jadi bangang tak bertempat. If u know england-scotland football rivalry then u know england akan ambil hatta org mongolia jadi manager asalkan bukan scottish!

kareem berkata...

dengar citer wenger bakal jadi manager england..Eriksson cakapla..

LS berkata...

ooh lala ni bangang? :D

aksara: theraul

apahal? :D

Aku la ni berkata...

bangang x bangang...liverpool xde kat champions league ape citer ni..

aku tinggal link ni ha..
pandai2 la berblogwalking ke ntah ape budak2 panggil..

http://akuminatbola.blogspot.com/

Farid berkata...

dalam hal ni aku rasa carra yang bangang sikit, tapi peduli hapa.

babazahra' berkata...

yang ini memang gua setuju sekali, apa2 pun memang gua setuju, nama aje team pra-sejarah, sejarah tempat lahir orang pun x lulus lagi. ini kalau kat Sarawak ni dah kena banned ambik kertas Sejarah PMR ni.

Kurast berkata...

Posting yang bangang..ok?bai..

Streetwizer berkata...

arsenal sngguh posting psl liverpool ni...

mangifera berkata...

eh..apsal ramai fans Arsenal pulak yang duk membantai Lucy ni? funny how things work.

Terkujat jgk aku Scouse suddenly concern about English, they hate English like Catalan hate Spanish. Kalau dapat, nak jadi country lain. Carra kena rasuk hantu kot.

English better at playing.
Scottish better at managing.

Apa kata gabung aje.Same island maaa...jangan gaduh2. tanah pulau tu ada sekangkang kera je..pusing2 pun jumpa keturunan sama jgk. hahaha.

keli berkata...

Love him as a liverpool player. Tapi ini bercakap tentang timnas dia. Jadi gua tak ambik port sangat sebab boring layan team England. Layan budak2 baru ultras Malaya lagi ada syok. Kikiki

Camne pon gua tak setuju sangat la statement dia. But i've got nothing against him..:D. Gua rasa FA England cuma mahukan calon pengurus terbaik tanpa mengira dari negara mana. Tapi buat masa sekarang gua ingat kat England takde calon yang sesuai.

Tapi itu pendapat dia saja sebagai orang yang pernah bermain dan lahir kat England walaupun gua macam tak caya je dia ada cakap macam ni. Hehe..

Jimmy Stracqualursi berkata...

tengok braveheart la ape jadi bila scotsmen jumpa blodi englishmen. mana bole damai camtu je kan.

on a sidenote, carragher ni overrated la imho. dulu gua ingat tahun 2007 ke bila tah dlm match piala FA dia kena tiau sama henry kat anfield macam tu je. good times weh.

Özgür Çek berkata...

xde entri pasal bapak rooney ke ni?

i'msosupernotcool berkata...

Dah stop eh upacara membangangkan Arsenal?

IAWT!!!!

rashideeshukri berkata...

tahukah anda Cob Nobbler, fahaman sosialis Liverpool sekarang ni dah tak boleh pakai lagi? mana ada orang muda tak ambik port pasal England lagi dekat Liverpool. tu sebab la Liverpool sekarang dah berkembang maju dekat North West ni. golongan bijak pandai Merseyside sekarang berdiri di belakang bendera England.

tapi mungkin dia ada point jugak. cuba bagi can dekat orang macam Redknapp.

-mochafiz- berkata...

tahukah anda rashideeshukri,orang muda kat Liverpool memang dasar tak boleh pakai sejak azali?youth dia orang ramai jadi scums,yobs,& chavs?maju setakat Liverpool ONE apa ada hal?pemikiran masih bangang.they just dont care those Scouse bastards.

Plus Ultra berkata...

tahukah anda yg sebenarnya liverpool ni mcm kelantan, diorg igt ada republik sendiri, cakap dialek susah nak faham, perasan bagus dan sebenarnya dibenci oleh seantero england?

kutambak berkata...

JFYI ,

(sir)Winterbottom (born Oldham england ) - 2 x Quater

Ramsey (Born 'Landen' England)
- champion 1966 x 1 , Quarter x 1

(sir)B.Robson (Born durham england)
- Quater x1 , no 4 x 1 .

siapa sebenarnya bangang ??

: )

kutambak berkata...

sorry te log guna user name android.
actually is me shankly2u @ kutambak

Jarr berkata...

ramai juga meleis hafal sejarah ingelen.skang gua nak tanya,Mesia penah kena jajah ke tak ni?

Ajiz Nasution berkata...

@ohh lala

"kalau anda bangang,anda perlu tahu bahawa scotland,wales,england semuanya british yer..."

aku nak cakap kau bangang, nnt kau marah plak.. tapi serius kau bangang.. takkan pernah ada scottish yg nak mengaku diorang brit..pernah tgk cerita braveheart? tak tahu sejarah ke? Pergi wiki la brader sebelum membanggangkan diri kat sini. oh btw kalau aku gelak, kau marah lagi ke?

@Jarr

"skang gua nak tanya,Mesia penah kena jajah ke tak ni?"

Bak kata Sultan bola itu hari kat paper, Malaysia tak pernah dijajah. Cuma dinaung. Sultan sendiri yg cakap camtu.

Alif Ozsmarani berkata...

Liverpool mcm kelantan? pehhhh!!
kawe take that as a compliment keh keh keh!




#YNWA!, GKG!

Maman berkata...

@ Hanep...
Carra xdpt main for many times, kalau dipanggil pun, sebab Capello terdesak xde bek back up lagi. Wes Brown & Johnson dah ambik RB dari 2001. Bek tengah pulak Campbell, Rio, JT, Upson. LB xpayah citer la kan. Regular plays pun masa qualifier je, bile final pun kalau ada, kene bench.

Özgür Çek berkata...

Media yg burukkan nama kelantan...
perangai sume negeri kat malaysia ni sama ja...ada baik & buruk..

kobetz berkata...

bc sokernet cm bc wiki da..entry seketul..tp komen beranak pinak.. nway, cara carra buang caran tul a..;-p

Hazard Ali berkata...

Erk.. aku rasa ramai yang gagal baca this entry as a whole. Just tackle here and there, pastu komen. Boleh ke camtu?

Put aside the facts that Carra plays for Liverpool, Moyes is actually Scott (aku tak sure.. sape tah cakap tadi, aku malas nak Googol), Vilas Boas pandai speaking bla bla.

The biggest point is, dia nak orang Inggeris SAHAJA jadi manager pasukan negara dia. Salah ke?

Kononnya depa dah power, dah ramai jaguh lahir dari England, tapi namanya nak cari manager bangsa sendiri, awat susah sangat?

Itu point beliau. Dan aku, sebagai seorang Devil, faham dan agak bersetuju dengan point itu.

Terima kasih Lucy, atas satu lagi entry yang bernas, dan kerana berjaya menganjing puak puak Arsengal (Arsengal = MELEIS for Malays).

Dush.

talkIZcheap! berkata...

Plus Ultra jelez la tu negeri dia takde dialek, keh keh keh... :p

hantuLongkang berkata...

ciss...semua BANGANG(except keli dan Hazard Ali)!!BANGANG ya rabbi!!!

cuba gabungkan komen keli dan Hazard Ali, kita dapat komen yang A++...semua komen lain BANGANG!!..kecik2 banyak sangat kena terajang kat kepala...dah besar jadi BANGANG!!

apakes?...korang boleh cakap orang lain BANGANG, aku tak boleh cakap korang BANGANG??.....

-mochafiz- berkata...

sebenarnya komen hantulongkang ni pun sama bangangnya.BANGANG.

dengan aku aku sekali BANGANG sebab komen pasal KEBANGANGAN hantulongkang.

BANGANG!

Ajiz Nasution berkata...

@hantuLongkang

Kau anggap jelah perkataan BANGANG tu dah jadi ayat wajib kat sokernet ni. Salam takde, Hi takde Hello pun takde dah sekarang ni sapa pakai BANAGANG je.

rashideeshukri berkata...

@mochafiz: gua tak mau cakap banyak, sebab gua takde hal dengan Scousers. depa pun berusaha keras jugak nak memajukan diri. kalau lu tengok setakat dua tiga budak mabuk tepi pub atau lorong-lorong, tak payah nak seronok sangat cakap orang lain itu ini.

apa yang lu benci sangat dengan Scouser ni hah? gua rasa depa lagi friendly dari kebanyakkan orang London yang snobbish. Mancs pun dah terikut-ikut perangai Londoners ni.

rashideeshukri berkata...

dah tu, tak mau decipher text secara keseluruhan, memang la BANGANG. cuba baca apa yang dia nak cuba sampaikan dari mula. ini tak, direct je bagi kaki kat muka si Scouser tua ni.

-mochafiz- berkata...

@rashideeshukri,untuk pengetahuan anda,aku dah 3 kali kena mug dengan budak budak bangang ni.bukan dekat lorong lorong woi!depan tesco woi!

rashideeshukri berkata...

kah kah kah. gua dah agak. mohon jangan jalan sorang-sorang malam-malam.

-mochafiz- berkata...

cilanat kan?
gua harap Scousers ni bawa semangat bola mereka ke dalam daily life masing masing.tak tahan gua asyik lari ja.

Muaz berkata...

cara jamie carragher berborak macam abdul sokernet...

sinach zawawi berkata...

anyway,ni perihal negara dia.pegi mampos la.timnas kita kelaut xabis2 lagi.dlm paper mcam haram,atas padang sayur.

anyway,aku sependapat Hazard.wapon ade silap2 dia.mcm mesia dulu duk cari sgt coach dr luar.ntah hape2 jugak.last skali kita go to local which is not bad.itu point si carra ni aku rase.

ah abaikan negara org.belanjawan kita ade futsal court setiap daerah,xkan xde player at least cam carrager muncul.

zu berkata...

team negara sendirik kena lanyak, team negara orang pulak yang kita kesahkan.
ni dah macam lebih english daripada english sendirik dah ni..

Jimmy Stracqualursi berkata...

rilek zu, jangan bermentaliti sebegitu, nama pun sokernet laman web rasmi bolasepak DUNIA. boleh bincang suma benda, tak ada hal punya.

The Transistor berkata...

Bangang la si plus nie " Plus Ultra berkata...
tahukah anda yg sebenarnya liverpool ni mcm kelantan, diorg igt ada republik sendiri, cakap dialek susah nak faham, perasan bagus dan sebenarnya dibenci oleh seantero england?"

bodo tiap2 negare ade dialek masing masing.. trmasok le England. xpenah duduk 10 tahun kat sane cam aku x pyh nk ckp byk le an.. ape ke BANGANG ko nie... otak ade ulat eq?
itu mmg dialek northern England la.. mmg ckp cam tu.. hadoi cetek intelek btl.. nk lg trok x paham langsung pg le Glasgow bru ko mane lg paham mane x... letak googel dlm pale hotak ko eq....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...