ANDA SEDANG MEMBACA

30

Musuhnya Habis Binaso! -- HIMPUN 1 Juta Jang di 'This is Paroi'.

Jorji Jumaat, Oktober 21, 2011 ,

Janggggg.... oooo Janggg..
Mano pulak poie Ujang tadi?

Tak mungkin Jang nak poie rumah Najib tengok bola Manchester City lawan Manchester United. Menghabihkan boreh yo!

Pak Ajib montang-montang pasukan dio tak main Pialo Malaysia, sikit dio tak sensitif kek 'akar umbi' Jang yang akan bertarung malam tu. Dio ajak eh orang datang rumah dio tengok bola penjajah. Apo nak jadi ni? Kalau Jang kalah malam esok, Jang nak ajak 1juta rakyat Jang keluar parti dan hidupkan semulo Semangat 46.

Tapi sobab Pak Ajib support Manchester United, Jang maapkan.

Jang gentar tiada!

Berbalik ke This is Paroi. Jang nak soru semua Jang-Jang yang dah sunat untuk datang ponuhkan STAR esok malam. Kito bukan nak bagi gorun kek T-Team. Mereka sumo dah gorun dah! Kito sajo nak ambil feel, berlatih untuk game final nanti. Dongar eh ado surprise esok kek STAR, so kalau nak tau apo bondo eh, datang la malam esok. Jang bagi klu sikit, kok nak ghaso feel bolasepak sebonar ala San Siro, datang!

Nanti jangan koba Jang tak cakap pulak!
Tiket macam biaso Parlimen Ghombau sponsor.

Haaa.. jamah la nasi Dagang tu, Jang tompah cukup untuk 45 ribu rakyat Jang yang akan berhimpun kek Stadium Paroi malam esok. Kito berhimpun kek Paroi dulu la, esok final baru kito berhimpun kek stadium Misinya Hanya 33 di Shah Alam. kuikuikui.


Terimo kasih Katering Jarr untuk Nasi Dagang ni.

Budu pun Jang hirup macam sirap, ini pulak nasi dagang ikang tongkol tak bertulang T-Team Mung ni. Haaa...mari!

Hobin Jang Hobin!
Jang ultra Jang!

p/s : Penyu menangis, siapa yang tahu?

30 Ulasan:

ijan de bunks berkata...

sodeh tidak terkato bilo lecturer nak buat exam pulak malam tu. kalau tak dah tontu turun paroi. apo2 pon den totap tengok seken half dekat tv nanti. hobin jang hobin

Musuhnya Habis Binasa

j or ji berkata...

ekau jgn macam2 jan. mano ado orang pekso malam? lecturer ko ni orang mano ni?

ijan de bunks berkata...

belajar kek johor aaaa. ade test buat malam. itu yangt sodeh bonar. jadual dekat u dah makin bersepah sekarang aduiii

hantuLongkang berkata...

jang ooo jang..
t-ting niat doh nok sedekoh wi ke jang masuk final...t-ting sapai semi pung, dok cekak nok doh..kalu final lawang teghanung, ppelikang pulok...teghanung hungga, orang ssorok...t-ting hambat, orang ttepik..kang napok dok jjuruh molek mana tu?..

terjemahan:
silakan jang ke final..bawak milah sekali :D

adijaya berkata...

ambe sbena nye dok kisoh ting mane masuk final lawang ganung nati, sebab duk ghase-ghase ambe, ganung jugok wak menang. magical quartet awok kite ni, kalu nyerang, bahaye sengoti.

tapi, juok FAM ni jahat kakloh. kalu nok wi penuh stadium, FAM mesti ejah dok wi jupe same-same ganung. soheh doh wak tu.

jadi, final impian tahun 2011 ning, N9 jupe ganung, baru napok real. ting same kuat, same ganah. bulih kite pakat tengok ayu raudhah ngan rita rudaini maghi stadium.

Katok berkata...

Shida awek Ganu suruh kawe sokong Ganu. Kawe ikut jah comel etep hihi.

Kalu Kel vs Ganu, Shida pun kawe lipakkk.

pakkordi berkata...

Macam dengar Sinar.FM baca komen korang ni. Binawe! Hahhaaha.

r.k berkata...

duit tifo dah cukup ko Ji ?
Sey tak sabar dah ni ..
peh habis tu nanti simpan poit , guno kek sedium sawah tu pulak tuk final .

mcphisto berkata...

sek sek kiter rilek2 sudoh...
kite tang parok gasi hok agah 2 baru kite mikkir nok trajang sek jang pah kelaut nung..
kalu trajang nga tumit nyenyeh gok..
ke wane awok2?

N.E.L.A.N.G!!!!

nu_Ox3r berkata...

@ijan de bunks

budak itho ke?

kakiberita berkata...

tumpang tanya, negeri sembilan ada akademi bola sepak tak?

kalu ikot pda pengusyaran sya pd mlm itu hari, jang2 sekalian perform mcm maen bola lisut..

minta maaf jika terkasar bahasa..

treacher berkata...

ejah la jang ssedak sket, acu tera bahang t-tting dulu, baru ting adik.. jupe ting abang plok kekgi mapuhla kene timbuk.. dokkan nok final t-ting vs tganu kot, nok g pon dok semangat boh.. takut kekgi final pon ye wat kt stadium tranung, payoh plok ambe duk kl ning nok g tgok..

Mumia.Megat.Menjelma berkata...

Jang... hang ni saloh pos gamba kek sini, ni nasi dagang red worrior nih...nasi dagang tganu yg puteh2 tu jo..

apo2 pn, yg mano ado poey la STAR tu yo... tengok kek tv x samo yo feel dio...

Pak Alex & Co. berkata...

esok den pun nak jadi sebahagian dr sejarah pertamo penyokong Malaysia...mcm jorji ckp, aaa sapo nk ghaso tgk bola ala2 kek san siro, jgn sogan2 dtg...yg xdapek tu, tgk yo tibi sampai melopong..

p/s: jorji, ko duk area ultras ko?

keli berkata...

TBH, gua tak rasa Selangor boleh menang dengan Terengganu yang main home dan misi 33 tu jadi semakin tipis.
Sedih betul gua mengenangkan gol akrobatik Manaf Mamat yang pertama tu. Tapi lepas tu Selangor terus main mengasak pertahanan Terengganu tu gua hargai seterusnya membuat gua rasa berbaloi ke Stadium Shah Alam dan lupakan pasal gol tu serta terus stay sampai habis game.
Tendangan free kick Safiq Rahim malam tu semua tak menjadi macam masa lawan Perak hari tu.
Harapan gua Selangor boleh buat comeback dan gua cuma boleh bagi sokongan melalui TV je disebabkan faktor geografi yang jauh. (kakaka.. alasan biasa)

pokdegrunge berkata...

nasik dagang dok nasik dagang..trangnung nelang boh..maen bola macho..

p/s maen final kat s.alam ke pdg bola macang babi je ak tgk..tkor la maen kl..babi la natang fam..burit atu ref msia backup sgor..xv kad lasom..

ijan de bunks berkata...

@nu_Ox3r

yup. tapi dah tukar nama sekarang. uthm. dah upgrade.

apo2 pon aku cari nanti video tifo tu dekat youtube.

Musohnyo Habis Binaso

Usagi9898 berkata...

Selangor men ok gak malam tu. cuma Terengganu main lebih baik. Pepehal aku harapkan miracle ke la lawan kat Ganu.

Safiq Rahim freekick sume ke laut malam tu. Pressure kot?

Dan keeper Selangor yang ni beratus ribu kali lagi bagus dari Iqbal Suhaimi.

pesfreak berkata...

dah mcm the yellow submarine plak aku tgk

Ajiz Nasution berkata...

Malam tu aku dok skali dgn ultras, tengah leka tgk Rozita Chek Wan datang dgn balak dia alih2 ada orang jerit "alamak, dah kena wei"..haha.. Aku saspek rozita chek wan ni dah dibayar utk jadi distraction la.

Tapi aku nak puji jugak la defender T'ganu malam tu memang mantap.. Manaf,Joseph, Ashari ngn Abd Hadi pun mantap gak.. Semua laju2.. Nsb baik si Ismail Faruqi masuk lambat klu tak memang tak terkejar la S'gor.. Aku nak syorkan si Rajagobal pelawa si manaf ni masuk join kem Malaysia.

nu_Ox3r berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
nu_Ox3r berkata...

@ijan de bunks

aku pn bdk uthm gak dlu.sempat la merasa nama kuittho tu satu sem then tukar ke uthm.

ah ko wat sesi berkenalan plak kat sini.hahha

Katok berkata...

Malang esok Teghanung 3 utir, Selangor kosong bohh!

Ashaari 2, Hadi 1. Amri Yahyah 0

AKU_KUN 10 berkata...

tahun depan jang akan merasa sangsi bila bertemu Mersing FC

Cob Nobbler berkata...

takde footie friday ke?

AKU_KUN 10 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
ijan de bunks berkata...

@nu_Ox3r

boleh kasi lobang kerja nanti hahaha

btw mersing fc ni makan ape jang nak kena takut??takde blog
bandar-mersing.blogspot.com ke?? kahkahkah

rashideeshukri berkata...

iblis betul. gua selaku orang Selangor berasa tertekan jugak tapi ye la, Ganu pun main semat.

gua mengharapkan Safiq dapat bagi free kick baeeeeek punya. kasi comeback macam Liverpool dekat Istanbul yeahhhhh.

rambut Amirulhadi sekarang dah kurang rempit. benci.

AKU_KUN 10 berkata...

@ijan de bunks

makan masak lomak cili api cam jang jugak. cuma terlebih cili sampai senak perut terkincit

ijan de bunks berkata...

ke final kito jang2 sekalian.
padang macam tompek bekubang.
bangang punya fam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...