ANDA SEDANG MEMBACA

71

QPR 1 - Chelsea 0

Ahmad Fairuz Isnin, Oktober 24, 2011

"It's the third time in row where a referee has directly influenced the result for us and we're not happy with this. In three games there have been blatant refereeing mistakes. I'm very disappointed with Chris' performance. With nine players we kept our emotions very well. Chris and his team managed to play an emotional game and they conceded to the crowd and committed tremendous mistakes."

- Andre Villas Boas (the so-called tactical genius yang nama macam ular). Read original article here.

Third time in row?

Oct 15th: Chelsea (3) vs Everton (1)

Oct 2nd: Bolton (1) vs Chelsea (5)

Apa anda cuba cakap ni Villas Boas?

P/S: Kejap lagi ada lah kutu nama "Lion-O (Thundercats)" mengaum. Apahal nak kena ada '(thundercats)', saya pun tak tahu.

71 Ulasan:

HadiJurmi berkata...

Kalau dah kalah tu terima aje r.

HadiJurmi berkata...

Dah kalah tu terima je r

hantuLongkang berkata...

mungkin dia maksudkan, keputusan 3-1 dan 1-5 tu disebabkan 'direct influence' dari pengadil...jadi aku respect dia tak suka menang disebabkan pengadil..dia tunggu sampai dia kalah kerana pengadil baru dia rasa dia patut cakap benda tu...what a genius he is..

ke aku salah paham?...aku mamai lagi ni baru bangun tido..

trevor berkata...

kah kah kah gua pon perasan gak brader lion-o tu. gua rasa dia sengaja letak thundercats dalam kurungan supaya orang lain tahu yang lion-o tu watak dalam thundercats kot. kiranya otai-otai la layan thundercats. siapa tak layan pondan.

kah kah kah.

brader lion-o mohon mengaum 3 kali sebagai tanda chelsea kalah!

treacher berkata...

Oct 15th: Chelsea (3) vs Everton (1)

Oct 2nd: Bolton (1) vs Chelsea (5)

tu sebab referee bias, kalau referee tak bias mau mnang 10-0 beb.. tula kenyataannye chelsea power.

pakkordi berkata...

Oooo power.. kah kah kah!

talkIZcheap! berkata...

komen ke-6... ceh! 6 lagi!!

gory berkata...

kamon pakkordi, buat research dulu sbelum post entry. msti ade reason dia ckp mcm tu.

cara kau attack mnunjukkan IQ level yg amat rendah.

mirul berkata...

komen untuk menyelamatkan diri daripada dipecat oleh tauke abramovic di pertengahan musim nanti.

bijak bijak

makanbola berkata...

Orang yang suka tuduh IQ org lain rendah memang jenis orang pukimak,macam dia paling tinngi IQ..lancau kau

Abdul_Sokonek berkata...

keh keh .. nmpk sgt critical thinking + writing skill fails !!!
sure bangang pasal anecdok , premis , argument . kah kah

" Third time in row? " - either lu x reti nak tafsir or lu mmg bangang .

hantuLongkang berkata...

@gory:
sejak bila pulak kena buat research sebelum masukkan entri kat sokernet ni?...keh2..

abdul mengonekkan kenny takde research takde pulak orang bising...tepuk tangan ada la...siap ada cakap, entri abdul tu benda benar dan kalu entri 'benar' abdul tu guna nama lucius, kompom jadi entri terulung..

sekarang ni, berapa kali kita nak jentik telur pakkordi pasal tak buat research dulu?..haha

pakkordi berkata...

Sokonek: "writing skill fails"

Hahahahaha.

pakkordi berkata...

Rilek la hantulongkang .. saja nak tengok smurfs punya lenting. So far so good.

Hahahaha..

AKU_KUN 10 berkata...

saya sokong pakkordi.

hantuLongkang berkata...

@pakkordi:
ko kira nak tengok orang punya lenting...tapi orang nak tengok ko kena jentik telur takde buat research dulu ni nak kira macamana?..

hahah

Jo Hey berkata...

hihihi hahaha i saw the bears in pairs and laughed

LS berkata...

adehh! fail.

rashideeshukri berkata...

kah kah kah. kepada Gory dan Abdul Sokonek, hantar dulu artikel dekat Sokernet Tamu, baru boleh cerita orang punya penulisan bangang ke tak bangang.

nampak sangat pemikiran Meleis.

keli berkata...

Babi betul mati-mati gua ingat Abdul_Sokonek ni Abdul Sokernet.

Streetwizer berkata...

keh keh keh...tak cukup buas lg la tu...

r.k berkata...

nak ghua explain ke tak ni . kang explain kang kata butthurt . takpelah , ghua enjoice je .

chelsea power !

pokdegrunge berkata...

abdul konek sokong che...babi sek kaloh..hahahahaha

Hidemichi berkata...

rashideeshukri,

gua tau la lu pembaca setia, tp sekali sekala lu tak payah komen boleh tak? Komen sekadar nak komen. Lame tau tak...

sekurang-kurangnya komen-komen gory dan Abdul Sokonek tu ada gak impak.

tak abis2 dgn meleis2....ingat cool la tu! piuh!

I'm Obe's Cocksucker berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Lion-O (Thundercat) berkata...

damnnnnnnn!! mentioned by pak pundek in his entry.....proud day for me...btw adam.may sucks.....

fikiranlicin berkata...

dalam ni nak berilmu research bagai ke? korek lubang tanam diri sendiri la woi.

in PAKKORDI we trust. YNWA

rashideeshukri berkata...

diorang ada bagi impak? mana? mana? kah kah kah.

eh Keli pun selalu komen lu tak nak marah pulak? sebab tak kutuk Gory dengan Abdul Sokonek?

kelakar la komen lu Hidemichi. nampak sangat Meleissssss.

Lion-O (Thundercats) berkata...

mamat atas aku butthurt siot..mcm pakkordi the pundit pundek...

rashideeshukri berkata...

mamat atas lu? banyak tu. nama lu pun ada jugak kat atas tu. kah kah kah.

Acaii berkata...

Ramai budak2 sekolah dah masuk sini. Komen pun menggambarkan camtu. *sigh.

FS berkata...

chelsea power!

Maman berkata...

AVB said that pertaining the against STOKE & MU on AWAY games. That's what he mentioned previously, away games 3rd time in a row. What happens to the freedom of speech, guys?

But to be frank, I do not care anymore. The good thing was we do not lost in our home. Stamford Bridge would be a sacred place for us. Now, focusing on London Derby next at OUR HOME, bebeh! Welcome to the Gunners. Blue Lions will "come & get" you. KTBFFH.

trevor berkata...

okay okay

chelsea power gila.

apasal dengan bebudak singa aslan sekarang ni? emosi tak menentu.

guna lube terlebih ke?

mohon jawab dengan tatasusila yang sopan.

Maman berkata...

My view is that the FA needs to investigate Chris Foy's incompetent display & should now consider bringing in technology to aid these obviously inept officials. Keep dishing out fines to justifiably irate managers whilst letting refereeing get continually worse seems to be missing the point. The FA needs to realize Foy ruining the match with what appeared to be a blatant and total bias. For me, it could happen on others such even Gunners or Kops (MU is exempt).

Ajiz Nasution berkata...

Ya, kami kalah.. tapi takde butthurt mana pun.. bolos pun sebijik, 9 pemain chelsea VS 11 QPR, away match dan gol penalti.. nak butthurt apa mendanya?

Pak Kordi, cuba ambik entire statement pastu paste kat sini.. kalau setakat cut here and there dan manipulate those statement, mmg tak ubah macam wartawan TV3 la kau ni.. Haha

Tabok berkata...

Cheh! MU is exempt konon... *cough* pussy! *cough*

Ajiz Nasution berkata...

@trevor

errrr.. aku cuba gak carik mana komen yg menampakkan fan CFC emosi tak menentu, mcm yg kau cakap.. unfortunately, tak jumpa la brader.. pengkomen A emo towards pengkomen B ada la..

Lion-O (Thundercats) berkata...

triple butthurt...keh33..ooopppssss 33

pakkordi berkata...

Lion-O, Lion-O ... ish ish ish...

Maman: kau komen macam tu nanti payah smurfs and smurfettes nak faham. Buat lah melayu + inggeris. Kasi muka lah kat diorang.

:-P

trevor berkata...

Pengkomen A dan pengkomen B mana?
aku scroll down and up sampai rosak mouse aku ni tak jumpa pon.

eh mana ni?

p/s: gambo kau tgh cekak pinggang. ceq marah ka ajiz nasution?

kah kah kah

Ajiz Nasution berkata...

@trevor

Aku rasa tak perlu sebut nama kot.. kau pun pandai membaca kan? rasanya kau boleh detect arguement kecik kat atas-atas tu kalau kau baca setiap komen.

p/s : Gambar aku pun kau nak jadikan issue? Seriously? Takde point lain nak menganjing? Seriously?

Kelakar la kau brader.. I like u..heh

Alif Ozsmarani berkata...

QPR Power! Power!




Hahaha.

Encik Psychopath berkata...

Eh yang dia maksudkan game lawan QPR, MU dengan Stoke la.

mr. hafis berkata...

kepala bana apa bergaduh pasal komen ni? nak bergaduh sangat meh kat abang meh.

anyway pak kordi. terlajak perahu boleh diundur. terlajak menulis orang perasan (diedit) nanti.

fb14c292-fecd-11e0-88b5-000bcdcb8a73 berkata...

Haelen..walaupun pak kordi tak best, tak payah la nak emosi Gory..Kah Kah Kah
(rashideeshukri lu paling tak best)
Kan dah ada disclaimer "Kalau nak serius jugak sila angkat kaki, jalan terus ,belok kiri le lepas tu sila pergi mampos"

Katok berkata...

@rashideeshukri asal muka lu macam baru lepas kena tumbuk. Bengkak semacam.

Macam celaka muka lu brader. Dok dekat rasa macam nak tambah sebijik lagi hehehe

Maman berkata...

Sorry, Pak Kordi. Sometimes kite argue opinions dengan ramai orang. Arguement bukanlah menentang semata atau butthurt, is just ape yg individu tu rasa & dia luahkan. Tapi rata2 "player2" sokernet kat cni suke against sesama sendiri. Haha.

Anyway, yela, aku faham statement AVB sbb mmg f/up closely gak spnjg dia manage Chelsea, AVB mmg susah nak butthurt, tp game aritu mmg teruk. Kalau bukan fan chelsea pun tgk, xkan logik la keputusan pengadil tuh. Yg Drogba tu aku admit la, patut kad merah. Lain2, mmg poor ah. Lawan Stoke tu pun awal2 dah main rugby. Hah, mmg tercemar la imej bola England kalau xubah. Tu je. In the end of the day, ape pun, Chelsea still main favourite, is just not nice seeing this silly decisions happen every week kan. Just sharing my thoughts. No offense to anyone here.

pakkordi berkata...

Bagus Maman. Walaupun kau seekor smurf, tapi komen kau bagus.

3rdfrom9 berkata...

20 minit terakhir sepatutnya chelsea main ngan 7 org player jer.... komplen pengadil teruk bangang per semua dh memang pon kt Epl pengadil semua bangang, bley plak buat lupa pasai beach ball dulu. dah kalah suda klau tak nak tgk pengadil Epl bangang pandai2 la nk tgk liga mana.

Maman berkata...

Mane ada semua bangang. Gile ape... Lagilah xpk panjang. Kalau bangang xdela si botak Howard jd final UEFA CL dulu.

Salam 1Enam berkata...

Salam 1Enam!

r.k berkata...

main 9 orang pun qpr tak boleh nak lepas , kalau main 7 orang nanti menang besar pulak . tak de can nak maki Foy .

Chelsea power !

hantuLongkang berkata...

apa la pakkordi ni...suka betul kutuk chelsea...
AVB maksudkan away match la pakkordi..

stoke 0-0 chelsea
sunderland 1-2 chelsea
MU 3-1 chelsea
bolton 1-5 chelsea
QPR 1-0 chelsea


what part of "third time in row" you don't understand, pakkordi?...
you hubcap stealer you...hahah

chelsea power!..not! :D

trevor berkata...

kah kah kah

Ajiz Nasution,

you mad?

kah kah kah.

trevor berkata...

seriously

seriously

seriously

why so serious?

kah kah kah

rashideeshukri berkata...

hati lu memang keras Katok. nak tambah sebijik lagi? kalau panjang tangan lu macam konek 3 inci lu baik tak payah cakap la. kah kah kah.

okay, berbalik kepada game ni. gua pun tak faham kenapa boleh sampai satu skuad (kecuali Cech) kena kad. dua orang kena merah pulak tu. nak kata West London Derby punya pasal, dah berapa lama diorang tak main sama-sama. lagipun kalau nak dibandingkan derby ni dengan derby-derby yang lain, takde la besar mana pun.

tapi gua ingat separuh pengkomen budak sekolah dekat sini tak tau pun apa tu West London Derby. oh well...

mizu_sama berkata...

info utk pak rodi..

When pressed to name the two other matches in which Chelsea have suffered from referee misfortune, he named the Manchester United and Stoke City games, the only other fixtures in which his team have failed to take all three points.

link : http://www.goal.com/en-gb/news/2896/premier-league/2011/10/23/2725047/chelsea-boss-andre-villas-boas-furious-with-performance-of


jgn jadi chriss foy.bebal

keli berkata...

Tony Fernandes berkata...

Muahahaha...Happy Deepavali

pakkordi berkata...

"When pressed to name the two other matches in which Chelsea have suffered from referee misfortune, he named the Manchester United and Stoke City games, the only other fixtures in which his team have failed to take all three points."

Verdict - Cry 'bad refereeing' pinpointing at only matches where the smurf drop points? Kids, we call this a sore loser.

Terima kasih kepada mizu_sama kerana telah memberikan jawapan yang dinantikan!

Raiden berkata...

Apabila AVB disoal oleh FA selepas mengkritik ref,

"It's a very disappointing day for the referee, for Chris Foy. I will stick to my words.

"I don't think I said anything I shouldn't have," Villas-Boas said.

"I would never question the referee's integrity.

"But the fact is that, at the moment, we are paying heavily in terms of major decisions.

"Maybe this is what the FA (don't) want to hear from me - phrases like, 'The referee has influenced heavily three of our games'."

Memang keras hati AVB nie macam Special One. Komen pon jujur, tajam dan ada unsur sarkastik. Dah nampak bakat jadi manager terhebat. Up Chels!

Maman berkata...

AVB have a great philosophy & trying to make Chelsea adapting the way Porto used. Why on earth Queen Power Rangers play like "power rangers" but received only few yellow cards? We pay to watch a fair game, a beautiful game, but the ref had made the headlines. For this West Derby London, I admit it was not alike to another super derby we watch. In fact, those Power rangers players are suit enough playing in Championship. My bet QPR will go down if they keep playing bastard like that. Our 9 men trying to break the 'Firewall' of QPR. For sure, Chelsea still not give up. That's how positively AVB managed to motivate blues players. For me, Chelsea VS Arsenal is the real derby for London & even for Spurs.

Ajiz Nasution berkata...

@trevor

do i look like i am? errr why do i felt like im talking to a slimey little runt? boy ow boy.. u really are amusing..hahaha

@rashidee
north london derby? for cfc, there's no such thing la dey.. hanya bila facing arsenal,spurs n fulham saja yg layak bgelar derby.. infact, hanya fulham yg betul2 dianggap seteru setempat..

Ajiz Nasution berkata...

owh maaf..pembetulan..west london..bukan north

Maman berkata...

Btul, @Ajiz Nasution.. QPR is lame to be called so West London Derby..

talkIZcheap! berkata...

wow!! Artikel biasa-biasa camni pun dapat 64 komen? Rupa-rupanya fan chelsea pun ramai yang mudah tersinggung *butthurt??*

Ingatkan semua [fan chelsea) cool habis :p

trevor berkata...

kah kah kah

trevor berkata...

kah kah kah ok songket guy awak menang. kah kah kah.

Maman berkata...

@ TalklZcheap!
Hehe...Sayang kelab tu namanya. Butthurt ye.. ntah la, just share kalau2 korg nye team dpt referee mcm tu, mmg rosak la beautiful game ni.

talkIZcheap! berkata...

@Maman, jangan salah anggap, aku bukan melabel atau menuduh, tapi tertanya-tanya... kalau tak butthurt, bagus la...

tapi kalau ya, baca la disclaimer kat sebelah...

ok, cincau! ;pp

mizu_sama berkata...

haah.kalau dpt reff mcm tu setiap minggu anda akan butthurt juga.2 game sebelum tue aku x kisah sgt,tp game qpr jelas dan nyata reff berat sebelah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...