ANDA SEDANG MEMBACA

22

Where Are They, Wednesday - Ronaldo (Brazil)

Ahmad Fairuz Rabu, Oktober 26, 2011

Ronaldo Luís Nazário de Lima. Nama manja, Ronaldo. Selepas pemain ini jadi popular, nama ini juga jadi popular. Ramai ayah terhegeh-hegeh menamakan anak mereka Ronaldo.

Saya tak mahu bercerita tentang karier bolasepak Ronaldo kerana umum lebih tahu. Ronaldo ni pemenang anugerah Ballon d'Or sebanyak 3 kali. Menang Piala Dunia 2 kali bersama Brazil dan La Liga bersama Real Madrid bla bla bla.

Rupanya selain dari pandai main bolasepak, Ronaldo ni pandai tackle awek. Pehhhh! Tak pastilah berapa ramai awek yang kutu ni dah ayat tapi awek-awek kat bawah ni semua bekas makwe/bini Ronaldo (salah seorang itu ialah pondan yang hampir2 menjadi skandal Ronaldo. Cuba teka yang mana satu).



Bukan sahaja ramai makwe, anak dia bersepah. Yang dilahirkan oleh makwe/bini ada tiga orang. Anak yang lahirkan oleh skandal-sekejap-gila (Ronaldo pun tak angkat pot hinggalah minah tu claim anak dia adalah anak Ronaldo) ada sorang dan dilaporkan kini tinggal di Singapura bernama Alexander. Seronok lah orang Singapura ada peluang player keturunan Brazil main untuk skuad antarabangsa mereka nanti.

Kerana sudah tak larat nak buat anak, Ronaldo mengambil keputusan untuk memandulkan dirinya (vasectomy). Aduhhhhhh, senak perut saya bila baca ayat 'vasectomy' ini.

Ronaldo kini tinggal di Sao Paulo, gemuk, mandul dan masih menjadi salah seorang pemilik francais A1 Team Brazil yang bertanding di A1 Grand Prix (saya pun tak pasti A1 GP ni ada lagi atau tidak kerana masalah kewangan).

Ronaldo - Kerja ko bola, seks, makwe, bini, dapat anak halal, buat anak haram dan last sekali, mandul.

22 Ulasan:

Najmi Hayat Bin Abd Malek berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Najmi Hayat Bin Abd Malek berkata...

Main bola power, buat anak pun power.

papaskizo berkata...

Ulasan Dipadam
Catatan ini telah dibuang di dalam tong sampah

Encik Akmal berkata...

Catatan ini telah dibuang ke Singapura.

AKU_KUN 10 berkata...

Catatan ini telah dikukubesikan

Maman berkata...

Ronaldo is legend. Set the true example for a striker to be a great killing machine (talk football only). I was once following his career from 1998. Playing for Inter that left his knees severed. But he was already unstoppable. For me, Brazil is not the same when Ronaldo gone. Even today we could doubt Brazil will be stronger as before.

singamalaya83@gmail.com berkata...

NAK TAU MANER SATU PONDAN NI.... yg A ke...

Maman berkata...

Sokernet, please come out with an entry for Maldini. The true El-Capitano! I was not love AC Milan, but for country, Yes, I am one of Italia fans. Forza Italia!

Ozgur Cek berkata...

yg B tu pondan?

Awang Joe berkata...

RONALDO - POWER...!!
setuju ngan maman...
MALDINI...

mcphisto berkata...

baresi
SUPERPOWER!!

Cob Nobbler berkata...

request "Where Are They" kat Roberto Baggio plz.

ini lejen nihhhh!!

rashideeshukri berkata...

masa interview dekat Corinhthians, dia cakap dia ni gemuk sebab penyakit ntah-hape-ntah. tapi masa WC 2002 tu memang dia power macam iblis.

request for Denis Law dan Zinedine Zidane.

Ozgur Cek berkata...

request for Batistuta..manusia pertama yg main bola ak minat

zool fadli berkata...

Request for razali umar kandasamy... please...

pakkordi berkata...

Pondan itu ialah kutu dalam gambar 'A'.

Sesapa yg nak idola otai mereka di segmen setiap rabu ini sila buat satu artikel dan email ke pakkordi@yahoo.com.

FYI, aku akan edit mana yg perlu sebelum di post tetapi kredit tetap akan diberikan kepada penulis asal.

Bermula minggu hadapan. Ok go!

LS berkata...

seronok pancut dlm heh.

rashideeshukri berkata...

@zool fadhli: kah kah kah! Razali Umar tu memang tak tahannnn.

Hazard Ali berkata...

Erk.. banyaknye benda tak pasti dalam artikel ni. Kui kui kui...

Hazard Ali berkata...

Eh.. AKSARA aku 'pityrafs' = adakah hint suh buat entry untuk Rafa Benitez?

cantona79 berkata...

issa fachs!! Gambar A, tp klu sekarang dengan badan boyot camtu..sape la yg nak.

Streetwizer berkata...

giler gak dia ni men bapuk....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...