ANDA SEDANG MEMBACA

50

Europa League, kami datang!

Jorji Jumaat, Disember 09, 2011 ,



Ramai yang tak tahu strategi sebenar Pak Alex ialah untuk memenangi Europa Cup sebelum Liverpool. Untuk menjadi kelab inggeris pertama melakukannya, Pak Alex mengambil langkah bijak dengan sengaja kalah diperingkat kumpulan Champions League dan mendapat tempat ke tiga.

Ada satu lagi cara untuk ke Europa League, iaitu dengan mendapat tempat ke 5 dalam liga, tapi takkan Manchester United nak duduk tempat ke 5 pulak?

Tapi kenapa Pak Alex sanggup korbankan Champions League untuk ke Europa League?
Adakah ada rancangan jahat illuminati Yahudi dibawah rejim Micheal Platini yang sengaja mengatur kekalahan tersebut? Benarkah semua ini adalah untuk memenuhi hasrat kaum pemodal/sponsor dan hak penyiaran TV yang mahukan Europa League juga mendapat perhatian sehebat Champions League, justeru sebuah kelab ternama terpaksa dikorbankan? Mungkinkah juga untuk mengelakkan pertemuan akhir Champions League asyik-asyik Manchester United dan Barcelona, justeru Manchester United tersingkir dulu dan Barcelona diperingkat kalah mati?

Apapun teori dan khabar angin yang melanda, inilah dia asam garam pentas eropah yang harus peminat Manchester United terima. Sebagai peminat sebenar yang harus yakin dengan kemampuan kelab, kita mesti terus kekal kukuh dibelakang pemimpin kita. Halatuju dan dasar-dasar kelab adalah jelas, justeru penyokong akar umbi wajib rapatkan barisan dan bersama menentang kecaman pembenci Manchester United.

Bak kata ultras Stretford End, jika tak mampu main pentas eropah, jangan nak orgasm lihat pasukan kami kalah.

Power jugak ayat ni... mana mereka dapat eh?

ok,sila beri laluan kepada pembaca yang kelab mereka main eropah sahaja untuk komen. Pembaca yang kelab mereka tidak masuk pentas eropah duduk diam dulu.

50 Ulasan:

rashideeshukri berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Mr Api berkata...

cantik gak piala europa ni.. cume xder tangkai jer.. jadilar.

j or ji berkata...

rashidee ni yang mula-mula komen kat a liverpool dah menang 3 kali.

lepas tu dipadamnya pulak komen tu.

kenapa agaknya tu?

Witchunter berkata...

errr.....man utd buta history kot??

lucy konek berkata...

liverpool memang dah menang 3 kali cup ni...cuma nama tournament ni shj yg dah bertukar dari UEFA Cup ke UEFA Europa League..tp cup ni still sama...so takde makna nye MU ada lah pasukan english pertama nak angkat cup ni...

*apa ke bana nye MU ni sanggup nak jd pasukan pertama angkat piala 2nd class kat europe ni..bana and looser nye la entry ni...

mangifera berkata...

nah, baca ni.

http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Europa_League

ikut suke deme la. jgn kalah sebelum sampai final dah la....buat malu je.

rashideeshukri berkata...

ish, kantoi pulak. kah kah kah.

zu berkata...

ye betul la tu dia nak cakap yang manu akan jadik kelab inggeris yang pertama angkat europa.
ala lu orang macam tak biasa je apa yang kutu manu ni pernah salakkan dulu masa LFC nganjing pasal juara liga.
dorang akan claim premier league. 9 kali la, 10 kali la dikala LFC tak pernah menang.
ni nak jadik lagi la tu.

azfar hranica berkata...

liverpool 3 kali
tottenham 2 kali
ipswich 1 kali

ternyata manure utd ternyata masih ketinggalan di peringkat eropah.masih layak digelar jaguh kampung

Abi-iRFAN berkata...

'ok,sila beri laluan kepada pembaca yang kelab mereka main eropah sahaja untuk komen. Pembaca yang kelab mereka tidak masuk pentas eropah duduk diam dulu.'


Bana...Bana...

KaY BeRpUtAr berkata...

Pape pon, Jorji mmg stylo....da bomb entry kali ni! GGMU

Miziey berkata...

"Halatuju dan dasar-dasar kelab adalah jelas..." yes! I can see it. Heheh.
#GGMU

Pet Shop Boys berkata...

Kacang je bagi Man U UEFA Cup ni...

team-team macam Crsytal Palace je main kat sini

Encik Akmal berkata...

ini juga mungkin cuma propaganda Pak Alex. kalau ikut kata J Or Ji lah.. gua layankan aje.

http://www.youtube.com/watch?v=j7PkwApZncs&feature=player_embedded

Fahmi Ismail berkata...

manchester united sengaja hendakkan pertemuan antara juara Europa cup dan juara UEFA Champions league pada kejuaraan merebut piala UEFA Super Cup nanti...wallahualam

nu_Ox3r berkata...

kot ye pn xdpt beat rekod UCL Liverpool pun,xpyh la nk beat rekod UEFA Cup (sebelum ditukar nama Europa League,lagi pun manu kelab EPL pertama akan menang piala ni) Liverpool plak.
gelojoh la manu ni.fokus satu2 la.
EPL dh beat,setelkan la dulu UCL.
lagi tiga kali je pun.then baru fokus Europa League.hahha.BTW nice entry.

talkIZcheap! berkata...

"Previously called the UEFA Cup, the competition has been known as the UEFA Europa League since the 2009–10 season,[2][3] following a change in format."

"The 2009 rebranding included a merge with the UEFA Intertoto Cup, producing an enlarged competition format, with an expanded group stage and changed qualifying criteria"

source: link dari mangifera

dah format ngan qualifying criteria berubah, kiranya cam berubah la, ha-HA! :p

talkIZcheap! berkata...

ubah kriteria, ubah format, tapi taknak tukar rekod, UEFA memang tipikal pemalas...

atan berkata...

"ok,sila beri laluan kepada pembaca yang kelab mereka main eropah sahaja untuk komen. Pembaca yang kelab mereka tidak masuk pentas eropah duduk diam dulu."

kah kah kah...

mirul berkata...

kah kah kah

alasan alasan.

Diego Amani berkata...

Fulham kirim salam kat Man U.

Pesan mereka, kami dah pernah ke final UEFA Europa League tempoh hari. Man U boleh sampai ke?

Kalau sampai nanti, boleh la beritahu semua yang Man U sekarang setaraf Fulham!

Pet Shop Boys berkata...

Korang suka Man U kalah ek? teruklah perangai korang ni? suka melihat team hebat tersungkur....Supportlah kita sesama EPL fan apa nak kisah.

yzdz berkata...

World Champions twice, World Champions twice. Once more than England, World Champions twice

World Champions twice world champions twice. Twice more than Liverpool. World Champions twice

Maman berkata...

Meriah UEL kali ni. Ada Porto, MU, MC, Stoke, Ajax, Valencia, Braga etc.. Tp paling sial nama kelab, PAOK yg beat Spurs aritu. Hahaha. Wonder kalau Birmingham City lepas ke knock out round. Mmg team championship pun boleh layan cup ni. Dah mcm FA cup pun ada aku tgk. Tp, jgn lupe, Chelsea menang UEL 2 kali (70-71 & 97-98). Xcaye, cube tanya abg Zola. Hehehe.

Alif Ozsmarani berkata...

@Pet shop Boys

Hati kau terlalu lembut dgn MU





#YNWA!.

r.k berkata...

Catatan ini telah dibuang oleh Alex Ferguson.

Pet Shop Boys berkata...

hati I jadi lembut setelah menonton Ombak Rindu...

akubukanpemikirhebat berkata...

Kah...kah...Europa je? Ha..ha..Itu belum tentu boleh menang. Kalau menang ada kitaorg kesah? Dulu suka sgt menghanjing Liverpool main EUFA cup, skrg korang setaraf jah!!! SESUAI!!!!!!

mcphisto berkata...

setakat kelab epl 2 apelah sangat kalau xde dalam ucl....

Rabak berkata...

1 competition yg br utk MU. X penah2 masuk europa league ni.
anyway, game lwn basel itu hari mmg main macam hampeh.mcm xde motivation.evans clear bola ikut arah telur, midfield x idup, fwd byk miss chances, sume lembap.dah kena 2 bijik,tggl lg 5 mins br nak terhegeh2 cr gol.mmg kepala bana MU game ni.tolonglah ferguson oii,cr midfield yg mantap2 skit..

-KingSyahmi- berkata...

last time MU mng UEFA Cup Winner's Cup aka UEL thn '92 kot....time tu mark hughes pun main lagi...kit pun adidas sponsor

Puma Cabana berkata...

aku rase Pak Alex nk piala ni kot..mcm mengidam je Pak Alex ni..Gary Neville mst happy giler..leh la dia tompang begambor...leh dia post kat facebook dia..bangga 2...wahhhhhhhhhhhh....

zulhilmi tempoyak berkata...

Catatan ini telah dibuang oleh Alex Ferguson jugak.

0pi3 berkata...

jadual bersenggama pemain serta penyokong menyu terpaksa ditukar. nak senggama tkot tertidur, letih sangat..terlepas game, dah nyesal..europa league xde extended highlight woi! hahah

lucy konek berkata...

tahukah anda: FC basel ada lah abg kepada FC barcelona?...buktinya adalah pada jersy kedua2 team ni hampir sama..dan.. pengasas FC barca adalah ex captain FC basel suatu masa dulu...Joan Gamper..

patut la MU kalah..kira kalah ngan basel mcm kalah ngan barca la...bana btl...

kobetz berkata...

suatu ketika dahulu
Man utd di UCL,
liverpool fan berkata..kami di eropah juga...UEFA CUP..
ketika man utd di europa Cup selepas tersingkir dari UCl, yg laen bersorak..
hoi! bodo pe men 2nd cup Europe?

p/s ; ludah tahi la lu nie...beza nye, korg lyk otometik(5th place)kitorg x..;-p GGMU!

lang berkata...

manchester united = tahi

Ipang berkata...

final europa: man city vs man u!keh3

jumari jipan berkata...

Final UEFA Champions League: Arsenal vs Chelsea.

United saja nak bagi Arsenal & Chelsea menang Champions League pulak. Sebab tak pernah menang lagi, kan? Baik betul.

Penyokong United.

hADIE berkata...

terbaik Jorji...

btw, aku happy bace komen ManUtd haters walopun aku fan Man Utd...

nampak happy btol diorang ni... hahaha!

enjoyla selagi boleh...

zu berkata...

catatan ini juga telah dibuang oleh Alex Ferguson. babi punya pak Alex!

jepp hashim berkata...

persetankan piala uefa tu..baik kejo piala europa plak

treacher berkata...

Benfica,basel and otelul galati?Ape punye kelab tu?tu pon menyu tak lepas?keh keh keh..buat malu EPL je

hantuLongkang berkata...

apa?...sengaja lepaskan UCL nak kejar europa cup?..
nah!

....................../´¯/)
....................,/¯../
.................../..../
............./´¯/'...'/´¯¯`·¸
........../'/.../..../......./¨¯\
........('(...´...´.... ¯~/'...')
.........\.................'...../
..........''...\.......... _.·´
............\..............(

The Transistor berkata...

Post paling bodoh... nk sedapkan hati.. wahhahahahahahaha
WANGKERS!!!!

awang merah berkata...

oleh sebab menyu slalu main tinggi nyer level....sampai trlupa europa cup yg rendah2..tu pasal jorji kate"kelab england pertama akan memenangi europa cup....typo je tu...hahaha

Firdaus Alim berkata...

btol...lFC menang 3..ueropa league ni just rebranding uefa cup..piala pun sama.so memang LFC penah menang 3 kali

akubukanpemikirhebat berkata...

Pergi mampus la Liverpool layak ke Europa sebab dpt no.5 sekalipun. Daripada team yg kat tangga atas tapi jatuh ditimpa tangga main CL ke Europa. Walaupun Liverpool yg pernah main kat CL dulu, pun xpernah tersingkur di peringkat awal, even Spurs pun lepas. Ha..ha..Tapi Fergie ni mmg pandang rendah kat Europa cup ni, kau ingat piala tu nak singgah kt Old Trafford kah? Berangan!!

zakwan hakim berkata...

shidee chebai takhebat main bola pn!! haahahahaha :P

zakwan hakim berkata...

shidee chebai tak hebat main bola!! hgahahahahahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...