ANDA SEDANG MEMBACA

13

Johor Darul Takzim

Abdul Sokernet Sabtu, Februari 18, 2012

13 Ulasan:

Amirul (aremierulez) berkata...

Tweet dari TMJ:

"Congrats dan Tahniah JCorp FC atas Kemenangan."

Amboi... Terus guna JCorp FC. Dah tak boleh pakai perkataan 'Johor' lagi sekarang ni

ammar berkata...

naaromm...enjut lebah enjut!!!

kobetz berkata...

yeah!!! kne sengat jang eh?? jengking...zzz

_akmalraman berkata...

entahlah.aku dah tak tahu nak cakap apa.mentang-mentanglah lu ada harley davidson.

shahrul berkata...

nak bubarkan yang menang dan kekalkan yang kalah ? zzzz

penglipurlara berkata...

mohon sprm buat siasatan

Kurast berkata...

tgk tengku lepas ni ckp ape...

eJAI berkata...

butolah jcorp fc...tak sedap langsung...

rashideeshukri berkata...

Pasir Gudang FC lagi caya rasanya kalau nak ditukar. by the way, ini pun boleh jadi pengajaran pada Sultan Bola jugak. ingat FAM boleh buat ikut suka telo sendiri ke?

Pet Shop Boys berkata...

ah! apa bezanya korang dengan orang FAM? Semua kaki ampu Lucius Maximus...kalau Lucius tulis semua dan dan support....

Hazard Ali berkata...

Apsal takleh letak nama yg takde lansung kaitan nama tempat ek?

Macam JEBAT FC ke, HAPPY WARRIOR FC ke.

Tak, aku serius ni. Jgn gelak.

Dgn cara ni, leh la kita sokong certain team tu tanpa perlu jadi orang yang berasal dari situ.

hantuLongkang berkata...

aku pilih t-team :D...

apa2pun, pasal cerekarama tu, aku tak rasa lambakan kelab bola sepak dapat menaikkan liga M...ianya satu pilihan, tapi bukan pilihan buat masa sekarang...

kelab banyak, kewangan ciput, mutu permainan macam gampang, tak kemana jugak..

masalah utama kita ialah pengurusan...buat macam mana sekalipun, akhirnya dimatikan oleh cara pengurusan berfikir(itupun kalau mereka berfikir)...

mungkin boleh dibuat satu petisyen terbuka untuk FAM...tapi, yang tu pun tak nampak jalan...orang2 yang suka berpersatuan kat malaysia ni perangai dia agak pelik sikit :D...kecuali sokernet jadi kepala buat petisyen, bincangkan isi petisyen tersebut dan hebahkan di merata tempat...tapi, yang tu pun macam susah jugak pasal sokernet selalu buat lawak jadi orang jarang ambik serius :D..

jadi, kita cuma boleh berharap...hahah..

harap FAM buat undang2 pemain dari ASEAN bukannya menjadi status pemain import...bagi tidak menghapuskan pemain tempatan, wujudkan status homegrown player...

diharap juga, jadual perlawanan dikaji semula supaya jangan terlampau banyak bertindih tarikh dan masa perlawanan...paksa astro/rtm/media prima buat kebajikan sikit(walaupun rugi pada awalnya)...benda lain, boleh pulak diorang paksa :D..

dengan itu, diharapkan mutu liga m bertambah...penonton bertambah, penajaan bertambah...kelab bolasepak bertambah...masa tu, setiap persatuan bolasepak negeri membubarkan pasukan negeri dan menjadi badan yang memantau kelab bolasepak negeri masing2(macam dalam cerekarama tu)...

untuk kelab yang mahu, bukakan sedikit share untuk peminat melabur...kalu nak buat cloud funding dari masa ke semasapun takde hal :D...

sekian harapan aku..hahah

Maman berkata...

Get Real life! Johor FC will never be JCorp FC. Because of what? Simple.. Johor FC is that pretty good dear!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...