ANDA SEDANG MEMBACA

50

Sokernet's Official Merchandise #1

Abdul Sokernet Rabu, Februari 29, 2012
Kini Sokernet melangkah maju setapak lagi.

Bagi mengutip dana untuk menubuhkan kelab bolasepak kami sendiri, Sokernet telah mengambil inisiatif untuk mengeluarkan siri barangan rasmi Sokernet.  Jangan tak tau kami akan keluarkan t-shirt, sticker, keychain, minuman isotonik dan spender bermotifkan Sokernet.

Segala jualan daripada barangan rasmi ini, kami akan salurkan ke Tabung Penubuhan Kelab Bola Sepak Sokernet.

Oleh sebab menghormati pasukan terhebat dan paling banyak menang piala di England yakni Liverpool yang baru sahaja memenangi Piala Liga, kami rasa inilah waktu yang sesuai menjual barangan bermotifkan pasukan hebat ini. Kena pula waktu sekarang ni para Kopites begitu bersemangat sekali memuja pasukan kesayangan mereka, malahan berdasarkan kajian yang pihak Sokernet lakukan, para Kopites adalah pembaca teramai Sokernet.  Oleh itu, mereka-mereka ini amatlah patut kami hargai dan kami jamin benda ni tidak ada di jual di mana-mana tempat di dalam dunia hatta di Liverpool sekalipun.  Anda adalah antara orang bertuah jika memiliki sticker rare ini.

Sticker kereta dan motor "THIS IS ANFIELD"
Kod: TIAS
Saiz: 15cm x 10cm
Harga: RM5 (Pos biasa)
                                                                          RM 9 (Pos Laju) 

Ingat sekalian umat! Ini adalah barangan rasmi pertama keluaran Sokernet.  Oleh itu, jangan lepaskan peluang untuk dapatkannya!

Bagaimana nak beli bang? Tunjukkanlah saya carannya, saya tak sabar dah ni..

Sabar adik-adik.  Cara beliannya amat mudah.

1. Emel butiran berikut ke sokernet.media@gmail.com:
    - Nama:
    - Alamat:
    - No. telefon
    - Kereta atau motor?
    -Kuantiti
2. Tajuk emel tersebut mestilah: THIS IS ANFILED!
3. Nantikan emel dari Abang, dalam emel abang akan mengandungi bagaimana bayaran boleh dibuat.

Itu sahaja.  Mudah bukan? 

Akhir kata, demi memastikan kewujudan Kelab Bola Sepak Sokernet menjadi kenyataan, belilah sticker power ini.  Mohon sebarkan tentang penjualan sticker ini ke serata Facebook dan Twitter.

Majulah Liverpool untuk England -> tak kelakar!

P/s: Sebelum ada bangang-bangang yang melenting, Kelab Bola Sepak Sokernet bukanlah nama pasukan Sokernet kelak.  Kami tak jumpa lagi tempat yang sesuai untuk kami buat stadium.  Kalau kami dah jumpa, kami akan namakan kelab bola sepak mengikut tempat stadium kami itu, Batang Berjuntai FC misalnya.


50 Ulasan:

ady.ahmad berkata...

nais one,,,this is a field,,,

natural berkata...

cr la lmbng best skit...

f.islahi berkata...

nak tulis no kenderaan kat belah mane?

Pauzi Kassim Rancid berkata...

dah tukar nama...
Batang Berjuntai tak pakai lagi...
Skrg panggil Bestari Jaya

kobetz berkata...

adakah ini satu....

kah3...

troll abes abdul oh abdul..

kau mmg terbaik!

qayyum berkata...

kahkahkah..
abdul dah panas bontot..
sakit hati nmpk?

kareem berkata...

ayam brand tak saman ke nanti?

Firdaus Alim berkata...

Xrasa Papa Pon..Owh Rupanya Fans Setan yang Obses NGN Mighty LFC..Powernya LFC Powernya Ade Org Obses..da kecut Perut Lettew

ammar berkata...

aku butthurt

Abdul Sokernet berkata...

Firdaus Alim,

kalau taknak beli jangan kacau orang nak meniaga.

Kalau boring tak tau nak buat apa, pergi baca blog ni:

http://muhafida.blogspot.com/

kakakaka! header tu mamat k-pop weih?

The Kop minat k-pop. Kakaka! What a wonderful world!

rashideeshukri berkata...

kah kah kah kah kah! jilaka ya amat.

sticker lain takde ke? buat sticker King Kenny ke, Steven Gerrard ke. tak pandai betul la Abdul ni captivate market.

RABUN berkata...

kesiann.... sedih aku baca sekonek sejak akhir akhir ni....

mrsaxobeat berkata...

hah hah hah butthurt sangat2 lettew.. btw thanks abdul sbb jawab soalan gua dgn jayanya.. siap buat entri lg.. XD

Abdul Sokernet berkata...

mrsaxobeat,

Janganlah nak perasan sangat yang abang buat entry ni khas untuk kau.

Abang ikhlas nak berniaga ni.

Lagipun soalan kau,

"sape tau persamaan antara liverpool dengan sardin cap ayam brand?",

soalan ni, kalau kau tak pemalas babi dan tengok entry lepas2, kau mesti takkan bertanya punyalah soalan macam tu.

Celaka, tak pasal2 abang nak kena melayan kau. Kau jangan nak kutuk Liverpool, penyokong2 Liverpool adalah customer abang.

Paham?

mrsaxobeat berkata...

hahaha. wokeh abg abdul.. selamat berniaga ye.. untung2 dah kaya nnt blh bli liverpool..

Khuzrin Kamarudin berkata...

mohon tengok email sokernettamu. keh keh keh...

hantuLongkang berkata...

inilah akibat kalu dah lama sangat sokong MU...makin lembap jadinya..

nak bukak kelab, tak payah nak jual sticker apalancau semua..cuma perlukan nama yang bagus...

contoh:
stadium kat sepang, jangan la pakai Sepang Rangers, Sepang Rayau, Sepang Menjerit, Sepang Montok, Sepang Dua, apasemua tu..

pilih la nama "Sepang Jantan" FC.. automatik, reserve korang nama Sepang Jantan Simpanan...akademi korang dah tentu jadi Akademi Anak Ikan Sepang...kalu MU ada AON, jersi korang selamba ada 'Kak Ain' di depan, 'Datin Z' kat belakang...belakang seluar pulak, ada penaja 'Sally aka Salman'...

tapi takkan datin2 dan arbok2 je korang suluh...dato' pun suka menaja...jadi korang buat pasukan bolasepak wanita...sah2 jadi Sepang Betina dan Sepang Betina Simpanan..

kalu nak rasa berdaulat, korang pakai nama "Kelab Bolasepak Di-Raja Sepang"...senang2 je korang boleh serap masuk Selangor FA dan PKNS FC...

reti?..
ada ke jual sticker sardin cap anfield nak buat dana?..lembap...macam chelsea..
:D

Hazwan Arif berkata...

mohon buat liputan tentang kelab baru, Mersing City

adijaya berkata...

ini adalah entry dari obe

Kurast berkata...

abang...saiz ukur lilit perimeter nye besar bagai mane ye? kalau sya bank in duit sekarang, esok bole sampai x? kalu sya beli banyak dpt free give x? pas tu kwn sya ade tanye, yg saiz A4 gitu ade jual? die nk tampal kt pagar rumah die katenye..

talkIZcheap! berkata...

Kadang-kadang kita boleh nampak jugak betapa lembapnya HantuLongkang ni... Dah Abdul kata takde tempat lagi, camner nak bagi nama kelab macam saranan ko tu??

Ilek-ilek dulu, jual stiker dulu... dapat beli stadium nanti, cadangan ko tu diguna pakai la kelak...

Tapi takpe, Kang, ko cuma kadang-kadang je lembap, mungkin cuma 6 tahun sekali je...

kodok berkata...

fan m.u paling kuciwa bila liverpool menang bkn fan cardiff...wakakaka

faridzainal berkata...

komen balas utk firdaus alim tu memang smart oleh abdul..gambar The Who tu..tapi header alamak k-pop..pung pang cerita die pasal the kop..haha..nice bedul

yours truly berkata...

Liverpool ni menatang apa

ayobkelubi berkata...

kah kah kah!

terbaik lah!.

gua order 15 keping. boleh?.
baru org tahu LIVERPOOL ada jual sardin.

ok apa?

mangifera berkata...

abdul abdul. sakit bontot ke? nah, ambik lube berjenama Saifool. sapu leklok2 ye.

Liverpool menang pun Abdul kecoh gile mengutuk liverpool, Man Utd menang pun kecoh gile jgk mengutuk Liverpool. Takde modal lain dah ke?

Kalau berterusan sikap camni, aku rasa orang makin boring nak baca Sokernet. The same old jokes keep popping out. Sekali dua funny la beb, dah lama2, it's became lame.

Udah2 la tu. Lawak sardin ni dah lama sgt dah, retire kan lah lawak ni. Dari tahun lepas lagi.

Stand up comedy yang asyik recycle lawak yang sama, akhirnya hilang peminat. Sebab orang bosan dengar lawak yang sama.

bocarega berkata...

setuju ngan bro mangifera
penulis memang takde ilmu bola sepak, hanya keyboard warrior semata-mata
keep recycle the same lame jokes
stupid bullshit

f.islahi berkata...

stakat ni baru sticker,nnt dah masyuk sikit jual lah sardin lak.baru boleh buat stadium.nama tuh belakang cite.cari dana dlu.hehe

hantuLongkang berkata...

@talkIZcheap!:
hahah...aku lembap takpe..main longkang je pun...tapi abdul mana boleh tunjuk dia punya lembap..nak mencarut pun mesti kena sentiasa taraf2 ayahanda..

lepastu, dah tau takde tempat, lagi mau bikin sticker?..kesinambungan dan kemashalatan takde ke arah penubuhan kelab...

lagi baik jual lembu...
register kelab atas nama kampung tempat tidur lembu tu...Sepang Rodeo FC contohnya..bila matchday, padang lembu tu kasi letak tiang gol, touch-up line cincai2, pelita pacak keliling, bukak 1 gerai flare untuk ultras, 1 gerai mercun untuk non-ultras, dah jadi stadium...

alah, stadium terengganu pun renggeh lebih kurang macam tu jugak...tapi lagi power dari selangor yang ada stadium 'taraf wembley'...keh2

Miziey berkata...

Yeahhhhh!!!
You'll Neva Eat Sardine Aloneeee!!!

cantona79 berkata...

Berita pecah aka breaking news - Pihak Bomba terpaksa dipanggil untuk membantu untuk pecahkan kabinet yang menyimpan trofi sebuah kelab terkemuka akibat penjaga kabinet cum cleaner kabinet tersebut kehilangan kunci untuk menyimpan trofi baru selepas 6 tahun. Bomba tidak menolak kemungkinan bahawa kunci tersebut mungkin tertimbus di bawah habuk yang terkumpul sepanjang tempoh tersebut. Off topic, ayam brand best!!

talkIZcheap! berkata...

"Udah2 la tu. Lawak sardin ni dah lama sgt dah, retire kan lah lawak ni. Dari tahun lepas lagi.

Stand up comedy yang asyik recycle lawak yang sama, akhirnya hilang peminat. Sebab orang bosan dengar lawak yang sama."

...seperti lawak yang Liverpool dah 18 kali menang liga dan 5 kali menang juara eropah kah??

:p

yours truly berkata...

pung pang pung pang hebat tara mana pun tak guna kalau 5 tahun sekali baru angkat piala..kesian tgk gerrard beriya2 julang cup kecik molek..jadilah dari takde mende dalam 5 tahun ni

el-tigre berkata...

Hasil jualan sardin ayam nih minta di salurkan kepada luis suarez utk diserahkan kepada negro2 di afrika.dia

mangifera berkata...

bahaha. ikut suka korang la. aku cuma harap korang trophyless this season. sebab kalau itu terjadi, aku senyum je la. mungkin jgk gelak guling2. boleh tengok la budak2 Man Utd ni ada telur ke tak nak sokong Man Utd kalau tak menang trophy. bahaha.

aranhellstorm berkata...

until we won premiership like United did all these years, season in season out, i think brothers n sisters we have to bear this little Sokernet satire/troll..

walaupun wa fan Liverpool who hailed from Sungai Burong (river bird = liverbird, geddit??) darul Merseyside,wa tetap baca Sokernet sebab this blog is really a good read, provocative yet makes one thinking yo!

until last troll..haha

Jarr berkata...

Jangan sampai aku up sticker majlis ayahanda plak nanti. Kbai.

Mr BeLO berkata...

satira beb satira..
takat bahan membahan,keji mengeji mmg amalan syaitan..the red devils using the right tools..biasak la..

wa sbg liverpool fan yg hardcore xdehal bahan-membahan begini..itupun lu org xbleh nak tahan ke?..live and let live la dudes!!jgn live and let die..

semua fan kat sini pun byk gak yg butthurt..MU,CHELSEA,LIVERPOOL,ARSENAL suma ade fan yg cepat butthurt..tgk tahap ketahanan bontot korang la..

yang penting gua ttp membaca walaupun ade sedikit sakit buntut.. :)

gua berharap suma admin sokkernet dpt bertanding PRU 13 ni sbb masing2 dh ada penyokong kuat masing2..

"pendatang izin" berkata...

Satu persatu club butthurt-ed n meroyan xcept cardiff ..

Mane cardiff ni, mane. Cardiff oooiii..mane korg ni..

YNWA!!

speedrider berkata...

wei wei wei.... ini barangan rasmi #2 dah. Barang rasmi #1 haritu adalah t-shirt.

hantuLongkang berkata...

apakes ramai lihat entri ni pasal carling cup-cardiff kalah-MU gay-liverpool berlagak-sardin jadi mangsa, ni?

apa aku nampak, abdul cuba isytihar sokernet memang betul2 mau bukak kelab bolasepak..bukan cuma cobaan2..cuba bagi support/idea/makian/etc dekat usaha sokernet sikit..

to put this entry back on its main propaganda(and hopefully that's the 1, not the other way around), aku rasa sokernet kena cuba cari 1 penaung sementara dan korbankan nama kelab dengan menggabung nama company tu sebagai habuan diorang...ambik sardin cap ayam pun orait..nama kelab jadi Sepang Ayam FC..(automatik lawak sardin ayam==liverpool dari sokernet berkubur..keh2)

takpun, cuba buat cloud-funding...sebab abdul pandai ber-sticker, setiap penyumbang>=RM69.99, dapat 3 stickers 'This is Ayam' dan sesi bergambar tepi kolam dengan Ayahanda Abdul, the presiden of Sepang Comel FC..at least, sticker RM4x3 tu kemungkinan jadi RM80..next-phase, buat lagi cloud-funding dengan reward lain pulak..sampailah tertubuhnya kelab dan boleh terus ber-cloud-funding disamping hasil mendulang tembaga, projek pecah gudang, dana dari israel dan sumber2 lain..

apa2pun, boleh tirupakai macamana 'underground'/indie/non-mainstream bergerak atas dasar "sharing is power", bukan "sharing is caring" macam prinsip mainstream..pondan je pakai kesian2 caring2 ni..solidaritas takde..cis

//betul ke entri ni pasal penubuhan kelab?..ataupun asap lebat otak sejuk, aku bacapun jadi lain? :D

Unknown berkata...

Gua rasa barang ni boleh jadi collector's item.

Buat macam Andy warhol's Campbell soup can.

Tak sabar nak tengok barang seterusnya..

talkIZcheap! berkata...

pelik jugak aku, dari 2 entri lepas lagi Pendatang Izin duk tanya "mana fan Cardiff, mana fan Cardiff.."

Dia tak tahu ke Cardiff tu Malaysia, dan dia sekarang tengah baca blog dari 'Cardiff'??

:p

"pendatang izin" berkata...

tetiba jd cardiff kan..he he. butthurt sgt

yeay i pun malaysia cardiff.kite sama. beza kite hanya i tak butthurt. anda bagaimana? butthurt ka?

keli berkata...

Gua dengar Safiq Rahim orang Batang Berjuntai. Powerrrrr!!! Kakaka

Lawak Abdul kali ni gua layan sambil makan jajan Mister Potato edisi khas MU. Tertera gambar Uncle Fergie pakai topi koboi. Sangat rareee...

rashideeshukri berkata...

Cardiff yang kalah, fans MU pulak yang penuh komen dekat sini. jilaka apa ni?

Khairil Anuar berkata...

amboi nama gua naik. nakal betul jorji ni. canelah kalau liverpool menang FA cup plak May nanti. mohon kurangkan dengki tu sikit.hihi

pejalan kaki berkata...

mohon jabat tangan

Kurast berkata...

abang..size A3 ade x? celake betul abg ni, aku nk order x dilayan, dasar setan!

kakiberita berkata...

ape la abg abdul ni.. kan liverpool menang.. kenapa sticker tahap kutuk yg dipromote? patutnya buatlah sticker gmbar kuyt meraikan sepakan gol penalti beliau.. sedih tau kalau menang kena kutuk. kalah kena kutuk. macam kami ni da xde tempat di dunia sokernet ni. bertimbang rasa sikitlah pada kami.

saya sgt berharap abg abdul mengambil kira permintaan saya ini. sekurang-kurangnya jgnlah mengutuk liverpool ketika menang. saya harap abg abdul mengambil pendekatan konstruktif dalam membahan pasukan mengikut hiraki yakni yg kalah akan dikutuk yang menang tidak akan dikutuk, (xpayah puji, ckp utk diam pn ok). sila ambil perhatian abg abdul. kalu perlu petisyen pun saya bleh buat.. yg terakhir sekali.. hurm.. itu je la kot.. k bye

yg benar,
kaki berita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...