ANDA SEDANG MEMBACA

24

Harapan Terakhir Umat England - Mengajar Barcelona






keANGKUHan


1) Dubuk Liar 1 - 0 Adik Messi.

2) Ini adalah kali kedua RDM mengalahkan Pep Guardiola, selepas kali pertama melakukannya pada tahun 2000 ketika mereka berdua masih bekerja sebagai pemain bola dengan caruman KWSP.

3) Carles Puyol rambut saja macam singa tetapi berdepan Dubuk Liar beliau terpaksa bermain kasar kerana cuak yang amat sangat.

4) Lionel Messi ni bukanlah power mana pun, dengan bekas pemain Bolton Wanderers pun tak boleh lepas.

5) Pengadil Jerman bernama Felix Brych tidak mudah ditipu oleh primadona Barcelona sama seperti Markus Merk pada tahun 2000 dulu, mereka tidaklah sebangang pengadil Sweden atau Norway.

6) Barcelona mempunyai 6 percubaan tepat tetapi kerana terlalu mementingkan 'art' ianya sia-sia belaka, Chelsea cukup sebijik dah jadi gol.

7) Pep Guardiola cuba memasukkan Pedro Rodriguez yang menjaringkan gol dalam final Champions League tahun lepas, apa dia ingat Chelsea ini lauk macam Manchester United ke?

8) Bumi Catalunya retak seribu sebaik saja Dubuk Liar menyumbatkan gol.

9) Nasib baik RDM memilih untuk tidak menambah derita Barcelona dengan tidak memasukkan Dubuk Albino, tetapi telah dimaklumkan bahawa Nando akan dilepaskan untuk mengganas di Emirates hari Sabtu nanti.

10) Cesc Fabregas seperti biasa meroyan sebelum perlawanan tentang Chelsea main 'long ball', kemudian dikeluarkan ketika permainan kerana faktor bangang ya amat sebab dulu belajar di tadika Emirates.

11) Kalau Barcelona, sebuah pasukan 'art' yang power boleh dijinakkan, inikan pula Arsenal sebuah pasukan 'art' yang perasan power, ya jaga-jaga Sabtu nanti!


Cukuplah 11, lebih-lebih nanti orang kata angkuh pula.

24 Ulasan:

Firdaus Alim berkata...

Eh Tapi Rasanya Negro Ni Yg Selalu jatuh Smalam...Ganggu Rentak Game kah3

redzabes berkata...

Chelsea PADU!!!

akeeisakee berkata...

wahahaha!! UTC!!!!

www.facebook.com/MALAYSIABLUESARMY

redzabes berkata...

tapi jangan angkuh sangat, 'kaki kedua' ada lagi, berdebor jugak tengok malam tadi

Hidemichi berkata...

Dubuk ni jatuh2 nak bagi pemain barca rasa mcm mana perasaannya pihak lawan bila barca main lembik camtu. Baru tau makanan dia rasa mcm mana.
Kah kah kah.

apishz berkata...

barcaelona pun da mati akal tengok drogba dive tak renti2.. baru dorang tau apa yg dia buat dekat orng len... :D

Ajiz Nasution berkata...

Dubuk Liar nak mengajar Busquets & co. macamane cara dive yg betul dan FIFA compliance.

RABUN berkata...

wah hebat! main macm wigan tu!

Danzat berkata...

jadah main macam wigan, kau nak anggap barca=menyu ka?

EQUILIBRIUM berkata...

Saya tersenyum membaca rumusan adik Lucy tentang kemenangan singa aslam semalam. Apa pun tahniah untuk chavski. singa puyol takut dengan singa aslam pasal itu dubuk liar boleh sumbat gol. Dulu saya ramal singa aslam akan bertemu fascist di final tapi rasanya typical german mungkin menharapkan singa aslam.

Seperti biasa typical german umat manusia yang digeruni oleh British Malaya. Jadi pada anda yang jenis2 galacticosfag jangan la berharap sangat nak tengok adik messi lawan ronnie. memang tahun ini final sudah ditentukan.

talkIZcheap! berkata...

pastikan tiada team spain dalam final UCL, keh keh!! Tapi advantage satu gol tak cukup kuat, tapi at least kalo score dkat Nou Camp dapat away goal advantage...

p/s: cukuplah komen sampai 11, lebih-lebih nanti Lucy perasan bagus pulak... :p

hantuLongkang berkata...

ada 11 point, semua ada bunyi 'bla bla bla' dari awal sampai habis...

singa sedang berkicau tatkala pepohon nyiur seakan melambai2, barangkali...biarkan...keh2

Mista Maman berkata...

Gempaq ah! Ape lagi, Chelsea parking KERETAPI je terus kat Nou Camp nanti. Biar membebel je Pep & Co.

Sudah2 la menang sbb EUFAlona madah ditolong je dari tahun 2000. Skrg, Chelsea boleh fokus on Art-senile, & Emirates bukan se'gagah' Highbury.

Bagi Benayoun, mohon bocorkan rahsia taktikal & formasi yg bakal di'art'kan nanti. hehehe...

mirul berkata...

minggu depan kita lihat siapa pula yang kena kena kena.

RyuJi berkata...

ni gambar edit muke pipiyapong ke?
mohon penjelasan...

cantona79 berkata...

Dengan 1 attempt on target dan 28% possession at home? Aku rasa mesti messi sakir perut ketika bermain di SB patutlah x leh score.

Acaii berkata...

This is how Chelsea tactic against Barca. Satu gol tu jadi bekal terbaik nak park bus dan frustkan player barca. Cuma lebar padang 3 meter dari kat SB mungkin kena ambil perhatian :

http://www.zonalmarking.net/2012/04/19/chelsea-1-0-barcelona-drogba-tactics/#more-8542

akubukanpemikirhebat berkata...

Xavi sampai 100 passing satu gol pun tarak. Lampard baru satu passing terus sumbat sebijik. Perg memang power si Lamp nih. Ini barulah namanya GOD of Stamford Bridge. Ops tak boleh angkuh lebih2, heh..heh..

P/S: Gambar kat atas nak menggoda iman wanita aku?

top_ace7 berkata...

Chelsea, harapan umat EPL untuk beat primadona Barcelona.

keli berkata...

Ok Chelsea power.
Jangan jadi macam Arsenal kat Nou Camp nanti.
Good luck

Adleen berkata...

yes keli chelsea memang power. dalam banyak2 game di nou camp most of it end in draw, cuma 2000 je kalah sampai 5-1 itu pun after extra time

Mista Maman berkata...

Betul, Adleen. DiMatteo main time tu, against Pep Guardiola team. Tp sbb Babayaro kene kad merah pasal "bantai" Figo, tu yg 2 biji lg masuk tu..

Raiden berkata...

who lets the drog out?

Jimmy Stracqualursi berkata...

ini menang tak bergaya, kalau macam arsenal kitai barca kat emirates tu baru bole dijadikan panduan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...