ANDA SEDANG MEMBACA

29

The Things We Do And Do Not Blablabla

Lucius Maximus Isnin, April 02, 2012 ,


Okay, Roman Abramovich adalah mafia Rusia yang banyak main duit kopi, under table, tumbuk rusuk dan semua aktiviti terkutuk lainnya dalam semua urusan perniagaannya. Dia tidak ada pengalaman dalam perniagaan sukan dan sangat gelojoh dalam menjadikan Chelsea sebuah kelab bola yang power.

John W Henry pula ibarat seorang messiah dari negara kapitalis Uncle Sam, yang datang dari latar belakang penuh wasatiah dan keluarga yang sentiasa mendekatkan diri kepada Tuhan. Semua urusan perniagaan beliau dibuat dengan penuh integriti dan mematuhi undang-undang. Setiap keputusan dibuat menggunakan kalkulator risiko. John W Henry mempunyai pengalaman luas dalam perniagaan sukan kerana sebelum ini telah memiliki pasukan besbol Boston Red Sox.

Kita terima sajalah kenyataan ini. Yang penting, kita teruskan saja dengan 'the things we do and do not blablabla'.



The things we do seperti memberikan sokongan moral kepada rakan bola sepak bernama Stan Petrov walaupun dia bermain untuk pasukan lawan, bukan dengan memberikan sokongan kepada seorang rasis diver bergigi arnab


The things we do seperti memberi peluang dan kepercayaan kepada bakat muda England seperti Daniel Sturridge sehingga menjadi prospek penyerang Three Lions


The things we do dengan mempunyai seorang pertahanan yang mampu menghasilkan gol bila diperlukan, bukan satu tetapi dua


The things we do dengan memberikan seorang bekas pemain Liverpool peluang untuk bermain di Champions League dan bersaing di peringkat tertinggi EPL, bukan bersaing di pertengahan liga


And we do not blablabla.

29 Ulasan:

LS berkata...

akhirnya torres skor.

mirul berkata...

kah kah kah

counter attack balik.

EQUILIBRIUM berkata...

Ohh lucy... you are blablabla. You nails it right there. I hate you.

Melody berkata...

Good article though.

Nik Zulkhairi berkata...

"Setiap keputusan dibuat menggunakan kalkulator risiko"

haha. cam gampang.

GGMU berkata...

1)terbaek hah entry ni...

2)bla bla bla..tapi kedudukan dlm liga mcm haram...

3) aku pernah terbaca satu sajak yg bertajuk 'Melayu'

"Bla bla bla bla
Bla bla bla bla
Bla bla bla bla
Bla bla bla bla
Bla bla bla bla
Bla bla bla bla"

p/s:- gua org melayu.

Nwx berkata...

Counter terbaik dari Lucy.

Masing2 ada cara masing2. Tapi yg orang nampak ialah kejayaan.

Pros|mrcool berkata...

kemas ringkas dan padat.. not blablabla.. goodjob LM

cantona79 berkata...

If Torres scores, it means something.

nerves berkata...

chelsea hebat...penulisnye pon brilmu..
nak harapkan team lain tulis secara berakal camni..
mmg ibaratkan harapkan kucing tumboh konek cam manusia...

Leo berkata...

Chelsea Power!! Hakikat ini mmg x pyh nak di nafikn! Good Job Lucy!!

top_ace7 berkata...

It sucks to be Andy Caroll last night. Booked for diving. His other no9 opponent scored two goals and being subbed in the second half.

Hazard Ali berkata...

Aku dah cuak nak ber Bla Bla Bla kat sini.. takut komen aku kena delete lagi.

Apa apapun, kita main bolasepak.. bukan BLAsepak.

Harap Uncle Kordi faham.

Okeh, sambung balik.

Bla bla bla bla...

Liverpool je power, kelab lain ampeh...

Bla bla bla...

YNWA la sangat...

Bla bla bla bla bla blah la ko!

kobetz berkata...

u r rite,Luci..
n bab2 torres score nie same pedih dgn Menyu menang bg We are all Ras**** **ri.. pedih tu...
kah kah kah!

gabbagunners berkata...

sama macam arsenal..tak blablabla gak.buat apa2 rilek je sambil buat muka tak bersalah...
sengaja kalah lawan QPR sebab tony fenandes mintak kautim sebab katanya dengan mengalahkan kelab terhebat seperti arsenal,sesebuah kelab akan lebih dikenali seluruh dunia..nama malaysia pun bleh tumpang sekaki glamer..

sebelum ni QPR menang dgn chelsea,liverpool orang tak berapa nak kagum sebab mereka sama taraf je.kuar paper kat london pun tulis kecik je kat ruangan sukan sebelah keputusan no ekor.menang dengan arsenal bukan sekadar berita muka depan,ketua kg diorang siap bagi cuti hari ahad tu.punya bangga nye diorang kan..



#aku stop sebelum mengarut sampai ke laut..bukan ape sebenarnya,takde ke org nak nganjing arsenal kalah,arsenal ape ke.aku gian nak gaduh bakar membakar amalan bersama..
kapten pun cirit ke ape senyap je sekarang ni tanpa post.
'Pipi ooo Pipi,ko makan pe sampai cirit tu?sup keting gajah ke?

AimYou berkata...

Nice Lucy, Counter Attack ni paling POWER. Kehkehkeh

Gua rasa, Torres ni dah start nak power dah ni. Season depan Golden Boot maybe.

Ini baru betul. Things we do and DO NOT BlaBlaBla. Ini tak, sembang kemain itu ini tapi team macam gampang. Tak kemana la Liverpool tu kalau KD still jadi Manager.

k, Bai.

hantuLongkang berkata...

ye laaahhh...
liverpool je bisa dibangangkan, team lain sesuci dewa khayalan..kahaktuih..

penulis liverpool je bangang2, penulis team lain di sokernet sangatlah maha-ilmiah sekali...kahaktuih...

liverpool je asyik blablabla, team lain tak se-blablabla macam tu sekali..kahaktuih..

happy now?...kahaktuih..
aiseh, arini banyak pulak kahak aku...izinkan daku meludah lagi 3 kali...kahaktuih keh2 kahaktuih hahah kahaktuih :D

pakkordi berkata...

Come on lucy. Try harder.

Kah kah.

Maman berkata...

Bro Lucy, good entry for sure!

Still, Spurs won against Swansea, the gap is back to 5points & levelled with Newcastle.

This is the hardest season for Chelsea since the day Roman took over. But, In Chelsea We definitely trust!

aranzedo berkata...

kalkulator risiko..

i want one...

#LOL

Firdaus Alim berkata...

Ok Get to The Final N We'll See Who the Boss..LFC Gonna Nail CFC Again N Again..N indeed CFC Is LFC's Bitch

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

Hahahaha! Gua suka sangat bila Lucy buat entry counter balik. Counter attack tahap tertinggi.

Leo berkata...

@Firdaus Halim mampu ke final ke? kekekekekeke....

zu berkata...

adoi bosan la macam ni kalau chelsea asyik menang je.
kalau tak, mesti free2 je dapat baca entri ilmiah 'aston villa bukan hanya sekadar kelab'.
nak google, memang malas la.
harap next game dapat baca tentang wigan pulak.

Hidemichi berkata...

Makan dalam...hahaha.. Harap2 pakordi noted with thanks.

kushyrie berkata...

the best moments when..

LIVERPOOL lost on 1st April 2012

and

it's a Happy April Fool Day!

therefore,

1st April 2013 and so on, it will be

Happy LiverFOOL Day!

yang ni tak harooom nak celebrate!


#YAWN!

redzabes berkata...

ohhhhh ini counter attack terbaik tahap gol torres waktu lawan villa haritu, we do NOT blablablabla

r.k berkata...

Klasik tuan , klasik .

kareem berkata...

besar jugak konek torres....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...