ANDA SEDANG MEMBACA

33

Kalau Dah Namanya Pemain Liverpool

Abdul Sokernet Rabu, Jun 13, 2012 ,


Adat bermain bola sepak antarabangsa, setiap kali sebelum perlawanan para pemain akan berbaris untuk sesi fotografi sebagai tanda kenang-kenangan. Inilah yang kerap diamalkan dan sudah menjadi kebiasaan buat pemain dari kelab-kelab power seperti Arsenal, Chelsea, Manchester-Manchester dan juga Kelantan.

Tetapi dalam perlawanan menentang Perancis di Euro 2012, pasukan England menjalankan sesi fotografi mereka dengan hanya dibarisi 10 pemain.


Pemain yang dilaporkan hilang dari foto kenang-kenangan ini ialah Glen Johnson, seorang pemain Liverpool.

Di manakah Glen Johnson sebenarnya? Kenapa dia tak bergambar sama? Adakah dia halimunan?

Rakaman Satelit Orbit Tinggi Bumi milik Sokernet bagaimanapun berjaya merungkai persoalan ini.


Glen Johnson rupanya sudah berlari ke tengah padang untuk memulakan permainan. Jenis tak biasa main perlawanan antarabangsa, tak reti adat istiadat langsung.

Tapi bila difikirkan dia ini pemain Liverpool, maka tidaklah menghairankan kalau bangangnya tidak bertempat.

33 Ulasan:

Street Spirit berkata...

Sedih tengok Stevie G biarkan Glen Johnson terbangang-bangang keseorangan. Kata YNWA?

pizli berkata...

Hahahaha...

van kordi berkata...

Dia pergi kencing.

mini me berkata...

hal remeh temeh pun jadi isu jugak ke abdul? tingkatkan usaha,cuba lagi.

billiejoe berkata...

ini bukan bangang lagi...da macam terencat aku tgk...liverpool sungguh...

Leo berkata...

INI SANGAT BANGANG!!!! GLEN JOHNSON WALK ALONE KAH? HAHAHAHA

kobetz berkata...

terlalu excited nie.. lari streching cam sial nape, bongok.. glen fredly btol..

gula-gula berkata...

mangkuk betoi jonsen ni..hahaha

budak kecik ox pun tahu tangkap gambar dulu sambil posing kangkang luas2

kushyrie berkata...

forever alone....

macam kartun plak si jonhson berlari-lari anak macmtu

kitt berkata...

yg ni serius kena komen. hal "remeh-temeh" pun takleh nak ikut arahan, lagikan pulak nak harap pertahankan benteng pasukan.happen the player from this particular club.nampak?

Ramlan berkata...

ini la namanya camera-shy

wakakaka...

pairtra berkata...

sokernet.. aku tahu skrg musim euro.. tp pelik gak kadang2.. bile msia main cam haram... post mengutuk mmg terbaik ar korg bagi.. tp bila msia main cantik smlm.. korg xde pun nk post ape2. ppftttt..

Badang berkata...

Abdul mmg cibai...try harder

faizal abd fathi berkata...

tak apa...janji dia ada main... RF ada?? hahahah

Encik Akmal berkata...

@pairtra: lepas habis EURO nanti kita sembang pasal Malaysia ye sayang.. muah..

dodol utopia berkata...

malaysia main cantik? bila mase?zzz

rznrs' berkata...

bangang abadi.

Ayie Senpaii berkata...

hahaha...YNWA...GJ....liv 4 ever..

aranzedo berkata...

semangat kelab masih menebal dalam jiwa abdul dikala off season sebegini...

bawak2 berehat...

:)

Firdaus Alim berkata...

Errr Not A Big Deal Sebenarnya..Sebab Nanti Game Seterusnya Ade Lagi Photoshoot Kn..xde Dalam Gambar Takpe jnji Main Power..Keh3..YNWA GJ..Mohon Pas Ni Ankel Woy Trunkan SG8,Jordan henderson n GJ N alang Stewart Downing skali la n kerol Dr Kem LFC..peh ramai gila pemain lfc Lalala

limaubeng berkata...

Kelab-kelab power..."manchester-manchester"???haha,bla msa city+united?..power city je..hahaha..lalang2x...

Nieq Daniel berkata...

Ala... Rooney ko tu scandal ngan 2 orang "sekaligus"... Dhla time bini pregnant... WTH?

*Aku Arsenal tp aku prasan MUnyet nie bodo sgt la... Trlampau prasan smpai x tau silap sndiri laie byk dr org laen...

saiful aizat berkata...

tetbe MU masuk cte ni pe kes? mendeeee ni mendeeeee.

cte glen johnson, kelabnya dgn negaranya sudah lah. yenuwa bebeh

hantuLongkang berkata...

dia dah tak sabar2 nak terbang tackle kepala evra tu hahah...and he was superb that night, that negrito!...evra pun dah jadi putih melayan dia :D

apa2pun, england bangang tegar...menang, menang secara bangang...hatta bumiputera pakai jersi england sembang merapu dekat mamak pun dah dikira bangang gred A :D

malaysia dah lama timba ilmu dengan england...mungkin belanda pun dah mula serius belajar dengan england..keh2

//jetro willem...senggugut?..puasa ganti?..

gascoigne berkata...

Mak Abdul Sokernet adalah anjing kurap

top_ace7 berkata...

Kah kah kah! Kesian. Jarang sangat main tournament ni.

Jarr berkata...

young dgn wellbeck buat apa game tu hari? garu telo?

Mista Maman berkata...

Pure spirit tu wei.. Hahaha.
Ingat senang ke dpt main England.
Nasib dia baik sbb Kyle Walker injured. Hahahahah.

hantuLongkang berkata...

@gascoigne:
oh kamon!...yang guna akaun abdul kali ni dah buat entri cukup berhemah sampai nampak dah macam baru semalam je balik umrah..berikan abdul sedikit brek la...
sama2 kita berdoa sifat pagi-zikir-malam-mencarut dalam diri abdul hilang-luput lepas ni :D..

@Jarr:
apakes?...tello kan warga sepanyol tak pergi euro...

jadi memang jelas welbeck cuma dapat garu milner sampai lupa nak garu terry sekali...dan kesudahan cerita, young berakar-berlumut tunggu, welbeck tak jugak datang garu...sekian :D

janxxx berkata...

ni klakor wey..klakor klakor..

Fiffy Hazirah berkata...

dia humble tuuu.

cuba la buang word verification kt bawah ni. benci aku menengoknye

talkIZcheap! berkata...

@longkang: Welbeck ni sape? aku tak kenal la... kalau Welback-heel tu aku kenal la... :p

alto berkata...

glen johnson kata...
mk saye x kasi bergambar takut2 disantau player2 epl yg x dpt men utk england....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...