ANDA SEDANG MEMBACA

16

Nasibku Seorang Legend

Jali Bah Jumaat, Januari 04, 2013

Tanpa legend, siapalah sebuah kelab bernama Manchester United, Arsenal dan Chelsea. Siapa tak nak jadi legend. aku nak.

Itu lah legend. legenda atau orang lama dalam bahasa melayu nusantara. legend dikenang dari generasi ke generasi, sampai habis sumpahan keturunan Mahsuri, berabad lamanya dalam jiwa peminat yang menyanjungnya.

Takkan legend hilang di dunia.

Langit tak selalu cerah, ada legend yang dibakul sampahkan dan dilayan seperti anjing kurap. Habis madu sepah dibuang.

Macam celaka.

1. Manchester United

# Paul Sekolah

Bermain lebih dari 600 perlawanan untuk red devils.
lebih daripada 150 gol.

Diberi peluang untuk bermain kembali bersama MU, Ferguson masih nak pakai di Old Trafford. Legend ni berpura-pura untuk bersara tapi kemudian main balik dengan MU. Alasan rindu untuk bermain lagi tak boleh pakai. Ini legend munafik.

Masih diterima dengan mesranya di Old Trafford.

#Ryan Gigi

bermain lebih 800 perlawanan untuk MU.

Legend ni tak tahu nak berenti bila nak maen bola. setiap tahun kata aku nak retire, tapi tahun depan ada balik muka si perogol isteri adik dia ni.

Menerima layanan yang baik di Old Trafford sama seperti Paul Sekolah.


2. Arsenal

#Thierry Henry Gurney 

Menjaringkan lebih 226 gol untuk sang pembedil. 

Legend ni disanjung tinggi dari Highbury lagi sampai ke Emirates sekarang. Entah mungkin sampai bila-bila. Aku tak kisah bukan aku minat pun team Arsenal ni woi. Khidmatnya lebih digemari Wenger sebagai pemain pinjaman berbanding pembelian tetap.


3. Chelsea 

# Frank Lampu 

Pemain ini sangat berpengaruh di London Barat. Bermain lebih daripada 550 perlawanan untuk Chelsea tak ada makna bagi Roman Yahudi. Seperti namanya, Frank Lampu dia ibarat lampu yang menerangi hari-hari suram di Stamford Bridge. 

Legend mana pun Lampu ni, dia dengan bangangnya disuruh meninggalkan kelab Chelsea ni dan disuruh cari kelab lain. Memang dasar bajingan betul Roman Yahudi laknat ni.

#Florent Meludah

Legend ni tak payah ulas macam mana kepoweran dia di masa emas. Tonggak utama beberapa pengurus yang disingkirkan sebelum ini. Macam celaka nama Meludah ni terkeluar dari skuad utama. Dah la simpanan pun tak disenaraikan, kena pula berlatih dengan team belia benci dadah bawah 21 tahun chelsea.

Nasib kau lah Meludah.

# Nicholas Nenekku

Legend ni layak digelar legend segala legend. Semua kelab utama Nenekku pernah maen. berwatak lemah lembut, bisu dan kurang aktif di bilik persalinan sikapnya tidak jauh bezanya dengan perwatakan para nenek-nenek sedunia.

Nasib Nenekku sama seperti Meludah diarahkan berlatih dengan team belia benci dadah Chelsea dan dipisahkan daripada bilik persalinan skuad utama Chelsea. 

# Ashley Coli

Legend yang jugak dikatakan tidak berpuas hati  dengan kontrak yang diberi oleh Chelsea. Ye la, Coli ni masih bermain mantap dan power kot, masih boleh maen 2,3 tahun lagi. 

Mungkin Chelsea tak nak ambik risiko. Goblok.

Entah lah kenapa Coli ni dilupakan jasanya begitu sahaja. Kantoi curi coli Eva Carniero kot. Entah lah, jangan tanya aku. kang aku lempang kau sia-sia.

Tapi yang ni legend sampai mati. Maharaja segala legend.
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

 Akulah Maharaja Legend


16 Ulasan:

Abdul Sokernet berkata...

Kalau kau nak menulis untuk Sokernet, kau kena paham cara penulisan Sokernet.

Kami tak pernah tukar nama player atau nama pasukan.

Dan kelakar jenis tukar2 nama ni, zaman Badul dulu je yang buat.

Bodo.

kobetz berkata...

ni skola ke xdlu?
kimbet lu!
wat hal laa!

Pauzi Kassim Rancid berkata...

melawak tak matang ni bro...
kalo target pembaca peringkat upsr bole lah...
rata rata pembaca sokernet ni matang... kita biasa gelak dengan penyampaian bahasa... bukan melawak dengan nama...

tak payah tulis lagi lah

Gobok BUKU berkata...

Mana dwight yorke+andy cole? Mana bergkamp? Mana zola? Mana poyet? Mana hasselbaink? Mana shearer? Mana?mana?mana?

Kata lejen..

Gobok BUKU berkata...

Mana dwight yorke+andy cole? Mana bergkamp? Mana zola? Mana poyet? Mana hasselbaink? Mana shearer? Mana?mana?mana?

Kata lejen..

Gobok BUKU berkata...

Mana dwight yorke+andy cole? Mana bergkamp? Mana zola? Mana poyet? Mana hasselbaink? Mana shearer? Mana?mana?mana?

Kata lejen..

Mohammad Adam Bin Isa berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
SmithSonian berkata...

bodo tulis macam budak2.. cuba la tulis nama player betol2 bodoh! sekolah ke x ni?! nama legend pon muda2 lagi.. xpayah tulis la lain kali bodo kalau xtau ape bende tu legend!

lilrojak berkata...

Failed...

Mr.Peot berkata...

spoil betul la,,,bak kata pepatah ex awek aq....GAGAL!!!!

saplo182 berkata...

cam tahi

Badang berkata...

Padu

Badang berkata...

Legend paling bawah tu mmg..
Legend konek

Thaqif Ismail berkata...

Marah betul garam tu. sampai 3 petak komen dia conquer sorang

Kojeng berkata...

Jali Bah ni budak Timur Leste

ayob berkata...

si bodoh garam ni apahal sampai tiga kali?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...