ANDA SEDANG MEMBACA

13

Oh penyokong Liverpool !

Jose Villas Stramaccioni Jumaat, Januari 04, 2013


Seminggu sekali kritik pengkomen apa salahnya kan?


Seorang abam Liverpool terasa hati bila aku puji Chelsea walaupun kalah dan kritik pemain buangan Chelsea yang kini menjadi kebanggaan mereka iaitu Daniel Sturridge pada entri lepas.

Mungkin sebab dia cemburu akan keikhlasan hati murni Chelsea menghadiahkan kemenangan kepada QPR dan menjual pemain buangan mereka kepada Liverpool, dia tinggalkan satu komen untuk tatapan umum.

Bab dia komen aku sebab konon aku tiru Lucius Maximus tu aku terima dengan hati terbuka, sebab dalam ilmu psikologi  komen yang dia lontarkan ini bukanlah satu "Tuduhan" tetapi hanyalah satu bentuk "Persepsi" semata-mata. Sebab hanya persepsi aku nak marah mengamuk? Anak Selangor tak teruk sebegitu tapi kalau anak Kelantan atau Johor tak tahulah.

Tapi perenggan kedua yang dia komen pasal Daniel Sturridge itu buat aku tepuk dahi! Mengapa dan mengapa penyokong Liverpool seorang ini begitu bengap sekali melontar komen sebegitu ?

Apa abam "nwa" kata seorang striker buat apa nak pandai bertahan?

Mohon abam "nwa" minum Roundap lepas menterjermah ayat dibawah ini; 

"He has two faces- one beautiful and one I don't like. He must keep one and change the other one." Mourinho attacked Joe Cole's defensive qualities despite the midfielder getting the winner against Liverpool on 2004.

Jose Mourinho ni bukan calang calang pengurus bolasepak tau abam!

Kisah lain di padang latihan Barcelona ;


(Kelihatan Messi sedang mempertajamkan skill serangan dia)

13 Ulasan:

nwa berkata...

Joe cole ni striker ke?

Midfield ada tugas bertahan...tapi striker????

Yer striker memang kadang2 ada tugas bertahan ..itupum bertahan di depan...tapi adakah perlu nak power macam defender?

Bro..jenis guna 'abam2' ni orang kelantan je bro guna

nikhitler berkata...

apo masalahnye dgn kelantan??

i'msosupernotcool berkata...

abam nwa ni penah main futbol manager tak?

J.H berkata...

Poop

x L S x berkata...

Nwa.

Bila kena serang, semua kena jadi defender.

Bila menyerang, semua kena jadi attacker.

Abang, betulkan saya jika saya salah XD

Mr.Peot berkata...

kelantan or apa ka...lu famous la abam nwa...siap printscreen komen 2...

#mana rashideshukrie ni...beliau jga kopitis sejati...

nwa berkata...

Fan kelantan janganla jadi bangang..aku bukan kutuk.korang...aku perli penulis ni..tak baca ke dia ada nganjeng fan kelantan tu n joho tu?

Xlsx:yer betul..tapi adakah kriteria utama striker mestilah power bertahan?sebab tula bamyak striker power pegi chelsea sume jadi bodoh...sebok nak diajar bertahan


Supernotcool:patut la kau tak cool,sebab main football manager...orang main fm ni memang suka berfantasi pasal bola...sebab itu jelah yang dia tau

Thaqif Ismail berkata...

babi betul. menyampah betul aku dengan orang yang tak reti taip johor.
johor lah babi. JOHOR!

nwa berkata...

Bodoh thaqif ni...ko tau typo?ko tak payah nak mengamok2 sangat la pasal orang salah taip ni...idup ko pun bukan sempurna sangat

f.islahi berkata...

striker tak perlu ade skill bertahan.tapi kalau ada itu bonus.sbb bola sepak ni teamwork.sama2 bertahan,sama2 menyerang.sependapat dgn xlsx.contoh,selangor pernah main dgn 10 org player.defend sorg kne buang.amri yahya dari main striker terus main defend kiri.manager tkyah nk tukarkan striker dgn defend semata2 nk bertahan.kat situ manager da jimat sorg subs.itu la di panggil bonus.aku tak memihak kat sesapa.hanya pendapat peribadi anak jati selangor

f.islahi berkata...

striker tak perlu ade skill bertahan.tapi kalau ada itu bonus.sbb bola sepak ni teamwork.sama2 bertahan,sama2 menyerang.sependapat dgn xlsx.contoh,selangor pernah main dgn 10 org player.defend sorg kne buang.amri yahya dari main striker terus main defend kiri.manager tkyah nk tukarkan striker dgn defend semata2 nk bertahan.kat situ manager da jimat sorg subs.itu la di panggil bonus.aku tak memihak kat sesapa.hanya pendapat peribadi anak jati selangor

f.islahi berkata...

striker tak perlu ade skill bertahan.tapi kalau ada itu bonus.sbb bola sepak ni teamwork.sama2 bertahan,sama2 menyerang.sependapat dgn xlsx.contoh,selangor pernah main dgn 10 org player.defend sorg kne buang.amri yahya dari main striker terus main defend kiri.manager tkyah nk tukarkan striker dgn defend semata2 nk bertahan.kat situ manager da jimat sorg subs.itu la di panggil bonus.aku tak memihak kat sesapa.hanya pendapat peribadi anak jati selangor

ayob berkata...

semua bodoh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...