ANDA SEDANG MEMBACA

3

Ramsey Semakin Ganas


Praktis pegang piala


Dia bukanlah terror sangat. Skil pun tak seberapa. Pengalaman lagilah hancus. Tetapi dia ganas. Terlibat dengan aktiviti menoron lawan pun baru setahun jagung. Jaringannya dikaitkan dengan peristiwa kematian penuh khurafat.

Anugerah Pemain Terbaik Arsenal untuk bulan Ogos dan September, jadi pemain terbaik Liga Perdana Inggeris, dan penjaring terbanyak untuk Arsenal bersama Giroud sudah cukup untuk menunjukkan kepoweran yang dicungkil Wenger.

Ramsey memulakan kegemilangannya dengan merobek jaring masa play off Liga Juara-juara Eropah lawan Fehnerbace. Dapat lagi jadi Man of The Match. Dia belum puas, dia pun score lagi masa lawan Fulham. Paling power bila dia score dua bijik masa lawan Sunderland. Gerrard kata dia boleh bersabar. Sekadar ngumpat gitu-gitu ada la. Fellaini pun mengelehkan aje. Tak apa.

Tetapi keganasan Ramsey mencabar kewibawaan pemain pertahanan pasukan lain bila score gol Marseille kat Stade Velodrom. Balik England 2,3 hari lepas tu score pulak gol Stoke. Bagai tiada kesudahan, dia score sebijik, assist sebijik masa lawan Swansea. Jumpa anak buah Rafa Benitez lagi la senang dia buat. Awal-awal dah assist kat Ozil masa lawan Napoli.

Jali Bah yang memegang panji Chelsea terpaksa pergi umrah nak tenangkan fikiran. Racync tak bercakap seminggu bila ingat balik sejarah Arsenal dengan Tottenham musim ni. Arsenal dilihat lebih dominan dalam membawa nama kota London. Tottenham dan Chelsea terlalu sayur untuk tugas sedemikian.

Tetapi jauh di sana, di tangga ke-8 liga, ada satu khalayak yang memandang Arsenal dengan penuh rasa cemburu kerana memiliki pemain sehebat Ramsey. Tetapi mereka belum mengalah. Keterrorannya belum diiktiraf lagi. Masih banyak perlawanan yang perlu dimenangi. Ada kebenarannya dari pernyataan itu.

Cuma yang pasti dan terpaksa diakui, Ramsey sekarang sudah ganas.



p/s : ketika artikel ini ditulis Ramsey sedang meraikan jaringannya ke atas Belgium.

3 Ulasan:

Tanpa Nama berkata...

mujur ada flamini power..baru la ramsey byk naik atas..klu x kat bawah jela ramsey goyang telur..

Muhammad Arshad berkata...

Walaupun kaki dia pernah bengkok diterjah Shawcross tetapi dengan semangat Gunners yg penuh ke"inzal"an dia mampu bangkit. COYG!!!

Tanpa Nama berkata...

Dey Ramsey is dickhead just like cocksucker zailee!!!

- Tun Mari Mariappan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...