ANDA SEDANG MEMBACA

18

Dari Lidah Kem Arsenal : Laporan Penangguhan dan Menjelang Piala FA

Kita tangguh dulu!
Sebagai pengulas Arsenal di Sokernet, aku menyuarakan secara tegas misi tiga piala Arsenal ditangguhkan sekali lagi agar para peminat bolasepak global boleh memberi fokus kepada kejatuhan Manchester United. Para penyokong pasukan lain yang pastinya sentiasa cemburu dengan kecemerlangan Arsenal mungkin berkata ini sudah dijangka apabila mengakhiri musim di tempat keempat. Mereka silap.

Hakikat sebenar yang disembunyikan ialah Arsenal merupakan pasukan yang akan menang bila mereka mahu sahaja. Yang pastinya bukan musim ini. Oleh itu, tiada alasan untuk para penyokong Arsenal terus berasa sombong.

Antara perkara yang tidaklah penyokong pasukan lain perasan, peranan yang dimainkan Arsenal cukup besar dalam memastikan saingan dipenuhi kecelaruan. Sengaja kalah kepada Chelsea, Liverpool, dan Manchester City dengan jumlah jaringan yang besar membuatkan ketiga-tiga pasukan itu resah dalam meningkatkan jumlah jaringan. Serampang tiga mata begini bukanlah asing kepada Arsenal.

Wartawan Sokernet di England iaitu Piers Morgan melaporkan, ketenangan penyokong Arsenal terpancar jelas apabila boleh bergurau dengan penyokong lain apabila mengetahui penangguhan ini dari Wenger. Semua penyokong Arsenal redha dengan penangguhan tersebut. Bukan macam penyokong Manchester United minggu lepas yang pergi bayar air di kaunter pun macam nak merusuh. Itu menang tu. Kalau kalah entah macam mana. Tak padan dengan tak boleh main Eropah nak buat perangai jakun.

*****

Sabtu ini Arsenal akan menentang pasukan yang bukan calang-calang iaitu Hull City dalam perlawanan akhir Piala FA. Hull City ni mantap tak mantap jersi pun dah macam Harimau Malaya dulu-dulu. Jadi, kau agak sendiri la macam mana pergi dia punya kemantapan tu.

Tewas 0-2 di tempat sendiri dalam saingan liga baru-baru ini, Hull City bakal diberi dua pilihan oleh Arsenal iaitu kalah atau balik. Seperti diketahui ramai, Arsenal ialah pasukan yang dinamik, gemar membuat player lawan nampak bodoh di tengah padang, dan suka menyirapkan darah lawan apabila bermain passing sesama sendiri. Jadi, dengan kriteria-kriteria sebegitu, aku jangkakan Hull City akan pilih untuk kalah. Itu sahaja. Sekian, terima kasih.

Selamat Hari Guru.

Bas pasukan juara sudah bersedia!

18 Ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Aku harap page bawah kekal.
http://www.sincearsenallastwonatrophy.co.uk/

Tanpa Nama berkata...

birmingham yang bangang pun boleh menang final lawan arsenal. inikan hull city

Apostolos Velios berkata...

aku malas nak tengok pasal aku dah tau arsenal menang. takde cabaran hull city ni, nasib je dapat masuk final

Tanpa Nama berkata...

arsenal menang bila mereka mahu!!...

Buarghahahaha!! 8 tahun tak mau menang!! Bodoh tahap neraka jahanam!! buat per ko tgk arsenal main cup mcm tu...kalau lah ditakdirkan arsenal kalah final nanti maksudnya Arsenal saja tak mau menang lah...Ko jangan lah memalit kebodohan ko buat malu penyokong arsenal jo!!

oh ya! satu lagi, FA cup kalau liverpool menang diistilahkan sebagai mickey mouse club... setalah kena rogol dengan liverpool jika arsenal menang kali ni istilah yang boleh dipakai untuk fa cup ni ialah piala minnie mouse

sekian

Tanpa Nama berkata...

tak pon senang jer ko tanyer jer pihak pengurusan Arsenal bila arsenal nak menang, kalau dia cakap tahun ni pon dia tak nak menang aku nasihatkan baik la ko tak yah tengok buat mati pucuk jer nanti..

zeff berkata...

artikel ni mcm budak bajet true fan. stakat ade access kat sokernet dah rase bole tulis mcm otai. apebende yg lu pikir sblum tulis ni? pebende yg cube ko sampaikan? ape yg dpt dikongsi dgn fan club lain? nak jd batu api sangat

zeff berkata...

ni lagi satu penis. mickey mouse cup tu bukan FAcup la penis, masa tu liverpool menang carling cup. kalau x puas ati dgn gelaran mickey mouse cup tu, ko pegi la merseyside utk maki scousers kat sane sbb diorg jugak yg mula2 skali pkai term tu kat everton. penisss!!

Tanpa Nama berkata...

ko gay ker penis?

Tanpa Nama berkata...

ko tau tak kalau liverpool menang epl orang akan istiharkan mickey mouse league gak..peniss la sangat konon nampak stylo la cakap kotor bagai tengok ko punya penis sunat tak...ingat agama skit yer budak ahak!

Tanpa Nama berkata...

dey gaaaayyyyy!!!

-tun mari mariappan-

Tanpa Nama berkata...

baca ni penis

http://en.wikipedia.org/wiki/Mickey_Mouse_cup

Tanpa Nama berkata...

"The English Football League Cup is often referred to as the "Mickey Mouse Cup" by larger Premier League clubs."
league cup= capital one cup (dulu carling cup)
apa yg susah sgt mamat penis ni nak paham sampai konfius ngn FA cup. pastu nk cover buat2 kata liverfool kalau menang epl pun kene pnggil mickey mouse cup jugak. tah pape..

Tanpa Nama berkata...

The terms Mickey Mouse Treble and Mickey Mouse Double have been used subjectively to disparage the winning of what are perceived as multiple lesser trophies by larger clubs in a single season, in comparison to the European treble and the Double. Such terms are usually applied by a rival club. The term 'Mickey Mouse Treble' along with 'plastic treble'[11] has been used by fans of Manchester United to describe Liverpool's 2001 win of the Football League Cup, UEFA Cup and FA Cup

baca bagi habis la budak.. ni maksudnya kalao la atas nama liverpool ko menang world cup club pon akan ada nama mickey mouse kat situ,

ko tak paham ker ko pon gay?

Tanpa Nama berkata...

malang liverpool tak menang liga, kalau menang liga mungkin ko akan paham apa maksud aku ...

penis cup pon boleh kalau ko suka, tak der hal la...

Tanpa Nama berkata...

Orang Malaysia bergaduh sesama sendiri hanya kerana kelab bola sepak inggeris yang nun jauh di sana. Akhirnya, tak ada apa-apa. Syabas Mickey Mouse.

Tanpa Nama berkata...

malaysia menang piala dunia akhirnya ko jadi jutawan.. Syabas lah!!

Azhanhizan Hizan berkata...

Kontol

Tanpa Nama berkata...

woi tutup lah sokenek ni!! arsenal dah menang cup!! 8 tahun ko tau!! tak der entry!? ko ingat Arsenal ni team penisan ker!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...