ANDA SEDANG MEMBACA

22

GERMAN TAKKAN MENANG ANDAI ARGENTINA KALAH

Yeayyy!!
Hai. Kembalinya anda bersama saya, Gonzailee Higuain yang merupakan pengulas untuk juara menunggu Piala Dunia 2014 iaitu Argentina. Saya ada sikit nak cakap tentang harapan ke atas pasukan saya. Artikel ini sebenarnya sudah ditulis dan disimpan dalam draf sejak tiga bulan yang lalu. Hari ini, saya membuat sedikit suntingan untuk menyesuaikannya dengan keadaan semasa. Maksudnya, situasi ini sudah pun ada dalam bayangan saya sejak tiga bulan lepas lagi. Oh sebelum terlupa, saya mula menyokong Argentina sejak Malaysia tidak layak ke Piala Dunia lagi.

Perlawanan kali ni antara Argentina menentang German bakal menyaksikan keputusan berbeza. Belanda yang menang besar lawan Sepanyol tidak menjamin tempat mereka di final pun. Jadi, jangan cuba buat bangang kabor kemenangan 7-1 German akan bagi pengaruh besar dalam perlawanan ni nanti. Rest is history. Argentina menang nasib melalui sepakan penalti menentang Belanda? Beritahu itu dekat Itali yang menang dengan Perancis pada 2006.

Okeylah. Saya malas nak bicara panjang. Piala Dunia akan jadi milik Argentina. Menang 4-0 atau 5-0 saya tak kisah. Yang pastinya trofi Piala Dunia akan dijulang Messi dengan penuh bongkak depan Pele di tanah Brazil.

Saya juga nak ulas sikit tentang gambar Messi bersama pemimpin Yahudi. Yahudi dan Zionis itu berbeza. Semua Zionis ialah Yahudi tetapi bukan semua Yahudi ialah Zionis. Kalau Messi nak join Yahudi, mampos dia la. Kalau dia nak join Zionis, pun mampos dia jugak. Saya tak peduli. Janji dia tahu main sukan yang saya suka dan saya akan kekalkan kapasiti saya sebagai peminat seorang pemain bola dan bukannya peminat seorang penyokong Yahudi.

Sejarah 1986 akan berulang. Empat tahun lepas, Argentina tewas 4-1 kepada German tapi kemenangan itu tidak menjadikan trofi Piala Dunia menjadi milik German pun. Ingat sini baik-baik. Peristiwa pada 2010 itu bolehlah disimpulkan sebagai "German tidak akan menang andai Argentina kalah."

Vamos Argentina. Kita nak lawan bintang JDT ni. Main elok-elok.

Nota kaki : Apa-apa hal, Pray For Gaza dan satu lagi gambar aku nak tunjuk.

Bakal top scorer 75 gol EPL musim depan. Amacam?

22 Ulasan:

petai kt berkata...

Padatttt paduu

Sheikh Masood berkata...

Sokernet dah jadi bangang. Dah tiada artikel padu macam dulu. Kembalikan sokernet yang lama

Tanpa Nama berkata...

Pe kebenda ntah ulasan ko ni. Syok sendiri. Bodoh ke?

Tanpa Nama berkata...

Argentina kalah 4-0 la masa 2010. Bodo.

Tanpa Nama berkata...

Kalau tulis cenggini, dah boleh tutup blog dah. Bukak bisnes kolam air tawar ke apa patut. Haram tak sedap.

Tanpa Nama berkata...

Bosan... hambar.... nasi beryani. Lapo..

Tanpa Nama berkata...

kesemua yg di atas ni org german ke mcm mne? kemain berbirat bontot masing2. hikkss

popoyopong berkata...

admin makan taik la

Apostolos Velios berkata...

Bodo zailee. Tak ilmiah langsung, last 16, suku akhir, separuh akhir menyorok kat mane ? Aku sungguh terhibur dgn komen2 yg laser kat atas ni

Tanpa Nama berkata...

zailee dah lupa bola tu 4segi agaknye..aku percaya zailee ni ahli sihir.kemain boleh tahu masa depan.

Tanpa Nama berkata...

zailee dah lupa bola tu 4segi agaknye..aku percaya zailee ni ahli sihir.kemain boleh tahu masa depan.

Prince of Noob berkata...

Apa masalah dengan artikel ni? Takde masalah pun. Apsal korang kutuk dia ni?

Tanpa Nama berkata...

Ko pk jerman main pkai idung ke?

Tanpa Nama berkata...

Kahkahkah. Marah betul bebudak German ni. Padan dengan muka. Lucius yang pegang ke German tak buat apa2. Tinggal la Zailee yang masih ada untuk up Argentina.

Sheikh Masood berkata...

Aku tggu post dari lucy je lepas jerman julang piala

Tanpa Nama berkata...

Lucy, pipiyapong, jane & the gang..tolong lah kembali... penulisan anda dirindui. Gaya penulisan yg betul betul ada ummp...bukan syok sendiri.

Tanpa Nama berkata...

Syok sendiri kepala punai engko. Dah memang macam ni caranya setiap pengulas Sokernet tulis. Kalau tak puas hati jugak ko tulis sendiri la anjing.

Tanpa Nama berkata...

Badi betul. Semua hang sokong kalah. Suwey suwey.

Tanpa Nama berkata...

memang sokonek ni bengap. lagi-lagi si lucy yang tak reti mengeja tu.

Tanpa Nama berkata...

german takkan menang kalau argentina menang la

lenovo berkata...

ulasan bodoh. hambar. palat.

Tanpa Nama berkata...

hahahahaha bangang betul penulis ni. mohon post artikel ni untuk piala dunia akan datang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...