ANDA SEDANG MEMBACA

77

Divers of the world, Unite(d) and take over.

j or ji Isnin, Ogos 31, 2009
Muka sebijik macam pelakon Telenovela Maria Mercedes

Aku baru sampai ke KLIA ni. Telinga aku masih sakit. Berdengung-dengung. Inilah akibatnya bila berdiri di Stretford End. Aku dah bagi amaran pada skuad Arsenal dalam preview game aku yang lepas, Lionel Messi pun kucar kacir bila di sorak oleh barisan penyokong tegar yang berdiri di Stretford End, inikan pula Abu Dhabi. Tapi, Arsenal angkuh! Konon-konon mereka mampu mengalahkan juara England. Hasilnya?

Abu Dhabi lemah semangat dan menjaringkan gol sendiri. Apa punya turr


Aku baca komen pada 2 post sebelum ini, ramai yang kata Manchester United bernasib baik dan Arsenal bermain lebih baik. Kepala lemang! Macamana tengok bola? Ni mesti kejap-kejap tukar ke Channel Astro Ria tengok Azwan Ali Cak Cak Cak. Tu sebab banyak miss aksi penting.


Mengikut ratings yang dikeluarkan oleh jabatan sukan The Sun UK dan juga Soccernet, average semua player kedua pasukan mendapat 6 dan 7 mata manakala terdapat 2 pemain mendapat LAPAN MATA = Rudeboy Rooney dan Darren Fletcher. Sementara possession pula 51% memihak kepada Manchester United. Ada pemain Arsenal dapat 8 mata? Cak cak cak.


Wayne Rooney adalah jawapan Manchester United kepada kehilangan bintang sensasi C. Ronaldo dan Tevez. Bila Pak Alex meletakkan beliau sebagai topman dalam game menentang Arsenal, aku terus yakin dengan pilihan taktikal Pak Alex. Solo or duo, serangan United tetap berbisa…bagai duri dalam daging! Cak cak cak!


Bila Giggs melorongkan bola kedalam kotak penalty, Rooney mengejar dan Almunia juga sama-sama…dan Martin Tyler – komentator lagenda bolasepak inggeris menjerit,

“no doubt, it’s a penalty”


Kenal Martin Tyler? Jangan sampai bab itu pun aku nak kene sekolahkan. Cukup la Rooney menyekolahkan Eduardo dan seluruh Arsenal tentang ‘pro dive’ Pulau Sipadan. Itupun Eboue masih tak faham lagi.


“Not that they had learned their lesson as Emmanuel Eboue proved with a disgraceful unassisted tumble that will not be beaten for the worst fall all season” - Soccernet.


Dasar kepala lemang. Lambat terima pelajaran. Wenger pun bengang lalu dikeluarkannya Eboue dan dimasukkan Bendtner. Eduardo yang dari tadi moyok, cuba-cuba berselindung disebalik bangku simpanan di panggil turun untuk memanaskan badan, lalu disambut dengan ejekan Stretford End sampailah ke penghujung perlawanan. Terus tak menjadi. Kesian.


Pada minit terakhir, Arsene Wenger pun nampaknya tak mahu ketinggallan, melakukan aksi Hagemaru di tepi padang. Memang klimaks yang terbaik. Orgasm beramai-ramai setan merah di Old Trafford melihat aksi Arsene Wenger berdiri diatas tempat pemain simpanan. Memang klasik sekali pertemuan Manchester United menentang Arsenal. Aku puashati. Cak Cak Cak!


Orgasm beramai-ramai.




77 Ulasan:

diehardmanufan berkata...

silap berba nani xskor ja. depa kesian. kalo tak, memang x keluar dah budak2 arsenal ni

Muhammad Fadhli berkata...

haha...mmg bez..

Tanpa Nama berkata...

sesungguhnya kalah ke atas tangan man utd lebih baek daripada kalah ke atas tangan burnley.

Formula:
Chelsea - Burnley - Man Utd - Arsenal = Piala EPL

(-) Kalahkan

Jangan terlampau gumbira wahai fans yang dah kalah. Setakat nie Chelsea, Spurs, Man City tak kalah lagi, sedikit sebanyak boleh kasi saingan sengit ar. Tunggu..

crazy_labelle berkata...

ok la kalah dgn manure...
drp kalah dgn burnley?
wah... gay gile weyh...

The joker berkata...

ulasan yg terbaek dr kem Manchester United... Arsenal mmg pnoh dgn penerjun bebas...

Alke berkata...

hahaha, terkedu eduardo tengok rooney ajar dia cara nak dive. seperti biasa, wenger akan menafikan kedunguan anak buah dia. mereka memang tak belajar dari sejarah, setiap kali arsenal cakap besar untuk tewaskan Man United, setiap kali tulah mereka akan tewas dan malu. Sebab tulah Man United champion 3 kali berturut2.

Tengok.Dengar.Ikut. berkata...

arsenaloser...

Tengok.Dengar.Ikut. berkata...

arsenaLOSER

Tanpa Nama berkata...

x tgk pn game mlm tu, dh tau awal2 apa outcome dia. apa giler man united nk kalah dgn arsenal. mcm main dgn skuad harimau muda je bwahaha. x kemana lg la arsenal thn ni.

ayu kl berkata...

I believe the writer of this article urgently needs a visit to the doctor..That may do him a world of good..Dia dh ada tanda2 "delusional syndrome", iaitu tidak dpt membezakn realiti dgn fantasi dan percaya fantasi tu ialah realiti...hahaha

Pipiyapong berkata...

Amboi..amboi..amboi...

Tanpa Nama berkata...

u say only eduardo is diver? what about rooney?..have u ever seen his action?cari la kt youtube beb. tu pon kalo ko nk admit yg rooney memang betol2 diver. because he's english, he got the priority to get a penalty, free kick bla bla bla..

Tanpa Nama berkata...

arsenal fans is a sore loser

maoi berkata...

arsene wenger pun tak komplen pasal penalti tu.. takde pulak dia kata rooney dive.. penyokong arsenal lak yang lebih2..

wewet berkata...

aduhai manusia y bergelar tanpa nama,knapa x kluarkan wajah anda?stakat cakap2 mcm tu je bleh laa...chelsea x kemana jgk la..hahaha...stakat drogbab* tu x heran laa...muahaha

FdausAmad berkata...

Kahkahkah..gua nak gelak saja..

kahkahkah..cayalah Jorji!!!, cayalah..!!

lama gua tunggu lu mengaum!!

SOKERNET ni ada sebab nak Respect ManU je..kahkahkah

-azura- berkata...

Hahaha.. caya la bro j or ji....
hakikatnya sape arsenal nak menang ngan Man Utd!

FIRZA berkata...

2 team tak kuat sedang bersengketa......Chelsea Chelsea hanya melihat dgn sinis.....

nana berkata...

haha besor gila font weih.

isu dive untuk dapatkan penalti ni, sampai sudah pun bincang tak habis. ok la kita mengaku rooney ada kemungkinan dive kasi diorang puas hati. itu dinamakan opportunist, macam eduardo jugak masa game celtic. cuma bezanya eduardo kantoi busuk.

@ ayu kl:
- realiti: Man United 2 - 1 Arsenal.
- fantasi: gol penyamaan Van Persie.

aku sedih apabila melihat ada pembaca guna cheap shot untuk bikin panas macam panggil man u = manure, dan gay sebab kalah dengan burnley? haha come on la takde modal lain ke?

Tanpa Nama berkata...

kurang aja la lu..

FdausAmad berkata...

cuba tengok macam mana penyokong Ass-anal emo emo pasal DIVE:

"I am an Arsenal supporter and it was a bit of a dive but i dont no why every other team is piping up about diving when you get Saint Gerrard falling all over the place every week and the refs licking his arse clean i mean look at the bolton game yesterday !! And dont even get me started on Ronaldo and Drogba and fucking Mceady dived today against Hibs so what the fuck is that about ??"

Kahkahkah..emo emo..

encikmasen berkata...

ape aku kisah? cak cak cak

rooney n ronaldo pun dive dan menjadi kontroversi, jadi eduardo n eboue nk dive, apa salahnye..everybody dives nowadays..bezanya jadi tak jadi je..

geng budak sekolah, bak kata lucius..jadi byk lagi kena belajar..

apepun, arsenal are the better team..cuma aura kejahatan yang berlegar di old trafford tu sgt kuat..

so we lost..

menang, kalah, seri, its football..

pastu, ulasan inter lawan milan tade ke??

Tanpa Nama berkata...

hahahaha
gila btol marah penyokong arsenal
lagi marah lagi la orang suka
hahaha

Lullaby berkata...

baru awal season.

Tanpa Nama berkata...

ASS-ANAL??haahhaha..boleh buat modal nih..good job

ayu kl berkata...

to nana,

no doubt u r also deluded..lets face it, Arsenal were all over Manure, hence the better team, everyone could see it but of course, you choose to believe in fantasy..the result is another thing bcz the better team does not always win (reality)..please set ur sentiment aside laa, so childish of u..

ayu klate berkata...

childish=arsenal and arsenal fans

Tanpa Nama berkata...

man=abou diaby

newcastle kelate berkata...

man u fans=toddlers in pampers

joey glider berkata...

pampered...

Lucius Maximus berkata...

Setan Manchester sama meriam Arsenal bergaduh,

Singa Chelsea dok rilek baring-baring, hehe!

Counter Terrorist berkata...

Adoiii..Korang ni sembang pung pang pung pang macam korang ada share je kat kelab2 bola tu..Sulaiman Al-Fahim pun rilek je Portsmouth kalah semua game..Tu lagi,owner besar tu..

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

"Dia dh ada tanda2 "delusional syndrome""

Bagi peminat Man U, semestinya hampir 70% dari mereka mempunyai "delusional syndrome" akibat trauma dari peristiwa dibenam oleh Pahlawan Catalan, kehilangan pemain jambu yang suka dive kepada kelab elit seberang Selat, dan kekalahan mengejut terhadap pasukan yang baru naik ke BPL.

Apapun, permainan hujung minggu baru-baru ini boleh dikatakan seimbang, tapi tidaklah sehebat yang diharap.

Kedua-dua pasukan masih lagi di dalam usaha untuk memantapkan permainan dan keserasian mereka akibat daripada barisan pemain baru akibat kecederaan dan LELONGAN kepada kelab elit di seberang selat. Mungkin perlu tunggu hingga separuh musim baru kita dapat lihat kehebatan sebenar kedua-dua pasukan (Arsenal dan Man U).

Apapun, saya masih boleh menerima kemenangan Man U, tetapi ianya bukanlah kemenangan yang boleh dibanggakan.

Setakat Gol penalti dan satu gol sendiri dari pihak lawan, baik simpan sahaja kegembiraan macam baru berbini 4 itu.

Nanti bila tiba masa bertemu dengan pasukan Mamat Pencen dari London, berkemungkinan besar Man U akan jadi seperti team budak-budak sekolah menengah bawah 15 tahun yang diperkotak katik atas padang oleh pasukan bolasepak negeri!

PS - Apa cerita penyokong Liverpool? Sihat?

penyokong manchester united tegar berkata...

winners keep on winning... losers keep on whining...

mizu_sama berkata...

entahnyer....

penyokong2 manyoo dlm nie besorak sakan ngan kemenangan terhadap team budak2 arsenal. gol2 ehsan,pengadil kurang seimbang, pun kecoh2.baru 4 game,jalan jauh lagi...kita kat mesia pun fan je pun...bkn shareholder..x payah emo sgt,rilek2 sudah.menang kalah adat perlawanan. team pencen dr london sama cool ngan fan dia...kitaorg rilek2 dah ada di puncak.tp buat apa nk kecoh,gem baru 4....bkn lagi 4 nk abis.

nasib baik house mate aku,fan man u,masih bepikiran waras.dia pun akur,fletcher patut kene kad sbb tekel arshavin,rooney dive sbb bola dah touch jauh sgt,mana larat dia kejar,reff berat sebelah, dan manyoo menang nasib. that all..korang memang menang,biasa laa ckp2 tepi...point kat tebal x tolak jugak...

pape pun tahniah la skolahkan dak skolah arsenal..hehehe

peace no war...jgn carut2 laa...kita kan 1Malaysia :))

mizu_sama berkata...

*tebal=tebel..silap da...

mizu_sama berkata...

errr sokernet....kem ac milan,inter,roma,juve x de ke?gem2 beso tuh...

bayern(robben),wolfsburg pun tade?kem real madrid?barca?

newcastle punya tebel kasi ada boleh?hehehe

macdontknow berkata...

DIAM LAH!!! dah kalah.. kalah lah..

p/s: buat pipi, wenger, player arsenal yg pro ke tak pro dan fans arsenal yg pro ke tak pro.. learn form your lesson..
itu yang ferge nak tunjuk kat hang semua.. pasal tu berbatov depan gol pun saja je x gol.. biar arsenal merana menyesal atas kesilapan sendiri..
tu perang psyco tahap tertinggi dr ferge..

dewajiwa berkata...

aku ingat ruangan komen nie ditutup untuk Tanpa Nama punya ID. bacul sangat.

setakat kita berbual dalam BM nie, bukan ada kelab EPL yang nak dengar pun. jadi chill lah. komen game sudah. emo letak tepi. kurus pahala tu.

err..glory glory MU. hehe.

dd berkata...

next game mansetan united akan mendapat pembalasan di north london..arsenal fear them...

faizburn berkata...

sungguh tak profesional entry ni. kutuk Arsenal mcm langsung tak sedar kemenangan MU langsung tak ade maruah. Mengharapkan ehsan penalti dan gol sendiri..

Oh Me berkata...

hahaha..sepak botol tu jangan tak sepak ..

Sukanya aku Inter Beat Ac Milan 4-0 huhu

Tanpa Nama berkata...

ha ini ulasan yg padu n mantap dr seorang fans mu.aku suke yg ni.berdasarkan fakta2 yg bernas dan tepat.tak perlu nk gunekan gay la..manure la tu la..dh klh dh..diam.dh la tak menang ape2 cup.gi betulkan diri tu dulu.menang somethng.baru la sedap skit nk debat.

meyour berkata...

HAHHAHAHA!!!!!!!!!

BERGADUH dan terus BERGADUH!!!!

Sedarlah kalian semua dari negara, dimana rakyatnya pemakan 'belacan,tempoyak,budu,bakuteh,tosai dan etc....


so, no need too emotional!!!!
orang putih kat sane x appreciate pn sokongan kite....

sokong dengan bijak!!!!
go the blues!!!!

amANI berkata...

"Aku terpanggil untuk menggunakan kepala otak semasa mengomen kali pertama. Komen ilmiah sikit untuk semua penyokong bolasepak, aku kopi pes je dari blog aku"

Simulasi ini isu moral. Tidak bermoral kalau membuat simulasi, dan lagi rendah moral kalau dapat penalti tapi tidak menjaringkan gol. Pihak lawan juga hilang moral untuk bermain bila dah kena sebiji gol. Jadi Eduardo/Rooney sedikit sebanyak menjaga moralnya dengan menjaringkan gol walaupun caranya yang tidak bermoral itu. Gol itu tetap dikira dalam konteks bolasepak sebab pengadil membenarkannya.

Macam meniru dalam SPM la. Meniru itu tidak bermoral. Tapi sangat bingai moralnya kalau meniru pon salah jawapan. Tapi kalau betul, jawapan itu tetap dikira markah oleh pemeriksa kertas. Jadi, sapa-sapa yang pernah meniru di dalam peperiksaan, jangan berani-berani nak komen hal ini ye. Komen anda laksana menepuk air sirap tertumpah di atas dulang, terpercik semua di muka sendiri.

Counter Terrorist berkata...

Korang ni puasa ke tak?Huhuhu

nana berkata...

@ ayu kl,

"Arsenal were all over Manure, hence the better team"

- did Arsenal find an equaliser? NO.
- Abou Diaby own goal, remember?
- Eboue dived to try get a foul from Evra, and got a yellow card, remember?

so they were not the better team. you are delusional, girl.

referring Man Utd as "Manure"? you're really MATURE. kah kah kah and you call me childish. kah kah kah

alan zed berkata...

dude, nama dia Abou Diaby... bukan Abu Dhabi...

kepala lemang betul...

kan dah kena...

an an...

miele berkata...

Ok rilek la penyokong Arsenal, team korang memang bagus, ada masanya main agak cantik, malangnya dalam pasukan korang ada jugak pemain2 yang lemau (tersilap gol, teroffside masa member nak score last minit). Kalahla jadinya.Tak apa, cuba lagi ya guys.

Aku yg sokong United nipun adda gak sakit jiwa, ya walaupun menang tapi bahagian tengah hampir semuanya main macam celaka, tinggal Fletcher ja buat keja utk 3 orang.

Tapi setelah menonton dan menyokong United sejak 1991, satu fakta memang tiada dapt disangkal: United will always bounce back and get a result. Lantakla kalah dengan Burnley ke, hilang pemain hebat ke (RVN, Stam, Ronaldo etc), akhirnya menjadi dan menang jugak walaupun tercirit di awal musim.

Lucius Maximus berkata...

@alan zed,

SOKERNET blog satira bolasepak. Kat sini kami kreatif, buat lawak satira dan guna kiasan (Abou Diaby dilawakkan menjadi Abu Dhabi) sambil makan lemang dengan rendang tok.

Kalau agak-agak tak suka pekena lemang atau tak boleh jadi kepala lemang macam kami, boleh baca SOCCERNET.

Kan dah kena...

ayu kl berkata...

to nana,

Almost all major newspapers in the UK concur that arsenal were the better team, and as i've stressed before, the better team does not necessarily win. It was purely luck that Manure won, courtesy of a hotly disputed penalty and an own goal. That's reality. You must have lived in a different n strange world where facts are not tolerated. Wake up girl!

Ejoi berkata...

Lucy, apa kata komen / analisis tentang krisis dalaman antara Kapten Perak dan jurulatihnya.

Aku rasa krisis ni lagi best dari krisis Pak Fergie ngan Ronaldo hari tu....

nana berkata...

oh ayu kl,

in football, what matters most is the result. you don't get points by playing better, you get points by scoring more goals than your opponent, i.e. WINNING (ini bukan add maths, jalan kerja ada markah hehe). a win is a win regardless of how they win, luck or no luck.

i understand your frustration, you're clearly upset Arsenal lost although they were the better team (there, i concur with you). better luck next time ok.

i'm not going to entertain you anymore. cheers and peace. happy fasting :)

alan zed berkata...

bila lucius maximus dah bersuara,

aku angkat tangan...

cheers (sambil bukak soccernet n makan lemang...)

jangan sentap, bro... :)

ayu kl berkata...

to nana,

haha..just to clarify, I'm not disputing that MU won, just dont like the way MU fans "gloated' as if their team were "deserving" winners..btw, I'm not an arsenal fan but i do sympathise with them for being unlucky against MU..Cheers mate!

atok berkata...

kahkah wenger kena boooo!
dah offsaid tu dah la.

pakkordi berkata...

Aku nak tergelak tengok ayu KL dgn nana tikam lidah. XOXOxoo. Kalau dua ekor ni lawan futsal, ntah tendang bola ke atau tarik rambut.



- at the end of the storm, there is a golden sky.

Alke berkata...

To all Arsenal fan, just tell your kiddo and Arsene, next time, simpan sikit confiden tu, jangan cakap besar, belajar dari sejarah. Ini Manchester United la, 11 kali juara EPL, 3 kali juara Eropah, FA Cup lupa lak berapa kali, pasal banyak sangat. We have the best youth team setup in England. Korang ada ape?lenkali, cakap tu pandang-pandang. Taula korang lame tak menang piala....kekekekeke

Lucius Maximus berkata...

Aku lagi suka kalau Ayu KL dengan Nana boleh duduk sekatil dengan aku, sembang pasal bola sampai subuh.

Ops, lupa pulak, puasa ni!

Art Manzan berkata...

even aku peminat Man Utd pun.game aritu aku still admit yg Arsenal main cantek agi.bukan nk mengulas..tapi klu tengok tektikal Man Utd malam tu time first half cam hampeh la..main 1 striker.pakai long pass.ingat rooney tu peter crouch ka..tengok la first half average rating rooney.shoot on target 1 je.asyik kena attack lak tu..

Tanpa Nama berkata...

saudara, kalau nk menulis, biar berilmu..
saya penulis bebas..

mmg possession MU lbh byk dr Asnl sbb Mu menang game.
manakala rating player Mu dpt smp 8 pun sbb MU menang..
klau dr fair nyer, peminat bebas sure akan bg 60-40
kat game mlm tu..
possession MU byk dr Asnl sbb perkiraan mathematics semata2..

Pelawat Bebas berkata...

aduh!maksud tanpa nama18:45 tu apa?statistic game tu tak membawa erti apa2 ke?cuba share skit sbb ilmu awak yg tinggi tu

j or ji berkata...

Saudara tanpa nama,

statistik saya dapat dari SOCCERNET dan THE SUN UK. bukan guna ilmu saya.

posession kalau tak silap ialah MASA bola berada dikaki Manchester United, bukan sebab menang atau kalah.juga rating berdasarkan PERFORMANCE atas padang, bukan pasal Manchester United menang jugak.
Bukan matematik,sejarah atau kimia...tapi SOKERNET-subjek baru dunia bolasepak.

peminat bebas akan bagi 60-40? bagi la..
saya penulis dari kem Manchester United, ulasan saya adil dan tidak berat kemana-mana...hanya berat gila ke kem Manchester United, afkos!

----------

Art manzan ; memang MU 1st half agak kucar kacir. tapi AKU RASA bukan taktikal, tapi Valencia dan giggs tak menjadi. bila tengah tak dapat supply bola ke depan dengan tepat, rooney pun jadi tak berguna.
2nd half baru nampak steady.
overall..Valencia tak menjadi.

TQ

Tanpa Nama berkata...

stakat menang camtu nak blagak??hahahaha...baik x payah blagak la...wat malu je..bodoh r budak2 mu.

Tanpa Nama berkata...

blog bangang!! da minat mmg ko cakap camtuh..
hak tuihhh

Tanpa Nama berkata...

mmg bodo la sape yg tulis ni haha
mmg tak pandai men bola..tgk apatah lagi..

Tanpa Nama berkata...

bek ko tutup je blog ni..cam sampah..
menyampah...

mupese berkata...

korang ni kutuk mengutuk ni syok sendiri je..kalau nak review, tulis tanpa bias..jgn la over sgt..sbb tu la jd camni.. gado x abes2..

peace to all..

Pipiyapong berkata...

Woi. Marah betul ye? Gua ni pun rilek rilek je...

Tanpa Nama berkata...

rilek2 sudeh...banyak lagi gem...mggu dpn blh kutuk lagi hehe arsenal totap di hati walaupn tewas..

Alke berkata...

Sebelum itu, saya minta maaf kepada tuan punya blog,

Kepada yang rasa - rasa tak boleh terima kekalahan, tak boleh baca or faham satira ke, tak gheti nak hormat team lain, yang nak menang je (padahal kalah), silalah jangan baca blog nie. korang memang spesies hampeh. Blog nie untuk suka dan hiburan. Kepada yang rase hati cepat terbakar, jangan langsung linkkan blog anda dengan sokernet. tolong ye. Jangan masa team lain kalah, seronok gelak, tapi team awak kena, langsung tak boleh terima. Sokernet adalah ruang untuk hiburan dan informasi semata - mata.

Lucius Maximus berkata...

Bulan puasa ni korang tak mengaji ke?

medihebat berkata...

setan MANCHESTER dgn meriam ARSENAL dok perang...singa CHELSEA relek dok bawah pokok jilat bulu...

zul berkata...

winning is winning... habis cerita... quote ayat cikgu tadika aku = "dh kalah tu kalah je la.. jgn byk bunyi.." hehehe

Tanpa Nama berkata...

juz luck man u lebih malam tu..aku arsenal fan tapi aku ley terima kekalahan tu..juz a bad luck..try again next time young guns!

Tanpa Nama berkata...

tanpa nama sial!!
ko suruh org rilek,skg ni ko yg plg lebih2 lahanat

karim berkata...

tulis biarlah berilmu. Ni smpai orgasm beramai2 pun lu tulis ape citer? igt sket,pada adik2 yg bace blog nih...Jgn malukan fans MU bro...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...