ANDA SEDANG MEMBACA

25

Jalan Ke Piala Dunia 2010

Pipiyapong Abdillah Hamzah Khamis, Oktober 15, 2009
Sehingga hari ini, pasukan yang telah mengesahkan tempat ke pusingan akhir Piala Dunia di Afrika Selatan pada 2010 adalah:

1. Brazil
2. Chile
3. Paraguay
4. Argentina
5. Cameroon
6. Tunisia
7. Algeria
8. Ghana
9. Ivory Coast
10. Australia
11. Japan
12. Korea Selatan
13. Korea Utara
14. Amerika Syarikat
15. Mexico
16. Honduras
17. Denmark
18. Switzerland
19. Slovakia
20. Jerman
21. Sepanyol
22. England
23. Serbia
24. Italy
25. Belanda

Pasukan-pasukan yang tersenarai di bawah masih lagi sedang berusaha gigih kerana perlu bermain perlawanan play-off bagi mengesahkan tempat ke Afrika Selatan.

Uruguay
Bahrain
Costa Rica
Portugal
Greece
Slovenia
Russia
Bosnia-Herzegovina
Ukraine
Perancis
Ireland
Norway
New Zealand

Ini bermakna ada kemungkinan besar Cristiano Ronaldo berpeluang baring atas kerusi rotan tengok World Cup sambil air mata mengalir. Thierry Henry pula dah mula start usha pakej percutian ke Pangkor.

Zlatan Ibrahimovic awal-awal lagi dah booking tiket kapal terbang balik kampung iaitu di Jengka, Pahang. Rosicky pun sama. Mak dia suruh berubat cara kampung.

Pemain Malaysia, macam biasa. Main telur.

25 Ulasan:

maEL berkata...

zlatan tu gua knl family dia..
abah dia pengusaha kerepek di bandar jengka tu..

zan berkata...

Aku nak tengok Russia gi World Cup la.
Semenjak Zangief bersara dari wrestling ni, dah jarang-jarang dorang menonjol kat World Cup.

Portugal? Isk3..bid'ah no kalau deme yang masuk..huhuuh

Shankly berkata...

hahahaha ..
jgn lupa player pujaan pp ..
si eduardo ke apa nama dia
alay player kelab london tu..
main ngan croatia tu ...


tahun depan pun mamat tu main k*te je

iftitah berkata...

ni yang nak kirim kat henry satay-fish ni.

nyzm berkata...

weh bukan 23 team je yang dah qualified

Avid Gunner berkata...

hahaha...tiga perenggan akhir yg mcm sial....
gua nak tengok bosnia masuk...

meyour berkata...

janji Ballack leh tackle,sondol,tolak pengadil cam gangster!!!! hahaha

arch tung!!! germany!!

hail fuhrer ballack!!

nami o fish berkata...

kesian bang berahim...kena usaha kerepek kat jengka..hmm..

lu tak include south africa sekali ke hahaha!tuan rumah walaupun bersenang lenang sambil minum kopi o tetap gak bertanding beb..hahaha!

FIRZA berkata...

tadi nmpak mcm abang C.Ronaldo kat kedai ogawa.....gua rase dia mcm dh cnfirm nak lepak umah je mase piala dunia nnti......

FS berkata...

hahahaahaha...team malaysia tak masuk campur.telur tak cukup kuat lagi.

SFB berkata...

mcm mana player malaysia nk main ngan telur.. telur pn xde.. haha

Besi Karat berkata...

Pasukan Malaysia tunggu jadi tuan rumah je.

Sang Pemimpi berkata...

bai,bukan arab saudi dh xleh play off lagi ke pasal kalah ngan bahrain?skang bahrain tggl play off ngan new zealand je ni...lu mmg nk kene la PP. kang gua bakar majalah Kereta gua kang..haha

Pipiyapong berkata...

Sorry, sorry. Gua lupa depa dah lawan. Tapi kalau lu nak bakar Majalah Kereta, lu bakar je. Keh keh keh.

jelly berkata...

Haha Rosicky kena jumpe bomoh mana la pulak ni? Tensen gua tunggu dia fit balik.

speedrider berkata...

nasib baik argentina ada!!!!

Mr feckry berkata...

telur ape?telur ayam ka itik

julu berkata...

portugal 2 game last ni mengamuk jek..
playoff xtaw la..
waait n c..
depa lwn sapa nnti??

Alke berkata...

wakakakaaka...nice statement "pemain malaysia, macam biasa, main telur" ayat-ayat yang penuh rase geram, sedih bercampur marah yang membara kepada FAM yang tolol tak habis.

saat omar berkata...

Boring ah Argentrina masuk World Cup...


-Dari penyokong England

nami o fish berkata...

Boring ah England "overrated overerected" masuk World Cup.

-Dari penyokong Argentina.

aremierulez/Amirul berkata...

england dgn argentina dua2 pun boring...
hehehe...

R.K berkata...

german sikit punya xde konflik pon.. hunh~
^_^

Apit berkata...

Argentina dh masuk..tu yang penting..gua nk tgk messi men..CRON xdk pun xpa world cup..taik pulun dia tu..

FeRoZ SuLaiMaN berkata...

gua nak tengok fabregas je..team lain main, gua tukar channel astro ceria...layan tomtom bak makyong dedek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...