ANDA SEDANG MEMBACA

21

Prebiu: Sekolah Sukan Lawan Chelsea

Lucius Maximus Khamis, November 26, 2009

Aku mengembara jauh ke dalam hutan di Ranau, mencari tok guru The Blues untuk tilikan hujung minggu ini.

Tapi aku terjumpa anak muda Gunners ini, masih belum mimpi basah, macam Pipiyapong.

Aku tanya pada anak muda, bisakah kau bagi tahu apa keputusan hujung minggu ini?

Si anak muda jawab, "Abang, saya ini hanya anak muda yang tidak tahu apa-apa. Bersunat pun belum lagi, macam Pipiyapong. Mana mungkin saya mampu menjawab soalan abang, yang banyak makan garam dari saya, lebih matang dan jauh berpengalaman?"

"Hatta kalau bermain bolasepak, biar saya berlari pantas dan mampu menyumbat sepuluh gol, tetap tidak setara dengan kehandalan seorang pemain yang biar pun tua dan lambat geraknya tapi tinggi pengetahuan taktikalnya". Tambah si anak muda.

Aku terdiam. Betul juga kata si anak muda. Macam Aidil Zafuan yang muda dan mungkin hensem, tapi bila berdepan dengan Halim Napi akhirnya lunyai kena pijak.

Oleh itu, dengan riaknya, Chelsea 2 Arsenal 0. Didier Drogba dan Nicolas Anelka.

Kalau kalah anggaplah Chelsea beralah dengan anak-anak muda.

21 Ulasan:

mizu_sama berkata...

2-0,selesa jugak tuh.

Redz da Tsar berkata...

'Kalau kalah anggaplah Chelsea beralah dengan anak muda'

Macam terasa nak kalah jer

Shahrul Azry berkata...

ha3 macam cilakak.

aRief berkata...

letak essien kapten. sure poin tggi. +)

fairuz berkata...

aku rasa chelsea boleh menang 3-0...

arsenal tu team ikan bilis je..haha

naderROXX berkata...

arsenal mampu cipta keajaiban.. mcm dgn man u dulu..
walaupun kalah, arsenal main mantap
aku rase arsenal 2- chelsea 1

eddie dewanaga berkata...

Lou, kali ini jika Joe Cole main fulltime, mungkin ada hasil dari dia, ataupun Deco.

Anelka sudah pasti, Drogba, sendiri mau ingat !

pakkordi berkata...

Ralat: Sekolah sukan vs Sekolah anak org kaya.

All london teams are only good for poster pin ups. Tak lebih, mungkin lagi kurang.

j or ji berkata...

Boring A vs Ambitious B = Liverpool.

iampali berkata...

bleh tengok the drog buat breakdance lagi weekend ni..mane tau vermalin bagi tendangan padu maut sedas..suh dia beguru ngan juliana evans lu

ChesterChaz berkata...

ape kata kalo seri.. kan menarik lagi berseri2 nnt..hahhaa..

p/s:glory2..hehehe

bungwahab berkata...

kalau bersunat 2 kali pun tapi shooting blanks macam lucius pun buat apa,kulup jer lebih.

belum bersunat...
steady pipiyapong,steady!!!keh keh keh

starr struckk berkata...

gua ramal the drog akan guna tektikel golek-golek sampai dapat penalti. 3-0!

dewajiwa berkata...

seri 0-0 je lah dua team nih.
bagi can Liverfool naik sikit semangat nak kejar.
keh keh keh.

Glory Glory MU..

ayobkelubi berkata...

cilakaklah lu orang. bukan liverpool punya game pun, kena gak liverpool. berapa banyak punya bencilah korang ni dgn liverpool?. adehhh.sengal ubi laut betul.

hahahahaha

eddie dewanaga berkata...

ayob kelubi,

relax bro... bukan benci beb, kita semua kawan-kawan, biasalah kutuk-kutuk manja ni, kalau chelsea kalah, lu kutuk chelsea, kalau liverpool kalah gua kutuk liverpool, kalau man utd kalah, kita kutuk ramai-ramai... hehehe.

tak guna gaduh pasal bola, kita satu bangsa, satu agama, satu tanahair...

pepam berkata...

nice eddie. baru 1Sokernet camni

medihebat berkata...

hahahaa...macam setan..!!

pakkordi berkata...

ha ah.. Gurau senda tanda mesra.

angeldream berkata...

brader fairuz kat atas mmg terel teka2.. mesti bookie ni :D ahaha.

3-0

:angeldream:

fairuz berkata...

angeldream,

hahaha...biasanya gua punya tekaan memang menjadi..cuma gua takde modal nak main bookie.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...