ANDA SEDANG MEMBACA

20

Cerita duka bulan Muharam

dingin Ahad, Disember 20, 2009
Selamat menyambut tahun baru hijrah 1431. Tahun Hijrah dimulakan dengan bulan Muharam dan kali ini bulan Muharam disambut dengan kemenangan manis Malaysia ke atas Vietnam. Tetapi oleh kerana tajuk entri ini adalah Cerita Duka Bulan Muharam, jadi saya hanya akan menceritakan cerita duka sahaja. Semoga berduka.

Sebab Liverpool kalah.
Sebabnya sama dengan sebab kekalahan pada Arsenal. Bagi yang belum tahu, klik sini. Liverpool vs Arsenal.

Hi, sayalah Piquionne , penjaring gol kedua portsmouth pada minit ke 81. Apa macam?


Saya sungguh gembira malam ini selepas mengalahkan Liverpool. Terima kasih predator.


Sebab moral.

Kata Kenny Daglish, tindakan Rafa yang menyalahkan Gerrad dan memuji Lucas membuatkan semangat pemain down (Misalnya dalam game vs Aston Villa). Sikit lagi nak down sindrom. Ini sangat jelas di padang. Gerrad dan Carra adalah orang tang talkative di padang. Jerit-jerit, marah-marah dan melaungkan kata semangat memang kerja mereka. Tetapi sejak akhir-akhir ini, mereka agak diam. Diam-diam mereka bukannya diam ubi berisi, tetapi diam besi berkarat.


Sebab MU kalah 3-0.

Kurang pasti. Mungkin Alex Fergusen mahu bersaing dengan Liverpool bagi Big 7. Buktinya, mereka kalah lebih besar daripada Liverpool. Nampak sangat nak bersaing. Kalau itu hajat Alex Fergusen, kami ucapan Selamat berjaya!


Manchester City.

Mark Hughes sudah dipecat dan diganti dengan Roberto Mancini. Dengar cerita, dia dipecat kerana Citeh sudah kalah dua kali . Hmm, Tok Arab ini betul-betul tidak sabar orangnya. Liverpool dah kalah ke-7 pun rilek lagi. Yang pasti, Arsene wanger adalah orang yang paling gembira sebab selepas ini, dia tidak perlu bersalaman lagi dengan Mark Hughes.

Mark Hughes pada saat dia masih boleh terbang.


C
erita duka Mai Xuan Hop


Best jugak kalau dapat kalahkan Malaysia ni.


Beliau adalah pemain Vitenam yang own goal semasa final lawan Malaysia pada sukan SEA baru2 ini. Dengar cerita dia sudah menukar profesion.

Apa khabar? Sayalah Mai Xuan Hop. Sekarang saya sudah ada kerja baru. Mahu tahu apa kerja baru saya?














Senang hati. Sambil menyanyikan lagu Bunkface 'Situasi' versi Vietnam





20 Ulasan:

Shahrul Azry berkata...

ha3 macam cilake yang last tu..

Izwan Che' Ani berkata...

betul2 cerita duka ni

mizu_sama berkata...

hahahaha...dingin mmg dingin!

soccermania berkata...

masanye utk pipiyapong beraksi. pantas mencantas!! haha..

nyzm berkata...

ni post bikin gua panas! hahahaa

oohh lala berkata...

hahaha..funny..i wished penulis manyoo pun berbakat+lucu mcm ni.

free berkata...

hahahahahahahahaha..

GGMU.

free berkata...

weh yg last tu muka dia tak sama dowh, helmet pon lain..

GGMU

NikLas berkata...

dh kalah tu kalah la...
hahahahahahahaha.
bnyak pulak alasan,
terimalah kenyataan

pakkordi berkata...

Rafa kena panggil arnold susahnakeja untuk kasi mati ini predator. Harun din pun satu opsyen yg baik.

aslina yang gojes berkata...

confuse dowh nak berduka ke atau ketawa gembira

Popo berkata...

taktau plak predator ni ramai sedare mare yg terer main bola ek..kat msia takde ke?

R.K berkata...

siyes hughes kene pecat da??

hadzmeer berkata...

luahan hati bekas penyokong liverpul

review liverpul vs pompey
insua: pendek, gemuk, lembab...kalo player cmni smpi biler pun xleh mng liga
carra: dgn si Piquain tu pun xbleh nk challenge, toksah la nk mimpi nk jage rooney/drogba/persie
agger: ok la....tp mcm langit dgn bumi nk compare dgn vidic/gallas....pendek kata toksah harap nk mng liga kalo ader player cmni.
lucas: aku x perasan smlm die maen ker tak...ako nmpk bayang2 die, tp x nmpk die
mascherano: defend xbleh, menyerang lg la x bleh...
kuyt: keje ko kejar bola jer la...pastu ntah ke mana
dossena: ako xtau nk komen aper, mampus ko la dosena
torres: malang giler jadi ko ni, kalo maen kat MU/chelski mmg dah lame bleh score gol
gerrard: owh man, ni contoh player hilang semangat..

pendek kata...mmg btul brader blog ni ckp, liverpul maen mcm xnk mng..

last skali, rafa, elok la ko berambus...kalo ko xnk berambus, baik ko jer yg maen ganti player, same jgk kalah. defend terabur, tgh x control bola, last2 maen sepak bola atas ala2 skuad liga msia. sekian, mekasih.

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

haha.. gmbr yg last tu klakar nk mampos.. ManyU punya org tu.. bwk seekor ferguson n sekor rooney.. haha

FIRZA berkata...

dingin mengeluarkan bisa.......hakhakhak......

ss berkata...

alahai peminat liverpool..ref tanak salahkan ke..salahkan la belhaj ke..sume salah..benitez tu patot sacked...torres g jual la weh...babel ngong cam takleh maen ke..nk harapkn jambu tu je..mati ar dier..ak tgk game smlm kesian gler..moral down ke hape..try on goal bape kali la sgt...jgn nk kata salah johnson lak..dier da wat yg terbaek cube clear bola tapi ape kan daya adik predetor ade kat citu..on rite time at the rite place...pe pon game MU lg celake bosan...at least liverpool try challenge la defense portsmouth..tercabar gak kaboul..MU maen can palat...giler bosan..defend tah pa pe...arsenal 2nd half je ok..first half cam p training je maen....mlm ni tgk org lama maen lak...

kareem berkata...

sabar la ss,lvpool tgh moral down ni..patutnye ko bg support kat die..mlm ni gua nk tgk org lame kalah..sbb zola sudah kasi warning die mau menang..kurang2 pun draw dlm tgn die..

kareem berkata...

kan gua dh ckp..team org tua layak draw je..kehkehkeh..kenapa?tak percaya ka?

MaOi berkata...

liverpool dah jadi Big 8 minggu ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...