ANDA SEDANG MEMBACA

21

Carefree

Lucius Maximus Rabu, Februari 03, 2010
Enam pagi, aku terima SMS.

“Dui, macam mana ni, seri suda. Lau kalah sama Arsenal hari minggu matai oh!”

Sumandak yang SMS. Aku jawab kemalasan, mengantuk.

“Takpe, you rilek je. Ko tidur pakai night dress ka hot pants?”

“Hot pants. Napa?”

“Ko kasi MMS ko punya pic sama sia sekarang.” Aku jawab.

Dalam apa juga keadaan, setiap peminat The Blues perlu carefree sepanjang masa. Walapun seri atau kalah. Kalau mendiang Mickey Greenaway masih hidup pun, dia akan rilek-rilek saja sebelum membelasah peminat Manchester United di dalam pub yang tersengih macam kambing di depan beliau.

Budaya carefree ini perlu ada pada setiap peminat Chelsea. Selain dari budaya tidak suka benda-benda berwarna merah. Budaya main sorok pisang dengan awek kawan walau bagaimana pun adalah optional. Tapi kalau badan tak macam John Terry nasihat aku jangan cari pasal.

Lawan Arsenal hujung minggu nanti, amalan budaya carefree mesti diteruskan. Tak perlu ikut jejak langkah Pak Alex merayu-rayu kelab lain untuk bantu Manchester United julang EPL. Apa barang?

Sekali lagi diingatkan, carefree sepanjang masa. Juga elakkan suka benda-benda yang berwarna merah kerana ianya merujuk kepada Manchester United, Arsenal dan sebuah kelab pra-sejarah yang aku dah lupa apa namanya.

Trutt, trutt!

Aku dapat MMS. Sumandak terbaring pakai hot pants merah. Aku terpaksa suka.




Gua nak try awek lu satu kali je, boleh?

21 Ulasan:

j or ji berkata...

Chelsea vs Arsenal = perlawanan merebut tempat ke 2 dan 3 EPL 2009/10.

Aku sokong chelsea. BAru ada perlawanan sikit untuk Manchester United sampai hujung musim.

Lucius Maximus berkata...

Jorji, lu pun memang carefree!

Farid Fernandez berkata...

pebarang chelsea...



sekarang chelsex la bai...

hahaha...



YNWA!!!!!!!!

Karipap Sardin berkata...

"sebuah kelab pra-sejarah yg aku pun dah lupa namanya"

Macam merujuk kpd Nottingham Forest..ataupun Liverpool? hahahaha

bungwahab berkata...

bebudak chelsea mana ada budaya carefree,budaya menutuh ada ler.tak habis2 cerita sumandak ko tu lucius bosan weii.

tutuh chelsea tutuh!!

kucing berkata...

kekadang btol gk ckp bungwahab. too rasict bro

nyzm berkata...

woit, takde cerita lain ke selain bola sepak inggeris? bola sepak sepanyol ke? italy ke? perancis ke?

Karipap Sardin berkata...

Entahnya..bagaimana lak dgn liga2 eropah lain..seperti liga Lithuania..San Marino..Bulgaria..Norway..?

Ape2 hal pn aku xpaham ape bndanya budaya carefree tu~

pakkordi berkata...

Try la terry, gua tendang muka lu.

HafizChan berkata...

tetiba teringat iPad...hikhik

Knicher Sc. berkata...

gambar background sokernet ni macam tak berapa sungkit.

Point of View berkata...

bungwahab tak pernah menutuh kot pasal tu kurang kasih sayang wakaka

gascoigne berkata...

Go Gunners go!!

Kamarul XY berkata...

Damn.. u rileks je..
aku rinduan sumandak in hot pants..
forwardkan kat aku..

dewajiwa berkata...

fan MU rilek saja.

NikLas berkata...

http://goonertalk.com/2010/02/03/video-a-song-for-cheat-john-terry/

geng..jom layan lagu Mr. Chelsea 'ngap' awek kwn.
layari lwn web diatas

mizu_sama berkata...

piala FA malaysia x de ribiu ke?liga malaysia pun x de dlm sokernet.sapot la sikit barang lokal,

mangifera berkata...

lucy; cam cibai. ko memang ada talent menulis. aku dah gelak cam perempuan meroyan kat bilik ni.

apapun, share gambor sumandak tu.

sorry la tapi aku cam rasa chelsea leh menang. mungkin sebab almunia macam pening2 lalat sikit lately ni. tengok la cech or almunia yang pening weekend ni. huhu.

kareem berkata...

niklas.video tu dh kene ngap copyright daa...melepas nk tgk

deusXmachina® berkata...

lucius kasi mms sama aku gambar awek hot pants merah tu

NikLas berkata...

mlepas la lu Kareem.lambatt...
tp aku terjemahkan lirik dia disini..
dialah kapten chelsea dan england,
dia ngap wayne brigde punya gurlpren,
time wayne bermain lawan darius Vassel,
kat hotel ape ntah dia wat projek..wa pun lupa laa...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...