ANDA SEDANG MEMBACA

38

Get Well Soon Aaron Ramsey!!

Jannah Ahad, Februari 28, 2010
Mari kita sama-sama doakan lelaki berbakat ini sihat-sihat selalu dan cepat sembuh dari kaki patah beliau. Uish seriau tengok kaki dia dangling like that. Sangat tak cool okay tackle orang macam tu.




Ladies, he's gorgeous no?

38 Ulasan:

rachwan berkata...

get well soon, ramsey!
pengorbanan cukup besar dari bakat besar..

Obefiend Weiland berkata...

kaki dia keliatan seperti sesiku L semalam

HORROROROOROR!!

eJAI berkata...

err..jannah post?huhu

what a loss...dalam usia yg baru menjejak 19 tahun sudah ditimpa kemalangan ngeri ni mmg satu malapetaka...apa kesan kpd kariernya?apakah mampu kembali ke prestasi sebelumnya?byk persoalan...

semoga cpat sembuh anak muda...

Ejoi berkata...

"He is the third player we have lost to tackles that are not acceptable - Abou Diaby, Eduardo and now Ramsey today. That is not football for me and I refuse to live with that.

"I cannot do anything about it. The players are professional they have to respect the rules and each other. The players who don't do it have to be punished. Ramsey is a young, fantastic talent." - Wenger

Get well soon, Aaron Ramsey!

julu berkata...

bola sepak penuh cabaran..
ramsey.. get well soon..

Jannah berkata...

Kalau melibatkan mana-mana lelaki hemsem saya tak prejudis team :P

iKHwAn berkata...

haha.. terry ngan cole hensem x?

nama saya aslina berkata...

ini jambu dan hemsem. saya sukaaa~~!! aww...moga dia cepat2 sembuh...

talkIZcheap! berkata...

Jannah kembali? huhu

kadang2 aku heran, apsal player bola ni senang injured... jgn kata la kes tekel gile bab* camni, tekel2 biasa pon senang injured (messi, ronaldo, anyone?)

aku tgk org lawan Taekwondo ngn Tomoi bertahun2 pun jarang nak tgk org jatuh tergolek kena sepak kaki, tu bukan tuju 'ball' tu, tuju kaki terus, takde lagi yg aku tgk 'tergantung' kaki...

seriously, aku cadangkan pemain bola ambik le kelas taekwondo ke, tomoi ke, kasi keras kaki skit...

NikLas berkata...

talkizcheap x pnah main bola ni.
nk tau, turun padang lah,, jgn dok layan psp/ps3 je.

get well soon my fella..Aaron Ramsey

Saed Ramadhan berkata...

get well soon aaron ramsey!

Lepas nie player arsenal kena banyak minum susu supaya kaki sihat dah kuat..

jabbar berkata...

dalam permainan bola. tackle kebanyakannya high velocity. laju & kuat = momentum besar = impact besar. taekwondo etc cuma kuat tapi tak brapa laju = momentum kurang.

dahla high velocity pastu target kat kaki yg tgh bergerak mmg impact yg besar. aku xbrapa terer fizik tapi itulah jawapannya

Karipap Sardin berkata...

@JABBAR - leh jadik cikgu fizik la ko ni..ke ko mmg cikgu fizik? haha

Aku x sanggup tgk karier Ramsey tamat dan meniaga nasik lemak di jalanan Wales~

kaine berkata...

apa blh buat...showcross tgh laju...dh tu ramsey plak dtg dgn laju...so momentum tu kuat sgt smpi pth kaki si ramsey tu

NikLas berkata...

"I think that sometimes we lose sight of why and how we support our football club, and while you'd never want to be reminded because of what happened to Aaron Ramsey last night did just that. Our reaction, our desire, our spirit, our togetherness, it was the Arsenal" Arseblog.com

syazwan berkata...

huhuhu~.. ramsey, bakat plg berharga arsenal.. get well soon, ramsey!

Knicher Sc. berkata...

mass x velocity.

Mr. Shcomey™ berkata...

bukan sengaja. ni la eksiden namenye.

talkIZcheap! berkata...

penah main tu yg brani ckp, even athlete sport lain pon aku tgk jarang injured (gila-gila) bile jatuh kena tekel kalo main bola, huhu...

Even being said that, tomoi takder shin guard pon ilek jer tahan keting...
(off course le tak semua footballer gitu, tp ikut pengalaman pribadi, kebnyakannya...)

gula-gula berkata...

talkizcheap, belajar dulu, xpun try dulu.
simple pimple bak kate johan. :D

talkIZcheap! berkata...

xsemestinye tak berapa laju, sbb diorang ade gak yg kick ambik lajak... and then, the odds of clashing legs is higher... diorg main purposely tendang orang, main bola kita cuba kick bola, accident happens, yes, tp dari segi odd nya, sukan tempur even clash kaki jarang menghasilkan injury besar cenggini, huhu...

lagipun, kalau tak injured cam Ramsey, Eduardo etc pun, ikut experience peribadi, mmg athlete football based (cuma main bolasepak shj, xmain sukan2 lain) mmg senang sakit kaki, lmbat sembuh, aku penah tgk org main taekwondo, kaki berbalut go all the way untuk menang gold walaupun main dengan ubat sembur untuk 2,3 round...

hey, I'm just saying, maybe they should do some kind of martial art based training kasik keras kaki skit jer, huhu...

FeRoZ SuLaiMaN berkata...

he's just 19...kompom perfomance dah kurang...kelab besar2 pon mayb x de ati nak amik dia dah...pity him

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

- Researchers from the San Jose Earthquakes professional soccer team and the East Bay Sports Medicine and Orthopaedic Associates in California recently followed 237 Major-League soccer players over the course of a full season (Morgan, B. & Oberlander, M., 'An Examination of Injuries in Major League Soccer,' The American Journal of Sports Medicine, Vol. 29(4), pp. 426-430, 2001). The players ranged in age from 18 to 38.

The researchers defined a minor injury as one that interrupted participation in practice or play for a period of less than one week, a moderate injury as one necessitating absence for more than one week but less than one month, and a major injury as a malady which caused an inability to participate lasting for more than one month.

There were ten professional teams involved in the research, and each team played 32 regular-season games. Each team's practice sessions averaged 105 minutes, and the researchers multiplied the average practice time by the number of practice sessions performed during the season to arrive at a total practice time of 241 hours per athlete. This was eight times greater than the total time per athlete spent in competition (27.7 hours). Overall, the 237 players had a total 'exposure' of about 64,000 hours (57,117 practice hours and 6,567 game hours).

During the season, there were a total of 256 injuries which resulted in time lost from participation. 154 injuries were minor, 67 were moderate, and 35 were classified as serious. No position (midfielder, goalkeeper, defender, or forward) was associated with a higher rate of injury, but games were significantly more risky than practices. Injuries occurred during practices at a rate of about 2.9 injuries per 1000 hours, while the injury rate for games was 35.3 per 1000 hours, about a twelve-fold increase. A higher proportion of severe injuries also occurred during games. Player age had no impact on injury risk, and late season was found to be the time period with the highest rate of injury.

How does soccer stack up against other sports in terms of injury risk?
Although endurance running is often considered to be a high-injury sport (about 50 to 65% of all endurance runners are injured in an average year), the actual rate of injury in running is comparable with that of soccer. Various studies suggest that the running injury rate is about five injuries per 1000 hours of running, with little difference between training and competition ('Prevention of Running Injuries by Warm-Up, Cool-Down, and Stretching Exercises, The American Journal of Sports Medicine, Vol. 21(5), pp. 711-719, 1993). This is a little higher than the 'practice' rate of injury for soccer but much lower than soccer's competition-related injury rate. Injury rates in other sports have been poorly studied, but it appears that soccer has one of the highest rates of athletic damage (Sportblessures breed Uitgemeten, Haarlem, DeVriesborch, 1990).

BuLiBaKaLaUkAu berkata...

ckp bm sudee.. nk komen dlm b.i baik g lmn web ESPN soccernet tu.. yg ni sokernet, laman web rasmi bola sepak dunia yg berpangkalan di malaysia dan berbahasa malaysia... satuuuuuuuuuuuuu malysia..

NikLas berkata...

martial art tu dia masing2 nk pukul n ngelak mengelak sesama sendiri, so diorg dh sedia.

simple as that

pakkordi berkata...

Mak gua kata, jangan berlagak dan jangan buat jahat dengan orang lain kalau tak nanti ada balasannya.

NikLas berkata...

no player goes out to break another player's leg, but no driver goes out to kill someone...

layari laman2 web ini utk mengenali Shawcross dengan lebih dalam lg...

http://www.twitvid.com/3BCE0

http://content.thisis.co.uk/sentinel07/homepage/ad_panel/sentinel_backpage.pdf

kareem berkata...

pakkordi,gua xpahamla sape yg blagak sbnarnyer?

kareem berkata...

haha..niklas..terbaik link tuh..hampeh mamat nih..insaf konon..

iKHwAn berkata...

pakkordi berkata...
"Mak gua kata, jangan berlagak dan jangan buat jahat dengan orang lain kalau tak nanti ada balasannya"

Gua kata..
"siap lah obe coz berlagak ngan chelseX nya..
jg2 lah Shawcross sbb dh wat jht dgn Ramsey n Adebayor n Jeffers"

p/s: jht siot budak Shawcross ni.. kne pthkan kaki die balik kot baru insaf..

The Charlatans KL berkata...

shawcross ni memang ade history tekel kasar pun sebelum ni. mentang2 la dia budak england mesti la media bekap kan. dah kata future england defender. same goes to rooney, gerrard dan sume kaki diver yg lain, media sana memang macam cibai, kalu orang dia mesti bekap, takpun senyap buat dunno. tapi bila foreigner (lagi2 arsenal banyak forener) je entah la, macam ada satu mentaliti lain. tengok je la isu eduardo dive kemain lg witch hunt. bodoh betul la. tapi si shawcross ni mmg nak kena pedebik la sekali, dulu se-gengster2 tony adams, martin keown, nigel winterburn & kampeni takde pun kes patahkan kaki lawan. tu tandanya arsenal memang play fair, nak main bola bukan nak job kaki org. bodoh betol la hish.

talkIZcheap! berkata...

macam la media kita baik sgt, huhu...

talkIZcheap! berkata...

bab injury tu, aku dh tulis sbelum ni... forget bout profesional (aku pon xkenal mane2 player bola yg pro), yg aku maksudkan dari pengalaman pribadi, mereka yg aku ade fisrt hand experience dlm padang atau court futsal,, huhu...

membandingkan diorang yg memang btul2 talented dlm bola sepak ni ngn diorang yg main sajer2 (tp main game lain, spt martial art cntohnya), w/pon kene tekel yg sama, diorg much less injured... kalo injured pon, xde la lama sgt nk sembuh, huhu...

tp mgkin tu member2 aku jer, member2 korang mmg gagah2 belaka mungkin... oh, some tips, kalo korang mmg mudah krem atau strain dlm game, byk2kan stretching selepas warm up! Kajian mendapati kalo stretch slepas warm up, kita bleh stretch lebih dari jika kita buat sebelum warm up, ni bleh prevent self-injury dlm pertandingan... so,saper2 yg join futsel sokernet nanti, warm up and stretch le betul2, ok!

p/s: pegi train tendang pokok pisang pon won't harm you, kikiki =D

The Charlatans KL berkata...

aku tak ada sentuh lgsg pasal media kita baik ke jahat, what i'm trying to say is in terms of football media sana memang bias. bayangkan kalu rooney kena tekel camntu, mau tak mengamuk diorang. ini bila yg arsenal kena mula lah cakap 'arsenal mentaliti lemah, takda experience, softies' la. kan? obvious beb benda ni.

gula-gula berkata...

agreed. mmg sial.

talkIZcheap! berkata...

yer... aku juz kata, mana2 media negara mana2 pon akn jadik bias jgk bila mende cenggitu jadi kt atlet diorg,...

ke ade negara media die tak bias kt atlet sendiri??

Tenteraangin berkata...

hensem .. itu jer mampu diluahkan

anNa|Liyana berkata...

barulah perasan mamat ni mmg super cute!
aritu baca paper nmpk kaki je...x nmpk muka..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...