ANDA SEDANG MEMBACA

37

Memori Akhir Musim EPL 2009/2010

Obefiend Weiland Isnin, Mei 10, 2010

Masa untuk reminisen dengan teman-teman


Habis sudeyyy. Tinggal FA CUP aje yang masih menjadi rebutan. So anyway season sudah habis maka aku pun sebagai penulis takde bakat terpaksa fall back on the good old cliche of doing a season wrap up. Kenapa ayat tadi dalam bahasa inggeris? Kerana aku tak tahu macam mana nak translate "good old cliche of doing a season wrap up" ke bahasa kebangsaan. Sue me!

OGOS

Season dimulakan dengan piala sumbangsih. Chelsea dan Man United seri 2-2 selepas extra time. Lepas sepakan penalti Chelsea sapu Man U 4-1. Good job! Let the dancing like retards begin. In retrospect celebration Chelsea di Wembley ialah precursor kepada sambutan yang lebih meriah untuk bulan Mei

Main talking point diawal season ialah:
  • Bolehkah United cope dengan kehilangan Cronaldo?
  • Bolehkan Liverpool cope tanpa Alonso?
  • Siapa diantara top 4 yang bakal ditendang? (most people chose Arsenal!!)
  • THIS IS OUR YEAR Version 19.1.1.2 beta
Sebagai tanda penghormatan kepada Uncle Bobby Robson yang meninggal dunia pada bulan Julai, kesemua perlawanan pertama EPL dimulakan dengan 1minute applause. We miss you Uncle Bobby.



The special one's armpit needs special attention!


SEPTEMBER

Goal celebration Emmanuel Adebayor membuatkan peminat Arsenal yang selalunya zuhud menjadi militan. Selalunya hanya botol air ,duit siling dan kepala babi (if you are a Barca fan) yang dilontarkan kepada pemain tetapi untuk sambutan special edition Adebayor, dia dilontar kerusi plastik. Secretly every PES fans wanted this celebration to be included in the game!

Chelsea digam dari membeli pemain selama 18 bulan akibat pembelian pemain muda dari Lens, Gael Kakuta. Haters Chelsea ketawa besar dan buat joke "Patut la Chelsea ambik Carlo Ancelloti, dia dah biasa coach kuda tua kat Milan".


OKTOBER

Liverpool o - 1 Bola Pantai . Semestinya gol paling kelakar season ni.



NOVEMBER

Aquilani akhirnya muncul untuk perlawanan liga pertamanya untuk Liverpool. Kebanyakkan peminat Liverpool menjerit, "Ini ke pemain 20 juta? WTF?1!11one1!!!one!1"

Penjaga gol Totenham Carlo Cudicini kemalangan ketika merempit. Motor BMW beliau disapu sebuah ford Escort ketika dalam perjalanan ke pusat latihan

Paul Hart menjadi pengurus pertama dipecat. Berkat rekod kekalahan yang sungguh impressive, Hart digantikan dengan Avram Grant.

Goal celebration terbaik musim ini WAJIB dimenangi oleh Jimmy Bullard.



DISEMBER

Season Liverpool semakin haprak dan impian memenangi liga pada awal season sudah menjadi modal stand up comedian di Sokernet. Rafa ubah target dari juara liga ke "top four" finish. Dia guarantee Liverpool akan bermain dalam liga juara-juara musim depan. Kalau tak lepas 30 day money back guarantee?

Mark Hughes dan Gary Megson dipecat dari jawatan pengurus kelab masing-masing. Hughes digantikan dengan Roberto Mancini di Man City sementara Megson digantikan oleh Owen Coyle. Burnley terpaksa melantik Brian Laws untuk mengannatikan Coyle yang berpindah

Diakhir bulan Desember, Chelsea mendahului liga sebanyak 2 mata diatas Manchester United. Sejak EPL bermula Chelsea mesti menang liga jika mendahului liga diakhir krismas. Adakah sejarah akan berulang? Atau Chelsea akan tercekik seperti Liverpool tahun lepas?

JANUARI

Pemain vateran Sol Campbell kembali ke Arsenal. Sekaligus menaikkan purata umur pemain di Arsenal kepada 12 tahun 3 bulan 5 hari.

Tingkap perpindahan terbuka. Spekulasi gila mula tersebar di Chelsea dimana pemain seperti Ribery dan Aguero dikatakan bakal berpindah ke Stamford Bridge sebelum transfer ban 18 bulan berkuat kuasa.

Robinho give up dengan Man City dan menjadi pemain pinjaman di Santos.

Robbie Keane merajuk ke Celtic.


FEBUARI

Transfer ban keatas Chelsea dibatalkan.

Ryan Showross mematahkan kaki Aaron Ramsay.One more for the treatment room Arsene.

Perlawanan antara Man U dan Le Arse menjadi perlawanan 3D pertama dalam sejarah dunia.

Wayne Bridge tak mau salam tangan John Tiger Terry. Man City belasah Chelsea 2-4 di Stamford Bridge.

MAC

Phil Brown dipecat dari Hull dan digantikan oleh Ian Dowie.

APRIL

Owen Hargreaves dikatakan bakal bermain untuk pertama kalinya dalan 18 bulan. Peminat Man United yakin kepulangan Hargreaves bakal memantapkan midfield United yang sengal akibat Carrick yang useless. Walaubagaimanapun comeback beliau ditunda beberapa kali sehingga akhirnya dia tidak bermain langsung dalam musim ini.

Pompey menjadi kelab pertama yang bakal turun ke Championship. Pompey dikenakan penalti 9 mata setelah jatuh bankrap. All is not lost. Pada 12 April Pompey mengalahkan Spurs untuk layak ke perlawanan akhir FA CUP menentang Chelsea.



MEI

Hull dan Burnley menemani Pompey di Championship musim depan.

Totenham Hotspur memastikan tempat ke-4 setelah mengalahkan Man City. London bakal menjadi kelab pertama didalam sejarah menghantar 3 wakil ke Champs League sekiranya Spurs lepas pusingan kelayakkan kelak.

Chelsea menghambat Wigan 8-0 dalam perlawanan akhir untuk menjuarai liga. Man United menang besar keatas Stoke tapi sia-sia. Arsenal juga menang bergaya keatas Fulham sementara Totenham ranap di Burnley. Peminat Arsenal akhirnya dapat menyambut St Totingham's day walaupun tahun ini agak lambat!



Liverpool hanya mampu berada di tempat ke 7. Gerenti Rafa pada bulan Disember tak boleh pakai!

p/s : kalau aku ada miss apa-apa letak di ruangan komen. Aku tak ingat everything dowh!

37 Ulasan:

abeih berkata...

no1......

Holden Caulfield berkata...

Takde Anugerah-Anugerah ke?

-Goal celebration terbaik?
-Pemain paling "Gajah Putih"?
-Manager paling "hilang punca"?
-WAG paling hot?
-Goalkeeper paling cemerkap..

Sokernet tak nak buat red carpet ke?Ajak la Marion Caunter buat liputan red carpet..Abg pipi pasti bergaya dengan tuksedo rekaan Rizalman Ibrahim..

brandon flowers berkata...

103 premierleague goals. sakit tekak aku asyik jerit GOL season ni.

zul efron berkata...

"we'll come back stronger next season"

wenger text gua semalam.. cilake betol..

sinaganaga berkata...

Bolton WFC tak jadi keluar list tahun depan! Ha ha.

NikLas berkata...

Manager of the Year.. Sokernet bg kat En Roy Hodgson lah ye... Si Harry Redknapp x layak..

julu berkata...

Hargreaves main la skejap... tp x sampai seminit kot.. hee

Pet Shop Boys berkata...

Game terbaik...Liverpool beat Man U....2-0...sebab hanya itu kemenangan yang paling best buat Liverpool musim ni.

WAG of the year.....Lisa Surihani.


Lawak of the year.....Hasbullah Awang.

gol keeper paling cemerlang.....Liverpool punya golkeeper

Player paling pemurah....Carlos Tevez

team of the year....Spurs

Holden Caulfield berkata...

gol keeper paling cemerlang.....Liverpool punya golkeeper?

nko biar betul pet shop boys?

keeper yang tak reti beza bolasepak dengan bola pantai nko cakap cemerlang..apa punya turr...

momok berkata...

dah boleh update "Juara-juara Liga Perdana Inggeris" kat sebelah kanan page...

pemerhati bebas berkata...

holden caulfield:
reina & cech dapat golden glove tahun ni, so tak salah la kalau reina dapat gol keeper paling cemerlang kan?

http://en.wikipedia.org/wiki/Barclays_Golden_Glove

gua berkata...

nak jugak diaaaa...yolah,pepe reinalah penangkap ayam terbaik di kg ulu bertam,k.selangor...mmg kebencian masyarakat betul liverpool neyh..

PELAUNG PULAU berkata...

forzaa inter... tetibe

talkIZcheap! berkata...

nice one Obe.. hnya ko dan Lucy jer yg boleh menyebabkan aku lupa untuk 'benci'kan Chelsea fans.. haw3!!

talkIZcheap! berkata...

@Zul: ooo, Arsene text camtu ek... dia kena contohi United, 'we'll come back, stronger THAN EVER!!' (takkan stronger for next season jer, huhu)

dewajiwa berkata...

betul lah. aku setuju gak.
sejuk sikit baca entri yang adil dan pukul rata. kipidap.

GGMU..

dewajiwa berkata...

tang Jimmy Bullard tu memang tak leh lawan punya modal lawak. sepanjang zaman punya anugerah tu. hehe..

a8jnme berkata...

itu mmg Mour ke yg berbulu badan tu..haha

yaa, Jimmy Bullard memang lelucon dlm Premiership..takleh lupa last time dia lompat atas ramai2 yg rebut bola depan gol..

Jarr berkata...

dpt masukkan kasut dlm mulut "gua" mesti seronok..

NikLas berkata...

Check out this page guys ...: http://www.onenightinturin.co.uk/

The Charlatans KL berkata...

tq niklas for sharing, peh aku tgk list soundtrek die pun meremang bulu roma. yup italia '90 antara peluang terbaik england nak menang world cup, tp sayang 10000000 kali sayang :)

sito berkata...

hahaha..

jarr, lu mmg best..

beliabencibungwahab berkata...

kn otai jarr da mrh..haha..

INDRA QIRANA berkata...

Liverpool Anugerah team paling DILEMA

sepanjang musim dilema, nak marah bola pantai..penyokong sendiri yang baling..ah banyak lagilah, penat lak nak menaip...

anyway Liverpool tetap bertakhta dihatiku

Raiden berkata...

kahkah anugerah gol tercantek patut diberi kepada En. Bola Pantai

Budak Nakal berkata...

goal assist terbaik: gerrard.

kah..kah..kah..

ni bila nk updet juara epl 2009-2010 kat sebelah ni? xkan nk tggu che det updet lak.

kah..kah..kah..

adijaya berkata...

kepada journalist yg belum buat artikel, tolong la buat entry pasal transfer rumours. best gak kalau baca berita perpindahan pemain versi sokernet. tolong la wahai semua. takkan nak tunggu lucius jugak yg buat. huhu.

gua berkata...

hahahaha...kelakar2...

Alke berkata...

kepada penulis, jangan lupe ini...

December to January....

MU fan gembira kerana biasanye lepas krismas, The Devils akan hebat, maklumlah, krismas, kena ikat ngan rantai, bila abis krismas, melompatla Syaitan Merah.....ditambah pula dengan pemain afrika di Chelski yang ke Africa Cup Nation....cerahla harapan untuk memintas Chelski...tapi......apsal Chelski masih diatas????

Fast forward ke April, Liver'swimming'pool v Chelski.

perlawanan penentuan...Syaitan Merah terpaksa gak sokong kops dengan melambangkan diri mereka dalam tulisan cina di jersey liver'swimming'pool.....berkobar-kobar mengharap Chelski ditumpaskan pada perlawanan kedua terakhir musim.....namun..kapten bengong gerrard membuat lawak paling bangan season ni...through passing yang cantik kepada Drogba didepan gol sendiri....akibatnye..semua orang tahu..takpe...diorang sanggup gadai maruah pasukan dan peminat semata-mata kerana 'no.19'. Kita akan bahan mereka sampai season depan.......

Kepada para Syaitan Merah, kita no.2 musim ni, tapi aku rase no.2 paling teruk dalam sejarah....ah..kepada Terry...skali je kami bagi menang season depan kami amek balik.

Pet Shop Boys berkata...

one question....dengan rekod gol paling banyak, Drogba on fire......is this the best Chelsea team ever? boleh sama Level macam AC Milan under Sacchi? atau Brazil 1982?

Oh Me berkata...

theres always next season....

Raiden berkata...

ak rase belum boleh dikira terbaik..dengan out dari Europe, bukti masih ada kelemahan..tapi dalam 3 bulan terakhir nie memang Chelsea meletop2..Best attacking Chelsea i have ever seen..sape kate 'Boring,Boring Chelsea??'..Meh sini aku sumbat mulut dengan stoking..

Jarr berkata...

sumbat stoking tak best raiden.minum air stoking la baru perangai jepun.

Kentut berkata...

jimmy bullard!!! player paling ceria dalam dunia!

dude berkata...

ok,M.U kehilangan title season ni.beza 1 point dgn chelsea,yg ada players yg rata2 sama dr 3 thn lps..M.U dh lost cronaldo,tevez tp still leh kejar dgn mantap..M.U still ada lg rooney,nani,anderson,valencia,macheda,diouf,hernandez,fletcher,rafael,fabio n obertan yg belum smpai peak dorang lg.still akan develop, cmpur players yg alex komang akan beli nti..just wait n see next season plak..we'll get back the title,as always..

lolastitch berkata...

rd ballon memg klaka. da la time anugerah ballon tu nak di umumkan

mietxer berkata...

talkizcheap,takan tu jekk..xbgus lg tue..arsene bru ja msg aku pg td..die ckp lg "we'll comeback, STRONGER than OTHERS!!! (strongers than ever xleh pkai gk la kalo gelaran 'THE UNTOUCHABLE' ade kt ARSENgAL kn??? (^^,)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...