ANDA SEDANG MEMBACA

20

I Suka Sarah

Lucius Maximus Rabu, Julai 07, 2010 , ,
Kalau Sepanyol ada Carlos Puyol, Jerman ada Sarah Brandner.

Tidak ada kena mengena pun. Memang jauh panggang dari api kecuali bab rambut panjang warna blonde je yang menjadi persamaan Puyol dan Sarah.

Tapi sebab aku sudah katakan Sarah Brandner adalah maskot Jerman sebelum Piala Dunia lagi, maka aku akan kekal dengan memilih Sarah sebagai maskot.

Walaupun baru-baru ini Canselor Angela Merkel cuba enter frame dan menonjolkan diri. Tapi atas faktor usia kita abaikan Canselor Angela sama seperti kita abaikan Michael Ballack.

Berbalik kepada Sarah, kemunculannya memang dinantikan oleh ramai pihak dalam Piala Dunia 2010.

Sarah akhirnya didapati muncul di khalayak ramai ketika perlawanan Jerman dan England untuk memberikan sokongan kepada balaknya, Bastian Schweinsteiger.

Berikut gambar eksklusif maskot Jerman yang sangat dem:

Kena gigit pipi dengan Schweini lepas England ditapau
Kemudian dihadiahkan oleh Schweini dengan jersi yang dipakai Frank Lampard (yang masih penuh peluh dan belum dibasuh)
Dan menikmati perlawanan Argentina dengan sekarton Budweiser

Cuba bandingkan dengan gambar lama Sarah ketika Euro 2008.


Heheh, Sarah, Sarah. Kalau tak ada beer memang tak sah kot.

Sementara itu dikhabarkan pasukan England sebelum pulang sempat melawat sebuah rumah anak yatim di Johannesburg.

“It’s so good to put a smile on the faces of people with no hope, constantly struggling and facing the impossible”.

Begitulah kata Jamal Omboto, umur 6 tahun, salah seorang penghuni rumah anak yatim tersebut merujuk kepada pasukan kegemaran J or Ji.

20 Ulasan:

Gorgon Kuning berkata...

Ayat last tu..

Terbaek punya nganjeng. haha...

Nerzhul berkata...

jamal - :)

I Am Legend berkata...

sarah brandner memang wags yang terbaik!

lepak tgk bola kat stand yg biasa dengan pakai jersi, bukan stand vip punya mcm vitoria beckham sambil pakai prada, minum beer masa game dan tak kisah pun pakai jersi masam bau peluh lepas game

ciri-ciri awek kampung bavaria yang sejati

Pet Shop Boys berkata...

ok pagi ni kita rebus sotong Paul ....

meor-name-depan-ku berkata...

ngape lerr heidi klum x minat tengok bola?

Point of View berkata...

pak alex cakap wayne rooney gagal perform sebab too much expectation n pressure ke atas dia..

kata striker world class, standard la byk pressure, kena la pandai handle sendirik

klose, sneijder ngan villa pun pressure gak, okey je

Pet Shop Boys berkata...

English punya pressuure lain sikit....

fabregas berkata...

heskey gagal menyerlah, menyinar, menyerah, menskor macam mana pulak, point of view?

meor-name-depan-ku berkata...

Englad kot?? junk of football!!!!

Jarr berkata...

mari sandarkan pada kenangan ye kwn kwn...

Point of View berkata...

pak alex cakap pasal rooney je, plus rooney yg selalu digembar gembur sbg world class striker, heskey org panggil county class je

palytoh berkata...

messi pun world class jgk.. ronaldo pun world class gak... apa kata jurulatih dieorg? Xp

adijaya berkata...

rooney memang sampah. fullstop.

kamilxy berkata...

betul dia sampah. jadi kita kena sokong arsenal hahaha. marilah semua marilah..

Sang Karipap berkata...

Ting tang ting tang...sembang pasal Jermani jadik sembang pasal Inggelen plak..kamon laa..team dah kuar jangan duk bukak cerita lagi.

Bak kata P.Ramlee..

"Barang yang lepas, hai jangan dikenang.."

The Charlatans KL berkata...

sarah ni umur bape? ade tulis lahir '81 ada tulis '89. pening kepala beb.

kareem berkata...

masa euro 2008 die cun lagi dari skang. Mungkin masa tu masih perawan....

henrymevez berkata...

Germany? Give me a break! haha...:D

Ozil is nowhere, sweiny looking at sarah all the time instead of the ball, klose?...hmm...

Diaz berkata...

Germany? Junk of football!

mohd hafiz berkata...

kami pembaca sokernet menentang keras penggunaan sotong si paul dalam WC kali ini....diharapkan tiada penggunaan Paul untuk final....

wahahahaahahahahah....^___^!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...