ANDA SEDANG MEMBACA

5

#2 - Entry Rabu

Abdul Sokernet Selasa, Ogos 31, 2010

Minggu ini Sokernet memilih 3 artikel lagi untuk dimuatkan dalam edisi Entry Rabu. Terlalu banyak submission yang dihantar oleh pembaca dan perkara sebegini sememangnya tidak kami duga. Jadi dengan itu, pihak Sokernet terpaksa meletakkan beberapa kriteria sebagai parameter untuk sesuatu submission itu dipilih.

Antaranya:

1. Jika ada 5 orang hantar artikel cerita hal Liverpool - mungkin Sokernet akan pilih 2 yang dirasakan terbaik.
notakaki: Artikel berkenaan Liverpool..masyaAllah banyak gila.

2. Jika ada 3 orang hantar artikel kutuk FAM - Sokernet akan pilih 1 atau 2 (ikut siapa paling kuat kutuk).

3. Jika artikel yang anda hantar ditulis dalam format sms kepada kawan kawan ajak minum teh - FAIL!

4. Format artikel, font, highlighting, susun atur paragraph - mestilah elok dan senang dibaca. (teknikaliti kena jaga sikit beb)

5. Penghantar artikel yang sama - Sokernet berbesar hati menerima artikel anda. Tapi kalau minggu tu ada pula orang baru yang hantar artikel, dan sama sedap dengan artikel yang orang minggu lepas atau minggu minggu lepas hantar, kebarangkalian orang baru nak dapat masuk adalah cerah berbanding orang yang pernah masuk.

6. Rare - artikel anda kalau boleh buatlah yang fresh, baru, inspiring..bila baca rasa original dan sedap. Sokernet sangat menitikkan soal Rare ni. Kalau boleh bagi lah artikel yang ada perspektive, ada research, ada matlamat, ada visi..bukan artikel ringan macam pengulas pengulas selalu tulis:)

Bak kata ketua Sokernet, Nazri :
"Cuma Lucius yang mengilmiahkan Sokernet ni, lain lain makan gaji buta!"

Akhir kata, Selamat Membaca!

5 Ulasan:

haan berkata...

1st!

DlrngMlrng berkata...

jangan tulis stail pipiyapong, baca sedap tapi tak berilmiah. kahkah.

ps : gurau je.

kitt berkata...

haha..point no 2 tu mmg patut, sebagai kewajipan sosial sokernet memberi tekanan kepada FAM..

julu berkata...

aku akan terus mencuba.. dan mencuba..

Zinedine Zaiddin berkata...

Sekali sekala membaca entri ilmiah, bagus juga. Tapi bukanlah bermakna entri lain adalah sampah sarap~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...