ANDA SEDANG MEMBACA

21

Liverpool Yang Kusam

Abdul Sokernet Selasa, Ogos 24, 2010

Liverpool Yang Kusam


Faith.Itu yg menjadi pegangan kuat bagi Liverpool supporters dalam mengharungi musim 10/11 yg baru bermula skang ni.Kepercayaan terhadap Uncle Woy utk mengembalikan kegemilangan Liverpool bukanlah sesuatu yg instant yg kita boleh dpt buat masa ni.Sememangnye season 09/10 meninggalkan kesan luka mendalam buat semua Liverpudlians dan keseronokkan hakiki buat penyokong penyokong kelab kelab berprestij yg lain atau secara spesifiknye, Man U, Chelsea, Arsenal dan Spurs.Lupakan Citeh, kemenangan mereka pagi selasa lalu adalah pengajaran berguna buat Liverpool yg sedang mencari arah dan right path utk mereka buat panduan.Roy Hodgson ada caranya tersendiri, mendalami dan mengenalpasti titik kelemahan serta membaikpulih akan memakan masa sekurang-kurangnya 2 musim.

Sebagai penyokong tegar yg berfikiran rasional adalah tidak patut untuk aku klasifikasikan yg Liverpool boleh menang title for the next season.Abaikan season ni sebab kita sedang "reshuffle".Menjadi subjek serangan pihak pihak lain bila menanggung kekalahan adalah perkara biasa, imun.Bukan salah mereka bilamana mulut mereka jadi bising mcm p**i ayam.Tapi keadaan Liverpool yg terumbang ambing yg membuatkan kita, The Loyal Supporters menanggung akibat dibahan setiap musim.Takpe itu perkara biasa, kalau takde kutuk mengutuk ibaratnya bersenggama tanpa perasaan cinta.

One thing that we must admit, they need time to be on top again.But time is running out (bukan Muse okeh).Gerrard dah 30, Carra 32 and they might be at their best for another 2-3 years.Concern dan focus mereka sekarang ini adalah Premier League.Uncle Woy mempunyai perancangan sendiri yang akan diterapkan kepada team.Hopefully he can find the formula for the new era dan Gerrard & Co. dpt merasa betapa manis mengucup Premiership dari mengucup camera (tapi best juga sebab lawan Man U masa tu, eheh).

Sebagai seorang Liverpudlian yg hidup mati adalah bersandarkan pada kenangan, i have no regret with my team.We will bounce back, it just a matter of time. (ayat ni paling bebudak Man U menyampah dan suka wat bahan). Ada aku cares?

YNWA!

oh ye nama saya : nadjmuddean
nama kat sokernet: jarr
link blog:http://lebatkulebat.blogspot.com/

21 Ulasan:

ozilus caldinus berkata...

"The Loyal Supporters menanggung akibat dibahan setiap musim.Takpe itu perkara biasa, kalau takde kutuk mengutuk ibaratnya bersenggama tanpa perasaan cinta."

kahkahkahakah

itulh harga loyal sapotes buat team2 hayam. Dah macam loyang kuih lapis.kahkahkahkahkah

-anyway gua salut because i really2 know u will never walk alone, because every time you walk alone, telinga hang kena balun. tahun ni beli belon lagi x? kahkahakhakahakah

* mi no spik inglish kahkahkahakhahak

aranhellstorm berkata...

YNWA bro! another season, another banter.

julu berkata...

jarr..
gile salute kat ko..
org duk kutuk pong pang pong pang..
ko steady bekup giler2 club ko..
mcm ni bru bukan poser..
its ok bro..
season ni MU 1st, liv 2nd.. kite jgn bagi kat team laen.... ehek..

R.K berkata...

hi ozilus . :)

nmz berkata...

you'll never walk alone! go the reds!
n yeahh, we will bounce back, it just a matter of time :D

physawleepart berkata...

saye suke kamu!

Mukmin Selamat berkata...

brader roy diambil bukan sebab nak dapatkan treble, misi utama untuk mengstabilkan kembali kelab.

Mr. Schomey™ berkata...

agaknye gerrard mmg kempunan la nak dapat title premierleague. hehehe

Lann Shaukani berkata...

Ini baru true.

alan zed berkata...

"Bukan salah mereka bilamana mulut mereka jadi bising mcm p**i ayam"

KRU - Salah siapa sering ditanya... oh...

RyuJi berkata...

reina boleh jadi badut lepas bersare ni..season lepas bola sepak pantai, season ni rase tak peyah gi tau dah..huhuu

papahal aku rase liverpool die pnye semangat time lawan man utd je..klo tiap2 game camtu..kompem champion..huahua

talkIZcheap! berkata...

aku ada lagu yg sesuai utk Liverpool sepertimana dinyatakan dlm entri ko ni, jarr:

"I used to be my own protection, but not now... coz my path has lost direction, somehow..."

LP-Valentine's Day

p/s: "Concern dan focus mereka sekarang ini adalah Premier League" -aku nasihatkan Liverpool bermula dari bawah dulu, apa kate jadikan Carling Cup sebagai target... :PP

saudagar gaRAM.. berkata...

its just a matter of time..

sama macam Nottingham Forest menang EPL..
macam Blackpool menang EPL..
or macam Leeds menang champions league

thats all just a matter of time..
tapi when will it be?

tahun yang sama malaysia qualify wc kot

Jarr berkata...

Saudagar garam - ye, bila sampai masanya.Exact date gua takleh kasi, tu rahsia langit, so gua tatau..yg pasti masa tu akan tiba...=D

PapaseedTorres berkata...

@talkizcheap!

tima kasih la sb dedicate lagu tu kt kitorg.. but we have our own song in our hearts

"..When you walk through a storm, hold your head up high, and don't be afraid of the dark..

..at the end of the storm there's a golden sky, and the sweet silver song of a lark..

..walk on with hope in your heart, and YOU’LL NEVER WALK ALONE.."

we had our golden period.. at the moment we are in our darkest period.. but will we be top again? you bet!

kareem berkata...

"It is not easy because I don’t think the club went in the right direction"


Jose Mourinho

chesterchaz berkata...

ni kalau gerard baca ni sumpah menangis punye laa die.. haha

henrymevez berkata...

Jarr, ko memang hensem!

andiadam berkata...

Kop is my lifestyle.I heart Liverpool.

Jarr berkata...

terima kasih utk semua komen komen membina baik Liverpudlians atau rivals.Harap season ni jadi persaingan sengit utk semua team, dan liverpool bangkit balik.(bila tu tatau lagi, tunggu dan lihat....huhu)

mat berkata...

spanjang idup gua..xpenah tgk liberfool menang epl..mungkinkah terjadi???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...