ANDA SEDANG MEMBACA

31

Legend

Lucius Maximus Rabu, September 29, 2010 , , ,
Sebenornye kalau kome nak tau, M Karathu ni lagi legend. Tapi keme peminat Kejor Yob Kejor maleh nak bising je, ajenye ye!

31 Ulasan:

Jarr berkata...

ni namanya entry membunuh....keh keh keh.

Nazri berkata...

jasa M. Karathu masa handle Perak amatlah besar.

Bilalah Perak nak kuat balik mencabar ego Selangor nih.

Haishhhh

Lucius Maximus berkata...

Mike toksah risau Yob Nazri, teman dapat kontrak carigali minyak kat Sabah ni nanti, teman beli team Perak tu. Mike nengok le...

Nazri berkata...

hahaha,

terer beno mike.

hantuLongkang berkata...

ate peghok ni team mana?... idok penoh dengor pulok namanya... kejor bukan main, main entoh gheti ke idok miahaha

ymn berkata...

kelly tham . is true legend :)

FdausAmad berkata...

Jangan main dengan M Karathu..

Dulu dia penah belikan tiket untuk mat rempit Padang rengas yang takde duit datang stadium.

Selalu juga dia kelihatan bermain bola petang petang dekat taman dr seevinasagam lepas tu melepak minum teh sampai maghrib dengan budak budak Anderson.

Dia juga selalu cabut kemuncup yang tumbuh di tengah padang supaya tidak mengerumuni stoking adik adik yang sedang menggelecek bola.

M Karathu, lebih dari itu..sangat lucu dan disenangi oleh penduduk sekitar.

Dia melihat demokrasi berparlimen bukan sekadar politik, tetapi sebagai sebagai wadah perjuangan, sama pentingnya dengan hidup atau mati!, begitulah juga beliau melihat bolasepak dalam kehidupan seharian.

Alke berkata...

Encik M Karathu aka Karat (bebudak akademi panggil name tu) memang legend....teringat zaman Perak n Selangor asyek bahan membahan...terutama Piala FA edisi awal, kedua dan ketiga

Lucius Maximus berkata...

Kalau ada butang LIKE memang aku dah tekan untuk komen Pidomat

Jarr berkata...

ha'ah...tukar nama karathu ngan nama kampung jer...demn u pidomat.

j or ji berkata...

ater,apenye?

deghoyan tu jgn ditengok aje, makan la.

-komen takda kene mengena.

hantuLongkang berkata...

@fdausamad:
u tried too hard... easy lad... miahaha

meor-name-depan-ku berkata...

ajenye iye kome....

teman ingat lagi... mane pghonah oghang bersorak kat stadium jerit name coach!!!

karathu!!!! karathu!!!!

Piala FA pertame 1990( kalo kome dah idup le mase tu)

reformist101 berkata...

Ajenye benor.. Mike sarankan kepada yob lucius yang selalu menulih entri penuh dengan fakta, agar dapat menulis sejarah kelab-kelab bolasepak yang terkenei di Peghok seperti KIA (Kinta India Association), Lintau FC dan SK Vello. Teman harap bebenor ni yob!

hellghast berkata...

masukkan sekali negeri FAMhang la bro lucius...hehehe...

ijan berkata...

pidomat tebaik..

bwahahaha

mr dimaz berkata...

btol ke m.karathu blah dr perak sbb raja ahmad zainudin??

Zinedine Zaiddin berkata...

siot je kome Pidomat. HAHAHAHAHA

FAMhang? ye x ye gak...pelis sambadi tulis artikel tu..keh3

aranhellstorm berkata...

hahaha...FAMhang.. team yang lampu limpah stadium dia rosak tu ek?

Seronok tengok team Perak hanchor sekarang. Hahaha!

Viva Selangor!

blitz berkata...

komen pidomat memang terbaik dari ladang!

Mukmin Selamat berkata...

teman harap ade la sorang due penyokong liverpool emo pasai komen si pidomat. ate kalau takdenye penyokong liverpool yang emo-emo ni tak berape nak seronok yedok?

team peghok udah kemane-mane,main bola upe mintak penampar teman aje!

kareem berkata...

kalo tak pasal PRU12 aritu...Perak dah on the way ke final Piala Malaysia dah bai.. Lu org selangor seronok la tgk rival kuat hancorr..

Alke berkata...

Kareem, memang seronok tengok team rival hancur, FAMhang(pernah kitai sgor 6-0, Piyapong Pue-on punye penangan), Kedah (musuh ketat, atas padang jee..) dan musuh yang paling ketat dalam abad ni, Peghok.....apa nak jadi yop? Selangor makin banyak piala....mike gaji pun idok bayor lagi...ape ke heinye? kekekekeke

aranhellstorm berkata...

hehehehehehe....kesiannnn dia...kesiaannn dia... <---- ucapan ni pernah ditayangkan di scoreboard stadium ipoh lepas selangor kalah semi piala msia tahun 2000. Selangor dah menang kat shah alam 2-1 kalau tak silap, pastu main kat ipoh kena tapau 3-0 dgn perak.

so sekarang gua pulang balik la ayat tu kat fan peghok....hahahahaha

alke: mau tak seronok ye tak? hehehe...

talkIZcheap! berkata...

jangan lupa dia pernah latih Kelantan... sampai semi Piala Malaysia tu...huhu

alan zed berkata...

legend belit?

Alke berkata...

aranhellstorm: kekalahan kepada Perak masa tu menjadi punca K.Rajagopal ditamat kontrak....uisshhh, tapi sampai tahap tu orang Peghok duk kenakan kita iye..takpe...depa la ni tak gheti nyanyi lagu gitu...maklumla, penyokong takde...lainla Red Giant Fan, tak payoh kuar kat scoreboard, kita nyanyi satu kali, Selangor Menang lagi!!!!....kesian teman kat deme yopp...

ptos berkata...

ate ghame nyokong komen kamu pidomat...ate kamu bhayor deme ke?

kareem berkata...

ate,penyokong mane yg bakor kusi stadium arituh...kehkehkeh...

Pet Shop Boys berkata...

best game Perak bawah M Karathu ialah bila Perak beat Selangor 4-2 di final first FA Cup ...tu lepas masa ketinggalan 2-0 masa fist half ok....




(tapi Liverpool lagi ah best. ketinggalan 3-0 dgn AC Milan kan? ;))

ron97 berkata...

ni bakal kembali legend ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...