ANDA SEDANG MEMBACA

33

Bolasepak Kita, Wajah Kito.

Jorji Khamis, Oktober 07, 2010 , ,
Pialo Kito

Jang, sebagai penyandang juara Pialo Malaysia, dah layak ke suku akhir untuk Pialo Malaysia musim 2010 ni. Malam tadi jang dah langgar tol booth. Ado ko kito nak ditahan eh suruh bayar tol. Botol budu Jang tolan, ini lak tiket tol Plus. Sonang jo Jang gigit. Menggelupur kono 1-2.

Jang tak tengok pun game malam tadi, tapi Jang dongar secaro live kek radio Nogori. Hancur Bro Adam jadi pengulas, tapi Jang goma donga eh. Ingat sampai bilo-bilo kato eh. Ghaso old skool jugak donga kek radio.

Itulah tu, Jang cubo carik kek internet ni, haram kok ado liputan game malam tadi. Habih mampuih ko manusio kek FAM tu atau kek mano-mano. Buek la update skit. Tengok laman web bola omputih, habih game terus ado liputan ke laman sesawang. Bondo camni pun nak upah kroni buek, makin copek la hancur negaro.

Apapun, yang ponting ado ko peluang Jang nak jontik tolo gergasi merah kuning agak eh? KAlau ado, elok la. Jang sedio bertarung bersama Presiden Seumur Hidup Persatuan Jang Sedunio, Ebby Yus. Ingat kek Pahang yo ado Presiden seumur hidup?


Mano gergasi merah kuning? Nak den tampar telingo eh tu.


Pasukan lain camno?

Mano pasukan pun Jang tak kisah la. Kalau Yob pun Jang lamo tak jumpo, tapi Yob kene layak la dulu. Ater?
Kodah Maju 2010 pun dah lamo Jang tak tuai. Semonjak duo monjak ni, sonyap yo. Boreh banyak dalam kopuk agak eh.
Johor? Orang Johor main bola ko?

Jang nanti mano pasukan pun di Bukit Jalil, Jang tak kisah.

p/s ; Hebat jugak jadual perlawanan Piala Malaysia. Seminggu dekat 3 game!

33 Ulasan:

PELAUNG PULAU berkata...

eden paling gomar dongar kek nogori fm... paling best pengulas eh tu..mang aih.... haru biru penguleh eh...tu yang spesel tu...

tapi sojak dok kek nogoghi red giant neh... hidup ku suram... red giant prfttttt.....

gorgasi ni kalau nak tumbang an..sonang yo.. jontik tolo eh...tumbang la tu

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

maghin game nogoghi lawan kelantan den dongar ikut ghedio yo la..
osah semat eh..
den on da way balik batu pahat..
donga adam tahir bebual..
xpo..
okay laie daghi yang sorang tu...

gOllllllllllllllllllll..
osah gomar dijeghit eh..
gol panjang koba eh..

PELAUNG PULAU berkata...

den tak tahan ayat eh gomar botul sobut.. berebut-rebut, merembat kencang dannnn!!!! sipi....

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

kengkadang dio dah sobut gol..
lopeh tu taghek balik..

haha

superbmadlin berkata...

umang ai,, osah handa eh nismilan nih,, maen jontik2 tolo yo,,

ijan berkata...

mmg sah la nisimilan nk sapu sume pialo taun ni...
den da stnby nk ikot dato asan jln2 bwk piala...

jorji bas bwk piale da stnby ke blom????

HASRUL NIZAM berkata...

GGGGGGGOOOOOLLLLLLLLLLL (jeritan pengulas negeriFM, ingat sampai bila2)...

pocah gogondang telingo den ha3

nasr berkata...

orang johor main bola. jgn lupo midfield nisimilan sekarang asal johor. idris karim sama rezal, coach pun asal johor. team johor no komen, team johor fc siap sedia. hehee..

*kecewa gak berita terkini bola malaysia kurang dapat liputan meluas.

mohd berkata...

gua masih optimis dengan pahang..tahun ni gua yakin..

dengan kelebihan yang ada peluang menang tersangat besar...(korg faham2 je la..hehehehe)


semuanya boleh diaturkan.. ref??? setel..

ayuh pipi kita sokong negeri pahang terchenta ini..

hahahahahahaha.....

Mukmin Selamat berkata...

ahhh, yang penting tim team menang lawan kedah!

abeih berkata...

GOMO KELATE GOMO!!!!!!!!!!!!!!

palytoh berkata...

KEJOR YOB KEJORRRR!!!!

Alke berkata...

yola...berangan yo taun nie nak jontik tolo red giant...tak sompek jontik udah kono pijak sampai lunyai....hehehehehehe..merah kuning darah ku, Selangor negeri ku!!

Leandro berkata...

haha..dgn selambo eh..plaza tol kono tanduk dek ruso..haha..

daging kijang dah dilapah2.
plaza tol dah jatuh robah.
bilo laie nk raso dging seladang.
xpon kenari goreng kunyit.haha

hobin jang hobin

Bert berkata...

jago-jago, gorgasi meghah kuning mongamok final nnt yo jang

Azizan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Azizan berkata...

ni yang aku suka ada liputan bola sepak tempatan.

nasr: kita dah takleh harap dah team johor main macam haram tapi aku percaya johor fc bole pegi jauh taun ni..

Syafiq berkata...

gambar ebby yus dari blog den tu.

http://shrineofserenity.blogspot.com/2009/11/hobin-jang-hobin.html

takpolah,asalkan waghigh yo yang guno.hobin jang hobin!

snomed3 berkata...

steady ghuso perkaso!

CM berkata...

apo pulak takdo liputan kek internet
ado yo
den yang buek ni ha
ekau poie kek arena.my, pastu poie kek bola sepak malaysia, ado cover it live kek bawah tu ha
den ado cover time lwn pkns, kelantan dongan kl plus
tapi nak lawan pkns sabtu ni den tak cover la
dah monang dah
ekau tgu quarter plak eh

Kay berkata...

bab bola org putih bukan main hebat. internet update bola malaysia pun tak tau. lepas tu nak gebang gebang. fakin poser shial.

nasr berkata...

ini baru betul laman web rasmi bolasepak dunia, entri bolasepak tempatan tak ketinggalan. ada entri tentang bolasepak tempatan kami (pembaca) mmg suka. cayalah sokernet.blogspot. sokernet.com pun ada update bolasepak tempatan tp just update info je. aku suka juga.

azizan >> pasal johor aku mls komen. huhuuu
sengat lebah sengat..

haziq berkata...

tu wan jamak, idris karim n rezal zambri yahya bukan org johor ko?

hellghast berkata...

tah! yg buatkan Jang monang sobab ade org johor! ni yg gua panas telur nih! walhal kalau wakil selatan masuk final,gua org johor sokong jugak negeri sembilan,ko tau tak jang!!!

j or ji berkata...

Jang type PIALA MALAYSIA LATEST RESULT kek google..dio kuarkan result 2009.

Bukan salah Jang ..

j or ji berkata...

hellghast : yolah..Jang salah. Jang sajo nak kasi paneh team johor. Tapi Jang totap tak pueh hati dgn pemain Johor yg pernah main Nogori dulu, berambut panjang, berbadan gempal dan bermisai tebal..nama tak i ngat pulak.

j or ji berkata...

AZMI MOHAMMAD namo eh! Jang dah ingat!

haziq berkata...

itu pemain yg direject johor wan jamak coach masa pastu masuk n9 up di n9 wan jamak amik main malaysia pastu masuk balik johor pastu balik semula n9..

j or ji berkata...

haziq : itu la. dulu den hantar surat peribadi ke persatuan bolasepak N9, komplen kenapa ambil Azmi mohammed sedangakn johor FC pun reject dio..

Persatuan N9 baleh surat kato, TERIMA KASIH ATAS KEPERIHATINAN SAUDARA.

duh!

hellghast berkata...

azmi mohammad,haha aku tak kenal,tapi johor fc ada peluang lg,btw tahniah team nogori,kita try sama2 wakil selatan jumpe kat final!

PELAUNG PULAU berkata...

azmi mohamammad dulu top scorer gak..lopeh dah blah dari nisimilan pehtu balik semulo.. bilo dah balik semulo tu yg main cam mada tu

zahirie dzahid berkata...

striker n9, norizam salaman pun asal johor gak..hehe

[ a D D y h A I K A L ] berkata...

fan nogoghi memang rare..
sumo bulih tulih komen loghat sendighi..

ate..

haha..
bakar kem perak lak..

tapi den goma buah bali kek tambun tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...