ANDA SEDANG MEMBACA

46

Kejutan dalam Bola Sepak

Pipiyapong Abdillah Hamzah Selasa, Disember 14, 2010 , ,





1950 - Amerika Syarikat mengejutkan England 1-0 pada piala dunia tahun itu seterusnya menjadikan keputusan perlawanan itu salah satu kejutan terbesar dalam sejarah Piala Dunia FIFA!
1966 - Di Piala Dunia FIFA 1966, Korea Utara menang mengejut 1-0 ke atas Italy!
1982 - Pendatang baru di Piala Dunia 1982, Algeria mengejutkan juara dunia 2 kali, Jerman Barat 2-1!
1988 - Wimbledon tiba-tiba menewaskan Liverpool yang baru dimahkotakan juara liga musim itu untuk muncul pemenang Piala FA 1988!
1990 - Perlawanan pembukaan Piala Dunia FIFA 1990 di San Siro dikejutkan dengan kemenangan Cameroon ke atas Argentina 1-0!
1992 - Denmark yang menggantikan Yugoslavia di saat akhir muncul juara Euro 92!
1998 - FC Kaiserslautern yang baru dinaikkan ke Bundesliga tiba-tiba muncul juara liga!
2001 - Di Copa America 2001, Honduras menyingkirkan Brazil 2-0 untuk layak ke separuh akhir!
2002 - Senegal mengejutkan juara bertahan Perancis 1-0 di perlawanan pembukaan Piala Dunia FIFA 2002!
2004 - Greece muncul Juara Eropah!
2008 - Real Union pasukan kelas ketiga yang hanya mempunyai stadium berkapasiti 5 ribu menyingkirkan Real Madrid dalam Piala Sepanyol!
2010 - Arsenal dikejutkan Manchester United 1-0 dalam perlawanan liga perdana inggeris!


Namun Sagna yang bergelut sampai jersi barai menerimanya dengan hati yang terbuka.

46 Ulasan:

Nurul Huda Rahim berkata...

kami pn menerima dgn hati yg terbuka wlpn sedikit kecewa. wuwuwu. dah saing-saing llorente plak jersey koyak-koyak neh. haha.

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

dah kalah macam-macam la.

btw gua klasemen same dengan MU la.

kurang satu game tapi masih klasemen.

ape? tak kalah lagi? hebat gile! team mane tu?

kahkahkah!

thenocturnalzulkhairi berkata...

memang ini kejutan yang sangat dasyat! terpeleot jantung tadi.

i'msosupernotcool berkata...

pelik juga kalah dengan team macam tuh.
haish.

odd soldier berkata...

sekarang ni kelab mana yang bengap, kelab mana yang kote dan kelab mana yang klasemen?

boleh pipistuta jawabkan?

Awang Joe berkata...

aduh...jantungku...hehe...

the rasmus berkata...

klasemen kurang satu game.APA ADA HAL APA???mane team kalah tapi klasemen seri tapi klasemen..bohong!bohong!ptuih!GGMU

Zinedine Zaiddin berkata...

Ape ko mengarut ni Rasmus. Pagi2 mabuk todi kaa~~

Yang fakta 2008 tu mcm x betul je. Ye ke Real Union? Aku rasa team lain laa..yang game away Real Madrid kena belasah 4-0 tu kan. HAHAHA

daem- berkata...

langsung tak terkejut man utd kalahkan arsenal. rutin biasa tiap2 tahun kot.

Diloz berkata...

chelsea kalah 0-2 kepada Liverpool.

itu paling mengejutkan!

Streetwizer berkata...

gua rasa sagna terima seadanya...baju tu dia dah boleh buat kain buruk dah...hahaha!!

Remy Maximus berkata...

kejutan terbaru.MU sebagai pendahulu liga.hehe

the rasmus berkata...

zinedin..gua sini malam...mabuk ke?tak elok lu bhai..fitnah..ish ish..ggmu..manchester united klasemen woi..sedor ke tak???muahaha..miahahhaa...ngahahaA!!

zX berkata...

unbeaten dan klasemen ~ memang priceless! ngeheheh!

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

unbeaten+klasemen+less one game!

kelab mane terbaik, terhandal dan terhebat sekarang??

sudah tentu GGMU.

uncle fly berkata...

lalalalalalalala

gayat dok tinggi² kat liga ni

mijae™ berkata...

sepatutnya ade gambar roo-bar-ney and frens missed penalti..

tu pun sakit jantung gak hahha

Alke berkata...

Team bebudok ni mane pernah serik.....tu lah sebelum game jangan cakap besar...bring fear to Man Unitedlah, we dontt fear United anymore lah, we can win the title againlah.Team unbeaten Arsenal pun Man United bley kalahkan, inkan plak team bebudok....seperti biasa, Arsenal pas nie merudum lahhh....bukan saya kata, rekod lepas kata...kes ni, boleh disandarkan pada kenangan. GGMU

orang_es berkata...

menang ke atas arsenal tu takde kejutan sangat la. menang dgn score 1-0 je tu yg terkejut, patut blh 4-0 kahkahkahkah...

makanbola berkata...

danny,
cuba check brp kali kelab yg leading bln dec,still leading end of may ;)

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Biasalah, pasukan yang hebat akan tetap diejek dan dipersenda walaupun kalah tipis.

Jangan kalah sampai 4 kosong dengan lawan cap ayam sudahlah!

Mr Garu berkata...

carrick mcm sial,provoke yang melampau sial!! agak2 la..siapa 'org tua' yg masuk minit ke-84 tu? mencacatkan game jer!!

Saiful Nizam berkata...

@alke - team bebudok ye? ala team bebudok tu la yg setan merah kena kalahkan.. barulah dapat duk atas.. bebudok la sangat yek..

".Team unbeaten Arsenal pun Man United bley kalahkan, inkan plak team bebudok.."

hehe.. sapa yg sandarkan pada kenangan nih? haha.. tuh bukan statement sandarkan pada kenangan ke?..

bila Arsenal kalah.. peh laju je komen.. hihi.. nampak sangat 'team bebudok' ni beri kesan yg mendalam kat korang kan.. LALANG!..

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

bila kalah, seribu satu alasan diberikan. seribu satu penafian dilakukan. seribu satu andaian dihujahkan. juga seribu satu fatwa sejarah dikeluarkan.

kasi chance kitorang hepy boleh?

sebab kitorang team terkuat, team tak terkalah, team terhebat, team klasemen walaupun kurang satu game, team tak payah pakai art pun boleh menang, team dulu kene bahan pasal selalu SERI je pun, team pelan-pelan kayuh naik atas.

pendek kata team terunggul masa kinilah dan layak dibuat menantu jika MUFC itu adalah seorang lelaki.

Joe Grizzly berkata...

Putain tout ca!

Alke berkata...

@Saiful Nizam - Apasal? lu kalau Man United kalah, lu sedih gak ke? lu amek berminggu2 nak komen? hahahaha...lenkali nak tulis tu, cermin diri sendiri dulu. bak kata d.a.n.y, bila kalah, macam2 la ayat nak cover line...yang pastinye, Man Utd tak terkalah buat masa ni and top of the league...

Lalang, sape lalang? lu lalang ke? apak kaitan lalang dengan komen?

Btw, tak bley kasi Setan Merah happy sikit ka, bukan senang nak naik...bak kata Arsene, Setan Merah asyik draw je, ni dah menag nie, kami nak happy sikit la kan.....

@d.a.n.y - biasa la, team Setan Merah nie kena keje kuat, ramai dengki....hehehehe

talkIZcheap! berkata...

aku tak berapa setuju dgn En Saiful, pasai kalau Liverpool ka, Chelsea ka yg kalah pun kami laju jugak komen, keh keh keh...

@D.a.n.y: lu lupa satu, team yang tak payah pakai snood pun boleh menang... kui3 :p

yui berkata...

kalah ke ???
kah kah kah
chillax la ,
dah tertulis kat luh mahfuz ini semua

y.a.n.a berkata...

your comment is the best ever yui.
pembetulan..loh mahfuz..not luh.

good day everyone!

blitz berkata...

en saiful ni mesti baru lepas kena bahan dengan budak2 ofis ni.. tu sbb butthurt semacam je..

adek dah besar berkata...

mende gaduh gaduh ni?

gau baca pun jadi baran baran,

kite kul sudah. orang kalau dah menang gitu lah.

pung pamg pung pang,

hooo sana, hooo sini..

alah, baru satu kosong dah beborak lebih.

nasib baik satu kosong, belum rude-ney skor lagi penalti tu. (siap buat gaya macam a.young, tapi bola melangit pergi)

kalau skor, lagi la terlolong lolong mbudak2 ni. jenis yang tak jiwa seni langsung!

kita ART kan epul kan?

keh keh keh

yui berkata...

@yana

actually dah double check dengan ustaz ,
luh = loh
mahfudz ________
macam
suraya = thurayya

kan kan kan !!

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

encik saiful ni memang wajar butthurt pun sebab kat blog dia bukan main pungpang2 lagi cerita buruk pasal MU. kahkahkah.

adek dah besar: 1-0 tu pun menang jugak kan. takde beza pun. spain pun menang world cup dengan jumlah gol yg sama. sebab tu la kitorang pung pang dan hoo sana sini. lu butthurt jugak ke nak baran-baran ni? memang sesuai dengan label 'arsenal kelab untuk budak-budak emo'.

jiwa seni tak seni. bila bola kat kaki, seni ke laut, bola ke laut.

p/s: jangan marah tau. gurau je. senyum~

my name is jonas berkata...

ini persaingan yg sihat..gua rase arsenal leh kejar m.u begitu juga dgn mancity, chelsea,bolton,spurs dan newcastle..tp liverpool??????? hi3 xleh kejar kot

iR berkata...

sudah lh...benda dh brlalu...xkan mampu ubah jugak...toksah lh nk berangan mcm Axl's 'Andai Dpt Kuundur Masa'..Ekekeke

adek dah besar berkata...

buthud buthud kepala banar lu.
(sila baca dalam nada sederhana)

gua bukan baran pasal ke buthud2 kepala banar ni, gua baran pasal kita bergaduh sesama kita, rakyat mesia, bangsa melayu.

ada apa hal?

eh, gua pun memang suka bergurau. gua ambil port pun tiada perlu hendak emo sini sana.
tiada. =)

jangan la label kan sampai begitu sekali. gua senyum aja ni. heee =)

rilek2 suda. kan dani kan ?

M U ???

ada apa hal? x5
(dalam nada yang bergema gema)

farizizwan berkata...

KAHKAHKAH!Celaka la pipi!

ijan berkata...

ak rse pos ni mcm nk kasi fan arsenal tenang mnghadapi kekalahan...
tp masing2 jd emo plak...
ak sengih je tgk entry ni sbb pipi pon kool jek trime kekalahan...
yg lain jgn emo
kahkahkahkah

keli berkata...

Feels to lose..not bad huh....kikiki...

But life must go on....baek punyerr...

kareem berkata...

ah dany, lu mcm la xpenah bg alasan bile MU kalah carling cup tu hari. Lu nak gua copy paste balik ayat lu?

Moral of the day- Jgn mengata org itu ini padahal diri sendiri 2 kali 5 jer...Chill

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

haha.. kareem kareem.. biasa la tu.. bakar membakar kan amalan mulia.. bila menang, bakar team yang kalah.. bila kalah, cari la seribu satu alasan.. baru meriah sokernet ni kan.. tak gitu..

ijan berkata...

gitu la nmpk nye dani..
so hppy la skrg sblm kne strt cri alsan nnt

gmba first mmg stail giler..
mcm nk mti betol org ni tkejot hahaha

keli berkata...

Alasan beralasan amalan mulia. Dont give up tros bg alasan demi alasan. kikiki....

talkIZcheap! berkata...

bab-bab alasan bila kalah ni, kena la belajar dari fan Liverpool "the most successful club in England and World" pasal rasanya alasan diorang ni dah boleh buat satu library dah kot?

ye ke Keli? :p

kiranya nanti pinjam pakai alasan recycle lar, ala... cam tak biasa... :p

Fariz Izwan berkata...

KAHKAHKAH!Sekali lagi,hang celaka la pipi.Mana la hang ambik gambaq-gambaq ni.Lawak wei.

Jarr berkata...

cerita bab menghadapi kekalahan ni tak sekeras juak juak Liverpool.Ckpla mcm mana pon..rilek aje duk nyangkung korek idung layan nganjing.

kena bakar cepat emo mmg ciri ciri ponen.Kareem cool je time kalah..tak gitu kareem?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...