ANDA SEDANG MEMBACA

17

TONIGHT...WE DINE IN HELL...ERR...JALAN JAKSA



Dari liputan Utusan bertarikh 28/12/2010

Piala Suzuki: Keraguan aspek keselamatan tak jadi halangan

28/12/2010 8:15pm

KUALA LUMPUR 28 Dis. – Meskipun ada keraguan berhubung keselamatan pada perlawanan akhir kedua bola sepak Piala AFF Suzuki 2010, sekumpulan 300 penyokong tempatan tetap mahu bersama skuad negara ketika menentang pasukan tuan rumah di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta malam esok.

Peminat dari Selangor, Kelantan dan Johor yang dikumpulkan oleh Kelab Penyokong Bola Sepak Selangor (SSFC) dan Gerbang Tempur Penyokong Bola Sepak Malaysia (Ultras Malaya) berlepas ke Jakarta hari ini, bagi menemani skuad kebangsaan apabila berdepan Indonesia yang mereka tewaskan 3-0 pada Ahad lepas.

Presiden SSFC, Mohd Nasir Mohd Yunus berkata, kehadiran penyokong negara di sana itu telah dimaklumkan kepada Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta sebagai jaminan keselamatan.

"Penyokong Malaysia tidak perlu takut kerana kekalutan mungkin hanya berlaku ketika perlawanan sahaja dan tidak akan merebak di luar stadium namun saya ingatkan penyokong negara agar senantiasa berwaspada,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Hari ini beberapa akhbar Indonesia melaporkan bahawa penyokong Malaysia tidak berani hadir untuk memberi sokongan kepada pasukan Harimau Malaya kerana bimbang dengan keselamatan mereka. – Bernama

+++

Malaysian ni spirit macam pahlawan-pahlawan Sparta. 300 orang je yang datang. Tak macam Indonesia jenis nak main kuantiti ramai-ramai, tapi bila sikit menikus.

300 pun tetap gagah weh

Aku tak jumpa gambar hi-res scene this is Sparta so aku pakai ni dengan grafik buat 5 minit. Deal with it.

"Errr, abe, oke ke masuk stadium pake cenggini?"

"diam"

notakaki: Jalan jaksa adalaj inside joke untuk sesiapa Malaysian yang pernah ke Jakarta. Kat situ ada restoran ala mamak (kepunyaan Malaysian) yang bernama KL Village. Stail more or less macam kedai mamak Malaysia.

17 Ulasan:

SyDen berkata...

Peminat dari Kelantan?

I LIKE....LOL.

Daus berkata...

Indon fan: This is MADNESS!!

Abe: This is MESIA!!!

iampali berkata...

bibik gua kata masih ada harapan untuk menang..

AwesomeFriday berkata...

SyDen :: Oke la tuu... sama ngam la tuh.. baru nampak worrior beb!

obe :: it is not bout the quantity, it is all about the quality.. depa mai ramai2 pun tapi kalau asyik bagi alasan buat pa... 300 pun apekehal ye idak?

Nazri berkata...

apa ke kote ko ni AwesomeFriday sebut nama Obe? Mamat tu dah la tak seksi.Apa ko ingat semua entri sini Obe yang buat?

yang benar

Nazri kurang kasih sayang

lara_nur berkata...

sabar bang nazri...sabar

Kuasa Autonomi berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Kuasa Autonomi berkata...

Haha, lawak klu nazri naik hangin...haha...kasi chan la, honest mistake jer tuh...sabar yer abg nazri..

Come on Mesia!!!!!! hihi

talkIZcheap! berkata...

jangan risau Nazri, kamu masih ada yang sayang, keh keh!! Panda sungguh...

kareem berkata...

ape cer seri ngan birmingham?xdak ulasan ka? Kene balance gak...kehkehkehkeh

FdausAmad berkata...

Demi Negara

Sokernet haramkan review EPL sampai lusa..

kareem berkata...

Hahaha...Pasal lvpool pun xleh ke...

SocketWorld berkata...

marvelous header pic.
Laser itu membuatkan ia lebih Cool gitu!

Pet Shop Boys berkata...

ok gak ada AFF Suzuki ni....takdelah orang bercerita sangat pasal Chelsea kalah lagi....lol

nasri berkata...

Lepas ke Jl Jaksa kita ke Malioboro yuk! Kalau penuh ke Alixis aja dech haha

ijan berkata...

this is anfield..
eh silap..
this is spartannnnn

jamsarisabian berkata...

mintak permisi..aku pinjam gambar nih..wat nganjing indon2 lakhnat..hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...