ANDA SEDANG MEMBACA

86

Arsene Wenger Juara

Pipiyapong Abdillah Hamzah Selasa, Januari 11, 2011 ,
Arsène Wenger is The World‘s best Coach of the 1st Decade !

Senarai 10 teratas yang dikeluarkan IFFHS

1. Arsène Wenger - France - 156
2. Sir Alexander Ferguson - Scotland - 148
3. José Mário dos Santos Mourinho Felix - Portugal - 135
4. Fabio Capello - Italia - 120
5. Guus Hiddink - Nederland - 112
6. Carlo Ancelotti - Italia - 108
7. Luiz Felipe Scolari - Brasil - 101
8. Marcelo Alberto Bielsa - Argentina - 101
9. Rafael Benítez - España - 97
10. Marcello Lippi - Italia - 88


King Kenny mana?

86 Ulasan:

Abdul Sokerleaks berkata...

butoh lah pipigyapong

tak kelakar langsung

pergi mati la. aku nak kacip telur kau

j or ji berkata...

woi abdul!

i'msosupernotcool berkata...

Lepas ni Arsenal pulak juara.
Oyeah!!

zX berkata...

kasi can la dekat coach GBS hahaha

naqibmiller berkata...

mcm cilake pun ade aku tgk Abdul Sokerleaks ni..
xreti nak relax2 plak..

hantuLongkang berkata...

tahniah wenger...
kenny duk kat tangga #0... try set 'show hidden manager'... kompom keluar

aniq berkata...

mana Rajagobal?mana?

hantuLongkang berkata...

x boleh ban ke abutuh sokerleaks tu?... jangan kasi layan

Askar MUFC berkata...

Ceh..kalah plak SAF dgn AW nih. Takper2, biar kalah kat IFFHS, jangan kalah kat padang bola..huahuahuahua

Fan Liverpool tak tertarik ker tengok Rafa dekat no.9 tu? Dia tu single and available :-P

gula-gula berkata...

pergh memang layak
arsenel kaya rayaaa

j or ji berkata...

bagi link sikit..aku tak jumpa la dalam worldwidewebs..

pjoe berkata...

part DECADE mana yang lu tak faham ni pp?

Pipiyapong Abdillah berkata...

Laa kat iffhs tu gua dah isi la jorji!

Pipiyapong Abdillah berkata...

1st decade of 21st century!

pjoe berkata...

habis tu
yang lu tanya King Kenny tu?

Pipiyapong Abdillah berkata...

Kah kah kah! Kenapa ambik juga?

j or ji berkata...

hahahahahahaha

Kamarul XY berkata...

Patut K.Rajagopal dalam senarai..

Aku dah baca Blog Sokerleaks, cukuplah aku cakap setiap entri di situ tidak menarik. Aku tak nak cakap sampai nak menghambur kata-kata kesat sehingga sanggup cakap nak meludah si penulis dan menggelar penulis dengan terma hina dan memalukan.

Abdul, anda layanlah pembaca blog anda, mereka tertunggu-tunggu balasan komen anda dan penulis. Nanti diaorang lari ke sokernet pulak. :)

Adleen berkata...

lol! pjoe ni tak faham ke sarcasm sokernet?

hellghast berkata...

Kelihatan Wenger sedang mengangkat bola menggunakan aura kakinya yang membolehkan beliau menduduki carta teratas...hahaha!!!

LS berkata...

Kah kah kah.
Lu kena tanya skali dgn Roy Hodgson. Alang2 dah ada Rafa tuh.

@Abdul Sokerleaks
Bangang betul brader ni. duk bertandang blog orang. betul2 kampung punya makhluk!

Pet Shop Boys berkata...

tahniah Wenger.

harap tahun ni menang Champs League dan Liga ok :). English team nak harapkan sape lagi sejak Liverpool dah slow sikit ni.....

hellghast berkata...

kepada member2 semua sila abaikan abdul sokerleak...dia takde tempat mengadu...

LS berkata...

@Hellghast LOL. dia kurang kasih sayang.

sʊkÁnábɪs berkata...

memang macam butuhs. entri sekarang dah makin bosan. semuanya membosankan.

momokonyok berkata...

i lap u wenger,
aku x paham betul macam mana benitez boleh tersenarai

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Sepatutnya selepas Wanger ialah nama Josep "Pep" Guardiola i Sala, dan sepatutnya hanya nama 2 individu lagenda ini sahaja yang layak berada di dalam senarai tersebut.

Pengurus yang ada perjanjian syaitan dengan pengadil bolasepak dan pengurus yang lari sebelum pasukannya karam tak layak disenaraikan bersama dengan nama lagenda.

Abdul Dubook berkata...

Mana abdul sokerleaks? mana? manaaaa? ni abdul dubook datang!

ayobkelubi berkata...

rasanya senarai tu ada badi.

siapa dapat nombor 1.lepas tu meninggal terus.tak kisahlah.accident ker, tercekik buah betik ker

pendek kata. mmg pendek umurlah kalau dapat nombor 1 senarai IFFH bagai tu. keh keh keh..

pjoe berkata...

adleen,
kah kah kah
gua tak faham sarcasm sokernet?
the question itself pun dah jadi counter sarcasm

*facepalm

now go get me some sandwich
lol

Diego Amani berkata...

Uncle Roy Hodgson lebih terulung.

Dalam banyak2 manager England, dia paling top ranking.

err.. kat #92 sebaris dengan Ronald Koeman.

Lucius Maximus berkata...

Yang penting, dalam senarai tu ada 3 bekas pnegurus Chelsea dan 1 pengurus Chelsea.

Untuk dekad kedua ini pula, Chelsea akan pecat lebih banyak pengurus. Cukup 10 pengurus confirm bila list ni keluar hujung dekad kedua semua pengurus Chelsea saja yang tersenarai Top 10.

zX berkata...

ramai betul anak beranak abdul dalam ni ...

trollers to the max ka? haha

dewajiwa berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Lucius Maximus berkata...

@pjoe

The purpose of the "King Kenny mana?" question is to fish people like you to drop comment here.

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

@ ayobkelubi
Perkara badi-badi ini Wenger tak percaya kerana padanya ia hanyalah tahyul dan khurafat yang masih bermain di dalam kehidupan masyarakat Melayu, walaupun ada Melayu sudah sampai ke angkasa lepas!

pjoe berkata...

lucius,
that's the beauty of this entry
which is some didn't get it

dewajiwa berkata...

list kat atas nie atas undian juri yang dari kalangan sesama manager je kot. manager yang irihati (BM habis ayat) dan bengkek dengan SAF mesti takde choice dan pilih Wenger. sama lah dengan sebilangan kecil fan yang anti-MU tu. takde choice terpaksa pilih kelab asal stylo. oops..parodi ye.

Syafiq berkata...

dorang menilai performance sampai 200-2005 je.tu yg wenger top.LOL

kareem berkata...

Syafiq, lu try bace link pipi kasik tuh. dari 2001 sampai 2010 bai.

Wenger bukan je jadik pakar taktikal dalam merencanakan pasukan. Tapi juga sebagai pembangun bakat-bakat muda yang digilapnya sampai jadi star. Dan tidak lupa juga sebagai perancang ekonomi kelab Arsenal. Bagaimana dia mampu mengawal perbelanjaan pasukan tanpa banyak berhutang sehingga Arsenal mampu menjadi antara kelab terkaya walaupun membina stadium baru.Itu yang dinilai juri kot.Kehkehekeh...

Pet Shop Boys berkata...

Aku setuju dengan list ni. Wenger mmg superb.

Katanya dia hanya tahu dua jalan sahaja di England ni. Satu ke airport dan satu ke stadium Emirates.Thats a sign of dedicated coach.

Walaupun tak menang apa-apa, tapi Wenger berjaya put Arsenal sebagai team yang disegani. before Wenger, Arsenal was nothing.

ewah ewah.

anak abdullah berkata...

arsenile wanker. keh keh keh.

walaupun decision pelik2 tapi masih dapat respek aku.

eh kejap. ni banyak sangat abdul ni kenapa weh?

blitz berkata...

dulu ada satu blog ni.. sokkernet.blogspot.com nama diorang letak awal2.. pastu tukar jadi 1steleven.blogspot.com.. lebih kurang sokernet la fungsi dia.. alih2 senyap je sekarang..

ni ada sokerleaks pulak dh.. pun sama la dengan sokernet fungsi dia.. tunggu dan lihat je la macam mana arah tuju nya nanti..

tk kisah pun ada banyak blog macam sokernet ni.. tp biarlah ada identiti sendiri.. ni sokernet buat lawak klasemen, diorang nak buat lawak pakai perkataan klasemen, sokernet buat lawak sultan bola, diorang nak buat lawak sultan bola..

ijan berkata...

byk player kanak2 jd permata negara masing2 lps wenger didik...
ak x saba nk hntr anak ak kat wenger nnt..

biar kn abdul2 ni bertelagah..

matbong berkata...

senang je nk menang The World‘s best Coach of the 1st Decade rupenye..

syarat2:
1. jgn menang sebarang cup selama 5taun
2. kne ada youngster je dlm team sbb kalu kalah boleh bg alasan budak2 je yg main

-KingSyahmi- berkata...

abdul sokerleaks ni menyemaklaa..bazir first komen je...aku sanggup tgk org terkinja2 dpt 1st komen, dari komen sokerleaks...bkn best pun sokerleaks ni..

ehh...ter-emo lak

orang_es berkata...

pjoe ni tak fahamkah sarcasm sokernet?

now adleen go get me a sandwich

Adleen berkata...

pjoe & orange_es i am not ur bitch so get ur fucking sandwich urself

just because im a woman u dont have to be cavemen

iR berkata...

mane papa roy????????????????

nu_Ox3r berkata...

sokerleak ni hanya org2 poyo cari pembaca bajet wat artikel lawak.ntah apa2.yg nyata dorg tiru gaya sokernet...boooooooooooooooooo

Mohd Rasydan berkata...

"Saya Sayang Wenger, Saya OK!"

bujang sudin berkata...

kasi can lah kat arsene wenger. dah 5 taun arsenal tak dpt trophy langsung. akhirnya wenger dpt lah bawak balik satu. kahkahkah

r.k berkata...

ghua rasa macam nak tukar nama pulak , tambah abdul . bedebah betul .

keli berkata...

Pipi yg tercari2 klasemen....damn die da jumpe satu....bijak2...

Hazard berkata...

Aku setan merah. Tapi aku suka Uncle Wanker. Dia memang terbaek.

8 mata beza dgn SAF tu sebab gamba ni lah, timbang bola pun pandai. Tak macam player dia sumer.

Sian..

NOW ADLEEN, go get URSELF a sandwich. Haha...

gula-gula berkata...

si pjoe ni pandai sangat

g sokerleaks la..hahaha

jerong berkata...

tarak guna menang ranking tp throphyless...pak alex cucok ponggong wenger tuu...

Stammofa berkata...

kalau dah ber"iblis merah" di hati, lantak le org lain menang award/trofi menatang ape pon, langsung dipandang enteng..

kalau ade ape-ape hal positif tentang team "Lucifer Roja" tu, maka bertempik la sekelian makhluk meraikan kemenangan seperti inzal buat kesekian kalinya..

Ashburton Grove jadi saksi, kini Bean Wenger better than uncle Fergie, at least dlm list ni..

iKHwAn berkata...

gua respect wenger coz die bijak dlm ekonomi n perbelanjaan arsenal.. kalau jd lecturer economy gua best gak ni..

keli berkata...

Gua bley jd lecturer ekonomi lu...ekonomi rumahtangga...okehhh. Amacam deal x? kikiki.....

w4die berkata...

TTB & Kareem

+1000


In Arseneyapong We Trust!!

yuu donaghue berkata...

rafa benitez pon ade beb...apa daaa liverpool

sparrowking berkata...

Taken from bigsoccer.com

What an absolute disgrace. This has to be one of the most outrageous things I've seen in football. There is zero justification for Arsene Wenger finishing above Alex Ferguson or Mourinho. I guess this confirms it; IFFHS and their formulas are nothing but a joke. Wenger has not won anything for the 2nd half of the decade but yet is still he somehow better than than Manager who have directly competed against him during the period in question and have beaten him!?

From 2001 to 2010: The following managers gave won...

Alex Ferguson:
- 6x Premier League
- 3x League Cup
- 1x Champions League
- 1x FA Cup
- 1x Club World Cup

Jose Mourinho
- 2x Premier League
- 2x Italian League
- 2x Portuguese League
- 2x Champions League
- 1x Uefa Cup
- 1x FA Cup
- 1x Italian Cup
- 1x Portuguese Cup
- 2x Carling Cup

And Wenger.........

Arsene Wenger:
- 2x Premier Leagues
- 3x FA Cup
------------------

Trophies indicate how great a Manager is and in Arsene Wenger's case he is not the best Manager of the decade due to the fact he has not delivered a trophy to Arsenal for the 2nd half of the decade. He has not even won the annual vote.

What do you guys think?

keli berkata...

IMO Jose Mourinho pling layak...
SAF masih no.2 jgk....

aku berkata...

aku ada baca kat sokerleaks mengatakan abdul sokerleaks tu bkn diorang..aku ada gak baca kat sana.ok pe..asalkan aku dapat info2 mnrk dh r..ilek r sume.jgn lyn abdul tu sudah..

pjoe berkata...

an awesome things biasanya stand between either amazingly hilarious or incredibly stupid

and this entry completely fit into that category
of course i get the jokes

tu pun after i get my sandwich

keli berkata...

Kakakaka....x abes lg citer psl sandwich...

dewajiwa berkata...

Pjoe,
haha. i feel you bru. let them rock the boat. sebab safety jacket cuma ada 1 untuk the boatman.

layankan.

Pipiyapong Abdillah berkata...

Woi! Pjoe member aku la. Jangan kau semua ganggu dia.

ayobkelubi berkata...

ayat pipi macam dlm drama hujung minggu.

"woi, pjoe member aku lah,jangan ganggu dia". giler kerassss

TTB : naik angkasa lepas pun, berlambak lagi bomoh!. keh keh keh..

iKHwAn berkata...

aktif plak aku tgk keli ni.. tuan ko x bg fishmeal lg ke.. goreng pun sodap ko ni..

i'msosupernotcool berkata...

pjoe yg xphm sokernet sarcasm ke org len yang xphm?
kahkahkah

parodi.. parodi..

Point of View berkata...

pjoe ni saper sebenarnya? dia jual sandwich kat mana? kenapa dia susah nak paham joke sokernet? kenapa dia seksis sangat?

Point of View berkata...

pjoe ni saper sebenarnya? dia jual sandwich kat mana? kenapa dia susah nak paham joke sokernet? kenapa dia seksis sangat?

Point of View berkata...

dan kenapa komen gua keluar 2 kali?

Hazard berkata...

"Woi! Pjoe member aku la. Jangan kau semua ganggu dia."

Er.. yang gua musykil, mana pegi si Yana tu? Abdul Leak-in-the-Pants dah colek ke ape?

Pointy, gua rasa komen lu kuar dua kali sebab different POV kot. wakaka gelak seorang diri. GOOOOOO SAF!!!

Jarr berkata...

korang ni mmg takde kerja la..jgnla komen byk2..jenuh nak baca tau dak?

err Adleen jom minum jap.Ada benda nak discuss. Tudududu

adijaya berkata...

wah wah wah.. abg jarr,

skarang dah couple Adleen ke?
so, mcm mana ngan y.a.n.a?
ngan kak linda radzi dulu dah clash secara sah ke?

hahaha.. menyibuk plak gua.

Fahmi Ismail berkata...

Abang Roy xda dalam list ka? Manager Liverpool paling hebat berkhidmat untuk kelab...hikhihk

Hazard berkata...

Yang magicnya, orang lain Top coach of the Decade, orang lain menang Best Coach FIFA. Haih...

WORD VERI : Bowser = Boss loser siot.

nasr berkata...

bila plak nak ada senarai peng komen sokernet paling popular?? hehehee..

zu berkata...

choii!! hah pasal sarcasm pun jadik hal ke..
siap nak buat sandwich pun kena bertekak dulu. mesra betol.
takpe, melihat nama rajagobal berada di atas nama ferguson dan mourinho pun dah cukup membuatkan saya rasa best dah.
lepas tu, bila baca sampai nama yang paling bawah,
hah? king kenny?
apa keparat king kenny nama naik plak tu?
terus saya teringatkan yg dorang ni bukan zaman2 king kenny dulu ni.
ferguson pun dapat 1st title league kat premier league dulu pun sebab king kenny dah blah.
kalau tak, tak tau la nasib dia macam mana. wenger pun sama agaknya.
ada lagi lepas tu, huh, pipiyapong punya entri rupanya.
parodi.
memang saja bukak jalan pada saper2 yang tak kenal king kenny mungkin.
tapi rasanya kalau effi yang buat parodi, lagi gampang agaknya kot.

hantuLongkang berkata...

keranda jenis apa yang ko merepek ni zu?.. haha

-takkan engkau berjalan sendirian-

ijan berkata...

lol....
zu is comming back

Jarr berkata...

aku happy @zu dah dpt internet connection dia balik.

-yzd- berkata...

ni parodi ni. jangan percaya sangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...