ANDA SEDANG MEMBACA

32

Pahang 2011

Pipiyapong Abdillah Hamzah Rabu, Januari 05, 2011 , ,
Pahang 2011

Pengurus: Che Nasir Salleh
Penolong Pengurus: Zainal Abidin Hassan
Ketua Jurulatih: Dollah Salleh
Penolong Jurulatih: Ahmad Shaharuddin Rosdi
Jurulatih Pasukan Simpanan: Tiada maklumat
Jurulatih Pasukan Remaja: Tiada maklumat
Jurulatih Penjaga Gol: Muadzar Mohamad
Jurulatih Kecergasan: Tiada maklumat
Fisioterapi: Mohd Suhaimi Bin Ramli
Doktor Pasukan: Tiada maklumat
Pengurus Kit: Mohd Azmi Bin Mohamed Zain
Chief Scout: Tiada maklumat
Ketua Pembangunan Remaja: Tiada maklumat


Pemain Skuad Utama


Penjaga Gol
1 - Mohd Rosfaizul Azuar Ali
22 - Wan Mohd Azraie Wan Teh

Pertahanan
3 - Mohd Saiful Nizam Miswan
4 - Fadzirul Zakaria
6 - Mohd Hazri Rozali
18 - Mohd Syawal Norsam
8 - Amirullah Abd Razak

Tengah
10 - Famirul Asyraf Sayuti
13 - Mohd Fazli Baharuddin
20 - Mohd Shahrizan Salleh
2 - Jalalludin Jaafar

Penyerang
7 - R. Surendren
9 - S. Karthigesu
12 - Azamuddin Akil


Perpindahan

Masuk:
R. Surendren (Selangor)
Zaiza Zainal Abidin (Selangor)
Nazrolerwan Makmor (Felda United)
Munir Amran (Felda United)
Mohd Faizol Hussain (Johor)
Muhd Suffian Abd Rahman (Sarawak)
Mohd Alafi Mahmud (Selangor PKNS)

Keluar:
Nik Zul Aziz Nawawi @ Omar (Terengganu)
Yosri a/l Derma Raju (Selangor)
Abdul Rahman Kadir (bersara)
Hasmizan Kamoridin (Terengganu)
Mohd. Fauzi Roslan (Shahzan Muda)


Perlawanan Pahang akan datang:


29/1/2011 - Pahang lwn Perlis - Stadium Darul Makmur, 8.45 mlm (Liga Super)
01/2/2011 - Harimau Muda A lwn Pahang - Stadium MBPJ, 4.45 ptg (Liga Super)
12/2/2011 - FELDA United lwn Pahang - Stadium KLFA, 8.45 mlm (Liga Super)
15/2/2011 - Pahang lwn T-Team - Stadium Darul Makmur, 8.45 mlm (Liga Super)
19/2/2011 - Pahang lwn Sabah - Stadium Darul Makmur, 8.45 mlm (Piala FA)
26/2/2011 - Pahang lwn Perak - Stadium Darul Makmur, 8.45mlm (Liga Super)

Peh... memang champion la Pahang ini tahun. Seperti yang semua maklum, pasukan bola sepak Malaysia dikenali sebagai Harimau Malaya manakala pasukan Pahang dikenali sebagai Tok Gajah.

Masalahnya sekarang budak-budak belah mana entah, Temerloh ke Maran ke, tengah merusuh dan tersinggung sebab belah sana diorang tak panggil 'Tok'. Diorang panggil 'Tok' ni, 'Aki'. Jadi diorang protes suruh pakai nama Aki Gajah. Kah kah kah kepala tengkorak dia!!! Bodo macam menteri. Ko tau Tok Gajah, ko tau?

32 Ulasan:

iR berkata...

awat hang xmsuk dlm list striker pipi?ha3

Lucius Maximus berkata...

Tim aok ni reti ke main bola?

Mr. Schomey™ berkata...

aki pulok.haha

mus berkata...

sempat lagi menganjing...
teruskan pipi

-apis- berkata...

perak dh,pahang dh..lepas ni wat entry untuk team kedah plak...pulun jgn x pulun..hahaha

Faiz Tapit berkata...

bodo mcm menteri!!
cegampang... kah3

pakkordi berkata...

Jgn main macam gajah dah lah. Kah kah.

zX berkata...

maen gaya atok2 je ler ... sah le cempiang dari bawah hahah

r.e.n.j.u.n.a berkata...

Good Luck kepada Pahang ... tapi sayang hilang pemain hebat Yosri a/l Derma Raju kepada Selangor....

Jadikan tahun ni derby pantai timur agar lebih menarik .. asyik2 Red Warrior dan Terengganu jer..

Untuk Jannah;
Tak nak tulis review untuk Red Warriors ker ? ... kan hari tu cakap minat kat Khairul Fahmi.

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Moga-moga TIDAK akan diselamatkan oleh FAM sekiranya tersungkur ke liga bawah.

Amin

hellghast berkata...

oii pasukan kelab masukkan sekali la wei...johor fc mane???

asyrafNAKjadiLEBIHbaik berkata...

Pahang!!!!
Oh yeah??!!
Oh yeaaa~~~~~

Cob Nobbler berkata...

Lu jangan risau la der - team lu takkan relegate punya kahkahkah!

Irwan berkata...

[parody]"Koi sebagai orang Temerloh bapok la tak pueh hati, ngaper tak guna Aki???"[/parody]

Yer, catatan di atas sekadar parody, haha. Terima kasih Pipiyapong atas info terkini pasukan Tok Gajah!

adek dah besar berkata...

kepala banar punya aki.

jenis tim ni budak Mela ada masuk seorang

Nik Saiful Anuar berkata...

aki gajah?? kahkahkah, kaki gajah ade la

manggosteen berkata...

pasukan sultan bola..
tak akan turun liga..
biar pon lebih teruk dari pasukan bolasepak kampung gajah!

thenocturnalzulkhairi berkata...

Bodo macam menteri..
haha ini boleh jadi prumpamaan baru ni!!

Cik Agogo berkata...

hahaha... best tu perumpamaan baru... agak2 kene banned ngan dewan bahasa tak??

Redz da Tsar berkata...

Mana azizul kamaludin? haha

PELAUNG PULAU berkata...

negeri sembilan mana??? jorji manaa?? ish jorji ni...Real Madrid Malaysia lu tanak bagi scoop..ciss

p/s: part aki ngan tok gajah tu betul kaa?

Azfar Ridhwan berkata...

negeri sembilan nyer line up aku da sent kat sokernet gmail. Musim baru ni ramai gak pemain kebangsaan masuk skuad si rusa ni. Aku rasa jorji nak tokok tambah kot :P

Kringet berkata...

Balerrr...
Jenis entri ngenakan ghodong senegeri ni yang takleh blah ni...
Siak aok! Tunggu koi kat Gombok...

Kala tok puaih hati guner aki...
Acer guna wan pulork...
Satu pahang gelor ke wan yer dok?

Hidup Wan Gajoh!

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Pahang lwn Perak - Stadium Darul Makmur, 8.45mlm (Liga Super).

Ramalan Ayah Pin : Pahang 1 - Perak 4.

izat123 berkata...

dolu-dolu zmn aku muda Pahang nih digelar Real madrid Mesia..haha

ZAM SHAH RIZAL berkata...

teringat zaman tengku muda pahang pegang persatuan bolasepak pahang sekejap dulu...ramai betul pemain yang dia beli ...seperti fandi ahmad,v.sundramoorthy...zaman tu pahang memang world la....

jumari jipan berkata...

Negeri abah gua Perak, dah. negeri mak gua Pahang, dah.

Negeri gua Kuala Lumpur mana??!, mana??..grrrr...

keli berkata...

Pahang sandarkan pada kenangan jelar...kikiki

shazleeshahazeman berkata...

r surendran dgn zaiza masuk pahang ke?aiseh.penting tu r suren untuk selangor.

brandon flowers berkata...

paler tok aok!

Awang Joe berkata...

dh mng nie lh laa g tgk bola kt stadium darul makmur...


p/s- teringat masa zaman Igor Shkvyrin...x pernah miss g stadium...

Santo berkata...

go go tok gajah!!

ps: aku memahami lawak mu pipi sbb aku org temerloh..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...