ANDA SEDANG MEMBACA

159

Sokkermik #7 - Kelantan vs Selangor

Obefiend Weiland Rabu, Januari 19, 2011 ,


Perihal Bintang

Karya Mohd Faizol



159 Ulasan:

foo berkata...

kena kaji balik penggunaan bintang.

xFRDSx berkata...

kalau macam tu. buat badge macam UCL je untuk bekas juara.

Aizuddin Hanis berkata...

viva selangor...29 jom ramai trn SSA

Berto berkata...

bintang lebih tu bagi kat budak piala presiden ok jugak, tak pon kasi kat PKNS FC..keh keh

yuu donaghue berkata...

kene buat style itali sepatotnyer...10 kali baru dapat satu bintang
baru lah kelantan xde bintang...HAHAHA

Nor Ridhuan berkata...

alahai..perut lu sakit ke Kelantan nak letak bintang?itu pun nak jadi isu ke?Letakla 32 bintang korang tuh.
Selangor dulu pun menang Malaysian Cup sbab semua player malaysia main untuk selangor sbab senang nak training utk Malaysia..xyah nak kecoh la..32 kali menang pun tahun bila tuh?last aku tahu pun 8 tahun sudah..kategori SANDAR PADA KENANGAN jugak la Selangor nih..

talkIZcheap! berkata...

lepas menang piala sumbangsih pasni, harap letak satu lagi bintang plak, ha-HA!

GKG!!

Aizuddin Hanis berkata...

hahha..kalau sandar kn pda kngan dah letak dah 32x bntg 2...atless hmpr stp thn ade lah pgg cup..

GombakRock berkata...

kali terakhir selangor julang piala malaysia tahun 2005

2011-2005= 6
bukan 8...kah kah kah

Aizuddin Hanis berkata...

zaman 2 3piala selangor dpt..

Berbo berkata...

hahah awat marah benar brade ridhuan.takpe, season lepas selangor juara super league.

Hidup Sihat berkata...

patutnya Kelantan letak Bulan Purnama baru true! kahkahkah!

aju ramsey berkata...

nor ridhuan....kawe sokong demo boh...kito sep2 klate jange pecoh...

alah,lu selangor nak letak bintang seribu biji pon ade kami kesah...lu jamin lu letak bintang banyak2 lu pegang piala malaysia tahun neh ??
apa ade hal !!!haha

ijan berkata...

hidup sihat lu punye komen mmg makan dalam...
lps ni soh klantan pki jrsi ijau away...LOL

riduan ni buthurt giler la

-KingSyahmi- berkata...

knape la ridhuan ni butthurt?? ini adalah gurauan tahap manja oleh abg sokernet...kalau mcm ni pun tak thn, mcm mane nnt ye?


Selangor FA...teringat zman Dunhill dlu...ayah ak paksa tgk game selangor, x kasi aku tgk kartun

a berkata...

aku sgt sokong klntn pkai jersi hijau setempek kaler putih kat tetgh.. bru r tok guru.. wahahaha!!!!

p/s = kcw sikap pnyokng sesetgh negeri yg mner bl final piala mlysia msk first time, dr cerok batu mner ntah blh kua g stadium tp bl mlysia dpt main final bsepah ckp xnk pegi.. rintihan yg gua dengar sndri drp pnyokong setia negeri tuh.. cam hampeh !!

zad berkata...

serius, gua butthurt tgk selangor ada byk sgt bintang ni. kena sedekah separuh ni. HAHA

M Fadhil berkata...

asalkan korang ngate kelantan,aku sokong.

kah kah kah

shah amirul berkata...

kiranya kelantan pasukan negeri pertama dalam malaysia ada bintang kat jersi la eh? aha

PELAUNG PULAU berkata...

kahkahkah!!

ngengada letak bintang....

Berbo berkata...

obe terlupa letak lable "parodi" kot?

keli berkata...

Ade plak yg ckp selangor sandarkn pada kenangan....ko lyn ke x bolasepak m'sia....pengaroh epl kuat sgt....
Tp kalo ltk 32 bintang tu mmg cantek...kakakakaa...
VIVA SELANGOR....
@Zu
gua org kuala selangor...

Red Doss berkata...

pasal bintang pun mau jd isu ka??xyah nk jdkan isu la pasal ni..klu negeri lain nak buh bintang pun buh je la.ni tak..bila kel buh bntang sebijik tu yg lain x puas hati pulak..klu sel nk buh satu jersi penuh nga bintang pun buh je la..xyah bila ada org lain yg buat dulu mcm tu nk gelabah pulak..

Mohd berkata...

bangga ar tu..hah??bangga?ada team mng treble 2 taun berturut2 xbising pun...ceh..

Streetwizer berkata...

pergh...ada gak fan selangor butthurt!!!

gula-gula berkata...

bodoh ni pun nak bawak gaduh

"bangangg, bangangg" bak kata pipi

makanbola berkata...

kelate2 ni apesal nk emo?bangang!!sah2 ni sokkermik!!bodoh!!kelate ni sume benda nk emo

awal 90-an,musuh ngan johor,lwn je gadoh kat larkin..
pastu musuh ngan tganu
pastu musuh ngan n sembilan
pastu skang ngan selangor plak

woiii!!kelate2 ni taliban ke ape?

1001 penawar penyakit berkata...

jgn la kire bintang.. kecit ati kawe.. ehehe

Abershavin berkata...

hahahaha!
taliban, taliban!
yeeehaaaa!!!

aku kelanatan, aku okay

Azfar Ridhwan berkata...

one word: jakun

FAIZ berkata...

benarkah Selangor menang Piala Malaysia 32 kali?

Mengapa dikira dari kemenangan Piala HMS Malaya yang bermula tahun 1921?

Piala Malaysia sebenar bermula tahun 1967.

Brazil menang Piala Dunia 5 kali, tidak termasuk kiraan kemenangan JUles Rimet.

Bahaskan. Dengan berhemat.

FAIZ berkata...

Gambar Piala HMS Malaya (mungkin)

http://www.google.com.my/imglanding?q=piala%20hms%20malaya&imgurl=http://farm2.static.flickr.com/1148/5131743413_0030f72eb1.jpg&imgrefurl=http://www.flickr.com/photos/ariffhazmat/sets/&usg=__GSwdwYrG3afRET7O59gNtXbfQjo=&h=500&w=375&sz=128&hl=en&zoom=1&itbs=1&tbnid=C0f_SPMp5nPgVM:&tbnh=130&tbnw=98&prev=/images%3Fq%3Dpiala%2Bhms%2Bmalaya%26hl%3Den%26sa%3DG%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&ei=tjM2TdCxOMWurAfX5anSAg&sa=G&gbv=2&tbs=isch:1&start=0#tbnid=C0f_SPMp5nPgVM&start=2

Gambar Piala Malaysia (sebenar)

http://www.google.com.my/imglanding?q=piala%20hms%20malaya&imgurl=http://farm2.static.flickr.com/1148/5131743413_0030f72eb1.jpg&imgrefurl=http://www.flickr.com/photos/ariffhazmat/sets/&usg=__GSwdwYrG3afRET7O59gNtXbfQjo=&h=500&w=375&sz=128&hl=en&zoom=1&itbs=1&tbnid=C0f_SPMp5nPgVM:&tbnh=130&tbnw=98&prev=/images%3Fq%3Dpiala%2Bhms%2Bmalaya%26hl%3Den%26sa%3DG%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&ei=tjM2TdCxOMWurAfX5anSAg&sa=G&gbv=2&tbs=isch:1&start=0#tbnid=aTmWYlDlN0aZ-M&start=17

3rdfrom9 berkata...

Selangor biler nak jadik wakil Asia main FIFA Club World Cup ????. Menang 100 kali Malaysia Cup pon pe ler sgt dengan keadaan team2 negeri sekarang nie yang banyak BERSANDARKAN KENANGAN ja.

creater berkata...

FAIZ...ko la pembahas paling lawak aku penah tengok....main rembat ja......aiseh...Jules Rhimet tu world cup la bhai.......nama trophy ja Jules Rhimet.....lepas tahun 1974 baru deorang tukaw jadi piala hat sekarang neh......hahaha
Brazil tak penah pegang Piala Jules Rimet ??
Kah3...aku gelak padu kat ko...
yang world cup taun 1958, 1962, 1970 tu pa dia??
aiyohh!!!!

GombakRock berkata...

Brazil menang world cup 5 kali..
'58,'62,'70,'94,2002
team yg terakhir julang piala world cup yg dinamakan "jules rimet trophy" adalah brazil '70 .. mula tahun '74 world cup bertukar wajah kepada yg kita kenal skang dan dinamakan "FIFA world cup trophy".. jadi tahun '58, '62 &'70 brazil julang jules rimet trophy la...
nama piala dan bentuk piala tu je yg berubah..tournament maseh world cup..

Putra berkata...

bagi la kelantan letak bintang tu, lagipun satu tu je piala yg diorang dapat selama berpuluh-puluh tahun

GombakRock berkata...

oklah..kita kira dari tahun '67 dimana "piala malaysia" bermula.. kalau ikut dari tahun '67 selangor dah julang piala malaysia 18 kali.. kalau ikut cikgu matematik aku dulu 18>1 ...kah kah kah

p.s:aku bersetuju yg selangor harus mengambil serius piala afc..nak main world cup club tu jauh lagi perjalanan...nak pergi jauh afc cup ada peluang..pengurus yg dulu abang zak pernah memasang impian ini..pengurusan skang tatau ar..

Nor Ridhuan berkata...

hehehe kawe tok maroh lah manow eh stakat pasal bola ni..bkn effect bisness dan makey minum kawe pom ..hahahaha..sapa buthurt pasai bintang ni sbenar nye beb..team kelantan byk duit,nuar musa duit byk..ape ade hal..skung citer MALAYSIAN CUP bukan super league or what..aku xkesah pun selangor mng 32 malaysian cup..kategori SANDAR PADA KENANGAN jugakn :P anak buah aku pun dah umur 6 thn dah :P ..dulu selangor menang pon xde org kesah pun..nak kata anak jati selangor yang main semua nya tak jugak..ang nak letak bintang letak la..ada duit suh fas buat..yg nak buruk kan sgt kelantan pasai pa??biaqpi la depa, depa byk duit..kedah rilek je treble dua thn berturut² xda bising cam fans selangor eh..lagi satu jgn nak politikkan sukan la pd sesetgh pihak..sbab politik,dengki sama melayu mau gaduh..sukan²la, jgn kaitkan politik.. :D

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Penggunaan bintang di jersi untuk melambangkan kejuaraan yang dimenangi adalah LEBIH SESUAI untuk menandakan kejuaraan peringkat benua atau dunia.

Logiknya adalah kerana kejohanan peringkat benua dan dunia ini lebih besar, cabarannya hebat, terpaksa melalui peringkat kelayakan yang sukar, dan kadangkala ianya diadakan berkala. Maka meletakkan bintang di jersi itu lebih bermakna walaupun hanya satu, dan ia juga dapat menjimatkan ruang di jersi kerana peluang untuk memenanginya bukanlah sesuatu yang terjamin setiap masa.

Dalam kes pasukan Kelantan, meletakkan bintang di jersi untuk kejuaraan liga adalah TAK MASUK AKAL kerana kejuaraan liga dilakukan setiap tahun, dan kebarangkalian untuk menang berulang kali untuk setiap pasukan liga Malaysia juga besar. Jika perkara ini diteruskan, tak mustahil akan ada pasukan kelab bolasepak di dunia ini yang akan mempunyai baju yang dibuat dengan cantuman bintang-bintang kecil kerana jersi tidak mampu menampung bintang yang begitu banyak. Dan berkemungkinan bintang untuk kejuaraan liga juga tidaklah begitu siknifikan maksudnya lagi kerana ianya mudah untuk didapati, seperti mudahnya mendapat PhD dari Open International University of Colombo.

Mungkin Kelantan FA dapat menyelesaikan isu bintang yang banyak itu dengan menggunakan 1 bulan untuk menggantikan 10 bintang yang mereka AKAN menang kelak. Maka akan ada ruang di jersi mereka untuk menang 30 lagi kejuaraan liga Malaysia.

hantuLongkang berkata...

selnagor tak payah nak perli2 kelantan la... sebenarnya, kelantan dan selangor ni memang 2 team yang ngada2... haha

sekor perasan red devils, ambik nicknmae Red Giant, dah elok Merah Kuning.. sekor pulak perasan liverpool.. elok2 kijang emas, jadi Red Warriors... haha..

lain kali jangan pakai bintang.. letak maskot.. Terengganu contonhya... 1 kali kali menang piala malaysia, 1 ekor penyu atas emblem... 10 kali menang kalu, 10 ekor penyu... kalau pahang haru sikit... 10 kali menang, penuh baju dengan 10 ekor gajah.. haha

mengapa kelautkah itu semua? anak dihutan disusukan, mengapa anjing dirumah mati dimakan? apa kejadahnya aku merepek ini semua?

nazry berkata...

sukan kat Malaysia kalau tak orang politic bukan nama persatuan sukan namanya.

bab bintang nie Obie saja nak butthurt fan selangor ja, sekarang kelantan kuat sebab anuar musa byk duit untuk back up lepas nie kalau dia blah tengok ler stadium ke tidak.

phyzL berkata...

simpati ngn kelate..culture shock..biar la dia syok sndiri..biarkan...daripada xde bintang langsung kan..letak la..letakk...seribu bintang pon xpe...

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

@hantuLongkang - daripada meletakkan maskot di atas lambang FA di jersi, lebih berkesan sekiranya setiap pemain itu dipakaikan topeng maskot, tujuannya untuk menakutkan pasukan lawan dan pengadil perlawanan.

aju ramsey berkata...

budak2 slangor kaki dengki...lu nak letak 100 biji pon mampus lu lah...

klantan nak letak sebijik pon dengki,gua tau la lu punya team sampah skg...

bangang,bangang,bangang...

bodoh cam budak skolah,lu pegi jumpe lu punye presiden,kasi letak 100 bintang,kasi baju jersi lu jd macam sakai sket...

Hazard berkata...

Hmm.. kalau bintang takleh letak, apa kata letak je bulan.. kan lebih sesuai dengan Kelate dan semangat Tok Guru deme itu?

Kah kah kah.. (gua gelak dari tepi je.. team gua lansung tak penah pegi final, thn ni pun rilek je kat Liga Perdana.. huhuu rimau kumbang torak hang)...

Aksara : emo. peduli apa aku...

Ajiz Zulkifli Nasution berkata...

kihkihkih ramai yg senak jubor ngn entry ni..baik Fans kelantan mahupun selangor..biarlah dorg nak letak bintang ke apa..rileks sudah!

Abershavin berkata...

kah kah kah
hantu longkang,
lu paling best
kah kah kah

mark berkata...

agenda freemason je suma ni..kahkahkahkah

Alif Ozsmarani berkata...

Spain pun dulu sebelum menang world cup pon diorang dah standby satu jersi yang ada satu bintang dude, sebab ape? sebab they proud of it,for the very first time menang is the sweetest Victory ever so same goes wif the kelantan FA and the the fan lar.

Memang kiteorang x menang 32 kali piala malaysia mcm selangor so fans selangor pon maybe dah xheran sangat dengan menang piala Malaysia, tapi for us after berbelas tahun mencuba fuck there is nothing wrong to put that star on our jersey.


Respect.

The Sharkox berkata...

Kehangatan Liga Malaysia sudah bermulaaa..... Ini sudah bagus ni..liga tak start lagi sudah start panas dah...

i like..

Sokernet tolong lebihkan review pasal team kat Malaysia pulak lepas ni...hahahah

Ajiz Zulkifli Nasution berkata...

wahh alif ozsmarani my friend..boleh terjumpa plak ko kat sini ek bro?mcm jejak kasih plak kihkihkih...

to 'so called' selangor's fans :-
korg tak payah beriya nak butthurt sgt la woi..pumpang2 dlm internet beriya tapi tiap kali ada game,stadium kosong..yg dtg tgk pun balik2 muka yg sama je..poyo la korg!! btw, aku ahli rasmi SSFC menyeru sesiapa yg mgaku atau br nak mgaku fans selangor,sila lah contohi fans kelantan FA(contohi dorg punye passion bukan barbaric!)..mari beramai2 mengimarahkan stadium shah alam tu..klu takde duit nk beli tiket,masuk second half petugas stdium bukak pintu..

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Alif Ozsmarani, berani anda samakan kejayaan Piala Dunia Negeri Catalan dengan kejuaraan Liga Super Kelantan?

Memang absurd!

Alif Ozsmarani berkata...

hahaha tgk ne kawan gua neh ajizz ultras selangor FC and chelsea yang dah lame x klasemen apa de hal? ha ha ha rilek je kitorang xde main baling2 botol pon haha

ko x de keje ke jis pagi2 ne dah bersokernet nih hahaha

Ajiz Zulkifli Nasution berkata...

hahaha..baling botol buat apa..baling duit la baru seronok sikit haha..

Memang dah rutin aku pagi pagi masuk ofis,sambil breakfast sambil sokernetting hahaha.. tp pg ni ter emo skt..satu sebab bonus aku tahun ni mcm lahanat je amaun nye..2ndly sebab aku tgk kat sini mcm ramai yg butthurt for fucking-hell-no-reason-at-all-to start-with!! dorang emo,aku pun nak emo jugak lah..

Alif Ozsmarani berkata...

(TTB),dude kawe bukan samakan pencapaian Spain menang worldcup dengan Kelantan menang Malaysian Cup(bukan kejuaraan liga super, dude check ur fact)tapi perasaan dan kebangaan seluruh penyokong dan rakyat marhaen kelantan itu sahaja bro.


Theres a BIG different there!.


Respect.

Red Doss berkata...

hahahaha..perang liga super dah bermula..bagus,bagus.kelantan nak buh bintang ke,bulan ke..suka hati derang la..yg lain2 x puas hati tu apadehal?korang cakap la x masuk akal ke,apa ke..bukan korang yg tentukan semua tu.bintang tu melambangkan usaha yg dilakukan pasukan kel dan tan sri anuar musa pada musim lepas berjaya..dan langsung xde kena mengena dgn kemenangan pasukan lain..

Luffy berkata...

orang letak bintang dia punya pasal, lu tak puas ati letak la bintang jugak, macam mana bangsa mau maju? apa salah letak bintang sama2


bangang! bangang! bangang!

P/s; jgn lupa sokong arsenal malam ni wahaha

ayobkelubi berkata...

kah kah kah!

tak sedar diri punya kelantan.

kah kah kah!.

konpom ada yg mengaruk ni!.

kah kah kah!.

Ejoi berkata...

Tengok Perak lawan KL 29 Januari ni mesti macam tengok Arsenal lawan Chelsea.

kakiberita berkata...

apa bangang korang ni.. ni semua menujukkan kelantan saja nak menganjing selangor.. supaya selangor letak 32 bintang kat baju.. kasi semak

dengang meletak 32 bintang.. tanguungjawab pemain2 selangor terasa berat.. jadi disitu terjadi saiko.. bila referee namapak pun referee rimas.. meneyebabkan referee bertindak tidak siuman..

benda2 macam ni hanya orang kelatan je bulih fikir.. mentaliti jauh kedepan.. hidup orang kelatan..!!!

selangor pegi jahanam!!!

wanburN~ berkata...

la..fan kelantan butthurt apesal..
obe bukan cakap letak bintang tu salah..dia cume marah je dgn pihak pengurusan team selangor..kenapa dah 32kali menang xde 1 bintang pn atas jersi..LOL

ala..ni suke2 je..jgn la emo..korang ni mcm baru 1st time baca sokernet..
peace~

Asyraf berkata...

hahaha. 2 thumbs for this entry.

faking win!

aju ramsey berkata...

bodoh punye magkuk...ske ati kawe la nok letok bite ko letok bule ko letok pluto ko...sep mg nok letok matahari ko,ikut sep mg la...baso bengong blako...deki pah ceroh...

tgu piala sumbangsih pah neh,kito tgk sapo dyo menang...kalu stakat bite 32 butir tp loni team supo sapoh dduk die2 sudoh...

LoStGuErReRoZzZ... berkata...

Serious beb... jersey Selangor buruk giler... keh keh keh...

ijan berkata...

cilakak ejoi...
ko samekan the great gunners punye game dgn gme perak vs kl..
yg ni gua emo...
hal slangor bgaduh dgn klntan ni pegi jahanam...


LOL

hantuLongkang berkata...

@aju ramsey:
doh kalu menang sumbangseih, set mung nok letok nnatang mende pulok?.. ghima?.. ke bewok?.. wahaha

aju ramsey berkata...

hantu : nok letok kepalo mg,buleh ??

Santo berkata...

penyokong selangor mcm penyokong MU..kalau mng, gebang2..kalau org lain mng, kutuk2..apa daa..

(rilek ye fan selangor n kelantan, kalau x butthurt, x bola la gitu)

Ajiz Zulkifli Nasution berkata...

obe, this is seriously an epic win for ya!!! ramai yg senak jubor macam tongkeng telah dilututi...xpaham lg konsep nganjing blog ni kot? Tahniah wahai raja troller!! wawawawa

fahim berkata...

lol @ ramsey

Obefiend Weiland berkata...

woi woi

asal aku lak

SI MOHAMAD FAIZUL PUNYA KERJA NI

hari ni rabu hari penulis tamu der.. aku tolong paste jek.. demm

Hazard berkata...

"penyokong selangor mcm penyokong MU..kalau mng, gebang2..kalau org lain mng, kutuk2..apa daa.."

AITT?? Gua rasa yang dok mengutuk selalunya yang BUKAN penyokong MU.. yang akan kutuk tak kira MU menang ke seri ke kan.. kan.. ngaku tak.. cepat.. ngaku...

Aksara : 'tractrai' = tractor boys try?

kareem berkata...

hazard, lu mmg gile aksara ke?



Aksara gua:licescr. Apa makna tuh hazard?

Hazard berkata...

licescr? Leicester crrr..rrr..rrr.. ada gua kesah? hahaha...

dishotic.

r.k berkata...

nampak gaya , tak maju-maju lah bola sepak kita kalau isu bintang pun masing-masing senak jubo . bintang je mates ....

hobin jang hobin . cilako , patut nismilan main sumbangsih . haih , slangor , slangor ...

gula-gula berkata...

berjela-jela komen, 5 6 baris lak tu..

obe owninggg

zu berkata...

haa ini dah positif ni..
lagipun piala sumbangsih pun tak lama lagi ni..
mesti dah ada yg start demam ni..
hari2 dok tengok fans EPL bertekak, tak best jugak..
ini baru la true tanah tumpahnya darahku..
bagi saya, annuar musa mmg smart.
tak ada pertikaian terhadap apa yg beliau dah buat untuk kelantan.
letak bintang ni pun mungkin salah satu drpd agenda beliau utk rebranding team kelantan ni..
tapi tak tau la plak kalau ada dalam klausa syarat2 kit pasal bintang ni menyalahi apa yg kelantan dah buat.
saya pun malas nak selongkar.
mungkin brader hazard ada manualnya.
tapi apa yg saya dapat fikir secara kasar, dgn adanya bintang ni,
fans kelantan akan jadik lebih bangga daripada yg sedia ada ni.
atau mungkin ada dua atau tiga orang antara kalangannya yg sanggup mati.

zahir adnan berkata...

kelantan emo..

kah kah kah!

talkIZcheap! berkata...

c'mon Hazard! Zu dah tanya pasal manual jersi tu... jangan malukan diri sendiri!! kui kui kui...

WV: teadi, sesuai ngn profile pic Hazard dah, teady panda bear...

hantuLongkang berkata...

@aju ramsey:
ppaler aku hok mana se?.. atah, bowoh?... wahah

xeroxing09 berkata...

kalo liverpool la bwat cemni..

Ejoi berkata...

Anuar Musa = Jose Maurinho.

Ok tak persamaan aku tu ijan?

Hazard berkata...

Mekaseh atas pertanyaan.
Pertama tamanya, gua rasa perkara tersebut di luar kuasa pihak berkuasa tempatan.
Hurm. Nanti gua siasat.

Babi. Hahaha.

jon berkata...

hahaha
bintang-bintang bekerlipan di angkasa,
angkasa raya..
aku sebenarnya tak tau nak rate macamane piala malaysia ni sbnrnya,
bukan nak kata terpengaruh dengan EPL,
tapi dah memang pun,
format pertandingan kita pun diilhamkan dari omputeh, dah memang sah-sah yg pioneer bola kat malaysia pun british di awal penjajahan diorang..
Piala Malaysia memang antara cup paling grand di negara kita, mcm grand dan seklasik English FA CUP, tapi format Piala Malaysia sebenarnya dah macam CARLING CUP/LEAGUE CUP sebab hanya melibatkan pasukan yg bermain dalam liga utama sahaja..
PIALA FA kita barulah betul macam FA CUP walaupun tak setua PIALA MALAYSIA,masih junior dan baru diperkenal masa aku darjah 5 tahun 1990..maybe sebenarnya PIALA FA lebih berprestij dari PIALA MALAYSIA!
so kepada pasukan yang penah menang piala malaysia,kemenangan itu tak ubah macam menang CARLING CUP je pun..tak grand sangat
PIALA FA malaysia lagi grand,lagi adil dan saksama!
hahaahahahahaa

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Walaupun Selangor ada 32 bintang yang dijahit di jersi, kesemuanya akan tercabut apabila Chuck Norris bersin.

talkIZcheap! berkata...

TTB FTW!! LOL!!

ijan berkata...

itu kire ok la ijoi...
layan kan aje

nu_Ox3r berkata...

cmni baru hangat skit liga malaysia cmni.menganjing sesama sndri sbb pasukan negeri.klu x duk sembang psl EPL je.ckp BI pn tergagap.smart!sokernet bykkn lagi artikel psl Liga malaysia!

ixu berkata...

Update Friendly 2011 : Selangor VS Kelantan
Selangor - Friendly Match:
Selangor 1:1 ATM
Selangor 2:1 Stirling Lions (Australia)
Selangor 1:1 Perth SC (Australia)

Kelantan - Friendly Match:
Kelantan 2:0 Perlis
Kelantan 0:1 Kedah
Kelantan 0:1 Pulau Pinang USM FC

keli berkata...

Gado psl bintang je....kakakaka...msk gua da 90komen..
Obe mmg kasi bakar line sblom game...
Kalo nk gado psl bintang lg g bukit bintang....kasi layan kepale....kakakaka..

VIVA SELANGOR!

tp game selangor lwn kelantan walopon liga je da mcm final kalo tiap2 kali lwn....mmg gamat abes.

M Fadhil berkata...

dua malam lepas,ramai yang tengok game kelantan vs USM FC.aku rimas.ramai yang datang sebab nak tengok khairul fahmi.aku rimas.ramai yang datang tengok terdiri dari gang2 kelantan USM.aku rimas.last2...bila USM FC score,aku pon bebas dari rimas tu sebab aku boleh gelakkan 'supporter' kelantan.

kah kah kah

ixu berkata...

Makan apa budak2 USM ni cuba cer sket? bukan score dlm pelajaran je tp boleh score dgn keper terhebat ASEAN nihh..cuba cer cuba cer

keli berkata...

Makan nasik berlaukkn bola adidas jabulani...kakakaka...mmg legend bola tersebut.

ijan berkata...

haha...
dlu n9 saje ksi mng...
klu x abes la runtuh stdium bukit jalil

hellghast berkata...

Penggunaan bintang di jersi untuk melambangkan kejuaraan yang dimenangi adalah LEBIH SESUAI untuk menandakan kejuaraan peringkat benua atau dunia.

celaka la ko TTB,buat kali kedua aku menyokong fakta ko,mcm haram!!! tak pernah aku sokong dua kali enry berturut2!!! haha btw penyokong kelantan butthurt ke?kena parodi sikit dah emo...

p.s lepas ni setiap negeri kena cari sponsor sendiri,aku harap Johor FC ditaja oleh Pizza Hut atau KFC baru gempak!!! hahaha!!!

ixu berkata...

Haih apa barang Johor FC..pasukan negeri Johor a.k.a Johor FA nak campak mane derr?

r.e.n.j.u.n.a berkata...

To all Sokernet Readers,

Don't be fool with this entry.. ni semua adalah dakyah untuk menjatuhkan bolasepak kelantan dan selangor.

Lepas ni akan keluar entry baru yang akan kaitkan Illuminati atau pergerakan Freemason ker dengan Kelantan dan selangor pasal bintang dan segitiga ntahapaapantah...

Selamat membaca nanti ..

p/s : BTW, kalau Kelantan hanya ejen freemason sebab satu bintang, sudah tentu Selangor Bapak-bapak freemason sebab ada 32 bintang... fuyyoooh

GKG

Mohd berkata...

ixu: "Makan apa budak2 USM ni cuba cer sket? bukan score dlm pelajaran je tp boleh score dgn keper terhebat ASEAN nihh..cuba cer cuba ce"


ixu..lu nih manusia ke ape weh..ade ke keeper kat dunia nih xbolos bai..
nak membakar tuh pndai2 la sket..jgn nmpk bangang sgt..yedak?

nenasoren berkata...

selangor pun sandarkan kepada kenangan nampaknya

ixu berkata...

hahaha marah ya abg :) tak bakar tak sokernet la ye dak...boleh bolos tapi kalau bolos dengan budak nerd USM yg training ptg2 men futsal kat court hostel apa cer? petanda Selangor menang la 29hb nih

r.e.n.j.u.n.a berkata...

ixu,

Kelantan saja jer nak cukupkan Jam Kredit geng-geng player USM tuh masa lawan tempoh hari, kalau tak kena repeat paper lagi teruk.. kira kesian la tuh...

By the way Kelantan dah dapat satu piala dah tahun 2011 iaitu Piala Shahidan Kassim .. ( Gua pun tak tahu bila masa piala ni disedekahkan Yayasan Kassim kita tuh)

Azfar Ridhwan berkata...

tahniah semua!! berjaya melepasi 100 komen walaupun tiada kaitan dengan english football :D

harap2 semangat ni berkekalan pabila liga bolasepak malaysia bermula :)

keli berkata...

Komunis rilek2 je pkai bintang 3 dlu tp x men bola pon tp men senapang...kakakaa...

Hazard berkata...

104th!
;P

talkIZcheap! berkata...

ixu: makan apa budak2 USM ni??

makanbola...

GKG!

:P

(peminat kelantan yg paling butthurt kat sini sudah semestinya aku, aku...

aku weyh... ha-HA!!)

WV: 'misha' beb, misha omar tu orang kampung gua, apedehal, ha-HA!

acu berkata...

rilek2 sudeyh....
lwak2 ja pon...
sok lusa time lu org plak nk bahan org...kamon lahh...

-KingSyahmi- berkata...

ak baru nk guna point PKM guna tiga bintang....ang keli dah potong line


hmm...berapi gak kate Selangor FA ni KELAB SANDARKAN PADA KENANGAN...walaupun kenangan kami sebaik merseyside red, tp kenangan kami berterusan...x sperti merseyside red yg hanya reda ketika masuk 90an, walhal, Selangor FA naik menggila walaupun krisis bola tempatan pd thn 90an...jadi, persamaan Selangor dgn Lvpool adalah tidak tepat...bukan nk provoke ye harap maklum

Abi-iRFAN berkata...

Bintang tu bintang jugak, takde salahnya kot. Yang jadi salah kalau main macam tahi, apa cerita bintang tu ye dak?

fikiranlicin berkata...

mende bintang2 ni? Chin peng dengor kecik hati dia. kahkah (kejor yob kejor)

keli berkata...

Disebabkn obe wat entri psl bintang sume komen da jd mcm binatang...kakakaaa...

Oleh sebab tu biar jd BINTANG jgn jd BINATANG....:D...hihihi

kalkulator.murah berkata...

butthurt pasal bintang di jersey sangatlah tidak matang.
Sepeti yang dinyatakan, fakta dan logik. -______-

Ajeossi berkata...

111th komen..

keep em coming!!

ixu berkata...

ok2 wa ada satu lagi

Anugerah "Bintang" Fofuler Berita Harian 2011..dimenangi oleh...

drumroll Ultra Malaya please~


Pasukaannnn The Red Warriors~

ijan berkata...

LOL...
butthurt giler masing2..
negeri gua mng sblm klntan x gedik pon nk bbh bintang..

Kuwe berkata...

hahha. tadi pikir malas komen, tapi meriah pulak rasa.

sorang butthurt sebab letak bintang, lepas tu kena bahan.

sorang lagi butthurt sebab dah banyak kali menang, tapi lupa nak letak bintang. Takut menyalahi Enakmen Undang-undang Bintang pada jersi.

tapi yang paling banyak, sibuk mengata orang butthurt. tapi tak perasan diri sendiri tengah butthurt. macam aku. HAHAHHA.

Mohd berkata...

ixu: org lain membakar xde la nmpk bangang cm lu..yg lu nk persoal pasal bolos n keeper terbaek Asean ni pasai pa? lu xpuas ati kat dia ka? cer cite

Nor Ridhuan berkata...

hahaha...best2..semua berjaya hangatkan dan meriahkan lagi bola sepak malaysia!! :B

Khuzz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Khuzz berkata...

Semua kat sini Kelantan ngan Selangor je ke? atau aku ada terperasan nismilan ngn penang 1 2 org... hikhikhik...

Aku disini Johor FC tegar... enjut lebah enjut... tertarik ngn ixu.. jd dgn bangga nya nk kongsi sikit friendly kami...

Johor FC vs ATM 2 : 1
Johor FC vs PDRM 1 : 0
Johor FC vs Negeri Sembilan 0 : 2
Johor FC vs Sengkang Punggol
(Singapore) 3 : 0
Johor FC vs SAF FC
(Singapore) 2 : 1
Johor FC vs PKNS 0 : 3

4 menang 2 kalah... huuuu... memang Johor FC menyengat dalam diam ar kali ini....

enjut lebah enjut...

ijan berkata...

enjut jgn x enjut...
jgn smpai terpancut sudah...
hahaha

Khuzz berkata...

Hahahaaaa...!!

Johor FC = Tottenham Hotspurs versi Malaysia (diam-diam ubi berisi)

Memang persamaan yg tepat ar.. takleh dinafikan lg...

hellghast berkata...

@Azfar Ridhwan - kalau entry berkaitan kelantan,sure 100 lebihlah,lebih2 lagi yang emo dan butthurt hahaha!!!

btw nasib baik Johor FC tak menang pastu letak bintang,then musim seterusnya merudum buat malu ade bintang...hahaha...

sponsor pulak sekarang negeri kena usaha sendiri....
try bayangkan penaja kat jersi...
Kedah - Radix
Johor - Kfc,Pizza Hut @ Rasamas
Selangor - Syabas(kalau selangor bayar bil la)
Penang - Kayu Nasi Kandar
Pahang - Muka Sultan Bola

r.e.n.j.u.n.a berkata...

Bro Hellghast..

Yang sepatutnya taja kedah ialah JusMate Doktor Rozmee

... p/s : Giler banyak komen entry nih dan sekiranya penulis sokernet akan terus berhibernisasi, sudah tentu entry nih akan mencapai tahap paling Mesum sekali.

-GKG-

Hazard berkata...

Nasik Kandar or Sunny Char Kue Tiau or DVD Cetak Rompak Batu Ferringhi. YES. Akan chek usahakan.

Tak suka Johor FC. Penang penah kena titik byk kali dulu. Yg best, 1st game aku kat Bt Kawan, kena ngan depa tu lah. Yg score, anak Penang jugak. Ada ka patuit!!~

p/s : Negri laen? Owh.. maksud lu - Liverpool, Manchester sume tu ek? Diorang keja kot... ;P

hellghast berkata...

Hazard,ko patut amik bersyukur dengan player penang yang score tu,sebab org kg ko tu...hahaha!!! lain kali suruh Penang beli player tu eh? hahaha!!!

Hazard berkata...

Aku rasa mamat tu pun dah retire kot. Setakat main FIFA 11 je abis kuat pun. Haih...

Khuzz berkata...

Hellghast... kau true Johor FC gak ke?

Mirrul berkata...

kebanyakan player USM tu staff. pelajar xda.

hellghast berkata...

@ khuzz
hampir 80% aku true Johor FC sebab lagi 20% aku bahagi pada Johor FA dan MP Muar hehehe...

saf berkata...

kelantan ni kira mcm blackburn menang EPL tahun 1995 lar...sekali ajer menang...pastu terus bungkus...kira mcm ONE HIT WONDER lah...

ijan berkata...

haha...
ultimate entry feom obe...
klu update nnt entry ni sunyi sepi kegersengan xde org komen..
asal xde entri baru??
owh lupe smalam arsenal mng so x blh la nk bt bahan..LOL

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

gila babi kontroversi pasal bintang ni weh..

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

PASUKAN BOLASEPAK ART (ARSENAL) MENANG 3-0 SEMALAM!

Yana mana?

julu berkata...

terengganu dan T-Team ibarat MU n City..
heh.. saja membanyakkan komen

ijan berkata...

ttb

mng 3 1 la...
ko kne counter blk bru tau haha

WV:dodul....cilake,gua tringat dodol

Hazard berkata...

alah.. 1 tu abaikan jela.. menang 3-1 kalah mati kan, kira 3-0 jelah.. ye dak, TTB? ;P

Aksara : 'dessne' = ii desu ne.. bagus, kata org jepun.

keli berkata...

Arsenal menang semalam? No one gives a shit :D

zu berkata...

nak membakar pun kena jadik bijak ke? tak boleh jadik bangang?
dah namanya pun niat nak membakar,
point2 bangang je la adalah modal yang sesuai utk membakar.
kalau bagi point2 bijak dak fakta untuk membakar, konfem org dah xnak layan dan lawan dah.
sape la yang nak lawan fakta.

Hazard berkata...

Hahaha padan muka hangpa, kena marah. Aku tak campoq... ;P

keli berkata...

bangang, bangang, bangang.

talkIZcheap! berkata...

nak like komen Keli, boleh?? kui3...

saf berkata...

arsenal menang dgn team divisyen 2...who care??? ada hati nak menang 4 piala...dgn blackpool pun tak boleh menang...

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Memanglah tak gives a shit sebab pasukan King Kong Kenny sedang berusaha menguasai ilmu seri dan kalah sepanjang tahun, betul tak?

YAHUWA!

w4die berkata...

Gomo ARSENAL Gomooo!!!

SyDen berkata...

Kalu camni kuat semangat kenegerian, maknanya Lucy punya dream utk bubarkan team negeri dan tubuhkan kelab wakil setiap negeri takkan ke mana la.

MuJE berkata...

fan selangor sejiban cam fan MU.. keh keh keh

bangang bangang bangang!

MuJE berkata...

mostly orang yang emo dalam entri ni ialah fan MU...Keh keh keh

Hazard berkata...

YES! MU adalah EMO, tapi tetap klasemen! YEAH!

Er jap.. bila nak abeh trolling nih.. next entry plz? Ke nak tunggu komen ke-200? Huhuu...

saf berkata...

bangang tapi menang byk takpe...ini bangang sbb tak pernah nak menang2...itu tolol..tolol...tolol...mcm arsenal...hahahahahaahah

azri berkata...

jgn emo2 la..tgk je thn ni..aku x yakin kelate blh dpt cup lg taun ni..

dikwahab berkata...

Okay, 150

Isa berkata...

Semua yang gaduh dalam komen:

Bangang, bangang dan bangang!

iKHwAn berkata...

babi.. byk gler komen pasal bintg ni.. bakal dpt anugerah pe ni??

hellghast berkata...

Gaduh?
Bangang?
Tolol?
Klasemen?
sandarkan pada kenangan?

Ape Ade Hal...

α.φ.a.k. berkata...

ahah,hah,hah,hah...ni baru cerita bintang dah 100 ++ komen!

woi, ini belum start season pun lagi woi! kah kah. spirit macam ni mesti terus mau kasi terus menyala, keh keh

frwls berkata...

KAHKAHKAH

macam harammm!

nour aishah aniza hasan el-yusuf berkata...

ape ke bangang plak kait kan 1 bintang ngan culture shock??

felice berkata...

kalo baca komen kat sini..aku tau sapo sebenarnya sakit jubo bila kelantan letak bintang sebijik kat jersey.. mereka ialah penyokong selangor kah kah kah.. tu kelate baru letak sebijik..kalo letak lima aku raso terbakor jubo hahaha

ザ-sylver- S berkata...

buat macam italy laa..
menang 10kali = 1 bintang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...