ANDA SEDANG MEMBACA

68

Perihal Perpindahan Torres dan Kemasukan Suarez dan Andy Carroll

Jannah Selasa, Februari 01, 2011 ,
Torres : Suarez : Carroll
26 : 24 : 22

Liverpool + Torres = Suarez + Carroll

x + 50 = 22.8 + 35

x + 50 = 57.8

x = 57.8 - 50

x = 7.8

Buat kira-kira kanak-kanak riang sekalian alam. Kita jual Abe Torres dan hanya perlu top up 7.8 juta pound untuk mendapatkan 2 pemain muda bergetah, Luis Suárez dan Andy Carroll. I say that's a good deal innit?

Kehadapan saudara Torres yang pernah kusayangi suatu ketika dulu,

Saya doakan agar abang baik-baik sahaja di Chelsea FC. Moga abang mendapat tempat di kesebelasan utama. You will always be in our hearts for the lovely goals you scored for us baby. Take care. Hugs.

Now introducing / Sekarang memperkenalkan;

Luis Suárez. 24. Uruguay. Hottie. No. 7

Andy Carroll. 22. England. Sweetie. Behave. No. 9

Harapan saya agar kombinasi mereka berdua akan menghasilkan sesuatu partnership yang indah belaka. Andy Carroll, gunalah peluang ini untuk membesar dengan baik dan kejar bintang England national team.

Handsome juga anak ikan ni.

Pfffttt.

Well hello there.

Luis Suárez, semoga your hotness berjaya mengisi kekosongan di Anfield selepas perpindahan Fernando Torres ke Chelsea.

Cute juga. Gigi rabbit. Tahun ini tahun arnab kan?

Hai.

So girls, don't be sad Abe Torres left us.

We have two new boys to play with now ;p

Welcome home boys.

68 Ulasan:

Jarri berkata...

hai jane!

Obefiend Weiland berkata...

sedapkan hati terluka ke jannah?

LMAO

PapaseedSuarez berkata...

looking forward for the game w'end hehe..

Norhafiza Yusoff berkata...

welcome torres to chelsea!

mangifera berkata...

suarez reminds me of mascherano. jgn gigit telinga orang sudah la. hahaha.

andy carroll still young. looking forward for more goals from him.

have fun boys.

Super AL berkata...

carroll senyum paksa.

btw, 35M for carroll? overrated.

sebab tu sir alex kurang bershopping di ketika tingkap januari.

Askar MUFC berkata...

apapun, aku masih fikir carroll overpriced, tak salah aku lagi mahal dari David Villa ke Barca kan. Tapi nak buat cemana, tak ada masa panjang nak nego.

Tapi dengan kemudaan dia, mungkin berbaloi untuk jangka masa panjang. only time will tell.

ayobkelubi berkata...

he he he..

gua tunggu hardcore kopites yg lain komen dulu. baru gua hayun.

jarr?. PSB?. apa citer lu orang?. sibuk kira duit hasil jualan torres ke bro?.

sinach zawawi berkata...

although we love torres, but to have young Suarez n Carroll is a good move. membe nk blah, xguna simpan. its ok torres, have fun there.

anyway, suarez is one of my fav player time world cup aritu. dan dan masuk lpool. hoyeahhh!

zahid berkata...

jannah, ko lupa yg this january liverpool also ada jual si bebal.. eh, si babel.. tak silap aku £6M kan..

so, torres + babel = £56M
suarez + carroll = £57.8

just top up £1.8M and liverpool got a new strike partner.. considering torres current form, suarez + carroll would be far better than torres + babel! great deal king kenny..

tahniah dari penyokong manchester.. selamat mamanjat meja..

Streetwizer berkata...

redha ajerla jannah oii..hahaha!!!

zahid berkata...

carroll memang overprice, torres pun same.. so ape ade hal.

Super AL berkata...

dan dan je semua sayang suarez. itu hari dia tahan bola pakai tangan kemain lg benci, xde semangat kesukanan la apa la...

tup tup, dah join lfc, dialah pemain yang hebat.

r.e.n.j.u.n.a berkata...

it's funny dowhh... last advice to Torres before he sign with Chelsea.. (from OBE's retweet)

" Sila jauhkan Mrs Torress dari John Terry "

hahaa

sinach zawawi berkata...

aku rase Astro kna tukar iklan Chelsea vs Liverpool nanti. tuka watak utama. Torres is gone to the other side.

hopefully mid lpool pon leh improve provide more support to striker

makanbola berkata...

Super AL:igt x alex beli rio ferdinand muka burok dulu bp?30 juta pound for defender yg xproven lagi!masa tu alex beli sbb nk tbh player english..sama la ngan liv skang..jgn la ckp pakai lutut..kalo org beli mahal tu ada sbb la beb..scout yg judge player tu suits x ngan team,kalo nk ikutkan kepala otak peminat epl,bknnye blh pakai pun...ckp pompang2 kat sini,ajak men futsal sokernet xnk plak,kecoh lebeh

Super AL berkata...

@Makanbola

eh bradaaa... relaks lah.. ko sakit ke aku cakap cmtu? sabar subur, xsabar masuk kubur..

aku baca la bhaii, ramai yg kata carroll overpaid. ko paham tak baca? tp bukan la yg aku baca tu ko yg tulis... taktau la kalu ko keje kat soccernet, espn, etc kan...

LOL, gile marah ye banggggg

muhamad imran berkata...

Torres was quoted, saying : "It is the dream for every top class footballer to play at a top class club and now I can do that.”

sian liverpool

Super AL berkata...

loh, the kop rupanya.. patut butthurt semacam...

at least, ferdinand berbaloi kan? kan kan? kan kan kan? xmacam

Awang Joe berkata...

nando goes to chickenland...YNWA.

Tengku Sidek berkata...

Overrated and UK market is going carzy but better than got nothing..Benayoun to chelsea=injured 6 month..torres to Chelsea=injured 8 month..haha..jahat2..

Shankly berkata...

Liverpool jual riise+sinamaponggol+dan lain lain utk cover fee torres ke anfield :)
liverpool jual torres and get back 2+1 hot property :))

makanbola berkata...

berbaloi?
Br 1 ari sign ko dh persoalkan berbaloi ke x?cheh buang karan la..nk judge jgn la bias dol

Xpyh nk usha nk clik2 nama aku tu

Awang Joe berkata...

analogi kamu mmg bgus laa tg.sidek...welldone lads...hehe...

AH7 berkata...

mantap..

Putra berkata...

@muhamad imran

aku cuba fahamkan ayat torres tu, maksudnya selama ni torres mengaku dia tak main dgn kelab hebat la kan,kekekekekeke....

SFB berkata...

gila kau tak butthurt... ramai tu pakai jersi kaler merah ada nama Torres.. mana nak campak wei!! mahal tu beli siap ada nombor & nama

wakakakkaka

yetzack berkata...

Mesut Özil (£12m) + Sami Khedira (£12.5m) + Rafael Van der Vaart (£8m) + Javier Hernandez (£6m) = £38.5m vs Andy Carroll £35m

top up £3.5m dah dapat satu pasukan mantap.

this is fact! bak kata Rafa

3rdfrom9 berkata...

Andy Carroll dan player England ataupon Britain mmg overpriced sbb undang2 Uefa yg baru yg pakai skrang nie.

January tranfer 1 penyebab jugak, Liverpool dh kembali dlm market player mcm era 70an dan 80an, Dalglish sendiri dgn Ian Rush pon British rekod tranfer masa zaman diorang.

Nik Saiful Anuar berkata...

torres will always be in our heart, x de lg legasi spain kt liverpool, tggl reina jer, benitez menangis sorg2 kt umah dek rombakan oleh danglish, huhu

Jarr berkata...

yg duk kecoh kecoh bokpe.
yg liverpool beli duit korang?
british punye market phenomena mmg ridiculous.accept and live with it.

last minute attempt and as u know Mike Ashley penjudi tegar..sampai betting Carroll ke Liverpool ditutup semalam.Let see what will happen second half of the season.

dont mention about Man U sebab dorang tgh konsisten skang ni.Its all about liverpool and how we're going to perform for the rest of the season.

overrated or not, let the players prove it.Jangan nak cakap mcm korang ni dah kerja ngan british transfer windows 4-5 season.Wohh.

Butthurt ngan Torres to Chelsea?Sedikit upset tapi tak meroyan sebab Liverpool bukan one man team.Reason upset cuma setelah dia commit ngan liverpool board dan fans, pastu dia mungkir janji.

tapi bisnes is bisnes.Move on lads.

YNWA!

i'msosupernotcool berkata...

lepas ni sume pakat2 kikis nama torres dekat jersi.
kahkahkah.

mat berkata...

SETELAH SUAREZ CUKUP UMUR... HE WILL ASK FOR TRANSFER, JUST LIKE TORRES DID... THEN, LU PIKIR LAH SENDIRI. SANDARKAN PADA KENANGAN LAGILAH. WATCH THIS OUT

Ayub.skod.mg berkata...

suarez da bomb. bye2 torez

ijan berkata...

ak ingt lps jannah kire2 harga klb libepul adelah 7.8 juta je...
klu harge 2 da blh srh bapak ak beli..pstu derma kelab pool ni dkt fan libepol mlysia yg tgh meroyan skrg ni...LOL

blitz berkata...

"SETELAH SUAREZ CUKUP UMUR... HE WILL ASK FOR TRANSFER, JUST LIKE TORRES DID..."

kalau ini berlaku.. liverpool akan jadi feeder kelab je la kepada kelab2 lain..

Hazard berkata...

Haih.. dah mamat tu nak blah, tak yah la sanjung sangat. Remember how we reacted masa The Shrek nak blah dari MU hari tu? Our love is for the club, not for the Judas(es).

Lagipun, kalau dah betul bagus, apa laa nak sebuk beli star org tengah² musim neyh.. Haih.. Haih.. Haihhhhhh...

aimannnnnnnn berkata...

the way he left LFC is absolutely disgrace. after weeks of negotiations looking for his striking partner, he told that he wanted to leave, 3 days before deadline! and forcing us to make rush buy.

so long nandos peri peri. welcome carroll and el pistolero!

zu berkata...

pehh..
walaupun saya tegar liverpudlian, tapi ntah kenapa saya tak rasa apa pun bila torres blah.
mungkin sebab saya tak berapa minat torres kot. saya lebih minat tomas gulacsi.
cuma rasa macam tak patut je. tapi tak tahu jugak naper saya rasa tak patut.
walaupun sebelum ini torres ada kata yg dia takkan hampakan perasaan fans lfc, kerana dia faham perasaan fans terhadap dia, tapi dia takde pun mention chelsea dalam kes perpindahan. dia hanya mention manure je.
jadik mungkin dia tak rasa bersalah kalau join chelsea kot. rasanya lah. kot.
untuk coming half season ni,
optimis utk berada di UCL spot pun, dah ok dah.
sebab agak keterlaluan jika nak menjadikan kebangkitan sunderland di bawah roy keane masa di championship league satu ketika dulu sebagai rujukan.
eh dua ekor tu boleh main europa ke? malas nak google. hazard ada.
hazard.
camne reaksi fans manure masa shrek nak blah dulu tu?
meroyan suruh stay ke, atau biarkan saja kalau shrek tu nak blah?

Pet Shop Boys berkata...

sorry kelubi no komen.

apa2 pun good luck Torres.

tapi aku tak akan paham dgn kenyataan macam ni
"Torres/Drogba/fabregas meninggalkan Liverpool/Chelsea/Arsenal kerana kelab itu ketandusan juara"
Sedangkan bukanlah player yg bermain yg kasi menang itu piala?

hantuLongkang berkata...

pemain datang, pemain blah...itu biasa..kalu torres blah abis musim, ok, lantaklah(macam xabi yang pandai rspect orang)..ni 3 hari dari tarikh tamat pindah2 player, dia buat perangai...ingat senang ke nak cari orang masa time nak terberak...that shows what is a torres for you, really..

he shows no respect, so he got no respect from me(dan aku rasa penyokong liverpool lain)...walaupun jannah masih sayang dia..haha

so, fuck him...liverpool ada caroll+suarez yang perlu dibuli sekarang, bukan torres...torres kasi lucius layan malam2...haha

Awang Joe berkata...

panjangnya...mcm wt karangan zaman2 skolah rendah pulak...hehe...


p/s - btol ckp jarr...wtper nk kecoh2...poser jer kecoh2 hal cmni...hehe...YNWA.

mat berkata...

kalau nk keep pemain, performance kena maintain... top 4 wajib, tp kalau thn ni Loserpool x dpt top 4, gua rasa Reina blah p Man U plak.. kalau abg Torres rambut perang leh buat, si Botak Reina pun bole....

Kaki Merapu berkata...

This is our season(kata fans kolam paru2)...

hahahaha...

hahahaha...

zahid berkata...

takde guna nak simpan player yg nak blah, bukan current form tgh top pun..

harga carroll mahal gile sebab
- english player
- liverpool baru dapat duit bedebuk sebab jual torres overprice.. so kelab kota bharu letak price tag £35M dengan memo, take it or leave it..

pada aku, still a great deal sebab torres 9 goals from 23 league games, dan carroll 11 goals from 19 league games..

Sham berkata...

Mesut Ozil+Sami Khedira+Van Der Vaart+Javier Hernandez = Andy Carroll. - Good business Liverpool

Jarr berkata...

kaki merapu mmg sesuai ngan nama..kesian.

LS berkata...

apa yg nak heran sangat dgn figure. kalau harga mahal tak perform tak guna gak weh. let their feet do de talking lah. macam duit korang lak yg depa guna. keh keh keh.

-GGMU-

zahid berkata...

yetzack wrote:"Mesut Özil (£12m) + Sami Khedira (£12.5m) + Rafael Van der Vaart (£8m) + Javier Hernandez (£6m) = £38.5m vs Andy Carroll £35m"

tak aci buat kiraan camtu bro, setiap kelab at times akan keluar duit lebih utk target player dan at times so lucky dpt dgn rege murah.. kalau semua player yg ko kumpul tu ambil dr one club je baru aci..

kalau nak tambah dlm list tu boleh letak wesley schneider (ejaan?), mourinho dapat £13M je kan..

sinach zawawi berkata...

lek lek sudah. tunggu game lpas ni. on paper sume nampak best. tgk on game la worth ke x.

LS berkata...

abg sinach sombong dgn i. taklyan kat ym. benci.

dikwahab berkata...

aku dah cakap, orang malaysia ni ramai lahir kat liverpool

ayobkelubi berkata...

oh ya

Jarr :MAN UTD takde beli sapa-sapa bukan sebab konsisten tapi hehehe..tapi.hehehe..ALONG BUKIT BERUNTUNG tak nak kasi kredit lagi dah..hutang lama pun tak setel.hik hik hik.

MAN UTD FAN lepas ni RAGEEEEEEEEE dgn aku..kah kah kah..

Point of View berkata...

ayobkelubi ni tobat mmg dok liverpool. omputih katakan

trevor berkata...

babi kau ayobkelubi!

jerong berkata...

gud job torres.....insaf jugak kau akhirnya....poolians sekalian pae lagi...dh bakar blom jersi legend korg tu...hahaha

talkIZcheap! berkata...

dengan kemasukan Suarez, benteng Liverpool bakal bertambah mantap!

Ape ade hal, bola atas line gol boleh kasik clear...

nashrul the hero berkata...

delglish..spatutnya beli player defender yg tuff...bukan nya striker..mcm ne nak menang league..klo defender asyik bolos je

matbong berkata...

Kesian Jannah abg Torres dah berpindah..KEHKEHKEH

Suarez not a proved striker in EPL yet and same goes to Caroll..only 6 month in EPL from Championship..

Caroll = Next Andy Johnson

HAHAHAHAAHHAHAHAHAHHAHAHA

aranhellstorm berkata...

agaknya yang lain ni bising sebab team masing2 takde pembelian. so, dok kata la fan liverpool ni lahir liverpool la, keje espn la apa la.

padahal isu ni sangat sesuai jadi healthy banter, discussion kalau betul minat pasal bola.

tapi yang korang nampak, Liverpool = pasukan paling problem, kedudukan terumbang ambing, selalu sangat kena bahan kat sini = easy prey.

lepas tu bakar. lepas tu orang melawan, label lagi orang tu emo, orang ni sangat liverpool lebih dari orang liverpool. lepas tu kata melatah lah ape lah.

cmon la, bola dgn emosi takleh dipisahkan, macam bola dengan fan. cuma orang yang main bola je tak leh emosi kalau tak nanti kena kad merah.

dan kalau membakar tu out of proportion, macam kes torres blah ni, eh lantak dia la nak blah, walaupun dalam hati ini ada rasa geram dan hangin, tapi kalau tahan dia pun, dia main dengan half hearted so biorla dia blah, bukan dengan bosman ruling or free transfer, dapat 50 juta tu.

just my 20 sen.

hmm..oh ya, ada sapa2 fan chelsea sini mau Torres Autobiography? it is for sale sebelum saya membuat penyendal pintu.

zu berkata...

eh manure ada buat pembelian kan? kalau tak silap saya la.
sebab ada terbaca tak lama dulu entree dari obe tentang pembelian secara pukal ref2 di epl oleh AF.
tapi tak pasti pulak ia mutakhir atau tak.
plus ada duit lebih yg nak dibelanjakan akan digunakan untuk membeli pulak pengurus dan pemain2 team lawan ketika mereka sedang ketinggalan.
so lepas ni kita akan lihat lebih lagi tentang superb atau dramatic comeback oleh manure.

aranhellstorm -
setuju dengan anda.
dulu mereka melabelkan fans arsenal sebagai budak2 emo. sekarang label tu dah semakin terhakis.
mereka gantikan dgn fans lfc plak.
bakar2 fans lfc, walaupun itu amalan bersama, mereka expect fans lfc akan dok diam.
kalau menjawab, terus dilabel plak butthurt. parodi. tapi itu rilek je.

siap nak suruh bakar jersi torres lagi tu. apa jahanam. nasib baik saya takde jersi torres.
manures taknak bakar ke jersi ronaldo. ok itu mgkn lain punya kes sbb dia tak main kat epl, dia main kat mana ntah.
haa paling busuk pun, taknak ke bakar jersi phil neville?
atau mmg manures kat malaysia langsung takde yg ada jersi manure tulisan belakang phil neville.
panjang sangat plak. kang hazard kata saya tunjuk pandai plak.

zu berkata...

eh lupa.. saya ada jugak buku autobiography so torres tu.
tak sempat abis baca lagi, dah saya sumbat dalam boot kereta.
tidak seperti aranhell, buku itu bukan utk dijual.
saya bagi free je kat mana2 fans chelsea utk mengenali bakal bintang mereka.
sebelum buku tersebut saya humban di km42 karak hiway.

eh eh chelsea dah kena dah sebijik? buat masa ini la.

Hazard berkata...

Ok la tu.. pandai baca buku. Carik jelah sendiri. Dah lepas berbelas entry pun stil butthurt lagi? Simpati...

faisalsaila berkata...

korang nih.. kenny mmg suka break transfer rec, he got an eye for a talent, ingat x masa kenny beli shearer tahun 1992? susulannya blacburn menang league, ok.. kebelakang lg, peter beardsley in 1987, 1.9mil je masa tu tp ramai dah kata amount tu totally absurd(mesti korang tanya beardsley mana ni?).

LFC menang league in 1987 because of the transfer. Then kenny buat record lg ngan beli shearer dr blackburn ke NUFC, harga google sendiri.. soo.. 35m for a 22 y/o, xde hal lah.. hopefully it will work out on the 3rd time (mind NUFC comes 2nd in the league after kenny signed shearer).

Kalau ikut price skrg,after inflation takdela mahal sgt.. bukak buku economics ya nanti.

-We signed a collosus, lets walk around him-

YNWA

talkIZcheap! berkata...

Everybody knows that, if you want to win trophies in football (in England), you go to Manchester United, if you want to win some odd trophies and make some money, you go to Chelsea, if you want to make a load of money but win nothing, you go to Manchester City, and if you don't want either, you go to Arsenal... You never go to Liverpool unless you're still living in the 80s!!

-We signed an unknown, let's walk around the legend!-

IRWA

matbong berkata...

@ talkIZcheap!

Yeke SETAN merah?? Aku rase Atuk Alex beli ref dengan duit 80juta mase jual Ronaldo dulu..

:D

sinach zawawi berkata...

yg bahan cakap lahir kat liverpool xtahan tuu..kalo bab team masing2 menang, gaya mcam org kampung sbeleah rumah yo menang. bakar memang sedap beb. dah kalo glory hunter,mmg laa kan.

anyway, aku x expect ade perbincangan yg sihat pon kat sini.

Mohd berkata...

emosi dan bolasepak mmg xdpt dipisahkan..
tp kalu dah terlebih emosi..apecer..
bola je pn...

bak kate sape tah dlm ni dl..its only football mate..football
(btol ntah tidak ayat aku nih)

bg aku..kalu pasal transfer pn nk sakit buntut or membahan..mmg emosi lebih ar budak2 sini..agak bangang gak la..kahkahkah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...