ANDA SEDANG MEMBACA

30

Copa Del Rey, London Derby, Bla di Bla Blues...... Sergio Ramos Tangan Mentega.



Seputar Bolasepak


Syabas Real Madrid atas kemenangan mereka semalam dalam Copa Del Rey. That is one nil to El Especial Uno. Aku layan game ini semalam di mamak sambil diselangi Norf Lahndahn Derby yang aku yakin bakal dianggap sebagi one of the all time classics. Klasik kerana seperti biasa pasukan Taski London Utara Wenger fakap dan membenarkan Synagogue Rabbi Redknapp berkongsi mata dengan mereka. Kegagalan Arsenal untuk kill the game membenarkan Harapan Terakhir Umat Manusia FC memintas mereka ke tempat kedua liga kerana perbezaan gol. Chelsea dengan mudah membenam Birmingham tanpa bantuan goal Fernando Torres.

To be honest aku tak paham kenapa orang selalu gembar gemburkan perlawanan antara Madrid dan Barca. Aku tak nampak apa yang bagus sangat. Crowd? Sokongan di Anfield ketika derby Merseyside lebih hebat sampai naik bulu roma aku dengar nyanyian YNWA dari Kop End. Aku seorang hater kelab Liverpool but god damn.... you have to admit those bin dipping hubcap stealers know how to create an atmosphere. Tak perlu banner gergasi , tak perlu baling mercun, tak perlu bakar kerusi stadium, tak perlu gochoh perasan gedebe dan tak perlu bakar flare macam siamang untuk tunjukkan mereka penyokong tegar. Shame the same can't be said about a group of un-evolved Neanderthals from a state in the East who called themselves the Happy Warriors. Now those sons of budus are the perfect specimens of compensating for their lack of silverware with violence. Sebijik macam penyokong Chelsea yang menggelarkan diri mereka Chelsea Head Hunters. Ketika zaman gelap Chelsea jarang memenagani apa-apa gelaran, CHH terkenal sebagai firm hooligans yang cukup ganas. Trademark Chelsea Head Hunters ialah "giving ya a Chelsea smile". Kalau nak tahu apa kejadah Chelsea smile sila Google atau tengok filem Green Street Hooligans.

Link
Anyway kembali kepada kisah Copa Del Rey semalam. Dearie me what a shit fest. Sebelum ini aku ingatkan Manchester United ialah kelab yang paling cocksuking dalam hal referee intimidation. Nampaknya aku salah. Barcelona dan Real mempunyai set pemain yang paling tak hormat referee pernah aku tengok. Foul tak teruk mana tapi semua player layangkan imaginary yellow card untuk memaksa pengadil memberikan kad. Yang peliknya si pengadil tak pulak layangkan kad kuning kepada players kedua-dua kelab overated ini. Weird shit.

To make a long story short Ronaldo menjaringkan gol yang memberi real kemengan Copa Del Rey pertama dalam masa 13 tahun! Penyokong Real bertempik kegirangan berlebih-lebihan macam penyokong Liverpool lepas seri dengan Arsenal tempohari . Jose buat muka mintak penumbuknya tetapi lupa melakukan knee slide. Rambut Guardiola memutih lagi sebanyak 13%. Messi masih lagi pemain terbaik dunia dan Sami Khedira masih lagi kelihatan seperti Milan Baros.



Selepas perlawanan terus ada perarakan bas atap terbuka untuk Real. Ini mungkin celebration menang piala paling laju pernah aku tengok. Tapi tidak apa. Selebret awal kerana menang adalah lebih baik dari ada bas atap terbuka tapi tak menang langsung. Amirite scousers?

Anyways....... sedang Sergio Ramos seronok mengimbang piala diatas kepala, tiba-tiba piala terjatuh dan dilanggar bas. Awesome! That is probably one way to make sure tahun depan tak ada team boleh memenenangi Copa Del Rey tahun depan!






30 Ulasan:

shahirahkhairudin berkata...

fes !

yang benar
setanmerahfan

Jarr berkata...

bahasa obe aku sgt suka baca.Amirite scousers?kahkahkah..celaka.

tapi siyes Copa jatuh kena langgor bas?Perghh...dasar tangan tak bedung si Sergio Ramos ni..

Zinedine Zaiddin berkata...

Aku mengaku Arsenal memang bodo..ingat bolasepak ni permainan utk overpassing semata. Aku start #RAGE dari seri dgn liverpul ari tu. Game smlm aku tak tgk..so xbrape #RAGE sangat.

Ada petanda tu kalau copa dela rey jatuh smpai mcm tu skali..

latecomer berkata...

macam la xpernah menang cup.pegang pon xreti.anyway,ref semalam tu bdk intern tu.apa pun xreti.hahah

talkIZcheap! berkata...

perlu ke ko kutuk kelate? huhuhu

tapi yang ni serius kelakar, hampir semua so-called big team kena, Emyu kena, Barka kena, Medrid kena, Chelsea kena, Happy Warriors kena...


:p

Kap berkata...

passing tepat, possession seratus peratus pun kalau tak menang buat apa.
buat kenangan kot??

Azfar Ridhwan berkata...

haha. kelakar la ramos. nak kata tak biasa pegang piala, tapi dah menang european and world cup. petanda takde piala lagi lepas ni kot :D

oni berkata...

bodo punye ramos

Pet Shop Boys berkata...

Takpe Arsenal, cuba lagi next season ok....biar fan Arsenal dah hilang kepercayaan pada kau tapi aku fan Liverpool masih yakin Arsenal boleh menang something next season...

Cuma satu yang aku mintak kalau Roman nak jual Torres jangan beli...mamat tu ngabihkan boreh je

asyraf berkata...

tang peminat happy warriors 2 aku stuju. . hahaha....

LS berkata...

13thn tunggu tu

Mohd Hilmi Sauti berkata...

1st of all...obe ni xabes2 kutuk bdak2 klate..wadefakk..ni musty kes kene rejek ngan minah pasir mas neh..pastu xleh recover smpai skg..wakakaka...
TIC,demo ttggal stu big team lg tuh..ahsengal...keh3
mlm td pn ade gk aku tgk final copa del ray tuh..ade gk bace kt twiter org ckp real men cm hampeh..tp tula bola,diorg men cm hampeh yet,diorg yg angkat piala..tp kjap jela,lpas tu kne lenyek!!! wadefakk skali lg...wakakaka

Mr. Schomey™ berkata...

hahahaha milan barooossss. wtf aku baru perasan

Muhammad Syahzannizam berkata...

agaknye kalo arsenal menang satu piala 20 tahun akan datang, aku rase piala tu lagi teruk jahanam laa gamaknye..

lucyal berkata...

18thn tak menang copa del rey la...last menang 1993...

mooie berkata...

nice post. english ko tinggi sgt la obe.haha
tp aku xpaham la npe minat sgt ngan liga sepanyol. bgi aku bosan gile game. tp game arsenal ngan spurs tebaik..haha.

keli berkata...

Butterfingers kakakaka...
Patot teammates lempang je ramos ramai2 kat atas bas tu jugak...

Gua kembali sandarkan harapan kepada singa Aslan...kikiki.

Bab Arsenal no komen. Memang ada benda tak kena.

Streetwizer berkata...

ramos kena mandi bunga byk lg ni.....

rashideeshukri berkata...

kah kah kah, East Neanderthals, kah kah kah. okay, penat gelak.

Green Street of Hooligans... lama tak tengok citer tu.

game Copa Del Rey boring sebab Real main agak negative. but you know, you can't totally blame it on Mourinho. he's under pressure on producing convincing result during his tenure.

rashideeshukri berkata...

@keli: aku bajet diorang tensen dengan policy Wenger la, nak develop young players je tapi menang title entah ke mana.

The Star hari ni ada kuar article. Nasri, Fabregas, dan beberapa prospek muda lain dah ugut nak blah dari Arsenal.

Ajeossi berkata...

that is so wronggggg...

keli berkata...

@rashidee:Gua umat liverpool kalo komen gua balik kene...hehe..:)

Milan Baros dgn Sami Khedira mmg dekat2 serupa...kakakaka...

Tp Milan Baros nasib lagi baik dari Torres. Merasa jgk juara Champions League.

Hannibal King berkata...

Base bodo natam Sergio Ramos nih. hahaha

Hazard Ali berkata...

Ish.. tangan dia licin kot.. atau mungkin serbuk putih kat tangan dia terlampau banyak...

Ye, aku je yang paham...

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

mooie, baru menonton perlawanan bolasepak yang melibatkan pasukan dari Sepanyol kah?

Kebosanan perlawanan akhir Copa Del Rey itu disebabkan taktikal Jose Maurinho yang menerapkan mode 'permainan bosan asal menang'. Dia sudah menguasai mode itu sewaktu di Inter Milan, dan dia berjaya untuk kali keduanya di final Copa del Rey.

Mengikut tahap kebosanan, boleh dikatakan bahawa perlawanan di EPL antara yang paling membosankan. Major League Soccer pun lebih 'exciting' permainannya jika dibandingkan dengan kebanyakkan perlawanan EPL.

Apapun, perlawanan bosan itu lebih mulia tahapnya jika dibandingkan dengan mode 'bolasepak bangang' seperti yang ditunjukkan Selangor pada Selasa lepas.

alan zed berkata...

pabila real madrid mendapat piala... #LOL

hellghast berkata...

banyak siot lalang kat sini,hahaha!!!

btw setakat kasi lenyek satu piala takde hal sebab Real Madrid dah ade 17 piala Copa Del Rey ni dlm lemari dia,so ape salahnya enjoy ye tak? ape ade hal...

btw ape kate ko pegang something yang berat 15 kilogram,berat bukan? sedangkan bini suruh beli beras kat Care4 dlm kepala korang sure automatik pikir cari troli hahaha!!!

talkIZcheap! berkata...

kalau tak larat nak pegang, boleh tak jangan pegang? LOLZZ!

btw, bosan itu subjektif... Bagi aku, bosan itu adalah membaca komen-komen korang, tapi bagi korang, mungkin baca komen aku lagi membosankan...

selera masing-masing, mana nak sama, tapi kalo ada yang takde taste, tak sapot MenYu, tak dapat aku nak tolong...

LOL! :P

Hizwan Nizam berkata...

sami khedira = milan baros. demm !

haha.

pokdegrunge berkata...

lyn epl xrok boh..org lyn blake game bola..bengom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...