ANDA SEDANG MEMBACA

25

Tahukah anda, Yob?

Lucius Maximus Jumaat, April 15, 2011 , , , , ,




"Ater setiap yang beranak di segenap pelusuk negeri teman ini, yang jantan namanye Yob, yang betine namanye Yong, deme ini tidaklah lain makannye kecuali deghoyan dengan tempoyak, dan tidaklah lain pasukan pilihannye melainkan skuad Seladang ajenye"
- Undang-Undang Tubuh Negeri Perak (Fasal 7)

Yob tenang seperti biasa. Pasukan teman idak le kecoh kahwin dengan artis atau sibuk digosipkan dengan artis. Pasukan teman keghojenye main bola ater itu aje le yang dibuat deme sejak adanye langit dan bumi (dan juga padang bola). Deme tak pernah bergebang misi 3 piale ke ape ke. Kalau elok bebenor mainnye, deme menang piale. Kalau idak berape elok gayanye, deme menten je dalam Liga Super. Abih musim Liga Super deme sibuk musim deghoyan. Tapi nama nak kena relegated tu idak le sama sekali.

Yob dan Seladang, sejak dari azali lagi dan sejak dari M Karathu belum jadi Datuk M Karathu, adalah pasukan yang low profile kata orang putih. Tak pernah kecoh dapat pemain bertaraf bintang atau pemain muka jambu. Dasar pembelian pemain Yob sangat mudah, siapa yang gemor makan deghoyan atau tempoyak, deme boleh main untuk Seladang. Tak percaye? Mike tanye Jang Jung!


Deme idak kahwin dengan artis!


Teman tau, dalam bolasepak Malaysia ini apok segala bola ialah tak lain dan tak bukan Red Giants. Udah bermacam piala dijulang deme, jenis yang Liverpool pun tak mampu nak julang ceritenye. Anak sedare Pak Jabit yang keghoje pejabat SUK Selangor tu pernah cerite kat teman, di Selangor FA nun deme simpan piale bukan dalam kabinet lagi dah, tapi dalam gudang! Punya la banyak piale deme menang sampai udah tak terbela gayanye.

Teman tabik. Teman tabik sama Red Giants. Nak banding dengan Seladang teman memang tak tercelen kata orang kampung teman. Tapi itu dari segi fakta dan sejarah aje le ye. Ateh padang, hah lain ceritenye kome!


"Oh kome, deghoyan dah berbunge" - nyanyi Cikgu Jan minggu sudah


Besok di Shah Alam, Yob akan berdepan dengan Red Giants. Tapi Yob tenang setenang air muka Cikgu Jan. Bukan baru kali pertama Yob berdepan dengan Red Giants. Udah tak terkire banyaknye!

Mengikut sumber yang teman dengor, barisan kesebelasan Yob berada dalam keadaan tip-top. Selepas kemenangan bergaye ke atas Happy Warriors dan mengayamkan Khairul Fahmi Che Mat macam ayam KFC (M) Holdings, Seladang terus bernafsu untuk menyondol Red Giants. Ater?


Kiper Kelantan yang femes sedang mengutip buah nyor


Teman yakin, Hantu Kak Limah dan Hantu Piala FA 1992 akan merasuk Yob sekalian esok untuk merampas puncak klasemen Liga Super dari Red Giants. Tidak mustahil asalkan Red Giants tidak keluarkan senjata mesum seperti di bawah yang Sabah pernah gunakan ke atas Yob di Likas minggu lalu.




Bab macam ni, Yob bergoncang sikit.

*Gambor-gambor dari Perak FA dan simpanan peribadi teman

25 Ulasan:

jumari jipan berkata...

ater?

shahirahkhairudin berkata...

cis.. seken !

skor yob skor !

sekian..

Ajeossi berkata...

hahaha..
kejor yob kejor

aranhellstorm berkata...

Merah Kuning lambang kebanggaan,
Selangor merancang kejayaan,
Gemuruh sorakan menggegarkan,
Cabaran disambut dengan kesungguhan.

Red Giant kompom akan melenyek Selembu..eh Seladang di Shah Alam esok!

lara_nur berkata...

nak pergi tengok jugok

rashideeshukri berkata...

piala yang kat dalam gudang citernya Pak Jabit tu? haa betul la tu, yang dok jadi pakgad piala-piala tu pun gergasi. tak main la upah-upah Nepal ke, Bangla ke.

tapi gua respek sama Seladang. undefeated sampai ke Likas, tak pernah kalah kat home. Selangor pun dah kalah kat home, tak caya cuba tanya T-Team.

mizu_sama berkata...

seladang jumpa sumandak mcm gambar di atas memang kecor air liur..abih meleleh air idung.hahaha

tp setakat jumpa red giant,lebih kurang mcm jumpa red(happy) warrior jer rasanya...huahuahua

Street Spirit berkata...

gua rasa gua tahu mana satu gambar simpanan peribadi Lucy.

Amirul Rashid berkata...

steady la bro sokernet!!
Seladang mmg akan mengamuk esok!!
Kejor yob Kejor!

Thanks sokernet for this entry!!

Hazard Ali berkata...

Panjang sangat lagu Selangor tu, susah nak menghapei! Pakei je KEJOR YOP KEJOR, kan ke senang bebeno tu?

Hehe...

AKSARA : 'fidaus'. sumpah laknat, tak tipu. fdaus ahmad set ni rasenye...

r.k berkata...

buat bisnes jual durian la kat sedium . amacam ?

Streetwizer berkata...

memang legend ahh!!!tabik buat the yobs!

3rdfrom9 berkata...

Lucy gambo simpanan peribadi bleh share dak

ZombA berkata...

Mok oi.. mane idok ketor lutut kat sabah....ahaha...
Udoh ghope itu bentuk nye...

Mike harap Skuad Yeop dapat perform dgn baik malam nie...

Skor Yeop Skor!!!

__zu berkata...

since livepool pun tak main weekend ni, aku turun stadium je la.
cilake punya sumandak tu. rasa macam nak jilat je!

tujuh tahun sudah berlalu sejak kali terakhir aku rempit vespa ulang-alik lumut-stadium ipoh.
so apa sangat la kalau aku lenjan basikal pixie dari ttdi jaya ke stadium SA tu.

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Kepada __zu dan lara_nur;

Kalau ada rezeki, berjumpalah kita di Stadium Shah Alam.

Marilah kita memeriahkan stadium semampu kita.

Menang kalah belakang cerita.

The Yobs, The Great!

shahril berkata...

aku harap yob kejor smpi monang le!! klu yob xmonang aku xsggup nk baco paper sominggu!!
ps- sobab team2 dari utara nh mmg bukan team peberet sultan bola walaupon team2 dari utara nh klasemen!!

hellghast berkata...

Yob belum jumpe lagi pakar seri...hahaha!!!

ICT One Stop Solution berkata...

takper minggu depan kiter tangkap penyu laks....
dapat seken pun takper.

Deghoyan byak kat gopeng weh....

kareem berkata...

Walaupun kalah, fans Perak le yg paling last meninggalkan stadium sambil bernyanyi gembira. Tak macam fans Selangor yg awal2 dah balik sebab nak ngejor game MU...cett

Yana berkata...

ipoh mali talak sombong fa cup 1990 vs semut merah...ate?

keli berkata...

@kareem
Dah kalah tu mcm2 la lu....

Fan Selangor tiggalkan stadium tu psl mcm Lucy cakap Piala dah satu gudang...
Apadehal Safiq Rahim kirim salam.

Viva Selangor.

sinach zawawi berkata...

aku penah duk perak n gi tgk bola geng seladang zaman khalid jamlus kna boo dulu n liew kit kong power. ape bleh aku cakap, fan perak mmg maintain. kalah menang fans byk tu la. power! kelantan baru 2-3 tahun ni je start ramai balik. dulu kosong gak. start bosan bile ade fan yg glory hunter ni.

saya kelantam, saya ok!

adijaya berkata...

update ISL (baca: indonesia super league) sabtu, 16 april 2011.

deltras sidoarjo 0 - 2 pelita jaya karawang

safee sali assist untuk gol kedua.

game kick-off 6.30 petang semalam, ada live kat antv. tapi gua baru sempat update petang ni. plan nya nak update malam tadi, tapi gi santiago bernabeu tgk el-classico.

majulah bola sepak malaysia di persada nusantara.

sekian dari saya, kita jumpa dalam update ISL yg berikutnya.

Mohd Hilmi Sauti berkata...

ate..mane entry men yu kalah mlm tadi?xreti2 nk update ka apa pengulas2 kite neh????
ate kalo menang laju je ye..takan kalah trus senyap??ble gk kasy entry xplen nape berbatuk xmnyengat,dok asyik jatuh ja smlm...huhuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...