ANDA SEDANG MEMBACA

68

Follow me and Manchester United

Jorji Isnin, Oktober 24, 2011 ,
Apo berlaku?

Dah ghayo ko?

Apa perangai orang lain yang beraya, orang lain pulak yang suko lebih-lebih ni? P.Maniam rilek aje di FAS. Masih berkerja macam biasa, takda bising-bising pun? Superstar Rajnikanth juga belum naik hangin lagi. Semuanya tenang tapi kenapa dengan segelintir manusia ini? Jangan buat hal abang-abang sekelian, Deepavali disambut hari Rabu ini, jadi bawa bertenang.

Manchester United kalah? Itu biasolah. Adat pertandingan, ada yang menang, ada yang Liverpool. Takkan asyik menang aje, mesti la pertandingan menjadi bosan, orang pun tak mahu tonton lagi. Kalah 1-0 atau 2-0 memang pedih, tapi kalau 6-1 terus jadi tabah dan redha.

Peminat Manchester United menerima kekalahan kepada Man City dengan tabah. Man City bermain lebih baik, sementara Manchester United nampak seperti salah percaturan dan tidak kemas. Tiada percubaan merbahaya dilakukan oleh Manchester United sementara Man City, dari 8 percubaan 'on target' menghasilkan 6 gol. Semenjak 37 tahun, 48 thropy dan 2,062 perlawanan, adatlah kalau kalah sekali macam ini.

Justeru, Manchester United layak kalah dengan teruk.

Sekonyong-konyong wisel penamat dibunyikan, laman fesbuk dan twitter bagai dilanggar orang mabuk todi. Ianya sangat menghiburkan! Aku yakin ramai peminat Manchester United diasak bertubi-tubi dan juga yakin tiada dari mereka yang 'melompat' melatah tak tentu arah. Semua cool kan? Sebab kita kalah besar beb! Nak lawan camna lagi? Terima aje lah.

Kekalahan mengajar kita tentang tingginya langit dan kerasnya bumi. Sesekali
kita patut belajar dari The Kops bagaimana mahu menjadi penyokong yang tabah. Tabah dihina dan dicaci. Tabah menerima kekalahan demi kekalahan. Tabah secara sementara la, jangan asyik tabah aje selama 20 tahun. Ejas-ejas la sikit ok Devils?

Kalau tak tau jugak, tanya pengacara Scoreboard, Encik Tabah Sazwan.

Hi Devils

Tapi, walaubagaimanapun Devils sekelian, kita harus berbangga menjadi penyokong Manchester United. Sekurang-kurangnya kita selalu orgasm bersama apabila melihat pasukan Manchester United menang bergaya. Kita klimaks bersama-sama bila Rooney hattrick dan bila kalah, kita juga harus tenang bersama.

Itu adalah lebih baik dari hanya mampu orgasm dengan melihat pasukan orang lain menang. Terklimaks bila lihat Manchester United dikalahkan. Kerana perbuatan hina sebegitu umpama seorang lelaki yang tidak berjaya dipuaskan dengan keupayaan sendiri. Bagaikan mengharap lelaki lain memuaskan ...ahh, tak sanggup aku nak habiskan ayat ni. Saintifiknya, IMPOTENCE!

Oh Tuhanku.

bawakla berubat

Manchester United akan kembali. Tak perlu aku ceritakan lebih terperinci. Semua umat manusia dah tau. Ianya bukan hal rahsia lagi. Kalau IMPOTENCE baru la rahsia.


Kem Manchester United mengucapkan Happy Diwali

Follow me on twitter _jorji dan kita orgasm bersama.
Cheers!

68 Ulasan:

Ali The Wierd Scientist berkata...

Gua MU, Gua Okay, Gua Follow You.

Apao berkata...

dah kalah, alasan pun banyak

van der Rui berkata...

"Adat pertandingan, ada yang menang, ada yang Liverpool."

LOL

j or ji berkata...

dekat mana alasan tu Apao?

Aku Diraf berkata...

M.U tu apa? kah kah kah XD

Hazirah Mustaffa Kamal berkata...

tiada terapi lebih baik daripada entri jorji. :)

HadiJurmi berkata...

Dulu kini dan selamanya Man U

adijaya berkata...

G16ry G16ry..

K berkata...

'kita harus berbangga menjadi penyokong Manchester United. Sekurang-kurangnya kita selalu orgasm bersama apabila melihat pasukan Manchester United menang bergaya. Kita klimaks bersama-sama bila Rooney hattrick dan bila kalah, kita juga harus tenang bersama.

Itu adalah lebih baik dari hanya mampu orgasm dengan melihat pasukan orang lain menang. Terklimaks bila lihat Manchester United dikalahkan. Kerana perbuatan hina sebegitu umpama seorang lelaki yang tidak berjaya dipuaskan dengan keupayaan sendiri. Bagaikan mengharap lelaki lain memuaskan ...ahh, tak sanggup aku nak habiskan ayat ni. Saintifiknya, IMPOTENCE!'

nota kaki: TERBAIK,,makan dalam abes!!

hantuLongkang berkata...

walaupun aku liverpool, aku setuju benar dengan entri ni...

budak2 MU kena tabah..jangan esok sokong man city pulak..kitorang tau la banyak yang dah berkira2 nak buat macam tu...

dan adatlah kalah..jangan 'melompat'..kalah 6-1 ditempat sendiri tu korang boleh umpamakan macam liverpool haritu...seri teruk 1-1 dengan MU...see?..

dan yang paling penting, walaupun MU dah berapa kali kena belasah dengan liverpool, kitorang tetap bangga dengan korang punya orgasm bila team lain dapat kalahkan liverpool...apa makjun korang pakai ni?..kuat betul orgasm dengan liverpool..cerita la sikit..

hey!..kamon...korang MU la..apa guna korang cipta istilah 'ABU' kalu korang tak gunapakai sekarang?...mana ada istilah 'ABL', 'ABA' hatta 'ABC' kan?...korang memang genius!..

walaupun aku gelakkan arsenal kena 8-2, korang punya 6-1 tu aku tak sampai hati nak gelak...pasal korang tak pernah nak gelakkan arsenal ataupun team lain kalu kena belasah...korang orgasm je...jadi aku rasa, aku patut orgasm la kut :D

//bala!! :D

rashideeshukri berkata...

ini bukan alasan, ini ayat nak menyedapkan hati bila kalah. kah kah kah.

tak payah nak orgasm sangatttttt. kalau arwah atuk gua hidup lagi, dia lagi rela sembahyang sunat dari tengok game tu. tak payah la cerita end of the season menang la apa la, sebab yang jadi tu sekarang, itu cerita letak tepi. malu siuttttttt.

mangifera berkata...

aku rasa esok lusa ramai yang bakar jersi MU derang, terus gi kedai/petaling street beli jersey Man City. Semalam pun time tengah game, kena 4 bijik, separuh seat dah kosong...tinggal yang kaler2 biru muda je...yang kaler merah dah byk kosong.

boleh menang ke BPL this season? remember remember the noisy neighbor, i don't see why the noisy neighbor should ever be forgot.

aku dengar cerita pak alex buat kenduri but bola nak bagi makan budak2 MU. korang taknak join ke? kah kah kah.

VillaSanc berkata...

comment plg professional dr abe jorji!~ kita kalah,admit aje..past history shows that even we were battered badly we still win the league!

#GGMU

Hazard Ali berkata...

Sepertimana musim lepas, dengan ini saya menyerahkan bontot saya untuk diratah.

Sila berhenti sebelum kenyang ye.

P/S : In before.. eh, nak before apa lagi dah, dah kena 6-1 bodoh!~

trevor berkata...

aku klaka gile tgk m.u kalah tapi bosan gile baca komen mangifera. asyik2 dengan noisy neighbour dia..

d'oh..

talkIZcheap! berkata...

rasa-rasanya Mangifera yang first tukar team kepada Men Siti... :D

missus vidic berkata...

mungkin mangifera kecewa tengok fan MU semua cool bila kalah. tu yang meroyan sorang2 tu hehe.

btw, cheers and GGMU!!

AKU_KUN 10 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
top_ace7 berkata...

Down to 10 men against Man City. What do you expect? Pesta gol lah. Silap SAF lah ni. David Jones tak main 1st eleven.

nu_Ox3r berkata...

'Semenjak 37 tahun, 48 thropy dan 2,062 perlawanan, adatlah kalau kalah sekali macam ini.'

ayat berunsurkan sandarkan pada kenangnan.hahhahahahahha.

Din_diet berkata...

rahsia mencity menang semalam -

"audzubillahi minassyaitonirrojim"

kata Yaya Toure dan Samir Nasri.

Ajiz Nasution berkata...

Masa ni lah nak baza mana yang true fans, mana yang glory hunters..

Owh ya.. mintak2 next week MU kalah dgn Everton, Terengganu kalah pada NS.. Sekian

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

tenang sikit hati gua setelah baca entry ni..

Pak Alex & Co. berkata...

ya sudah kalah..admit it, kita kalah dgn team yg lebih baik. jadi, marilah kita tadahkan saja muka dan bontot utk dibahan..apedehal..sok2 menang la blk ye dok..cool2

aksara: dehal = apedehaalll

mirul berkata...

kah kah kah!!!

adat menyokong la kan menyu menyu sekelian.

ayam sayur.

3rdfrom9 berkata...

Stretford End tue kat mana, tengok selalu penuh tpi smlm blom wisel tiup dh kosong mana pi abis selalu pakat dok nyanyi glory glory .....

treacher berkata...

SELAMAT PA61...kahkahkah

Citeh berkata...

M6nyu Kot6

-KingSyahmi- berkata...

kami kalah...kami okeh

apenzz tensai berkata...

ManChester United = LAUK.. wahahahhaha...

keli berkata...

1-6. Is this manchester derby.;-)
Ok serius sikit.
Gua setuju kali ni dengan top_ace7:D.
Dalam situasi Evans semalam gua rasa 'David' Jones mungkin dapat membuat penilaian or better judgement. Gua punya pendapat aje.

'Itu adalah lebih baik dari hanya mampu orgasm dengan melihat pasukan orang lain menang. Terklimaks bila lihat Manchester United dikalahkan' Ini gua tak boleh terima macam kata hantulongkang. Puak-puak MU pun buat benda sama jugak contohnya Abdul dan yang lain-lain. Ini kenyataan fan yang tak cukup tabah.

61ory 61ory Man United
Champ1-6ns

shahirahkhairudin berkata...

enam? apa ada dengan enam.

steady man utd ! steady ! esok esok ada game lain lagi. GGMU !

kakiberita berkata...

xpe j or ji, gua bekap lu keras2.

lu rilek je. biasa entry pnjang2 ni nmpak mcm tertekan j or ji. lain kali kau kasi pendek. org yg baca pn tau kau tertekan kalu ayat pnjg2 dan patern mcm nk sedapkan hati sendiri ni.

jadi patut lu letak gmbar depavali. n ucap selamat depavali. mcm tu baru cool. xpe2. da biasa menang, bila kalah step tu xbrapa nk cntik baisalah. lps ni asah sikit. kasi tajam sikit entry

MU power!

joti berkata...

menyu bukan kalah,

tapi kena rogol kat rumah sendiri

kitt berkata...

@top_ace7 memang kalau 'david' jones main, sekali semua dia sapu kan...

hmm, ayat jorji mengubat hati.steady2!!

Just Nas berkata...

kalah 6-1 pon maintain no.2 lagi...apa makan man utd ni???hebat~

Kurast berkata...

Felda United 1 - Kuala Lumpur 6, okbai...

mr dimaz berkata...

kakiberita sng cite lu apply jd penulis sokernet,,nk tgk gak cmne entry lu kalo dah kna kitai smpai 6 bijik..

Tabah menerima kekalahan demi kekalahan. Tabah secara sementara la, jangan asyik tabah aje selama 20 tahun...hahahaha

keli berkata...

Tak payah layan kakiberita ni. Bukan dia tak pernah buat. Teruskan menganjing macam biasa. Buat macam tak wujud je.

Apa ada hal

61ory 61ory Man United
Champ1-6ns
;-)

AKU_KUN 10 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Streetwizer berkata...

hai aku-kun...smalam celebrate smpai kul 6 ker?

AKU_KUN 10 berkata...

abang buat blog pakai komputer opis je dik.... tu pasal lambat... kalau celebrate semalam kat internet ramai sangat dik. line sesakkk

razif berkata...

20th Champion title will be with us!GGMU!

nerachacacamarba berkata...

dlm skala 1-6,berapakah tahap kemaluan anda? (menyu fan shj)

razif berkata...

Zero.Cuz we are proud to be The Red Devils!

nerachacacamarba berkata...

as xpected 4rm menyu an.x phm soklan.hi2.jgn mrh no

kareem berkata...

kahkahkah..jorji..jorji..kami bukan minat man city pun tapi terorgasm melihat ManU kalah..Eh,tu bukan impotence gak ek?tak kesahla..janji kene kitai 1-6 kat HOME tu memang kemaluan a.k.a kekonekan terbesar tuh...hahahahah!!

Mohon konek kat kepala De Gea...

saiful aizat berkata...

well aku dah nampak benda ni akan jadi. tapi apa nak buat, man utd sentiasa learn from the hard way. season ni baru start je. ada beberapa top 4 tak lawan lagi sesame derang. man utd dah lepas dah 1 game.

kalau menang league nanti aku nak beli jersey taruk kat belakang "Why always us 20". siyes.

Heysátan berkata...

jorji dgn kakiberita sama bangang...kahkahkah!

talkIZcheap! berkata...

@Saiful: MenYU dah lawan semua dah top 4 musim ni...

ok lah, kita kira sekali la Arsenal ngan Liverpool, 6 dah top 4 MenYU dah lawan sebelum setengah sezen ni... :p

saiful aizat berkata...

@talkizcheap : sebab tu aku cakap dah lepas 1 game, each 1 of the top 4 dah lawan. tinggal satu je lagi game dekat second half of the season.

untuk tradisi permulaan selo man utd, aku teruja nak tgk lepas ni pe jadi. x)

frwls berkata...

selamat hari diwali kepada semua peminat MU.

juga kepada Najib, mohon selalu buat #f66tballwithnajib

kakiberita berkata...

hai kawan2. hepi dipavali.

hangbola berkata...

kekalahan united diraikan oleh penyokong City yang sikit, mungkin ramai lps ni kot tetapi yang ramainya fan2 club yg laen yang sememangnya dengki dgn kehebatan united. Kita kena bangga kalau ramai yg dengki dgn kita sbb org yg berjaya selalunya akan didengki dan dibenci ramai. Bermakna kita still the best. United pasti akan kembali dengan kekuatan sebenar mempertahankan EPL dengan usaha dan kekuatan sendiri tanpa mengharapkan pasukan lain kena belasah.

talkIZcheap! berkata...

@saiful: owh... ok

hantuLongkang berkata...

@hangbola:
syabas..kami memang ABU..pasal kami memang dengki dengan kejayaan korang...tapi tu cuma kegembiraan kecil kitorang...

our greatest delight would come when MU was knocked right off their fucking perch..and you can print that..

see?...we learned from your own greatest manager of all time..that means, we acknowledge him more than you lot, yes?...

//bala lagi sekali :D

keli berkata...

Gua teruja sangat nak dengar apa alasan Evra kali ni ? :D

kakiberita berkata...

wartawan : "whats going on dude?, anyways i just want to say. kah3. ok soalan dia apakah jenis kebebalan MU pada saat dan ketika ini?"

evra: " ini bukan tentang bebal or whatever, ini semua tentang reallife, kelangsungan hidup. saya telah disogok bookie dlm 50juta, saya terima la. kena pulak saya tengah nk guna duit beli but baru" akui evra jujur. penyokong MU yg ada disekiaar pula sudah lama tahu dan xambil pot smbil ada yg mkn kacang..

rashideeshukri berkata...

kakiberita cuba buat lawak. mari kita gelakkan dia.

bangang.

mangifera berkata...

trevor: ko bosan aku ckp psl noisy neighbor? ke ko bosan dengar noisy neighbor hentak kemaluan ko dan cincang sampai lumat?

talkizcheap: aku setia dengan The Reds of Merseyside. takdak hal. gua tak suka kaler2 biru ni, tak best. setan2 pun gua tak suka jgk.

missus vidic: cool? cool my ass. member aku fan man u siap tutup tv, tutup phone and tutup twitter lagi sebab takmo kena hanjing. cool kepala hotak kamu. tak emo la sgt. kah kah kah.

Syahrizwan berkata...

"We hate them because they are great team"

o0o.. sebab tu ramai benci kat MU. MU Kalah teruk kat home? YES! don't worry jorji, we are always follow man utd! GGMU!

@saiful : mcm best je cadangan ko psl jersey 20 tu.. :D

se7en berkata...

apa adahal... ingat, titik kebangkitan MU biasanya start bulan januari, mcm tak biasa pulak seperti musim2 lepas, lepas januari Kelab Setan Merah akan menang straight set sampai hingga ke akhir rancangan...

pokdegrunge berkata...

nelang maen macho...

missus vidic berkata...

by looking at mangifera's comment, dah tau dah siapa yang terlebih emo and sakit bontot huhu..

top_ace7 berkata...

David Evans selalu buat mistakes. Cannot afford to put him when it comes to big match. Masa lawan LFC, suspect handball tapi syukur selamat. Paling epic dulu dia terajang Drogba sampai menggelupur shuffle atas padang, pun syukur selamat.

But last sunday, he got caught and the rape towards MU goal starts from there.

zexter berkata...

ko ni memang suke dengan nama david ke top_ace7 ? kahkahkah

trevor berkata...

kah kah kah.

Awang Joe berkata...

o~seronooknya minggu nie..dh lama x tgk fan2 MUnyet "David Bila Butthurt"...Orgasm terlampau rase...harap2 lps nie ada lagi...amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...