ANDA SEDANG MEMBACA

29

Arsenal 0-1 Manchester City

Pipiyapong Abdillah Hamzah Rabu, November 30, 2011 , , ,



"Walaupun kalah 1-0, kami semua berpuas hati dengan permainan, kesungguhan dan kualiti yang ditunjukkan oleh pasukan muda kami!!!" jerit para penyokong Arsenal hampir serentak di London.


Sementara itu di Kuala Lumpur,


"Kami pun puas hati walaupun kalah dan passing bola berterabur!!!" jerit Ultras Malaya beramai-ramai juga hampir serentak.

"Errr... semua puas hati, aku pun puas hati juga la," celah brader baju kuning barisan hadapan 3 dari kanan sambil terkelip-kelip mata pandang keliling.


29 Ulasan:

lang berkata...

Ultras boleh!

Hazwan Arif berkata...

entah ape yg ade kt arsenal ni

NXXB berkata...

"Kita buat bodo je, kita buat bodo... kakakaka" - pipi, 2011.

rilek pi. gua harap lu tabah!

Pet Shop Boys berkata...

Biarlah diaorang nak Ultra ke apa ke...itu hak diaorang. Ini negara demokrasi kan?

kuncisudu berkata...

ntah nye, asik nak kutuk je. UM tak start kutuk Sknet pun.

ntah ape2.

Floppy Minister berkata...

Ingatkan Arsenal ni amalkan "losing is not an option".. Tapi nampaknya same je lah standardnye dgn Malaysia.

Aku rasa penulis patut bg can-mali-can kt UM. UM ni masih baru kn? 2007 smpai skrg aku consider masih baru.

Fahmi Ismail berkata...

Sabaq Pipi...tewas di gelanggang sendiri itu lumrah bagi kelab -kelab hebat ni...kehkehkeh

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

"Paku dulang, paku serpih, kutuk Malaysia, Arsenal pun sama bana." - Sub-Comander Ultras.

co0kie berkata...

arsenal ni forever young ye dak?

Maman berkata...

Counter-attack tu mcm Chelsea under Mourinho version 2004/2005. Tp credit to Gervinho. Hampir jadi Man of the Match. Frimpong ganas sial. madah semua nak dia hentak. Haaha.

dodol utopia berkata...

power pipi power

mirul berkata...

gua ade dengar dengar cerita yang arsenal je akan kalahkan manchester city,bukannye liverpool.
dah tu,ni ape cerite arsenal kalah dengan city ni??

Amir Ariff berkata...

MENYOKONG pasukan kebangsaan tu satu kewajipan, seburuk-buruk mana pun dorang main, dorang tu sebahagian dari kita, saudara mara kita, adik beradik kita.
Kalau semua orang Malaysia ada pemikiran macam lu, makin jahanam la bolasepak negara.

p/s hebat sangat ke Arsenal ni? dengan setan pun kena 8 bijik.

OP Zaharin berkata...

perangai arsenal ni sama macam team pahang jugak. bila wenger nak beli fakri ni?

pejalan kaki berkata...

fakta yg faktab

pimpong adalah komander ultras pahang...kakakakakakikikikikukukusssemangataduyaipunnnn

Kepala Manchis berkata...

gua takdehal dengan ultras kalau ultras takdehal dengan gua. jenis kacau mengacau hak orang ni bangang namanya. kalau pet shop boys kata ini negara demokrasi then tak boleh salahkan ultras nak buat apa. so, ultras pun tak boleh lah nak menyalahkan kosmo tulis apa jugek ye dok? kata demokrasi. takkan demokrasi untuk ultras dan umno je ye dok?

saiful berkata...

tak kira aku nk ckp jugak, manchester city ialah pasukan terkuat di dalam bpl dan akan memenangi Champions league!!..err

yzdz berkata...

Saiful bontot

talkIZcheap! berkata...

@mirul: jangan dengar sangat cerita-cerita bohong ni...

Ozgur Cek berkata...

hahaha

"Errr... semua puas hati, aku pun puas hati juga la," celah brader baju kuning barisan hadapan 3 dari kanan sambil terkelip-kelip mata pandang keliling.

ini x dinafikan benar2 berlaku ni

Kenji Dimes berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Kenji Dimes berkata...

Kepala Manchis

yang aku jumpa fanpage kat facebook "Malaysia National Football Team" , "Bolasepak Malaysia" page2 ni la dok salahkan Kosmo

jangan jadi bangang taksub sangat dgn bdk2 ultras. Bangang..takde ultras tak boleh tgk bola kot.

Bagus jugak sokernet bukak topik2 ultras ni..ramai orang bangang tak tahu apa2 terus nak join geng bangang

Bertambah bangang, ni title tulis pasal arsenal. TAKSUB APA BABI NI DENGAN ULTRAS korang ni. Baru pergi stadium kot?

Maman berkata...

@Kenji Dimes, setuju!

Kepala Manchis berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Kenji Dimes berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Kepala Manchis berkata...

bior le ke masing masing. masing masing ada cara menyokong masing masing ye dok?toksah nak dok pertikai cara orang.

ciao.

Kenji Dimes berkata...

ni paham ke tak apa yang ko tulis tadi tu manchis.

dan2 masuk chapter cara sokongan masing2 awww

Pipiyapong Abdillah Hamzah berkata...

Aku tulis entri macam ni pun nak kelahi juga? Hairan aku belia belia Malaysia ni.

keli berkata...

Betul pipi. Hairan dengan belia-belia. Mari sertai belia 4B. Baru patriotik. Ultras-ultras ni semua budaya barat. Kah kah kah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...