ANDA SEDANG MEMBACA

51

Indonesia 0-1 Malaysia

Pipiyapong Abdillah Hamzah Khamis, November 17, 2011 ,

Di dalam perlawanan yang serba tidak mendebarkan ini, Harimau Kepala Bana telah memperoleh kemenangan yang dicari-cari dah diharapkan oleh semua penyokong bola sepak negara. Namun bagi saya, kemenangan itu tidak penting kerna yang penting di dalam perlawanan itu kita telah berjaya mencungkil satu lagi bangang baru! Jadi memperkenalkan...


Adik Izzaq Faris Ramlan!

Sama sama la kita doakan semoga beliau muhasabah diri dan bersara awal.

51 Ulasan:

NXXB berkata...

ahahahaa.
hrp2 dia baca sokernet!

aku berkata...

semoga gol.

TopiJerami90 berkata...

amin,semoga skor banyak2

top_ace7 berkata...

Konpom bench lepas ni sebab Sokernet sound. Last time Fakri kena.

Fitri K. berkata...

kepala bana JR.

Coolman berkata...

bila cemerlang dipuji.. bila main cm taik dikeji!!

John Labu berkata...

mohon dikepala banakan bersama fakri...pui.. sia2 pluang....

Pipiyapong Abdillah Hamzah berkata...

Pemain mana yang pernah kena puji dengan aku? Pemain mana? Hak tuihhh!

mooie berkata...

dah layak masuk grup kepala bana dengan fakri dan thamil. haha

NXXB berkata...

haha. kalau taknak kena keji. main baik2. mesti org puji.

sutanbalun18 berkata...

Macam bangsat!pass bola,kontrol bola pun mcm bangsat,inikan pula depan gol

Usagi9898 berkata...

berapa bijik peluang dia lepas tadi. cam haram. kepala bana.

fakri pn same. naseb bek menang.

cantona7 berkata...

mohon uncle sucker buat air penerang hati buat adik Izzaq...

kareem berkata...

kahkahakah...lu bernasib baik pipi sebab tiap game ada je pemain malaysia beraksi secara kepala bana...

Bobo Brazil berkata...

bodoh! bodoh macam padang bola!

Kurast berkata...

lagi bana si tamil sama fakri

Jimmy Stracqualursi berkata...

harimau mati meninggalkan belang, manusia mati meninggalkan bana.

Wan Perlis berkata...

klo tak menjadi pun jgn sampai camni izzaq

siputgulung berkata...

boleh dipraktikkan nickname harimau kepale bana ni.

daLyaanoon berkata...

Dua tiga bana dicari

treacher berkata...

Stop ball tak boleh,hold ball tak boleh,passing tak boleh,finishing lagi r tak boleh.

Ape pon tak boleh. Kepala bana lu izzaq..

Streetwizer berkata...

gua dah agk dah, dia la the next kepala bana...

Lion-O (Thundercats) berkata...

Only Izzaq can beat Izzaq..

Dia boleh menjatuhkan dirinya sendiri tanpa disentuh pihak lawan..

Boleh menanduk bola selepas bola itu melepasi kepalanya..

Boleh menendang bola menggunakan lutut..

Boleh memijak penjaga gol lawan..

Kalau separuh akhir nanti dia main, kemungkinan besar dia akan dibenarkan untuk menggunakan walkie-talkie sambil berkomunikasi dengan Ong Kim Swee..

keli berkata...

Kena sawan lagi Pipi...
Main bangang keputusan cantik. Gua OK je dan syabas gua ucapkan kepada Harimau Muda. Anda bagaimana? Kah kah kah
Tapi entri kali ni gua terpaksa setuju berkenaan perkara utama yang diketengahkan Pipi. Tapi bab bersara awal untuk adik Izzaq gua tak setuju sebab kemasukan pelajar untuk sijil kimpalan sesi depan dah penuh. Jadi teruskan main bola dan elakkan dari jadi bangang seperti biasa. Muahaha...

zulhilmi tempoyak berkata...

hahahahahaha....


hahahahahahahahaha......

hahahahahahaha.......

kecian dye tau..


hahahahaha

Dr Labu berkata...

Aku pon rasa izzaq crap tapi striker2 lain i.e. thamil arasu, fakri lagi taikk kot.

Mari kita lihat yang positif pula. Apa kata sokernet tulis artikel pasal "Nazmi Faiz Mansor". The promising young midfielder. He's been a revelation in this SEA game thus far.

r.k berkata...

ghua ingat lepas ni Malaysia main tak payah pakai striker pun pawer jugak .

Golnaraghi berkata...

kah3...mencungkil bangang baru...

ImanCo berkata...

kah kah kah..

sian pipi, xpat jadi wakil malaysia ke??

kahkahkah..

hantuLongkang berkata...

watak dia dalam match tadi mungkin tukang pegang tombak je...kasi cukup korum..

tapi aku cuma beri 3/5 bana-point buat beliau...pasal dia duk atas sekor2...too isolated..nak kata dia jadi target man, tak..nak kata goal poacher, memang jauh sekali..

mahali jasuli lagi bana kepala dia walalupun assist sebijik...keh2

mcphisto berkata...

ouk puji player asenel jer

Adam Ghedodin berkata...

Salam 1Malaysia, 0Indonesia.

wawan berkata...

tahukah pipi melolong sbb rindu bendtner kah kah kah kah..

Izzaq > Bendtner

Pet Shop Boys berkata...

menang kena, tak menang kena...tak tahulah aku macamana nak puaskan hati orang Malaysia ni huhu

faizul berkata...

hahahaha dah agak da mesti ada ulasan pasal adik izzaq ni. apa kebangangnya dia semalam ni. suruh score taknak score. sia2 je bagi banyak peluang kat dia. ada ke nak gol guna lutut. jadahnya. bangang bangang. sabo je la~

Miziey berkata...

hahah.. x payah nak puaskan ati sgt laa.. malaysian kan bermcm2 ragam.. kalau yg ni stuju, yg laen mmng akan meng'kepala-bana' kan jgak.. heheh..

tp game semalam si izzaq ibarat mencukupkan jumlah pemain jer.. gua rasa dia perlu tukar bidang lah dr seorang pemain bola kpd pemain kriket takpun pemain bola konek dlm seluar.. hahah..

kelisa_samudera berkata...

jadi model minyak rambut pun ok rasanya. try la, aku ada kenal satu agensi modelling. aku bleh tolong rekemenkan.

Floppy Minister berkata...

aku berpendapata izzaq ni agak2 nye dulu mase kt akademi keje die 'curik ayam' je kot.

Dewajiwa berkata...

Izzaq nie OK apa. dah nasib jadi striker, ada celah mesti dia score punya. adat striker (star) mesti kena rantai. so far dia punya skill bagus cuma sebab dah kena mark dengan baik (yes, jangan abaikan fakta yang marker dia semalam memang bagus dan buat keje dengan baik), apa pun serba tak jadik. padang pun dah macam pundek, kena amik kira gak. chill la, kasi la peluang.

btw, yang kepala bana semalam semestinya midfielder dan stopper kita. dapat bola terus panik. macam kotey

Ajiz Nasution berkata...

aku setuju dgn hantuLongkang.. 3/5 bana point utk Izzaq ni.. last two games dia bermain agak baik.. Kepala Bana of season lebih layak dianugerahkan kpd Fakri Saarani.. The Promising Young Kepala Bana pula kepada Thamil Arasu- dgn rekod 3x miss heading, shot tepat ke dada keeper dan beberapa percubaan yg tak bermutu dalam satu perlawanan.. Hebat!

Apa-apa pun tahniah pada Harimau Muda kerana berjaya menyerap tekanan dan tidak bermain seperti Garuda yang goblok.

Maman berkata...

Midfielder no 17 & no 21 I like! They have chemistry & connected well. Bile dua2 keluar subs, terus bahagian tengah Malaysia Bangang & Bana. Pasal Izzat ni, fizikal & posisi dah ada, tp... cracker maggot! Malaysia striker xde yg mcm Pippo Inzaghi la. The True GOAL POACHER! Semalam bnyk hantaran yg cun & unpredictable, tp xleh score. Ape pun, tahniah la gak. Dah la Endon semua xhormat lagu kebangsaan kita. Mmg bangsat..~

Ajiz Nasution berkata...

@maman

Bro,bukan no 17 la..no 7..Kat jersi nama dia Irfan.. no 21 tu Nazmi Faiz.. baru form 5 tahun ni.. sanggup skip ambik SPM demi Malaysia katanya!

FLy berkata...

ape makan mamat ni .. bangang tak abis²

FreqFreq berkata...

HAHAHAHAHA.... Bodohnye Indonesial nie... da la pmain import rmai.. pn xleh mnang.. bahalol indonesial.... org indon kaki bangku.. kikikikikiki Fuck Indon.. Kolot.. Brensek...

HARIMAU MALAYA berkata...

kepaler bana indon dah kene cantas oleh HARIMAU MUDA...kah kah kah!!! kebrengsekan INDON terserlah sekali lagi..cakap ajer lebeh..memalukan bangsa INDON jela..goblokk!! brengset!!

missnadira berkata...

da agak da mesti ada entry pasal si izzaq ni..hehe

saya syak dia ni ingt dia edin dzeko agaknya tu sbb score pakai lutut..

tp since da mng,ckp jugakla congrats..:P

pokdegrunge berkata...

kasi peluang to izzaq..defend hindon kaloh maen body ng dye..gura babi ape gni..fuck hindon ..loser brengsek bremok brekyot!!! indon babi..

Amjat berkata...

pokdegrunge ni gua perati komen tak pernah lekang dengan carutan. banyak sangat makan babi ke?

wak herman suparjo berkata...

mmg kepale bana mamat ni dgn fakri.kepale bana kan dia smp dia kena pecat

Maman berkata...

@Ajiz Nasution
Tula, agak konfius skit. Tp both yg aku mention tu mmg agak tenang & masih nk main bola. Kalau ikutkan statistik & formasi sesebuah team bolasepak yg konsisten menang, bahagian tengah adalah kunci segalanya. Means, sepanjang journey malaysia kat Sukan SEA, kita paling baik possession bola & create chances. Biar betul...? Entahla, yg aku perasan kalau Asia Tenggara main bola, silat, muay thai sume nak berlaga. hahaha. TOUGH betul org Asia ni..!

Mohd Syaril berkata...

ramai menyalak serupa anjing..kepala bana bapak ko, suka2 nak kutuk player malaysia..lu bagus sangat ke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...