ANDA SEDANG MEMBACA

57

Panglima nak ludah muka Evra

Kepala bana semua nak pakai baju racist 'the diver' rabbit sebelum game Wigan semalam. Konon sebagai tanda solidaritas, tapi salah tempat. Kalau mereka pakai baju 'Kick Racism out of football' apa salahnya?

"jangan sampai aku jumpa,aku ludah muka Evra..berani dia kurang ajar dengan kami ya"


"ini semua panglima-panglima racist tau!"

"Ini semua panglima-panglima rabbit tau!"

"ptuihh!"

Aku dah cuba sebaik mungkin untuk bersangka baik dengan pasukan Liverpool ni, tapi kita tengoklah sendiri.. mereka ini bukan saja bangang, tetapi terlalu mudah diperbangangkan! Selama ini aku ingat mereka hanya bangang didalam padang, tetapi aku salah! Mereka juga bangang hal diluar padang.

57 Ulasan:

Mr.Faiz berkata...

Mantap!

mirul berkata...

racism itu perlu.
sekian.

nasz playersz berkata...

puiiii!! ini semua panglima-panglima FIFA taw! ini semua Top-top PES taw!

meonism berkata...

orang yang buat-buat kena racist lagi bangang hendaknya..dah la takde sapa sapot kah kah kah kah

akupung berkata...

Mario Balotelli's tweet,"The FA are willing to ban someone based on one person's claim, with no video evidence? In that case the whole MU squad racially abused me!".......Legend! Haha

RABUN berkata...

Endtry yang haakkkkkkk Pui!!

Pert Doherty berkata...

hihi

Ipang berkata...

mario balotelli pling legend..xde pun nk report psal kne kutuk!

nwa berkata...

Jorji jgn jadi bodoh....dah orang tu itam,panggil je la itam..apa pukimak nye ngadu2 macam pondan?dalam diri manusia ni memang ada rasa rasis la,tak banyak pun sikit..jangan nak hipokrit la..ko panggil org india apa?keling kan?apa fucker nak panggil india?jgn hipokrit

Hazard Ali berkata...

Alah.. MU pun ada laa t-shirt Evra.. tapi tak nampak muka...

Kurast berkata...

bila aku mula kenal dunia, aku tau yg putih itu cina, yg hitam itu keling...sekian

Pet Shop Boys berkata...

org kulit Hitamlah paling mengada-ngada dalam isu racism ni.

dari negro ke Black ke African American...asyik bertukar je nama nak panggil diaorang ni.

Semua isu racism hanya berkisar pada orang kulit hitam. Org Melayu tak kisah pun dipanggil Melayu. Org India, Org Cina, org Putih.

Kulit Hitam ni mengada-ngada. Tambah2 lagi kulit hitam dari Perancis.

Mengada2 semua. Nak boikot managerlah apalah. Ni semua kerja org kulit hitam ni.

r i J a L berkata...

mana MU kena hentam dengan FA.. sapa pun setuju kata FA.. masa Fergie kena ban, smua kata "terbaek la FA.."

persetan dengan Liverpool.. hak tuiihh!!..

panglima2 rabbit dengan wigan pun x leh makan pas pakai baru Suarez.. hak tuiihh!!..

VillaSanc berkata...

ramai yg butthurt! congrate abe j or ji!!! hahahah

Maman berkata...

8 matches banned tuh. Huhu. Nampak gayanya, Carrol akan mengepalai serangan pool lepas ni. Kalau Bellamy ok lagi la kan.

meonism berkata...

Rafa: "You cannot have an impartial Football Association when members of that board are also executives at Manchester Utd football club.

Ajiz Nasution berkata...

Si Evra ni aku rasa kalau dia masuk sekolah berasrama kat Malaysia ni, baru hari kedua persekolahan aku rasa dia dah merengek mintak tukar sekolah lain.. Manja punya hitam.. Kalau nak mengadu-adu jgn main bola, pergi main batu seremban la!

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

Mohon Rashidee Shukri membuat hujah pembelaan bagi memberikan keadilan kepada Arnab, eh silap, Suarez.

Apapun taklid buta itu tetap bana.

In Pakkordi we trust!

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

nwa.. nwa.. anda bangang. kahkahkah!

Dewajiwa berkata...

padan muka si arnab yang bengap. patut 18 game terus. biar rugi management beli. harap ada rahmat di sebaliknya. pasnie management bleh nampak ketiadaan sa-ekor arnab boleh bagi can pada Bellamy yang nampak lebih low profile tapi menyengat. biar management terus tawar hati nak simpan arnab-bengap tu macam nasib Torres. go Bellamy!

this is a fucking big win for us Evra! mari celebrate. keh keh keh. GGMU.

kobetz berkata...

ala.. ape adehal.. de arnab seko tu pon bukannya menang sangat pon..hik3.. tahniah entry ni.. TTB, aku pon menunggu peguambela, rashideeshukri masuk court belaan nie..hahaha

FDanialz berkata...

racist la fan liverfool ni... bangang tak kesudah... taksub sangat dengan liverfool.. masuk eropah sampai sekarang tak layak2.. sembang je lebih.. review tiap2 minggu.. tapi bukannya top pon.. pastu dok harapkan suarez je memanjang.. kena ban sorang sume mengamok...

liverfool team paling bangang...

Maman berkata...

haha.. rashideeshukri gak famous.. mcm2~

yzdz berkata...

Rashideeshukri mana rashideeshukri?

Farid berkata...

Haters gonna hate.
Aku harap satu Anfield pulak pakai baju Suarez ni.

adibeshak berkata...

it's simple.pantat mak evra hitam.

rashideeshukri berkata...

okay, gua cuba berlaku adil di sini.

FA, selaku badan berkanun tertinggi bola sepak UK, dah buat keputusan. maknanya, mesti ada bukti substantial yang membolehkan diorang frame Suarez. jadi nak tak nak, semua kena akur dengan keputusan FA. mungkin jugak kekebalan Pak Alex dekat FA, tapi gua rasa tak jugak sebab Cantona dengan Ferdinand pun kena gantung lama, lagi lama dari Suarez.

keputusan rayuan tu belakang cerita, tapi rasanya dalam kebanyakan kes, rayuan akan ditolak. jadi ini la masanya untuk Carroll menyahut seruan King Kenny dengan tak menjadi batang konek dekat tengah padang tu. tolong la main elok-elok. Liverpool beli lu mahal tau weh. nak kejar spot UCL tu lagi. tolonggg la.

apa-apa hal, ni bukan first time Evra mengada-ngada buat report rasis macam ni. so, Evra memang pukimak.

puihhh!

Cob Nobbler berkata...

Atok Suarez sendiri pun kulit hitam. Mak dia pun.

Memetik kata seorang pelawak berkulit hitam, Chris Rock:

"there's a differences between black people and nigga".

Evra terdiri dari golongan nigga.

Kalau Suarez boleh lepak dengan Samuel L Jackson atau lepak dengan LeBron James, atau lepak dengan atok dia, kenapa Evra?

How about Gary Neville's statement "I hate Scouser" dulu? Tu bukan racist?

Oh - Gary Neville bukan racist. Dia bangang. Dia tak sedar Wayne Rooney pun Scouse.

keli berkata...

Negrito. Hitam. Evra sissy...Player MU kuat mengadu. Hal dalam padang biarkan dalam padang je tak payah nak mengadu dan bawak ke luar...MEN don't do this. Faham.
Kalau lu orang main bola kalau ada pemain lawan kutuk lu dalam padang lu balas je la balik. Takkan lu pergi report dekat mak lu. Jadi macam Zidane terus tanduk dada kasi puas. Barulah betul sebagai orang ada batang dan telur.
Bab Carroll gua tak boleh buat apa. Kalau memanjang masuk masa minit akhir bila nak naik mutu permainan dia. Mungkin ini peluang dia yang terbaik.
Kalau gua jadi Suarez bukan gua cakap je gua ludah terus je dekat muka dia. Kakakaa...Haktuiihhh..

talkIZcheap! berkata...

kah kah! korang tak pernah kena, boleh la sedap tulis je...

First thing first, ini kali pertama Evra mengadu, yang lepas2 tu, orang lain yang report, bukan Evra sendiri...

Kedua, Suarez dihukum atas kesalahan racial slur, bukan sebab racist... ko tak racist pun, kalo ko pegi marah orang cina mata sepet, tu pun dikira sebagai racial slur, walaupun atuk ko dulu cina sekalipun... it's all in the tone and how you say it...

Ketiga, sape kata FA hanya buat decision berdasarkan keterangan Evra semata-mata? Report tak keluar lagi dah buat tuduhan meliar, typical Scouser (England's or not, ha-HA!)

Ni lah akibatnya, sapot tim bodoh, sampai player ngan manager buat bodoh pun, penyokong terikut-ikut, keh keh :p

hantuLongkang berkata...

kamon lah...'negrito' tu panggilan yang harmless...kalu suarez saja nak cari pasal, dia dah panggil 'hitam metallic'...hahah

in fact, 'negrito' tu panggilan sayang...macam 'awang', 'saleh', 'abu', 'kasim' la jugak...yang rasa muda sikit, berabuk guna 'bro', 'joe', 'jong', 'ghima', etc..tak percaya tanya gus poyet :D..

evra je yang banyak hal..jenis banyak sangat makan katak, perangaipun dah jadi katak...kahaktuih..

rashideeshukri berkata...

alaa, bapak gua bergurau dengan apek rumah sebelah, kata dia cina jual sayur, tak marah pun. siap minum teh lagi.

@talkIZcheap: apa beza dengan 'making racial slur' dengan 'racist'? dah lu buat racial remarks dengan bad intention, itu racist la namanya.

in this case, Liverpool management boleh buat rayuan. dua minggu lagi, ada apa hal kan? tapi kalau pergi rayu buta-buta tapi takde bukti kukuh yang Suarez tak keluarkan racial remarks, serupa tak payah.

FA akan kenakan tindakan berdasarkan bukti, bukan suka-suka je diorang tak nak bagi orang main. so dalam keadaan ni, walaupun gua tak suka diorang kenakan tindakan dekat Suarez, tapi memang patut pun kalau betul-betul terbukti.

Suarez ni mercurial. main cantik, passionate. tapi kadang-kadang antics dia atas padang buat gua rasa jelik jugak la. mohon dia berubah untuk kesejahteraan Liverpool sejagat.

apa-apa hal, Evra babi! puihhh!

zu berkata...

apa beza court kat sana dengan court kat malaysia ni?
kita kat sini pun tak tau apa yang suarez cakap kat evra itu hari.
orang2 kat sana tu lagi kenal evra tu macam mana.
tu pasal semua sanggup support suarez sampai pakai baju dia tu.

sedangkan semua ref2 kat liga tu pun pak alex boleh bayar, inikan pula saksi2 yang nak kenakan suarez tu.

mangifera berkata...

More often than not, semua benda ni jadi sebab cultural difference and language barrier. macam aku cakap dulu, mangkuk 2 ekor ni berbalah atas padang sebab 2 ekor ni tak faham sesama sendiri. English Evra bukanlah polish sgt pun, sementelah lagi English Suarez. Suarez memang bangang jugak kadang2, especially bila dia merajuk bila kena tukar. Sumpah rasa macam nak lempang je.

Anyway, tunggu appeal results je la. Nak spekulasi lebih2, tak guna jgk. Kalau dia salah, kena la dia hukuman. Kalau dia tak salah, takde la kena hukum.

SyDen berkata...

Liverpool. Delusion at its finest. Wahahaha.

yzdz berkata...

Patrice Evra mengada? Well you can call him that.

He's got 4 Premier League, 3 League Cup, 4 Community Shield, 1 Champions League, and a Club World Cup winners medals to show to you racist bastards

kobetz berkata...

fa kate mase dorg wat investigation xleh comment ape2 psl case evra-suarez.. tp da terang2 ade satu side yg xreti bahasa sebok cite2 psl case nie.. so.. da tau da side tu bangang dalam padang dan di luar padang..
baju 12 pound sehelai mmg taktik pemasaran yg bagus..patut diperluaskan utk brgn laen..tudung ke, sticker kete ke..hihi..

aksara - carsec..krosek?

yzdz berkata...

Using racial slurs is a strict liability offence in my honest opinion. You don't need to prove malice. Once you've done it, bam!- you're guilty.

So dalam Suarez punya kes, cakaplah apa yang korang nak argue. Dia ada atuk black ke, dia pernah captained a racially diverse Ajax squad ke. Tu cuma arguement that dia bukan racist. The issue here is not whthr dia racist atau tak. It's the fact that he used a racial slur. Suarez dah mengaku dah pun he used the word 'Negrito'

The FA cant charge anyone for being racist. They can only charge the ones who acted like one. And in this case, by using a racial slur.

moze berkata...

Yang Liver fan kepala bana ngutuk Evra inilah itulah..

Yang MU fan pon backing Evra and the Kick Racist out of football kempen.

Yang ABU menumpang sama mengutuk apa saja yang bole jadi modal utk ngutuk fan MU.

Masalahnya...

Korang yg lebeh2 sampai nak kutuk org yg berbilion batu dari sini apehal?

Ade org kata ko keling ke cine kopet ke monyet ke?

Menyalak jer... Whatever it is.

A racism claim has been reported by Evra and the verdict said Suarez is guilty. Mcm pak Alex ckp la, Evra kena ban 4 game psl bergaduh dgn groundsmen kat Chelsea bile hanya 2 org jer yg ade masa tuh. Lagi teruk bai...

Come on la, kite bile men bola pon sama gak. Cuma kita tak berbayar... lol

trevor berkata...

aiseh moze ni belum makan lagi ke. marah semacam je?

Frankie cokeupthenozza berkata...

instinct aku kuat mengatakan inilah 'blessing in disguise'. Pasni carrol akan mengetuai bahagian serangan dan akan skor hatrik 8 kali brturut2 spnjang 8 game suarez kna ban yeahhh :-D

p/s:impossible is nothing

merry christmas :)

YNWA

treacher berkata...

J or ji itam. Racist tak aku?

akubukanpemikirhebat berkata...

Apa la punya bangangnya penyokong Menyu nih. Org pakai t-shirt Suarez pun kena tuduh Racist. Korang tak faham ke, diorang tu tunjuk support kat Suarez sebab diorg rasa dia tak salah. Dan mmg la Suarez mengaku dia ada cakap Negro. Tapi takkan dia nak nilai diri sendiri? Org lain la yg nilai, sbb tu la diorang pakai T-shirt tu. kat Malaysia ni perkataan Racist tu tak wujud. Walau kita ada byk kaum. Prejudis ada,tp racist takde.

talkIZcheap! berkata...

@Rashidee: beza la, kalo dah aku marah kat ko, aku cakap la ko ni "melayu bangang", tapi takde lah plak aku cakap kat member2 aku yang melayu yang lain tu diorang tu melayu bangang.. kalo aku cakap 'ko bangang' secara direct, tu bukan racial slur, once aku dah cakap 'melayu...' secara otomatknya aku buat generalisasi, so jadi racial slur... tapi aku masih ok ngan orang melayu lain, so aku bukan racist... tu contohla, jangan cakap aku racist pulak sebab aku tulis 'melayu bangang' tadi, mak bapak aku orang melayu jugak, aku pun orang melayu jugak, takkan la aku racist kat melayu kot?

Zu: Patutla MenYU takdak duit beli player, dah habis beli ref rupanya.. tapi bangang jugak ALex ni, alang2 beli ref, baik la beli sampai jangan kalah langsung, kalo boleh setiap match team lawan kena red card sampai 5 orang, tak yah susah2 main, dapat free win 3-0, macam barca, mesti ada je orang kena red card kalo lawan dia... :p

Mangifera: satu2nya komen dari Liverpuldian yang paling rasional...

moze: cam aku cakap la, dah tak kena kat diri sendiri memang kita sedap je cakap... ni bukan pasal player mana betul ke salah, tapi act tu sendiri yang salah.. kalo suarez la yang cakap evra ni racist, dan FA hukum evra, aku kalo tak puas hati pun, aku just cerita sama-sama fan je, takdelah sampai nak tuduh si Suarez ni bohong ke, apa ke.. tak puas hati kat FA, marahkan Evra? Marahkan Munich disaster (Scouse UK)? kah kah!! Bangang...

pejalan kaki berkata...

evra hitam mati

paloibinmulau berkata...

Perghhh best la tengok komen MELEIS kat sokernet ni. saling tak tumpah mcm sedara mereka bin dippers. Patutlah politik malaysia mcm sial. komen MELEIS dlm ni pun dah menggambarkan apa perangai/pandangan MELEIS terhadap bangsa lain di MALAYSIA ku tercinta. Korang memang Melayu bangsat.

AZ berkata...

Dah 500 kali aku refresh Sokernet, but still cerita ni keluar... Takde ke rangkuman untuk Harimau Muda sepnjang tahun 2011?

hADIE berkata...

bile nak ade entry Man Utd menang besar ( 5-0 ) dua kali ni... hahaha!

nwa berkata...

butoh la korang yg poyo2 x racist...kalo dh melayu tu racist memanjang je la...sejak kecik korang bp kali ckp jgn beli brg kat kedai cina?ckp cina kopet la...ckp keling la....yg cina pun sama rascist towards malay...yg indian pun sama....bangang,mentang2 evra team korang,semua MU fan jadi hipokrit...fuck u la!!!konon pejuang anti racist konon,pala butoh ko la hipokrit!dh evra mmg niggaz,panggil niggaz la bodoh!ape ke bangang nye fan MU ni!!

aRief berkata...

bile nk ade post bru ni? naik muak da aku tgk muke KD.

lara nur berkata...

post baru, post baru jugak, header tu tukar la sekali.

dari bulan sepuluh itu hari.

sape yg kerje tukar header tu? apa obefiend? ha bila nak tukar?

kot ye ponn

Ajiz Nasution berkata...

pengulas sokernet semuanya tengah bercuti, barangkali!

Teck Sedap berkata...

Kalu x kena gantung pon, thn depan belum tentu masuk CL...hahhahaktuihhracist.

Teck Sedap berkata...

Kalu tak kena gantung, thn depan confirm ke bleh masuk CL.? hahhahah

LollyHatesMe™ berkata...

apepun arsenal mng mlm td...ucl lggggggg haha

kobetz berkata...

aik? man utd kalah pon xnk update? adakah sokernet pon risau pasal 2012? atau chelsea pon kalah?pelik2.. ternyata man utd kalah bukan sesuatu yg boleh dibanggakn lagi..;-p
hihi..dem!

aksara - potged? potato wedges..

Mohd Nor Quiyyum berkata...

justice for suarez.

butoh la korang yg poyo2 x racist...kalo dh melayu tu racist memanjang je la...sejak kecik korang bp kali ckp jgn beli brg kat kedai cina?ckp cina kopet la...ckp keling la....yg cina pun sama rascist towards malay...yg indian pun sama....bangang,mentang2 evra team korang,semua MU fan jadi hipokrit...fuck u la!!!konon pejuang anti racist konon,pala butoh ko la hipokrit!dh evra mmg niggaz,panggil niggaz la bodoh!ape ke bangang nye fan MU ni!!

*copy paste dr atas*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...