ANDA SEDANG MEMBACA

46

Tahukah Anda, Dispendarkan?

Lucius Maximus Isnin, Disember 05, 2011 , ,


Gambar di atas diperolehi dari sumber yang dirahsiakan dan mengikut maklumat tidak rasmi, ianya adalah kerja seorang Ultra.

Selaku penulis buku, aku agak kecewa dengan insiden ini. Bukan kecewa sebab Cerita Malaysia Tidak Ke Piala Dunia telah dispendarkan, tetapi kecewa kerana ada Ultra yang memakai spendar Minnie Mouse kaler krim.

Harap ketua Ultra bertindak segera dan menasihatkan anak buah beliau untuk tidak lagi memakai spendar Minnie Mouse sebaliknya belilah spendar yang ada corak rimau belang gitu.

Sementara itu, cetakan ketiga Cerita Malaysia Tidak Ke Piala Dunia bakal berada di kedai-kedai buku berhampiran anda dalam tempoh terdekat ini. Belilah segera sebelum ianya habis diborong oleh pihak Ultra yang mungkin selepas ini mahu buat upacara bakar buku pula.

Kepada Ultra Minnie Mouse, terima kasih di atas promosi percuma!

46 Ulasan:

Ajiz Nasution berkata...

nice!

Hizwan Nizam berkata...

nape minnie?
feminin amat !!

wak_sengal berkata...

Terima kasih ultras...

I Am Legend berkata...

thank u ultra minnie mouse!

nampak sgt ultra ni jarang baca buku. dia tak tau ke, setiap buku yang pernah dihina hasilnya akan jadi buku best seller. kalau dibakar atau diharamkan lagi berebut orang nak beli

satanic verses
malay dilemma
dr m - malaysian maverick
asian renaissance

bodoh giler ultras ni

alien berkata...

ni misti ultra awek punya kerja
ahha

Buenaventura Durruti berkata...

Mohon ultras jangan buat upacara bakar buku depan SNBJ sebelum game Harimau Malaya, atau tidak Lucy dan Dubook akan beli BMW seorang sebijik nanti!

r.k berkata...

maybe that person claimed he/she was ultras . but does him/her ?

ghua rasa lagi pawer kalau

"ini semua kerja rancangan sulit FAM."

freemason anyone ? keh keh keh

kerol berkata...

mohon wujudkan ultras spendar lepas ni.

GanutigeR berkata...

aku rasa ni spender sultan bola.

Aie Isa berkata...

mungkin ini dress code rahsia ultras.

semua anggota ultras diwajibkan memakai spender minnie mouse.

aku agak la.

Ozgur Cek berkata...

nti ada pulak yg buat guna spander nasri ni..

se7en berkata...

panties fetish

ijan de bunks berkata...

hahaha macam tak caye je kan. ni klu budak ultras punya kerja jenis baru join lepas tu tak boleh kena kritik dengan orang luar.

aku tengok dekat fb pon dah ade fake profile luci hantar gambar konek dekat semua page bola.

ape pon aku nak tanye area johor ni kedai buku ape yang jual??

sekian

Lockomotive Mokhsva berkata...

kerja terBANGANG sekali aku rasa ultras ne buat...bukankah buku tu sumber ilmu???kali drg p U belajar macam mana maw pakai underwear...

jumari jipan berkata...

Ini semua cubaan utk menjatuhkan lu org. Buat rilek je. Jgn amik peduli sangat tindakan bodo nii.

talkIZcheap! berkata...

aku pun rasa ini kerja FAM, trololol!!

dodol utopia berkata...

ni iklan underwear ni

kobetz berkata...

ish3.. mungkin mereka memakai spender di kepala..huhu..ad

Marquee berkata...

Daripada bayar RM20 untuk beli buku ni lepas tu buat macam ni lebih baik berikan kepada orang yang tahu menghargai nilai buku tersebut.
Aku rasa niat asal nak melambangkan taraf buku ni seolah-olah tidak bernilai dan tidak patriotik. Tapi realitinya melambangkan nilai kebodohan dan patriotik membabi-buta yang ditunjukkan tuan punya buku.
Kalau betul Ultras yang buat dapat gua simpulkan Ultras = Perkasa. Macam kata orang TAK SAMA TAPI SERUPA.

keli berkata...

Beli buku untuk dibaca. Jenis jubo kat kepala, otak kat bontot.
Bo..:0 Do...:O

Kerja Ultras Malaya ke? Buat malu kaum je.

NXXB berkata...

apa benda tak matang budak2 ultras. tak puas menetek lg ke?

Plus Ultra berkata...

selaku ultra gua tak pasti kalau ni kerja budak ultra juga. lucy dan sokernet boleh je tersilap kot. tak ada bukti nak katakan ni kerja budak ultra

unless la kan, kalau diambil kira yg sokernet skrg bermusuh dengan ultra, dan itu tak mustahil.

atau ini kerja sabotaj pihak ketiga.

tapi kalau ini kerja budak ultra, sah dia memang poser dan bodoh

Khuzrin Kamarudin berkata...

Semua andaian salah.. sebenarnya ni kerja Dr Rozmey ingin jatuhkan Luci.. beliau bakal keluarkan buku "Pahang Tidak Ke Liga Super."

mirul berkata...

kah kah kah

bangang betul.bangang bangang bangang.

gua tak sabar nak beli CMTKPD ni.
nak beli online tak sempat.
tunggu versi kedai buku.

mohon keluarkan cepat.

footballhardcore berkata...

sian lu lucius....yg buat hal si pipiyapong tuh....tapi lu plak kena...pipi senyap je....fak u lah pipi

meonism berkata...

ultras jenis apa ni? babi!

MENJ berkata...

Akan order buku ini dalam masa terdekat.

phyzL berkata...

ahahaa...sedey giler..semata2 nak spenderkan kena kuar 20 hinggit..aku rasa lucy lagi hepi ada laa..bayangkan sumer ultras spenderkan buku lucy..kachinggg $$$

rashideeshukri berkata...

ini kerja bangang.

tapi, lu ingat tak buku lu hari tu sampai dekat Datuk Azzuddin? mungkin ni kerja dia. keh keh keh.

mcphisto berkata...

ultras pundek..
kene sound sket dah tacing..
kene tikam belakang ngan geng fossa leoni nanti tau la camne rase nak jadi ultras sangat..

Pipiyapong Abdillah Hamzah berkata...

Footballhardcore,
:)

Fa-T berkata...

ini melibatkan maruah penulis....
begitu pahit si ultras nak menelan kebangangan pasukan konek ni

Mohd Nizamuddin berkata...

kalau ini kerja ultras ... ko mmg bdoh.. xkire la ultras ke x ultras ke... ko mmg bodoh sbb post gmbar cmnie... buku yg lucy tulis nie mmg bgus sbb bnyk info n fakta... ape motif la budak nie buh gmbor nie...

aswadz berkata...

ok la tuh. at least buku tu laku diorang dok beli nak buat upacara membakar buku. hehehe...

kalo abes diorang beli, bole wat cetakan ke-4...

AKU! berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
MC_PETAI berkata...

siapa ketua ultra? mari sini dtg jumpa gua, biar gua tarbiah lu dengan ilmu jampi serapah gua.

canine berkata...

kelakar tengok semua nak marah-marah ultras. sebab bagi aku selagi tiada bukti depa buat, kita hanya fitnah depa. jgn jadi x matang mcm org y buat benda spenda ni sudah. pelik org kita selalu sgt terima bulat2 apa org bagi.

Phloe berkata...

melayu kuat fitnah

pejalan kaki berkata...

mungkin lepas ni akan ada ultras g string dan ultras boxer...saynotoultrascoli34D

PETAI berkata...

@canine

kalau bukan ultra yang buat, tetap mereka dihinakan taraf neraka ke-7

Maman berkata...

Gile pussy la, sape2 yg buat spendar tu. Haha. Besar pulak tu. Ni JLo punye ke? Mak AI!!

Junaidi Mohamed berkata...

kalau awek guna g-string, kalau awek guna ne.... uwekkkkkkkkkkkkkkk... kalau lelaki memang kepala bana macam brader pipi cakap. Hahahhahaha! dah la tengok bola bangang emo... nak banakan orang sendiri nampak bangang. ULTRUK betul

Michael Kosher berkata...

aku nak beli buku ni,kalau ade jual dkt mph or kinokuya,kalau pos malas,sbb kene tunggu,ape kate lucy?

Mohd Rasydan berkata...

tak perlulah rasa marah sebab dia MEMBELI jugak buku tu. ko pun dapat untungnya Lucius. itu baru sorang yang buat. kalau ramai2 yang buat, tak ke ko dah untung banyak?

hantuLongkang berkata...

aku rasa dia nak cakap buku CMTKPD tu sangat rare...sama rare dengan spendar dia...kita kena bersangka-baik :D

atau mungkin dia budak hostel..jenis kedekut taknak bagi pinjam kat member2...ataupun jenis curi buku letak dalam spendar...hahah

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

Jangan sedih lucy, nanti gua belanja char kue teow..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...