ANDA SEDANG MEMBACA

53

Liverpool 1 - Blackpool 2 FT

Jannah Isnin, Oktober 04, 2010 , ,
Cubaan menulis entri penuh syahdu.

Saya pilih pasukan Liverpool untuk disokong semasa saya berumur 12 tahun.

Sekarang saya 26 tahun. Jadi, sudah 14 tahun saya seorang peminat Liverpool FC.

Sepanjang 14 tahun itu, belum pernah sekalipun saya lihat Liverpool menjadi juara Liga Inggeris. Paling atas pun kami pernah berada di nombor 2. Wait pernah ke nombor 2 ke? Atau minda tuaku telah membuat realiti sendiri?

Anyway, pada malam ini kami kalah pada Blackpool. Pasukan yang baru sahaja season ini layak ke Liga Piala Inggeris. Anfield bukan fortress lagi. Tiada sudah keadaan dimana kami tidak akan kalah di tempat sendiri.



Siapa yang tidak sedih jika pasukan yang disayangi sedang berada dalam keadaan begini? Hanya Kop yang tidak berperasaan akan berkata, aku okay sahaja Liverpool di bottom three.

Jadi, peluklah kesedihan ini, dan mari kita sama-sama berdoa agar Liverpool dapat mencari semula the missing X dalam formasi mereka. Marilah kita semua, peminat Liverpool sekalian, sama-sama memberikan 100% sokongan di belakang pasukan yang kita minati dan sayangi ini.

Akhir kata, gelaklah sepuas hati kamu, kami tidak akan tukar team, sebab kami degil dalam cinta kami pada Liverpool.


You'll Never Walk Alone.

And for fuck sake bring back Riise. He was a defensive machine. Why the fuck did we sell him off to Roma anyway?

We sorely miss you

53 Ulasan:

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

1st

kah kah kah

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

arsenal pun kah kah kah

jalanjatuh berkata...

aku dulu minat owen..
then minat beckham..
then minat henry
agak2 aku sokong team mane??
hahhaha

henrymevez berkata...

Tak pe la...I believe Liverpool can turn this around. Hopefully
sooner than later. :)

blitz berkata...

takpe.. kan semangat bill shankly tk menang takpe, yang penting happy.. happy tk supporter liverpool malam ni?

Obefiend Weiland berkata...

jgn nangis........

ayobkelubi berkata...

blitz : happy apa..korang semua sanggup berjaga sama nak tengok liverpool kalah. keh keh keh..

Cicadasx berkata...

Chill
We will see this through.

henrymevez berkata...

Takpe la, dah kalah nak buat camner...tunggu jer la next game...

Jiraya berkata...

harapan yang mengunung...aku tak nak liverpool tak ada season dpn.kalau tak ada susah nak mengutuk.hahahaha.

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

steady la henrymevez. respect lu.

Mukmin Selamat berkata...

You'll Never Walk Alone chant, (again).

Sebak woit sebak!

mizu_sama berkata...

sebab riise own goal lawan chelsea time champion league.

palytoh berkata...

mane entry dingin? mybe ada k0nspirasi predator lg k0t d anfield..

Wan Perlis berkata...

Liverpool goyang selepas tiada xabi alonso

-zAp- berkata...

"this is anfield" patut tukar kepada "IS THIS ANFIELD??"
hahaha

henrymevez berkata...

@zap : hahaha, good one mate!

kulu izwan berkata...

jangan la jatuh divisyen bawah...susah r pas niy nk tgk game liver astro xtayang,.. xkan nk bukak livescore je kt tenet.. tumpang simpati....sebab nti gua xdpt tgk JERAT cium kamera next season...

Jannah berkata...

Tak nangis. Sedih jiwa sakit hati saja.

abeih berkata...

Sedihnya. cam nak nangis la....


HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!

t E d berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
t E d berkata...

should be 'this is ENDfield'

a.n.d.i.a.l.o.n.s.o berkata...

liverpool sangat goyang bila alonso tiada.

kuzer berkata...

ish3...kah kah kahsihan kt loserfool ye...sebak hati mak bc entry ni...xpe abg klh pasni sokongla adik plak ye..wahahahahahaha...

Zinedine Zaiddin berkata...

Salah sape gi jual Xabi Alonso?

Mukmin Selamat berkata...

woit jangan bukak surah Xabi Alonso. dah lame sangat.

SyDen berkata...

Jannah: sapot la Everton. Kata team 2nd.

wait, fans Liverpool xleh sapot Everton. Haroommm.....HAHAHA

Lann Shaukani berkata...

AHAHAHAAA.. liverpool senang bocor je skg

Pet Shop Boys berkata...

Sape team yang main Division 2 ek? nak usha-usha huhuh....

AlpocodelaCruz berkata...

ha ha ha ha ha!! liverpool...hopeless!!!

MOFASAD berkata...

dukacita dengan kekalahan itu...

-__-

Jarr berkata...

dah kalah...no shit excuses.Hodgson tau gigit kuku sahaja...pembubaran management ngan hodgson sangat relevan sangat genting mcm ni..

kami sayang kan liverpool...bad start of century utk liverpool season ni..apa punya bala la melanda..tak paham aku.

top_ace7 berkata...

sekali ling-KOP daaaaa. hahahaha.

Tipu Tapi Benar (TTB) berkata...

"Biar kalah dengan Chelsea, jangan kalah dengan BLACKPOOL!" - kata hati seorang peminat Arsenal.

pakkordi berkata...

Kamu sedih kerana kalah atau kamu sedih kerana kena kutuk? Kalau kamu pilih yg kedua, kamu susah skit nak maju dalam hidup.

Ya, liverpool kalah dgn blackpool team baru naik EPL. So what? Kamu pikir pasukan yang pemainnya dulu cashier supermarket bila ada chan main di anfield akan baring atas padang pegang telor? Ini anfield bro. Kalau aku ada peluang main kat anfield main untuk Kepong United pun aku akan main bersungguh2. Kalau main kat old trafford, aku bawa pistol. Kah kah.

Stadium lain tarak kick nak main sungguh2.

Welldone blackpool. 5 bintang untuk effort. As for liverpool, 2nd half was good albeit not enough. 1st half was shite and lifeless.

Liverpool kalah atau menang, aku tetap sokong. Baru ada prinsip hidup. Team lain menang ka, terlungkup ka, kita nak peduli buat apa?

YNWA!

Jarr berkata...

pakkordi true!YNWA!

ayobkelubi berkata...

pak kordi : gua tabik sama lu!!.

P.O.N.G berkata...

yaaaaa......aku tabik liverpul....Charlie Adam mmg kapten KOP yg bergaya...bole jadi lagend kat Liverpul...Luke Varney mmg best...aku pasti Liverpol mampu bersaing dgn tim-tim yg laen....go liverpoooooooooooollllllll....kalahkan pasukan lain pula....

p/s: tak sia2 aku sukung liverpol minggu nih...

ymn berkata...

info - riise and baros and sinama ponggol and cheroy terpaksa di jual utk menampung dana pembelian abg torres .

P.O.N.G berkata...

dimana abg torres hanya masuk ke padang...kentut 3-4 kali sebelum keluar....

Jarr berkata...

galak PONG berkomen hari ni...kurap kat telor dah reda la tuh..

aranhellstorm berkata...

pak kordi memang true Reds, bleed Liverpool Red, not red warrior..err..ke dedua...

Memang setuju ngan pak kordi, 1st half lifeless and crap. 2nd half dah kena baru nak main betul2..

anyway, ini tetap team gua, even terjunam season depan ke championship.

YNWA, apadahal?

Jannah berkata...

Pak Kordi. Saya pilih pintu nombor 1!

YNWA!

alan zed berkata...

apa fuck2 nie, jannah?

jgn emo. YNWA!

kareem berkata...

cite cashier supermarket la..ape la...Team lain rilek je lauk blackpool..Apsal plak lvpool xboleh...smua salah player lvpool sendiri...Main takdak semangat..Pendek kate, takdak telor..

ijan berkata...

haha...
karem in the making to be bungwahab...

go karemmmmmmmmm

kareem berkata...

Gua bukan nak jadi sapa2..Tambahan pulak,bukan gua je yg menganjing lvpool kat sini..Ramai lagi..
Tapi cite pakkordi tu memang tak bole blah..

Jarr berkata...

makin lama, makin pendek kamu ni kareem...

kareem berkata...

haha..jarr emo...lek jarr...gua paham kondisi lu skang..Pekate lu marching depan dataran menuntut Yanks kluar dr club lu...haha

Jarr berkata...

gua marching salah dataran weekend tu hari...anfield ngan stadium jugra banting nampak lebih kurang jer..patutla indon situ kepelikan tgk aku maki hicks ngan gillet.babih.

Faiz Tapit berkata...

YNWA = YOU'LL NEVER WIN ANYTHING

Kah34!!

ijan berkata...

jgn la cmtu jarr...
kang mental plak marching sorg2..
hak3

Apit berkata...

ak sapot liverpool dr skolah rendah gk..tp ak mmg sedih tui position liverpool skang...apa la yg x kena..lucas, carra, ngog xdk ak rasa lg ok dr ada..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...