ANDA SEDANG MEMBACA

48

Champions League Semi Final Preview : Schalke 04 vs Manchester United

Jorji Selasa, April 26, 2011 , ,
Hardcore,otai dan glory hunter bersatu!

Perjuangan masih belum selesai.

Maruah England berada dikaki Wayne The Rudeboy Rooney dan rakan-rakan dan mereka bertekad untuk memastikan England tetap menghantar wakil di pentas akhir Eropah di Wembley.

Setakat pentas EPL (atau liga kampung) biarla pasukan lain berebut dan bising mencari 3 mata untuk tempat ke 2. Perlumbaan merebut tempat ke 2 ini is soooo not Manchester United okayyy... Manchester United ada misi lebih berat harus digalah dan ini adalah maruah. Ketika pemain kelab lain sedang berehat, bersantai dan melakukan onar, pemain Manchester United tabah dan gigih berlatih di German.

Walaupun mereka bukan harapan terakhir umat manusia, tapi mereka adalah harapan terakhir umat England. Harapan Queen E, Morrissey dan Ozzy. Diberitakan juga pengantin diraja juga akan menonton perlawanan ini.

Nak harapkan Singa Aslan?...dia dah masuk Zoo!

Setelah membenam dan menginsafkan Chelsea dengan dua kemenangan diperingkat suku akhir, Manchester United gagah melangkah ke perlawanan separuh akhir menentang Schalke 04 di German awal pagi ini. Untuk rekod, ini adalah perlawanan separuh akhir ke 12 Manchester United dalam Piala Eropah. 4 darinya sepanjang 5 musim kebelakangan ini. Pergh! Ini rekod, bukan sandarkan pada kenangan.

Malam ini semestinya semua penyokong Manchester United, tak kiralah Glory Hunter ke, otai ke atau gadis2 akan bangun malam tidak mahu terlepas aksi Chikydees Chicharito. Walau dimasukkan sebagai penyerang utama atau pemain gantian, Chicky tetap akan 'score'. Itulah tanggungjawab seorang penyerang sebenar.

Peminat Manchester United tidak pernah mengharap kepada pasukan lain untuk menang atau kalah dalam membantu mereka untuk menang piala. Kerja mengharap pasukan lain seperti Arsenal atau Chelsea menang dan jadi juara EPL supaya rekod Manchester United kekal 18 piala hanyalah harapan keji penyokong Liverpool.

Biar tak menang piala, asal tak keji.

..........................................................

Sementara itu, penyokong pasukan lain mesti dah layan AF9 kan? Yela, nak tengok EPL takda tujuan lagi, baik layan Diari AF. Betul tak?

Mereka semua lepak dalam kaca kat JJ AU2 Keramat tau! Pergi la tengok secara live. Tengok tak konsert minggu lepas? Kak Ogy bukan main garang! Tak elok la camtu. Itu belasah namanya, bukan bagi tunjuk ajar. Akibatnya Amir tersingkir sampai nangis2. Sian..

Ops gugur ok ke? Apa kata korang semua?

Dari kiri; Jannah, Garam, Bart, Awi dan Lucy

Pasti berjaya di Akademi Fantasiaaaa....

KAHKAHKAHKAHKAH!!!

48 Ulasan:

KimiCnoL berkata...

first..ggmu!

lara_nur berkata...

apasal kena ada AF jugak?

rashideeshukri berkata...

cibai 3rd

rashideeshukri berkata...

ingat Schalke team nenek-nenek ke? don't mess with the Germans, Brits.

Hazard Ali berkata...

Oooo..

SAF = Sir Akademi Fantasia!

Skang baru gua paham.. thanx Jorji!
Hahaha menuju puncak glory glory!!!~

easymustard berkata...

post yang angkuh dan sungguh bercirikan Man Utd

Fahmi Ismail berkata...

Hati-hati....Raul "Speedy" Gonzales dah bagi warning sama United.

adinda anna liyana berkata...

damn!
yg mana harus diutamakan..raul atau MU????

ni susah jd pompuan..bila terpaksa memillih..

adinda anna liyana berkata...

lupa nk ckp...

assalamualaikum jorji..tak jawab dosa, kalau jawab sayang..

Nabil Hussein berkata...

team schalke power.tak seperti chelsea dan arsenal; team nenek-nenek dan budak-budak.

tapi man u lebih gagah.

ggmu!

top_ace7 berkata...

Mereka semua lepak dalam kaca kat JJ AU2 Keramat tau! Pergi la tengok secara live. Tengok tak konsert minggu lepas? Kak Ogy bukan main garang! Tak elok la camtu. Itu belasah namanya, bukan bagi tunjuk ajar. Akibatnya Amir tersingkir sampai nangis2. Sian..

Ops gugur ok ke? Apa kata korang semua?

Ni siapa yang layan AF sebenarnya ni? Hahahaha. Raul je kot striker berbisa yang ada malam ni. Huntelaar injured.

-KingSyahmi- berkata...

tahukah anda Manchester United (bkn man u ye nabil) adalah team power lagi hebat yang masih bertanding di peringkat Eropah? bkn seperti jiran mereka yg bising di Wastelands dan rakan2 sperjuangan mereka di Merseyside yang juga tersingkir dari kejohanan yang sama? Chelsea? Arsenal? Tottenham Hotspurs? pffft* salah seorg striker mereka suka diving, pekak badak dan dilayangkan kad merah seawal minit 15....London scum!


sekian, tamatlah nukilan hati saya

UNITED - Munich Air Disaster
http://motd2u.blogspot.com/2011/04/united-munich-air-disaster-bbc.html

-KingSyahmi- berkata...

hoh, angkuhnye aku nih....

Tengku Sidek berkata...

Liverpool got 5..man u got 3..sorry..thats all..hihihi..K-Mon Schalke..Man U? apa pun tak boleh..hahahaa

Ajeossi berkata...

"Perlumbaan merebut tempat ke 2 ini is soooo not Manchester United okayyy... "

ak pgg ayat nih...

Kap berkata...

belum terlambat untuk pemain Arsenal diserapkan dalam AF9.

Mr. Schomey™ berkata...

hehehehe.. da agak da mesti ada mamat liverpool guna ayat ni. modal 18 kali menang league da tak relevan, guna modal 5 kali juara eropah pulak. betul2 sandar pada kenangan ni.

midyx berkata...

jgn smp "yg dikejar x dapat..yg dikendong keciciran" .. last week tu pun nyaris2..tgk sama2 fan ggmu kat mamak semua dah kecut telo :)..

mrlrie berkata...

mmg sungguh kecut telur tgk game las2 season nie... sungguh drama... dgn nak champion ke-19... dengan nak main s-final CL...ppphhehhh sib baik aku sedar2 dah minat Ryan Giggs, kalau aku minat team lain bole dok sronok kejar no.2 BPL saja laa hehehe

Pet Shop Boys berkata...

Man U mesti menanglah...kacang je Schalke tu..

pakkordi berkata...

Entri yang sangat durjana. Kah kah.

king berkata...

http://www.goal.com/en/news/1716/champions-league/2011/04/26/2458551/sir-alex-ferguson-i-envy-liverpool-real-madrid-in-europe-and

come on la all the glory hunters.
even SAF gets envy of others successful teams in europe. hahha..

Hizwan Nizam berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Hizwan Nizam berkata...

Biar tak menang piala, asal tak keji.

you make me wanna say i do lah jorji!
(folo colbie caillat)

ggmu !

26 April 201

adijaya berkata...

man utd kalau power jumpa arsenal kat emirates, tgk sape yg menang.

kueh bakar berkata...

rekod itu kenangan
kenangan itu rekod

so4 (2) vs man u (1)

blitz berkata...

king: sebab envy la man utd nak pecahkan rekod yang ada.. dari duk ingat kenangan lama.. satu hape pun tak guna..

keli berkata...

Kenangan adalah sama dgn rekod. Walaupon kenangan lama masih dikira rekod. MU belum pecahkan rekod UCL liverpool lagi. Setakat rekod masuk separuh akhir 12 kali tu memang takde sape yang kesah and no one gives a shit. Try tanye Aiman...kikiki...Setakat piala liga kampung ke 19 tu takde klasss...Alasan cliche lantak ko...hoho..
Camne pon gua rasa MU menang pagi nanti...
Muka rooney kat header tu mmg lawak..kakakaka...

Adam berkata...

hahaha...ni baru la true champion...Man U ni ibarat Brazil yng mane mesti ade dlm mane2 tornement...baru meriah....

Cilakok...ade jugak mamat libepool yng masih pakai ayat menang piala 5 juta kali tu.........

pak berkata...

palat ape cite pasal AF..makcik2 je layan rancangan bodoh nih

SFB berkata...

Man Utd = Keangkuhan Luar Biasa

dh menjadi perangai fan sekali hehehe

game vs Arsenal? rilek.. fokus game by game.

Schalke sampai dulu.

Menuju puncak bak kata Jorji

d.a.n.y. ^^ a.r.m.a.n.d.o. berkata...

biar tak menang piala, asal tak keji.. kehkehkeh..

Ť3ᶄ3Ɱ berkata...

hodoh betol muke rooney kat header ats...

shit, aku komen ni semate2 nak kate rooney huduh....lolz

AH7 berkata...

GGMU....

a berkata...

komen half time - Neuer perlu dibawa berubat di Darul Syifa'... Sekian

mooie berkata...

bkn schalke lwn man utd ni.
neuer vs man utd. die je men.haha

Hazard Ali berkata...

ok ok.. gua bagi point siap2 kat all the ABU yang bakal sakit jubor jap gi ni:

"Alaa.. lawan kelab no.10 liga buleh aaa.."...

Haha GGMU!~

(AMARAN : komen ni gua akan copy paste dlm next entry jap gi)

nyzm berkata...

pegh man utd sudah main gila!

harap gila ni boleh di bawa smpai arsenal, chelsea, final! woooooooooo!

GGMU!

nyzm berkata...

btw, tk boleh blah gambar SAF ngan rooney! kahkahkahkahkah!

amni berkata...

glory!! 2-0... giggs n rooney

mrlrie berkata...

"Alaa.. lawan kelab no.10 liga buleh aaa.."...

Ť3ᶄ3Ɱ berkata...

Selalunye Dlm Champs league, Chelsea kalah dgn bakal juara...
sejak beberape taun lepas Chelsea asek kalah dgn team yg akhirnye jd juare..
adakah taun ni milik MU???

pakDin berkata...

haha..ak sokong Ť3ᶄ3Ɱ!!
maybe ar jadik realiti taun nih..

lilrojak berkata...

rilek...

kita folo game by game.

Pak Alex pasti ada muslihat dia nanti.

Next game vs Arsenal kt Emirates lak.
huhuhu nervous sbb away form Man Utd dlm BPL mcm gampang season ni. Kalau aku ada heart attack mesti dh KO dh..

talkIZcheap! berkata...

away form MenYu dalam BPL mungkin macam gampang, tapi rekod MenYu kat Emirates adalah antara yang terbaik... no hal punyalah, asalkan Park main... ;p

hans0 berkata...

man u sudah menang, ready lap 2 piala untuk vidic julang...

Streetwizer berkata...

apa2 hal pon dah ada 3 cup CL...kelab singa aslan bila lagi nak julang piala?

nunu ab halim berkata...

singa aslan. comel!
roar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...