ARKIB SOKERNET

46

Arsene Wankers! #2

j or ji Isnin, Februari 28, 2011 ,
Alamak! mana gua nak letak muka ni?

Jika berbelanja roti canai setiap hari, selepas 6 tahun, roti canai itu jika dikait perlahan-lahan, boleh juga dibuat kain gebar untuk diberi kepada 6000 warga miskin yang kesejukan di Rusia.


Jika air menitik ke atas batu..tap! tap! tap! tanpa henti selama 6 tahun, batu boleh berlubang, air diempang boleh menjanakan tenaga elektrik cukup untuk menerangi satu bandar berkepadatan penduduk 6000 orang.


Jika mengaji selama 6 tahun, dah boleh jadi doktor dan mampu berkhidmat kepada masyarakat, menyelamatkan nyawa manusia.


Jika beranak, tahun depan dah boleh masuk darjah 1 dan jadi pandai.


Jika menyangkul dan dilambuk tanah belakang rumah selama 6 tahun, mungkin dah jumpa minyak atau gas asli,lalu menjadi kaya raya.


TETAPI,


Jika jadi penyokong Arsenal dan Arsene Wenger, selepas 6 tahun, seposen pun tiada gunanya! Menghabihkan boreh yo! Tak dapek den nak nolong eh tu do!
48

Masih ada yang sayang




Abang merayu kepada seluruh warga Sokernet untuk memberi kata-kata semangat pada adik abang seorang ni, Pipiyapong.

Murung kemain abang tengok dia ni. Mana taknya, hari Sabru tim kesayangannya di Malaysia, yakni Pahang, tewas. Semalam, dia menerima satu lagi tamparan yang maha dahsyat, team kesayangannya di England, Arsenal juga tewas, di final Carling Cup pulak tu.

Ayuh kita kirimkan kata-kata perangsang padanya, hiburkan hatinya, ingatkan padanya bahawa "Masih ada yang sayang."

Pipi, we all love u.

P/s: Warga Sokernet bolehlah meninggalkan kata-kata perangsang di ruangan komen. Kata-kata nista akan dipadam tanpa belas kasihan kerna belas kasih kita pada Pipi melebihi segalanya.

47

Birmingham City 2 - 1 Arsenal



3 brader paling ART main bola dunia. Muka-muka dah biasa keluar masuk The Emirates.

3 sekawan ni memang ART. Gua selalu dengar Pipiyapong cerita. Semua team diorang dah ratah. Barcelona pun diorang tibai sampai 2. Manchester United tu biasa-biasa je bagi diorang. Chelsea pun mainan je bagi diorang. Liverpool tak payah cerita. Cuma Pahang je diorang belum uji.

Tapi sebenarnya ramai tak tahu. Ada lagi yang lebih ART. ART yang melebihi peringkat dunia. Dengan ini dipersilakan,





Abang Obafemi Akinwunmi Martins!!!



Nama: Obafemi Akinwunmi Martins
Umur: 27 tahun
Hobi: Black Money dan berniaga jam Rolex dari rumah ke rumah
PMR: Batal (gagal melangsaikan yuran peperiksaan)
Makanan kegemaran: Tapir Salai
Minuman kegemaran: Kopi Janda
Pemain diminati: Olubunmi Adigun (Nigeria dan Kedah FA 1992 - 1994)
Impian: Melangsaikan yuran peperiksaan dan menggantikan Goodluck Jonathan sebagai Presiden Nigeria
25

Sokkermik #11 - Peraduan Mustahil Lagi



EDISI PIALA CARLING 2011


32

Solidariti Liverpool, Arsenal dan Pahang



Lagu ini adalah lagu paling banyak di mainkan di Sokernet.

Untuk hari ini, untuk semua penyokong Liverpool, Arsenal dan Pahang, ayuh kita berganding bahu, berpimpin tangan, sama-sama menyanyikan lagu ini.


31

Sa-ekor Arnab



10

Jang ratah Sumandak

Jang memang dah lamo peratikan Sumandak ni. Jang pulak dah 2 game tak 'score' kan. Bak kata orang, memang tongah goram bona la. Datang pulak Sumandak menyerah diri kek THIS IS PAROI, apo lagi...

Jang kekah la!

Jang peratikan semakin ramai penonton mengisi stadium This is Paroi ni untuk memberi sokongan tidak berbelah bagi kepada pasukan Jang dan bilangan Jang Ultra Jang juga semakin memberangsangkan. Mengikut risikan SB yang Jang terimo, Jang Ultra Jang mempunyai stok smoke bomb dan flare tak kurang 300 batang! Mano dapek agak eh budak ni? Jang jugo peratikan mereka semuo ni 'gentar tiado'. Apo makan eh?

Suko Jang nak sobut kerjasama Polis terhadap Ultra Jang juga amat baik. Mereka memahami semangat Ultra Jang yang datang memberi sokongan kepada pasukan bolasepak kesayangan mereka. Jang Ultra Jang tidak membuat onar atau perkara yang diluar batasan sebagai Jang beradat, justeru Sumandak dikekah dengan penuh bersopan.

Sonang cito Jang Ultra Jang ni semangat eh samo macam Ultras Besiktas FC kek Turki sanun.

Esok Jang nak makan budu!
24

Pahang Juara

Pipiyapong Abdillah Hamzah ,
Haris Adam,

Aok nih buat malu ke keh je. keh palih geraa oraa ginih. Keh tampor jugek karaa berdamor mulet te. Cube buat perangei molek sikit. Dah team kite memaa tak terer nok buat goner? Buat stail senyak je dah laa.
11

FEAR THE YOBS




Semalam Yob menumbangkan Tok Gajah di Kuantan.

Dan bikin hati seorang peminat Tok Gajah panas.

Bagus! Bagus! Lagi panas lagi bagus.

"Ater kome ingat kome gajoh kome udah beso? Gajoh pun tumpo dengan teman" - ujar peminat No.1 The Yobs, Kak Limah Kampung Pisang
Gambo teman jumpa kat sini: http://ultrasperak.blogspot.com/


+++


Tiada pemenang untuk peraduan Teka Bola #3.

sila cuba lagi.

+++

Mari meraikan kemaraan The Yobs dengan sing a long ala karaoke lagu berikut



Kepada semua pasukan yang bertanding, FEAR THE YOBS!

76

Teka teki teka tekuk - No. 4

Abdul Sokernet ,
Dalam entry Lucius di SINI, Adik Haris Adam ada mengatakan:

"Bontot ko la predict HMA menang smpai 5-0..bajet seladang ko tu dah power sangat??menda seri je bebb..sepak penalti pon tak gol..ape ingat beckham ke sepak penalti tak gol??hahahahha!!!angan laaa..amik pon player2 kuda tua je mennn..xpee..kita tengok atas padang..jangan syok sgt predict team laen..takot seladang kena sembelih je malam nii..hahaha..Sultan bola??cerita lamaaaa..kelantan pon penah diselamatkan..so what??TALK TO DA HAND LAAA.."

Teka teki teka tekuk,

Haris Adam ni sokong team mana, dan team dia menang ke kalah semalam?

KAH KAH KAH KAH!

p/s: Untuk lebih funny, jenguk juga di SINI. Abang bagi promosi free la untuk dia.

KAH KAH KAH KAH!
26

Highbury Kini Sebuah Apartment

Obefiend Weiland Sabtu, Februari 26, 2011 ,



Kubu Kuat Arsenal Kini


Highbury yangd dulunya sebuah kubu kental kini sudah menjadi kawasan perumahan. Antara yang mempunyai apartment di bekas stadium Arsenal ini ialah Thierry Henry dan Robert Pires. Aku pernah terbaca sebuah artikel di FourFourTwo beberapa bulan yang lepas dan Pires dipetik berkata

"bila saya melihar Highbury sekarang saya rasa macam nak menangis.Sukar sebenarnya melihat stadium yang megah kini menjadi kawasan perumahan"

I dunno about you guys tapi aku rasa pengubahsuaian Highbury menjadi apartment agak menarik. Sila klik link BACA LAGI untuk melihat semua gambar the former
Fortress Highbury






16

Lagu Minggu Ini

Abdul Sokernet Jumaat, Februari 25, 2011 ,


Seperti biasa, tiap kali ada game Perak yang sengit, abang akan letak lagu semangat khas untuk pasukan kesayangan Yeop dan Yong, Perak Darul Ridzuan.

Ah, lawan Pahang je pun. Lagu Pahang Juara tu sebelum ni selamba je kena tapau dengan lagu M. Shariff. Kali ini abang bagi lagu yang semangat sikit. Maklumlah, main kat tempat orang.



P/s: Tahukah anda lagu Negaraku dan Lagu Negeri Perak adalah sepesen?

7

PERADUAN TEKA RESULT LIGA SUPER 2011 #3

5 perlawanan rasmi peraduan untuk kamu teka.

Tiada pemenang untuk peraduan #2 menjadikan hadiah kini bernilai RM30.

Apa? Hari ini hari Jumaat?

Kita genapkan hadiah menjadi RM50.

Pemenang minggu ini dapat RM50

Perlawanan Rasmi Peraduan Teka Result #3

Johor FC Vs Selangor
N. Sembilan vs Sabah
Pahang vs Perak
Harimau Muda A vs Felda United
T-Team vs Perlis

Macam biasa, hanya penyertaan di emel sahaja layak memenangi hadiah, teka di ruangan komen, walaupun betul semua, tidak layak sama sekali.

Selamat mencuba
59

Harimau Malaya 2 The Greenshirts 0 & Prebiu Liga Super Perlawanan 5





Kelayakan Olimpik

Tahniah pada Harimau Malaya kerana berjaya menundukkan The Greenshirts atau Pakistan 2-0. Wan Zaharulnizam Zakaria dan Irfan Fazail meneruskan kecemerlangan Harimau Muda A dalam Liga Super berterusan ke kelayakan Olimpik.

Tapi menang 2-0 ke atas Pakistan dalam bolasepak tidak sama dengan menang 2-0 dalam hoki sebagai contoh. Pakistan bukan negara gila bolasepak macam kita.Di sana hoki dan kriket jauh lebih besar dan lebih penting bagi negara yang banyak melahirkan pemain hoki, pemain kriket dan penjual karpet. Dan dalam kita di sini sibuk bercakap tentang kemenangan 2-0 itu, dari Karachi hingga Gujrat di Pakistan sana mereka lebih berminat untuk bersembang tentang Piala Dunia Kriket yang sedang berlangsung pada masa ini (Pakistan berada di ranking ke-3 dunia dalam sukan kriket dan menang ke atas Kenya dengan 205 larian dalam perlawanan pertama).



Makanya, untuk Malaysia menang ke atas Pakistan di Bukit Jalil dan di Lahore adalah wajib. Ujian sebenar kita nanti ialah pada Pusingan 2 apabila kita bakal berdepanm dengan 13 pasukan top seed Asia untuk kelayakan Olimpik ini. Ada baiknya kita berdoa untuk ditemukan dengan Vietnam paling kurang.

Kalau dinilai dari permainan Malaysia menentang Pakistan, boleh dikatakan ia agak hambar dan prestasi yang ditunjukkan belum cukup untuk menjamin kita mampu ke Olimpik 2012. Ong Kims Swee bagaimanapun masih ada masa dan peluang untuk memperbaiki mutu permainan Malaysia.

Kita kali terakhir layak ke Olimpik pada tahun 1980 di Moscow (itu pun Malaysia tarik diri kerana memprotes penaklukan Kesatuan Soviet ke atas Afghanistan). Sudah 30 tahun berlalu semenjak kita kali terkahir layak ke Olimpik, lebih lama dari kemarau kejuaraan liga yang dialami Liverpool sekarang.

Liga Super Perlawanan 5

Selesai dengan saingan kelayakan Olimpik, saingan liga bolasepak tempatan kembali lagi. Dua perlawanan bakal berlangsung malam ini sementara selebihnya esok. Astro macam biasa bakal menayangkan satu perlawanan secara langsung malam ini iaiatu Kedah lawan Kelantan. Rasanya untuk malam esok tidak ada siaran langsung. Arena Bola Jumaat kata Rizal Hashim.

Kuala Lumpur (10) - Terengganu (8)

Kedua pasukan berkongsi mata tetapi dipisahkan melalui perbezaan jaringan setakat ini. Kuala Lumpur walaupun tanpa kelibat bintang telah menunjukkan permainan yang agak baik di bawah kendalian Razip Ismail. Namun begitu juga buat skuad Penyu, Irfan Bakti memilik dalam kesebelasan beliau gabungan mantap Hadi Yahya dan Manaf Mamat di barisan serangan sambil dibantu oleh Ashaari Shamsuddin dan Joseph Kalang Tie. Kuala Lumpur mungkin bermain di tempat sendiri, tetapi Terengganu mempunyai kelebihan dari segi pengalaman dan kemahiran serta dijangka bakal membawa pulang 3 mata penuh.
Tilikan: Kuala Lumpur 1 - Terengganu 2

Kedah (9) - Kelantan (1)

Kelantan kini selesa sebagai pasukan klasemen tetapi kali ini mereka bakal berdepan ujian getir menghadap skuad Kenari di Stadium Darul Aman. Harus diingat Kedah setakat ini masih belum pernah tewas di tempat sendiri dan dijangka bakal memberi saingan sengit apabila jurulatih Ahmad Yusoff mengumumkan bahawa trio Amar Rohidan, Khyril Muhymeen dan Azlan Ismail bakal beraksi malam ini. M Karathu pula menjangkakan Norshahrul Idlan Talaha bakal dirantai oleh pertahanan Hijau Kuning lalu mengharapkan penyerang muda Ramzul Zahini untuk memburu gol buat Red Warriors sambil Nurul Azwan Roya memainkan peranan sebagai pembekal umpan buat barisan serangan. Di gawang pula ialah persaingan peribadi antara bekas penjaga gol Harimau Malaya iaitu Helmi Eliza untuk Kedah dan penjaga gol popular masa kini, Khairul Fahmi untuk Kelantan. Kedah juga turut mempunyai reputasi sebagai pasukan tunggal yang pernah menewaskan Kelantan dalam Liga Super musim lepas.
Tilikan: Kedah 1 - Kelantan 1

Johor FC (12) - Selangor (4)

Pasukan kelab, Johor FC kini tidak berada dalam keadaan terbaik dan lebih getir lagi mereka terpaksa berdepan dengan Selangor yang jelas sudah pulih dari krisis awal musim mereka (dan ini berlaku sebaik saja Safee Sali berpindah ke Pelita Jaya). K Devan dijangka bakal menurunkan barisan yang serupa ketika menang ke atas Terengganu sebelum ini dengan sentuhan Amri Yahyah, Amirul Hadi dan Hardi Jaafar ditagih untuk menghasilkan gol buat Red Giants. Cuma barisan pertahanan Selangor yang agak menggusarkan K Devan (bolos 5 gol setakat ini) tetapi mengambil kira barisan serangan Johor FC yang agak tumpul (hanya 2 gol), Red Giants berpeluang cerah untuk membawa pulang 3 mata penuh.
Tilikan: Johor FC 0 - Selangor 3

Jawa tetapi tidak minat bermain untuk kelab-kelab Jawa di Indonesia macam Pelita Jaya


Negeri Sembilan (7) - Sabah (11)

Pendatang baru Liga Super, Sabah yang dijangka bakal memberi cabaran hebat musim ini nampaknya hanya gah pada sumandak dan nama Sabahawks. Sudah pun terkeluar dari saingan Piala FA selepas tunduk kepada pasukan kesayangan Pipiyapong dan Sultan Bola minggu lepas, kini harapan Sabah ialah untuk memberikan persembahan terbaik dalam Liga Super. Tetapi dengan keupayaan menjaringkan hanya 1 gol dalam saingan liga setakat ini petanda jelas kepincangan anak buah Gary Phillips (satu-satunya jurulatih asing dalam Liga Super). Dan ini adalah berita baik buat Wan Jamak dan juga Shukor Adan yang mengepalai barisan pertahanan Jang. Fakhri Saarani diharap dapat memburu gol buat Jang sementara Idris Karim, jika turun malam esok adalah otai yang diharap dapat membimbing Jang ke jalan yang lurus. Nak harap pemain kahwin artis memang tak dapek den nak nolong!
Tilikan: Negeri Sembilan 2 - Sabah 0

Otai dan tetap rock star tanpa perlu berkahwin dengan artis


Pahang (6) - Perak (2)

Yob seluruh dunia khabarnya kini menyerongeng sambil makan deghoyan dengan berkata, "Ini tahun keme!". Tetapi Cikgu Jan pantas memberi ingatan awal bahawa "Yob masih belum konsisten, teman masih nunggu bile mendenye nak berlaku". Yob semua pasrah. Pahang musim ini juga tidak konsisten tetapi harus diingat mereka masih belum tunduk lagi di Stadium Darul Makmur, daulat Sultan Bola dan jampi Pipiyapong sangat kuat di situ. Pun begitu gandingan mantap AR14 dan SJ9, dua anak Kedah yang berbakti untuk Yob bakal menjadi sandaran Cikgu Jan. Tidak lupa juga pastinya duta Nasi Vanggey, Razali Umar Kandasamy atau nama timangannya El Tornado yang boleh saja diturunkan sebagai supersub jika AR14 dan SJ9 gagal mencetak gol. Untuk Tok Gajah pula, Dollah Salleh dijangka meletakkan gajah di pintu gol Pahang.
Tilikan: Perak 1 - Pahang 0 (steady Yob!)

El Tornado - Kini bebas dari cengkaman Nasi Vanggey


Harimau Muda A (3) - Felda United (5)

Felda United ini memang lain macam. Entah apa yang E Elavarasan buat agaknya, sekalipun bermain 10 orang mereka masih mampu menang (ke atas Jang dan Singa Utara sebelum ini). Tetapi kali ini dengan Harimau Muda A sebagai lawan, Felda United mungkin perlukan 12 pemain di atas padang. Segar dari kemenangan 2-0 ke atas Pakistan anak buah Ong Kim Swee dijangka tidak menghadapi masalah menundukkan Felda Boys.
Tilikan: Harimau Muda A 3 - Felda United 0

T-Team (13) - Perlis (14)

Pertembungan dasar Liga Super. Kedua-dua pasukan telah menunjukkan potensi sebagai calon penyingkiran tetapi Singa Utara dilihat jauh lebih bermasalah. Dengan disiplin pemain atas padang serta salah seorang darinya didakwa di mahkamah kerana menyonyot nenen budak sekolah, Mustakeen Omar berdepan dengan cabaran besar untuk mengubah nasib Singa Utara. Gerombolan besar pemain-pemain Kedah yang dibawa masuk ke Perlis juga nampaknya kurang berhasil dengan penyerang Samransak Kram paling mengecewakan. Manakal untuk T-Team, masih ada sinar buat anak buah Yunus Alif jika persembahan mereka menentang Kelantan dalam Piala FA dijadikan kayu pengukur. Gandingan Indra Putra dan Nor Farhan di jentera tengah sudah menunjukkan perubahan positif. Manakala di barisan pertahanan Azizi Matt Rose dan Rosdi Talib dijangka tidak mempunyai masalah mengekang barisan serangan Singa Utara.
Tilikan: T-Team 2 - Perlis 1

Liga Super Setakat Kini

1) Kelantan 3 1 0 9-2 10
2) Perak 2 2 0 4-1 8
3) Harimau Muda A 2 1 1 7-4 7

Gol - 57 (2.04 setiap perlawanan)

Paling Tajam - Kelantan (9 gol)

Paling Kebal - Perak & Kedah (1 bolos)

Notis: Gambar diambil tanpa izin. Untuk perlawanan-perlawanan Liga Super akan datang, kerana laman FAM macam haram dan media tempatan tidak boleh diharap, Sokernet mengalu-alukan sumbangan foto dari mereka yang hadir ke stadium (sama ada foto pasukan, pemain atau penyokong sendiri). Hantarkan foto klasemen anda ke sokernetmail@gmail.com dengan tajuk 'Foto Klasemen Liga Super' dan disertai penerangan foto tersebut. Sila hantar sebelum 12.00 tengahari 28 Februari 2011.
33

EPL Masters 2011

j or ji Khamis, Februari 24, 2011 , ,

EPL Masters kembali lagi!

Kepada yang tak tahu apa itu EPL Masters, sah korang ni penyokong Chelsea! takda 'history' yang boleh diceritakan dan takda 'legends' yang boleh dibanggakan.

EPL Masters 6-a-side ini akan berlangsung di Stadium Putra Bukit Jalil pada 13hb Mac 2011. Ianya adalah satu karnival bolasepak. Macam-macam aktiviti ada dan bermula seawal jam 12 tengahari. Jadi stamina kene kuat untuk bertahan sampai petang.

Pasukan yang terlibat adalah Manchester United Masters, Liverpool Sisters, EPL All Stars Masters dan Malaysian Masters (hell yeah!) Mereka akan berentap untuk menentukan kejuaraan EPL Masters edisi kali ke 3 ini.

Untuk rekod, Manchester United Masters adalah juara bertahan (juara edisi lepas). Hmmm...makan apa pemain Manchester United ni? Tua muda tak boleh dikalahkan.

53 gol musim 98-99. United Treble!

Siapa pemain lagenda Manchester United yang akan turun? Aku berkesempatan menghadiri press conference EPL Master 2011 ini di DoubleTree Hilton minggu lepas atas undangan Footballfocus.com dan secara rahsia Captain Marvel Bryan Robson menghulurkan kepada aku antara senarai barisan kemungkinan yang akan beraksi untuk Manchester United nanti;

Dwight Yorke, Andy Cole, Jaap Stam, Ronnie Jonhsen dan Jesper Blomqvist

Pergh! Jaap Stam bergabung dengan Ronny Johnsen di pertahanan, Blomqvist kiri dan double lethal striker Yorke dan Cole? SAH JUARA!!

Line up ni masa zaman kegemilangannya, Manchester United tiap tahun ambik Cup. Fikir balik... Manchester United memang tiap tahun pun ambik cup kan?

Siapa lahir lambat dan tak tengok aksi ini boleh datang EPL Masters

Malaysian Masters diwakili oleh Mazlan Wahid, Yap Kam Choon, K. Gunalan, Ahmad Shahrul Azhar, Shahrin Majid, Azrin Shah Zainal, See Kin Seng, P. Somasundram, Anuar Abu Bakar, Ghani Malek, Khan Hung Meng dan Zainal Abidin Hassan.

Ultra Malaya turun tak? Baik korang turun la. Majoriti Ultras sekarang ini tak berkesempatan melihat Khan Hung Meng melarikan bola dulu-dulu. Selisih dengan Yap Kam Choon pun belum tentu korang kenal, Yob yang tak kenal Ahmad Shahrul boleh lihat ketenangan beliau mengawal permainan.

Ater? nganga sakan Yob? Ajernye iye.

Sementara EPL All Stars pula dibarisi oleh Gianfranco Zola, Paolo Di Canio, David Seaman, Mendieta dan Faustino Asprilla. Jadi geng Chelsea pun boleh la datang melihat bekas bintang mereka yang sebenarnya dah legends di Itali.

Siapa Liverpool Sisters? Fowler, Rush, Mcmanaman, Berger dan Rafa Benitez..hehehe.

Kalau benar Liverpool itu sandarkan pada kenangan dan kalau korang rasa Fowler lebih baik dari mana-mana pemain Liverpool sekarang ini, baik korang turun Bukit Jalil nanti. Sekurang-kurangnya hati korang tak la sakit sangat melihat mereka bermain.

Mungkin EPL Masters inilah satu-satunya peluang untuk Liverpool angkat piala.

Get past him if you fucking can
Try a little trick and he'll make you look a dick
Yip Yap Jaap Stam

--------------------------------------------------------------------------

Tickets for the matches are available at RM33 and can be purchased via Fatdeal's Online Ticketing at www.fatdeal.com.my and football fans are advised to visit www.footballfocusasia.com or contact Sabrina at Football Focus at 03-79549094 or e-mail sabrina@footballfocusasia.com.

p/s : Senarai terakhir pemain masih belum pasti sepenuhnya.

37

Sepakbolanet: Revolusi PSSI

Lucius Maximus Rabu, Februari 23, 2011 , , ,




Selepas Tunisia dan Mesir, gelombang revolusi rakyat telah bangkit di kebanyakan negara Arab yang lain. Tidak mustahil akan ada lagi despot-despot negara Arab yang bakal tumbang selepas ini.

Lain pula ceritanya di Indonesia. Satu gelombang revolusi dilaporkan sedang bangkit di sana, diberi nama Revolusi PSSI.



Revolusi PSSI adalah gerakan dari peminat sepakbola Indonesia yang menuntut agar Ketua Umum Persatuan Sepakbola Seluruh Indonesia (PSSI), Nurdin Halid meletak jawatan dan berundur dari pucuk pimpinan PSSI. Nurdin Halid adalah seorang pengusaha dan politikus serta telah memegang jawatan Ketua Umum PSSI sejak tahun 2003.

Pernah disabitkan dengan kes jenayah, korupsi dan dipenjara; Nurdin Halid dituduh telah melingkupkan PSSI dan sepakbola Indonesia. Menjalankan pemerintahan kuku besi dari balik tirai besi penjara sebelum ini, beliau dikatakan pernah terlibat dalam mengubah statuta (perlembagaan) PSSI supaya kekal berkuasa sebagai Ketua Umum PSSI sekalipun pernah terlibat dalam kes jenayah.

Suara-suara revolusi khabarnya sudah mula kedengaran dari pertubuhan klub-klub sepakbola Indonesia. Ketua Umum Persema Malang, Peni Suparto berkata, "Tak ada kata lain untuk memajukan sepak bola di Indonesia, kecuali revolusi kepengurusan PSSI dan revolusi untuk menurunkan Nurdin Halid dari ketua Umum PSSI, karena selama PSSI dinakhodai Nurdin Halid tak ada prestasi yang bisa dibanggakan."

"Kalau masyarakat pecinta bola sudah mendesak dilakukannya revolusi, tidak ada aturan hukum yang mengalahkannya. Contohnya seperti Mesir, kalau sudah revolusi tidak ada aturan hukumnya," jelas Peni Suparto lagi kepada Sokernet.

Awal sebelum ini Nurdin Halid dan konco-konconya dalam PSSI telah memblok Jeneral George Toisutta dan Arifin Panigoro, dua calon yang mahu mencabar Nurdin Halid sebagai Ketua Umum PSSI.



Menjelang laga Timnas Garuda Indonesia menentang Turkmenistan hari ini para penyokong sepakbola dari klub yang lain juga akan turut berdemo. Perlawanan yang bakal diadakan di Palembang bakal disaingi demo yang dipimpin oleh suporter Sriwijaya FC.

"Kami akan melakukan demo saat Timnas bertanding lawan Turkmenistan. Bukannya kami tidak ingin memberikan dukungan, tetapi ini luapan kekecewaan kami akan tindakan pengurus di bawah kepemimpinan Nurdin Halid," kata Ketua Singa Mania Sriwijaya FC, Dedi Pranata ketika disapa Sokernet.



Lain pula ceritanya di Palangkaraya, foto Nurdin Halid dibakar oleh suporter Persepa Palangkaraya. Koordinator aksi, Sigit Wido berkata "Rejim Nurdin Halid adalah penghisap darah karena menyuburkan mafia-mafia yang bisanya hanya memeras dan merekayasa hasil pertandingan".

Sementara itu di Aceh, para pendukung Aceh United turut membakar foto Nurdin Halid sambil melakukan aksi tidur di jalan. "Tuntutan kami atas perubahan di tubuh PSSI adalah harga mati, dan kami akan terus berjuang demi kemajuan sepakbola Indonesia,” kata kordinator aksi, Oki Tiba.

"Harus Revolusi PSSI. PSSI merupakan sarang mafia. Kami menuntut Nurdin mundur. Pasalnya, selama tujuh tahun memimpin PSSI sepak bola nasional tidak pernah memiliki prestasi". Begitu pula ujar dari Arif Bondet, mewakili Persibo Bojonegoro dimana suporternya yang digelar Boromania mengusung sepanduk dan bernyanyi di hadapan kantor PSSI.



Dalam kebangkitan revolusi dan demo ini apa yang dikhuatiri oleh pencinta sepakbola ialah bentrokan atau rusuhan. Tapi Panglima Viking, Ayi Suparman yang mewakili organisasi pendukung Persib Bandung berharap ianya tidak akan berlaku. "Kita menghindari bentrokan saja. Tapi ini dilakukan atas nama pecinta sepakbola nasional, jadi tidak mungkin ada bentrokan," terangnya.



Demo juga dilaporkan telah dianjurkan oleh suporter Semen Padang, PSM Makassar, Persija Jakarta dan Arema Malang. Sarasehan suporter juga telah diadakan, mengumpulkan 30 kelompok suporter klub-klub sepakbola Indonesia dengan kugiran Slank juga turut vokal dalam menuntut Nurdin Halid berundur. Manakala jurnalis Erwiantoro pula telah menerbitkan buku setebal 276 mukasurat bertajuk 'Dosa-Dosa Nurdin Halid' yang mendedahkan segala perbuatan jenayah dan korupsi Ketua Umum PSSI itu.





Demo besar-besaran dijangka berlangsung hari ini ketika perlawanan Indonesia menentang Turkmenistan sebagai usaha untuk memaksa Nurdin Halid mengundurkan diri sebelum pemilihan Ketua Umum PSSI yang baru di Bali pada Mac depan.

Sementara itu di Malaysia, Sultan Bola masih lagi Presiden FAM yang berdaulat.
24

Pencarian sukarelawan futsal sokernet 2011

Abdul Sokernet Selasa, Februari 22, 2011
Apa itu sukarelawan futsal sokernet?

  • Ini bukan kerja pengadilan futsal.
  • Ini bukan kerja tetap dan bergaji lumayan tetapi ia menjamin kemahsyuran. Ingat, money is temporary glory last forever.
  • Ini adalah tugas sokongan bagi membantu pegawai-pegawai sokernet dalam melicinkan urusan pertandingan bertaraf FIFA ini.
  • Ini kerja amal jariah. Ingat, amal makruf nahi mungkar.

Ciri-ciri sukarelawan futsal sokernet.
  • Wanita adalah makhluk tuhan yang sabar dan sekiranya mereka tarik muka sekalipun, mereka tetap comel dan menyejukan hati. Jadi ciri utamanya adalah wanita. Ingat, wanita itu diciptakan daripada rusuk lelaki, dekat di hati untuk disayangi dan dilindungi, bukannya di kepala untuk dijunjung bukan juga di kaki untuk dikasari.
  • Baik hati dan taat kepada ibu bapa.
  • Bagi yang sudah bersuami, walaupun sudah mendapat keizinan suami anda tetap tidak layak. Ingat, tempat isteri adalah di sisi suami.
  • Bagi yang ada BF dan tunang, tidak minta izin pun tidak mengapa.
  • Pembaca wanita di sokernet akan diberi keutamaan. Ingat, you know who you are.

Tugas sukarelawan futsal sokernet.
  • Menjadi pegawai gelanggang. Iaitu menjaga masa, menjaga keputusan pertandingan dan mengingatkan pegawai-pegawai sokernet yang mereka sudah lama berdiri dan perlu berehat.
  • Menyabarkan pegawai-pegawai sokernet yang mungkin stres kerana asyik disorak oleh gadis-gadis seksi.

Faedah yang akan diperolehi.
  • Baju t-shirt sokernet yang cool. Ia adalah air tangan brader Pipiyapong yang mahsyur. Dikhabarkan ia sangat laris jualannya sehingga brader PP terpaksa mencetak lagi sehingga dia jadi kurus.
  • Kos rawatan percuma sepanjang perkhidmatan.
  • Makanan dan minuman ditanggung.
  • Kemahsyuran yang berpanjangan dan boleh diletakkan dalam resume. Majikan mana yang sanggup menolak apabila melihat resume yang tertulis nama 'Sokernet'? Ingat, an offer you can't refuse.
  • Diambil berat masalahnya oleh pegawai-pegawai Sokernet yang kacak dan fit. Ingat, I'll take care of you.


Cara memohon.
  • Hantarkan e-mel ke sokernetmail@gmail.com dengan tajuk : SAYA MAHU MENJADI SUKARELAWAN SOKERNET. Berikan satu sebab sahaja mengapa kami perlu memilih anda.
  • Dalam e-mel letakan no HP dan FB bagi memudahkan pihak kami menghubungi anda.


Semua maklumat adalah rahsia. Pihak Sokernet akan membuat tapisan yang ketat ke atas setiap pemohon. Keputusan adalah muktamad dan rayuan tidak akan dilayan.

Selamat mencuba dan semoga berjaya. Ingat, man jadda wa jada.
30

Layan Pelacur Tua? Itu Standard Rudeboy Rooney, Low Class!



Dari suratkhabar kegemaran orang-orang Melayu

SUNGAI PETANI: Seorang pemain bola sepak Perlis dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini, semalam, atas tiga tuduhan mencabul kehormatan dan mencederakan seorang gadis berusia 17 tahun pada 13 Februari lalu.

Bagaimanapun, pemain pertahanan Singa Utara itu, Muhammad Munawwar Shavukath Ali, 21, mengaku tidak bersalah dan minta dibicarakan selepas pertuduhan dibacakan jurubahasa mahkamah di hadapan Majistret Raja Shahril Anuar Raja Baniamin.

Mengikut pertuduhan pertama, tertuduh didakwa melakukan kesalahan mendatangkan kecederaan parah terhadap mangsa di sebuah rumah kosong bernombor 533, Jalan Taman Batik di sini, antara jam 3.30 hingga 5.30 petang pada 13 Februari lalu.

Dia didakwa mengikut Seksyen 325 Kanun Keseksaan yang jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman maksimum tujuh tahun penjara dan denda.

Bagi pertuduhan kedua, Muhammad Munawwar dituduh mencabul kehormatan gadis berkenaan dengan cara meraba dan menghisap buah dada mangsa.

Bagi kesalahan itu, dia boleh dihukum mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang boleh membawa hukuman penjara maksimum 10 tahun.

Sementara bagi pertuduhan ketiga, Muhammad Munawwar didakwa menyuruh mangsa melakukan seks oral pada tarikh, masa dan tempat sama.

Tertuduh boleh didakwa mengikut Seksyen 377D Kanun Keseksaan kerana melakukan kelucahan melampau dan jika sabit kesalahan boleh dipenjara hingga dua tahun.

Sebelum itu, Raja Shahril Anuar mengarahkan tertuduh mengenakan jaminan sebanyak RM5,000 bagi kes pertama manakala RM7,000 kes kedua dengan seorang penjamin.

Kes itu dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Lim Saw Sin manakala tertuduh diwakili peguambela, T Jayaraj. Sebutan semula kes berkenaan pada 21 Mac depan.


Muhammad Munawwar Shavukath Ali ada dalam gambar di atas. Pernah terpilih antara 13 pemain muda yang disenarai pendek untuk pemilihan Nike The Chance, di mana Nike memilih seorang pemain untuk menjalani latihan di London, England. Nasib baik juga dia tidak terpilih ke England, kalau tak habis pula awek Mat Saleh (dan pelacur tua) di sana. Dalam perlawanan Liga Super baru-baru ini, beliau antara pemain Perlis yang dibuang padang dalam perlawanan menentang Harimau Muda A.
14

Panduan untuk peserta-peserta Futsal Sokernet 2011

Abdul Sokernet Isnin, Februari 21, 2011 ,


Futsal Sokernet 2011 nanti menyediakan hadiah untuk MVP, bukan Best Actor..

34

Piala FA Malaysia Membuka Tirai 2011



Selain dari kejohanan Piala FA (FA Cup) sebenar yang berlangsung di England hujung minggu lalu, bolasepak Malaysia juga diserikan dengan kejohanan Piala FA kita sendiri. Kesemua 13 perlawanan Pusingan 1 telah berlangsung dan penyiar rasmi bolasepak Malaysia telah menyiarkan satu perlawanan tersebut secara langsung. Ya, hanya satu. Yakni pada hari Jumaat dalam perlawanan antara T-Team dan Kelantan.

Kenapa hanya satu perlawanan? Tanya Rizal Hashim dan Astro. Kenapa hanya pada hari Jumaat? Tanya Rizal Hashim dan Astro. Kenapa kena tanya Rizal Hashim dan Astro? Kerana Sokernet tidak ada jawapannya.

Piala FA



Kejohanan Piala FA berada di posisi ke-3 dari segi prestij dalam arena bolasepak Malaysia, iaitu selepas Piala Malaysia dan trofi Liga Super. Menjuarai Piala FA berserta Piala Malaysia dan Liga Super dikira pencapaian Treble dan ini hanya pernah dilakukan oleh Kedah pada tahun 2007 dan 2008. Selangor pula pernah melakukan Cup Double apabila memenangi Piala FA dan Piala Malaysia pada 1997 dan 2005. Red Giants juga pernah mencatatkan Double untuk Piala FA dan Liga Super pada 2009.

Kali pertama dipertandingkan pada tahun 1990, Piala FA diilhamkan dari kejohanan FA Cup di England dan sama seperti konsep FA Cup, Piala FA kita dimainkan dengan format kalah mati melibatkan semua pasukan atau kelab yang aktif dalam Liga Super, Liga Perdana dan Piala FAM (liga tahap ke-3 dalam piramid bolasepak Malaysia). Bezanya dengan FA Cup ialah Piala FA kita lebih besar dan tinggi. Malaysia memang suka bersaing bab saiz ini.

Juara pertama Piala FA ialah skuad The Yobs, iaitu Perak yang menundukkan Selangor 4-2 selepas ketinggalan 0-2 dalam salah satu perlawanan paling dramatik dalam sejarah bolasepak Malaysia kerana comeback yang sangat luar biasa. Sebanyak 21 edisi Piala FA telah dipertandingkan setakat ini dengan 11 pasukan pernah bergelar juara.

Juara-juara Piala FA: Selangor (5), Kuala Lumpur & Kedah (3), Yob & Jang (2), Sabah, Sarawak, Terengganu, Pulau Pinang, Pahang & Johor (1)

Kelantan masih belum pernah menjuarai Piala FA sekaligus meletakkan mereka setaraf dengan dua negeri kerdil, Perlis dan Melaka.

Piala FA 2011 - Pusingan 1

Saingan Pusingan 1 telah bermula dari 18 hingga 20 Februari melibatkan 26 pasukan dalam 13 perlawanan. Juara Liga Super, Selangor berserta Negeri Sembilan selaku juara Piala FA dan Kedah sebagai naib juara Piala FA mendapat pelepasan dari Pusingan 1.

Pecahan 26 pasukan dalam Pusingan 1 terdiri dari 11 pasukan Liga Super, 12 pasukan Liga Perdana dan 3 pasukan Piala FAM. Berikut keputusan semua perlawanan Pusingan 1

T-Team 1 - 1 Kelantan (5-6 pen)
Harimau Muda A 4 - 0 SDM Kepala Batas
PKNS FC 5 - 0 MP Muar
Pahang 2 - 1 Sabah
PDRM 1 - 4 Perak
Melaka 0 - 5 Sime Darby
ATM 2 - 0 Sarawak
USM 1 - Terengganu 2
Melodi Jaya 0 - 4 Harimau Muda B
Pulau Pinang 1 - 5 Johor
Johor FC 5 - 0 SPA
Perlis 0 - 2 Felda United
Kuala Lumpur 3 - 0 POS Malaysia



Pusingan 2

Pusingan 2 khabarnya bakal berlangsung dalam bulan Mac. Jika diikutkan pada jadual yang ditetapkan oleh FAM, berikut ialah perlawanan untuk Pusingan 2 nanti

Negeri Sembilan - Kuala Lumpur
PKNS FC - Pahang
Perak - Sime Darby
ATM - Terengganu
Selangor - Harimau Muda B
Harimau Muda A - Johor
Johor FC - Kelantan
Felda United - Kedah

Dengan kembalinya Razali Umar Kandasamy atau nama manjanya 'El Tornado' ke pangkuan Yob, Perak dijangka tiada masalah untuk membawa pulang Piala FA ke Ipoh tahun ini. Ajenye ye!
14

Pesanan kepada Torres - pesanan yang tidak pernah terlambat.

dingin ,


Jaga bini anda baik-baik.

25

Pemain Terbaru England Untuk Six Nations




Ashley Cole (janda kepada Cheryl Cole)
70

Khutbah Jumaat: Bolasepak Malaysia Bersempena Maulud Nabi



Tak ada kena mengena sangat pun sebenarnya.

Tetapi semenjak bermulanya Liga Super, Sokernet telah cuba untuk membuat liputan dan menulis lebih banyak mengenai bolasepak tempatan. Untuk aku secara peribadi, tujuan yang utama ialah untuk menghidupkan kembali suasana bolasepak Malaysia era 1980-an dan awal 1990-an. Yakni era sebelum bolasepak Malaysia dibunuh oleh gejala rasuah dan penjajahan EPL yang dibawa masuk oleh Astro.

Penghujung tahun 2009 kita sudah memenangi pingat emas bolasepak Sukan SEA. Penghujung tahun 2010 pula kita melakukan kejutan sekali lagi dengan menjuarai Piala AFF Suzuki. Maka dengan dua kejayaan berturutan ini sepatutnya bolasepak Malaysia kembali bangkit dan mendapat tempat di hati para peminat bolasepak tempatan.

Apatah lagi, awal tahun ini kita dikejutkan pula dengan tajaan Astro kepada FAM. Tajaan yang bukan sedikit tapi RM220 juta banyaknya untuk 4 musim. Sebagai pulangan kepada tajaan itu Astro menjadi penyiar rasmi Liga M (Super dan Perdana), Piala FA dan Piala Malaysia serta perlawanan-perlawanan pasukan kebangsaan.

Dengan perkembangan ini kita menjangkakan akan ada satu perubahan positif tetapi selepas hampir sebulan ianya tidak lebih dari sekadar melepaskan batuk di tangga.

Rizal Hashim & Astro



Kelemahan Astro sebenarnya sudah jelas kelihatan sebelum terbangkitnya isu berikut. Tetapi selepas Rizal Hashim, yang digelarkan Malaysian Sports' Loose Cannon menulis artikel RTM - Rais Tak Minat?, ianya memang menjolok sarang tebuan.

Rizal Hashim khabarnya kecewa dengan RTM yang tidak lagi menayangkan siaran langsung perlawanan Liga M. Sememangnya RTM tidak lagi menayangkan siaran perlawanan kerana hak penyiaran sudah berpindah milik kepada Astro. Dan diceritakan lagi oleh Rizal Hashim bahawa RTM khabarnya enggan membayar RM6 juta kepada Astro sebagai caj yang dikenakan untuk mendapatkan hak penyiaran bersama.

Aku tahu Rizal Hashim rapat dengan Astro. Dia kerap keluar dalam rancangan Kafe Sukan di Astro Arena. Sama ada Si Malaysian Sports' Loose Cannon ini di bawah penyata gaji Astro itu aku tidak pasti.

Aku juga ada rasa hormat pada Rizal Hashim. Dia bekas wartawan sukan Berita Harian dan Malay Mail. Pengalaman beliau dalam bidang sukan bukan alang-alang. Bergesel bahu dengan atlit dah ahli politik dunia sukan dah jadi perkara biasa. Dia juga pakar bolasepak, katanya. Pasukan bolasepak yang beliau minati ialah pasukan yang bermain cara positif. Setakat Manchester United atau Liverpool dia tolak tepi.

Tapi bila Rizal Hashim meroyan RTM tidak lagi tayang perlawanan Liga M kerana tidak mahu bayar RM6 juta kepada Astro, ini sudah kronik. Sudah macam pondan di Lorong Haji Taib marahkan Mat Rempit kerana tidak mahu melanggan lubang juburnya.

Punca Rizal Hashim meroyan ialah kerana ramai yang memberikan komen di Facebook beliau tentang tiadanya siran perlawanan bolasepak Liga M di Astro Arena dan juga RTM.

Yang sebenarnya siaran itu ada ditayangkan oleh Astro pada kadar satu siaran langsung setiap minggu perlawanan. Dan rakaman satu perlawanan itu akan diulang-ulang di Astro Arena sehingga ke minggu berikutnya.

Jadi bila ada peminat bolasepak yang tegur, Rizal Hashim letak kesalahan ini di bahu RTM yang sudah berhenti menayangkan siaran perlawanan bolasepak Liga M. Tapi kenapa RTM pula yang disalahkan?

Penyiar rasmi yang berhak ialah Astro. Dan sebagai penyiar rasmi ianya adalah kerja Astro untuk menayangkan sebanyak mungkin perlawanan Liga M. RTM tidak ada hak penyiar seperti Astro, tidak ada saluran sukan khusus macam Arena milik Astro. Dan kalau Astro boleh buat saluran Supersport 1, 2 & 3 kenapa tidak buat Arena 1, 2 dan sebagainya?

Rizal Hashim juga memberi alasan bahawa dasar Astro Arena ialah menonjolkan Arena Bola Jumaat, yakni mereka mahu fokus pada siaran perlawanan hari Jumaat. Astro katanya mengharapkan RTM untuk menayangkan perlawanan Liga Super pada hari Sabtu.

Kenapa? Mungkin sebab Astro tahu perlawanan Liga Super hari Sabtu terpaksa bersaing dengan siaran perlawanan EPL. Dan adakah sebab itu Astro mahukan RTM, dan kerajaan, menayangkan perlawanan pada malam di mana majoriti rakyat Malaysia lazimnya menonton EPL?

Dan untuk mempertikaikan kenapa RTM tidak mahu membayar harga RM6 juta kepada Astro sedangkan dulu jumlah yang sama dibayar oleh RTM kepada FAM adalah sangat dangkal. Adat berjual beli, jangan salahkan pembeli kalau dia tidak bersetuju dengan harga jualan kita. Dan kalau RTM tidak mahu kenapa tidak kurangkan sedikit harga itu kalau betul Astro dan Rizal Hashim serius mahu majukan bolasepak Malaysia? Atau kenapa tidak cuba jual kepada Media Prima?

Rizal Hashim macam aku katakan tadi adalah bekas wartawan sukan yang berpengalaman, pakar bolasepak dan peminat pasukan bolasepak yang bermain secara positif. Tapi bila dah meroyan semacam ini memang nampak sangat yang Rizal Hashim cuba menegakkan benang yang basah semata-mata untuk kepentingan Astro.

Bak kata Pipistuta, bangang, bangang, bangang!

Safee Sali, Pelita Jaya & Hujan




Safee Sali dah selamat ke Pelita Jaya. Kita ucapkan semoga berjaya kepada anak bukan kelahiran Aceh ini.

Hal sama ada Pelita Jaya ini tercorot atau tidak, tak perlu kita pening-pening sangat. Tawaran datang dari kelab tercorot ini dan Safee Sali memang dah berazam sangat hendak cuba bermain di luar negara. Dan mungkin hanya tawaran oleh Pelita Jaya yang benar-benar memenuhi kehendak Selangor FA untuk melepaskan Safee Sali.

Soal pemain berhijrah ke liga negara lain ini merupakan lumrah biasa. Tapi di Malaysia jarang ada pemain kita yang memilih untuk bermain di liga negara lain. Kebanyakan pemain kita lebih selesa di Malaysia, senang nak pekena roti canai dan nasi lemak dengan teh, boleh tidur bawah ketiak mak selalu, dapat photoshoot tepi kolam untuk majalah Mangga dan untung-untung boleh kahwin artis.

Liga Super Indonesia memang bukan tahap liga di Korea atau Jepun. Tapi liga mereka masih juga bagus sedikit dari liga kita. Juara liga Indonesia boleh ke AFC Champions League tapi tidak untuk juara liga kita.

Kenapa tidak ke Jepun atau Korea saja? Tolonglah, kalau tidak ada tawaran masakan kita hendak terhegeh-hegeh ke sana? Dan kalau betul kita mahu pemain kita ke sana, pemain kita kena berhijrah ke liga pertengahan Asia macam Indonesia. Kerana kalau hanya jadi pemain terbaik untuk liga bawahan Asia macam Liga Super kita, memang tidak ada siapa yang pandang hatta sebelah mata pun.

Pasal hujan emas di negeri orang hujan batu di negeri sendiri, itu pepatah zaman Kesultanan Melayu Melaka. Tengoklah yang bercakap pun siapa. Kalau nak ikut pepatah begitu, jawabnya semua pemain Afrik dalam EPL sekarang terpaksa bermain di negara Afrika masing-masing.

Zaman globalisasi ini, bukalah sikit minda tu.
127

Arsenal 2-1 Barcelona

Pipiyapong Abdillah Hamzah Khamis, Februari 17, 2011 , ,



3 brader paling power main bola dunia. Muka muka dah biasa turun naik majlis FIFA.

3 sekawan ni memang power. Gua selalu dengar cerita. Semua team diorang dah ratah. Real Madrid pun diorang tibai sampai 5. Manchester United tu biasa-biasa je bagi diorang. Chelsea pun mainan je bagi diorang. Liverpool tak payah cerita. Cuma Pahang je diorang belum uji.

Tapi sebenarnya ramai tak tahu. Ada lagi yang lebih power. Power yang melebihi peringkat dunia. Dengan ini dipersilakan,





Adik Jack Wilshere!!!


Nama: Jack Wilshere
Umur 19 tahun
Hobi: Bermain layang layang
PMR: 5A 2B 1C
Makanan kegemaran: Cekelat udang
Minuman kegemaran: Air koko
Pemain diminati: Azizul Kamaludin
Impian: Menjadi pemain bola sepak terkenal dan membalas jasa kedua orang tua
74

Liga Super: Kelate Make Budu, Selangor Layan Tempe, Sumandak Kena Enjut & Apo Kono Eh Jang?

Lucius Maximus Rabu, Februari 16, 2011 , ,


Brader Jang ni malam tadi marah dia bukan main, habis botol dibaling sambil tunjuk jari tengah pada pengadil. Kata nogori beradat?



Siapa Safee Sali?

Red Giants membuktikan tanpa Safee Sali, mereka masih mampu meledak gol. Selepas seri dalam Derbi Lembah Klang hari Sabtu lepas, Selangor butuhkan kemenangan dan 3 mata jika mereka benar-benar serius mahu mempertahankan kejuaraan Liga Super.

Dengan Safee Sali selamat di Indonesia melayan perempuan-perempuan Kramat Tunggak, harapan Selangor untuk menghasilkan gol terletak pada trio Hardi Jaafar, Amirul Hadi dan Amri Yahyah. Jelas mereka tidak mengecewakan K Devan apabila pantas mengkucar-kacirkan pertahanan Terengganu.

Tak ada Safee Sali, tak ada hal


Tetapi Fadzli Shaari yang terlebih dulu mencatat nama sebagai penjaring apabila menyempurnakan hantaran Hardi Jaafar untuk gol pertama Red Giants pada minit ke-16. Di penghujung babak pertama Amirul Hadi pula membekalkan bola buat Amri 'Red Devils' Destroyer' Yahyah meletak Selangor selesa mendahului 2-0.

Sebaik babak kedua bermula, Azidan Sarudin menambah derita skuad Penyu apabila memberikan gol ketiga Selangor hasil rembatan luar kotak penalti. Bolos 3 kali, reputasi Sharbinee Allawee selaku penjaga gol pilihan kedua Harimau Malaya nampaknya makin terus pudar.

Tetapi Terengganu juga membuktikan keupayaan mereka menghasilkan gol seperti yang berlaku di Kangar pada Sabtu lepas. Ashaari Shamsuddin menyempurnakan penalti pada minit ke-67 dan Hadi Yahya pula menerobos gawang Selangor pada minit ke-85. Namun kebangkitan Terengganu sudah terlewat dengan Red Giants memilih untuk bertahan kelebihan satu gol mereka di hujung permainan.
Keputusan: Selangor 3 Terengganu 2

Make Gapo Budok Kelate Ni?

Budu Cap Ketereh kot? Kuala Lumpur menjadi tuan rumah kepada perlawanan menentang Red Warriors di Stadium Sultan Mohammad IV kerana Stadium KLFA dilaporkan sedang dibaik pulih padangnya. Jawabnya memang Kuala Lumpur dijadikan budu.

Dengan kelebihan yang diberikan Sultan Bola & Co, Kelantan tidak membuang masa untuk meratah Kuala Lumpur ibarat budak Kelantan baru turun dari Kota Bharu pekena bapuk di Lorong Haji Taib. Ramzul Zahini Adnan dan Norshahrul Idlan Talaha menjaringkan gol untuk Red Warriors sedang Kuala Lumpur lebih banyak bertahan dalam misi tidak mahu bolos banyak.
Keputusan: Kuala Lumpur 0 Kelantan 2

Sumandak Kena Enjut

Johor FC tidak menghadapi sebarang masalah ke Stadium Likas seperti Kedah pada Sabtu lepas. Berdepan Sabahawks yang menerima sokongan padu dari Ultra Sumandak, Johor FC tenang dalam permainan mereka. Setakat awek pakai hot pants, pemain Johor FC dah selalu tengok di Danga Bay.

Riduwan Ma'on sekali lagi muncul penjaring Johor FC melalui gol tunggal perlawanan pada minit ke-55. Beliau kali ini mengelak dari menjadikan dirinya malaon untuk menjamin kemenangan pertama buat Johor FC pulang dengan 3 mata penuh.
Keputusan: Sabah 0 Johor FC 1

Superclasico Utara

Dua pasukan terhebat dari utara Semenanjung bertemu, dalam perseteruan antara kedua pasukan yang di antara mereka telah menjulang 11 Piala Malaysia, 6 Piala FA dan 5 kejuaraan liga. Di luar dari Kedah dan Perak, hanya Selangor sahaja yang mempunyai kejayaan lebih banyak dari dua pasukan utara Semenenanjung ini. Red Warriors dan Jang? Tolak tepi.

Bertandang ke Stadium Darul Aman yang merupakan kubu kuat Hijau Kuning, Yob tidak mengharapkan kemenangan apatah lagi bila memikirkan Perak tidak pernah menang di sana sejak 2007. Lantas Yob terpaksa berpuas hati apabila hanya mampu seri tanpa jaringan bertemu Kedah.

Sekali pun kehilangan 2 mata tambahan dan kini ketinggalan di belakang Kelantan, Cikgu Jan yakin dengan keupayaan Perak untuk terus mencabar Kelantan dalam perebutan klasemen. Manakala Kedah pula terus terperosok di posisi ke-9 Liga Super dengan hanya 5 mata setakat ini.
Keputusan: Kedah 0 Perak 0

Apo Kono Eh Jang?

Misi pemburuan 3 piala? Jang gentar tiada? Musuhnya habis binasa? Nogori beradat? Iyo lah. Apo-apo jo.

Selepas dilauk Seladang di Ipoh, Jang pulang ke Paroi dengan harapan kembali menemui sentuhan kemenangan. Tetapi apa yang berlaku ialah sentuhan kecundang buat Jang.

Jang - Musuhnya Habis Binasa


Berdepan Felda United, harapan Jang mengutip 3 mata penuh nampak bersinar apabila Felda United bermain dengan hanya 10 pemain untuk majoriti masa perlawanan. Tetapi harapan tersebut lebur apabila Felda United yang berjaya merobek gawang Jang di minit-minit akhir perlawanan, melalui pemain pertahanan Ghani Rahman.

Setakat 4 perlawanan ini, Jang menang 2 dan kalah 2. Wakil tunggal Jang di Sokernet khabarnya masuk pejabat pun termonong ajo. Ingat kek Milah ke Jang oi? Kondak kau Jang diambik orang, biar omak cari an lain, ompuk orang jangan diidam. Nayo eh!
Keputusan: Negeri Sembilan 0 Felda United 1

Pahang Power Macam Pohang Steelers?

Perlawanan ini Sultan Bola sudah set. Percayalah.
Keputusan: Pahang 1 T-Team 0

Harimau Dengan Singa Sama Kuat

Harapan Perlis untuk memperolehi kemenangan pertama terkubur juga. Faiz Subri terlebih dulu meletak Singa Utara di depan pada minit ke-73 dan untuk beberapa ketika jelas kelihatan Singa Utara bakal beroleh 3 mata pertama.

Harimau Muda lawan Singa Utara


Tetapi pada 10 minit terakhir, dua pemain Perlis dibuang padang, pertama sekali ialah Sany Mat Isa dan kemudiannya diikuti oleh Munawwar Shavukah Ali. Harimau Muda dengan pantas mengambil kesempatan dari kekurangan Singa Utara ini dan di minit terakhir Gary Robbat menyumbat gol penyamaan untuk meletak Harimau Muda selesa di posisi ke-3 Liga Super.
Keputusan: Harimau Muda A 1 Perlis 1

Kesimpulan

Menang buat kali ke-3 terus meletakkan Kelantan di puncak klasemen dengan 10 mata. Mereka juga telah meledak sejumlah 9 gol dengan hanya bolos 2 selepas 4 perlawanan setakat ini.

Walaupun begitu mengekori rapat di tangga ke-2 ialah Perak, 2 menang dan 2 seri memberikan Yob bekalan 8 mata. Bersama Kelantan, kedua pasukan ini masih 'invincible' dalam Liga Super musim 2011.

Harimau Muda A terus menunjukkan prestasi yang membanggakan dengan berada di tangga ke-3 sementara Selangor melengkapkan Top 4.

Saingan Liga Super bakal berehat sebentar untuk memberi laluan pada perlawanan Piala FA yang bermula pada 18 dan 19 Februari ini. Harimau Muda A pula bakal bermain sebagai pasukan kelayakan Olimpik untuk Malaysia dalam pertemuan dengan Pakistan pada 23 Februari ini.

13

Apo Kono Eh Jang?


Lagu khas dari seluruh warga Felda khas untuk Jang.


P/s: Ada ura-ura mengatakan kemenangan ini adalah sebagai hadiah sempena perlantikan Bekas Menteri Besar Jang sebagai Pengerusi Felda.

40

FUTSAL SOKERNET 2011 - UPDATE

INI ADALAH POS MELEKIT. SKROL KE BAWAH UNTUK POS TERKINI!


Korang ni betul-betul handal ke main futsal? Dah bersedia sangat ke nak lawan Team Sokernet? Tahukah anda, untuk pastikan Pipiyapong tidak berjaya menjaringkan gol, sekurang-kurangnya 3 pemain pertahanan perlu merantai beliau? Itu belum cerita gerakan badan mengelirukan Jorji Best dan dengusan nafas winger Sokernet FC, saudara Luca De Modric.

Tahukah anda Libero Sokernet FC, Saudara Lucius Maximus berlari setiap petang di sebuah taman rahsia di Sabah untuk meningkatkan stamina beliau? Kekuatan larian beliau sama dengan hasil tulisannya, pasti memukau. Pertahanan tengah Sokernet FC, Awi Baresi pula bukan setakat kental macam Franco Baresi malah main tak pakai spek nanti.

Jadi, Abdul nak tanya lagi sekali ni, betul-betul dah bersedia ke nak main di Kejohanan berprestij Futsal Sokernet 2011? Dah betul-betul berlatih ke? Cukup ke stamina tu? Bukan apa, Abdul dapat tahu, Sokernet FC perlu perlawanan Sebenar nanti. Tak mahu la main tak keluar peluh, nanti rasa kesian pulak dekat korang semua.

Jadi Abdul nak beri peluang kepada mana-mana team yang rasa dah bersedia untuk tolong berlatih bersama memanaskan badan team Sokernet FC. Kepada pasukan berminat nak main futsal menentang Sokernet FC, sila email ke sokernetmail@gmail.com untuk menentukan masa dan tempat.

Itupun kalau team sokernet fc ada selera nak membelasah sayur-sayuran la. hehehe.

Sokernet FC mengamalkan gaya hidup Vegan



TOLONG CC SEGALA BUKTI PEMBAYARAN KE EJEN INSURAN KAMI!!:

fird_ahmad@yahoo.com

Ni ada makhluk mana bayar sampai rm260 ni?
Nak rasuah Sokernet ke apa ni?

++++

Berikut adalah team yang telah mendaftar;

1. ST TEAM
2. I.K.R.A.M
3. MERIAM BULOH
4. MENGUNYAH BIJI MATA
5.
6. SME Corp FC
7. Azzuri FC
8. PUTU PIRING TERBANG
9. SMKAKS 98 FC
10. HARIMAU MUDAH FC
11. DREAM EDGE FC
12. SASSOB
13. PINOCHI
14.
15. SOKERNET
16. SOKERNET MUDA

Pembayaran boleh dibuat di akaun berikut:

Firdaus Ahmad
maybank : 158088171683

Dah bank in duit, mohon emel kami beserta resit bank in sebagai bukti pembayaran

Masih lagi stail first pay first serve basis. Maka sila la bayar dengan segera. Untuk team yang tidak tersenarai di atas, anda masih berpeluang menyertai dengan syarat - bayar segera untuk mencantas team-team yang lambat bayar.
Untuk mana-mana yang newbies dan pemalas nak baca post lepas tu,

YURAN PERTANDINGAN: RM160 per team (8 orang satu team)

1. DETAILS ACARA:

Tempat: Ferro, USJ.
Tarikh: 5 Mac 2011
Masa: 830 pagi (pendaftaran) 9-3 petang (lawan bola)

PETA KE FERRO:


2. TEAM SOKERNET MUDA
Team ni ditubuhkan untuk sebarang individu yang nak join tapi takde team. Boleh mendaftar secara emel atau hubungi mana-mana pengulas Sokernet dengan bayaran sekali. Tempat terhad untuk 8 ORANG sahaja.
P/s: Siapa nak join team SOKERNET MUDA, sila emel kepada kami di: sokernetmail@gmail.com, dengan tajuk: PLZ, I NAK JOIN TEAM SOKERNET MUDA. Sila beri nama penuh, no. telefon dan juga pengalaman dalam bermain bolasepak. Ingat, hanya 8 orang sahaja dibenarkan. Pat pat siku lipat, siapa cepat dia dapat.

Nota: Jangan sampai di hari pertandingan Sokernet Muda ni semua posisi keeper!



KEMASKINI:

Pasukan yang berjaya ke pertandingan FUTSAL SOKERNET 2011 (DAH BAYAR!):

1. VIVA FC
2. ST Team
3. Siputsedutsemut FC (pasukan yang berjaya memintas dengan membayar dahulu)
4. Ekanatrah FC (pasukan yang berjaya memintas dengan membayar dahulu)
5. PINOCHI
6. Putu Piring Terbang
7. Kelambu FC
8. DREAMEDGE FC
9. SASSOB
10. Bystanders (Ni yang tukang bayar MOHD SHAZALY B M JAMIL ke atau orang lain? cepat confirm!)
11. Limah Jong FC
12.
13.
14.
15. Sokernet Muda
16. Sokernet


Sokernet Muda yang berjaya (Dah Bayar!)

1. Azri Rosli @ Kitt (Penyerang) - Dia memberitahu bahawa dia bermain ala Berbatov.
2. Irman Noor (Penyerang terhebat) - Tendang tonjol
3. Amar Amir (Tengah) - Lembik dan mudah muntah
4. Mohd. Firdaus Bin Mohd. Latib (Bekerja satu pejabat dengan Lucius) <<----ni posisi alaf baru ke? --- Nazri
<<--- Ko dengan Lucius mana lagi power main bola? ---Pipistuta
5. Mohd Izhzuan bin Norizan (GK,DF,ST). 7 tahun pengalaman main futsal
6. Zuhairul Haswazie (Posisi bersepah) - Katanya masih sedikit tempang
7. Nabil Hussein (DL, ST) - Katanya stamina bak Makelele
8. Zulkaflee Zawavi - Bekas Penjaga Gawang Sokerner Tua tahun lepas

Dengan ini dimaklumkan bahawa penyertaan untuk Sokernet Muda telah ditutup.


69

Gol Terbaik EPL? - Nigga Please!

Obefiend Weiland Selasa, Februari 15, 2011 ,

22 -Eiður Guðjohnsen


Gol Rooney terbaik? Over my anus hair. Ptuih! Sure gol tu nampak macam best pasal yang menyekornya ialah seorang penyenggama nenek bernama Ronney. Tapi dari segi built up, difficulty dan finish tak setaraf langsung dengan gola pemain favourite aku Eiður Guðjohnsen. Maybe gol ini orang tak ingat pasal dia hanya pemain Iceland dan pemain Chelsea yang pada masa itu bukan team big 4. They only become a big four at the end of the season apabila berjaya mengalahkan Liverpool dalam perlawanan terakhir liga di Stamford Bridge. Jesper Gronkjaer menyumbat gol kemenangan Chelsea seterusnya menolak Liverpool ke tangga ke lima. Sebulan kemudian Roman Abrahamovich membeli Chelsea dari Uncle Ken Bates and the rest is history.

Jan 28th 2003



Dribble dari Lampard, passing yang style dari Lampard dan The Iceman menyepak bola kedalam gawang. Bukan "mengeting" bola macam Roon the scouser scum. Too add to this, the coolest goal celebration ever. Bukan mendepa tangan macam Kate Winslet dalam filem Titanic! End of.... This goal is better. This is true because I am BIASED.

Gol ini memengangi gol of the month untuk Januari tetapi kalah kepada gol Dennis Bergkamp menentang Newcastle. Remember that goal? Kalau lupa klik sini

Nak menambahkan ke awesomeman gol Guðjohnsen, 3 tahun kemudian beliau menjaringkan satu lagi bicycle kick against Leeds United dalam perlawanan FA CUP. It was not a fluke. He can do it again and again and again

Eiður Guðjohnsen. Criminally underrated. Love the guy.
41

Sokkermik #10 - Peraduan Mustahil

Obefiend Weiland Isnin, Februari 14, 2011 , , ,


Sila sila



6

PERADUAN TEKA RESULT LIGA SUPER 2011 #2

Semua peserta yang menghantar penyertaan melalui emel gagal meneka dengan tepat result-result yang dipertandingkan.

Maka dengan rasmi hadiah RM10 gagal dimenangi oleh sesiapa.

Dengan itu juga hadiah terkumpul kini bernilai = RM20

Perlawanan rasmi untuk peraduan teka result game week #2:


Terengganu vs Selangor
Harimau Muda vs Perlis
Kedah vs Perak
Negeri Sembilan vs Felda United
Pahang vs PBDKT T-Team


Rules macam biasa, satu emel satu penyertaan, lebih dari seorang pemenang, share.

DEADLINE: jam 845 malam 15 Februari 2011 waktu Malaysia

Selamat mencuba
59

Kelate Klasemen, Yob Kokak Jang & Sumandak Seksi





Hujung minggu berlalu dengan perlawanan ke-3 Liga Super selamat melabuhkan tirai. Pun begitu selepas 3 perlawanan masih sukar sebenarnya untuk kita menilai pasukan mana yang berpotensi menduduki kelompok atas liga. Tidak macam EPL atau La Liga, liga bolasepak tempatan kita sukar diduga dan lebih mirip kepada Bundesliga di Jerman yang sentiasa berubah-ubah kedudukan pasukannya setiap musim.

Apa Habaq Singa Utara?

Perlis terus kekal manjadi pasukan tunggal dalam Liga Super yang masih belum berjaya mengutip sebarang mata setakat ini. Tiga perlawanan dan 3 kekalahan bukan apa yang dijangkakan oleh Mustakeen Omar dan 227,025 orang penduduk Perlis nun di utara.

Skuad Penyu, yang bertandang ke Kangar selepas mencatat keputusan seri menentang Kelantan di Kota Bharu sebelum ini, tampak lebih merbahaya dan terlebih dulu di depan melalui Hadi Yahya hasil hantaran cantik Joseph Kallang pada minit ke-23. Gol kedua pula menyusul melalui jaringan pemain kebangsaan, Ashaari Shamsuddin.

Perlis terus dilanda musibah apabila Hafiszuan Salehuddin menerjah keras Ashaari Shamsuddin dalam kotak penalti. Pengadil menghadiahkan penalti buat Terengganu yang disempurnakan oleh Manaf Mamat untuk gol ke-3 skuad Penyu pada minit ke-57.

Hafiszuan Salehuddin membantu Perlis merapatkan jurang melalui gol tunggal Singa Utara pada minit ke-66 tetapi tidak lama kemudian dilayangkan kad kuning kedua. Singa Utara terpaksa bermain dengan hanya 10 pemain untuk baki perlawanan manakala Irfan Bakti tersenyum puas dengan kemenangan pertama Terengganu.
Keputusan: Perlis 1 Terengganu 3

Gomo Kelate Gomo

Red Warriors kembali menemui rentak kemenangan di kubu keramat mereka Stadium Sultan Mohammad IV apabila meratah Johor FC ibarat seketul ayam goreng KFC.

Namun Johor FC yang terlebih dulu memberi kejutan apabila Riduwan Ma'on meletak skuad Lebah di depan seawal minit ke-25. Beliau kemudiannya bertukar menjadi malaon apabila menjaringkan gol sendiri pada minit ke-49. Kelantan sebelum itu telah terlebih dulu mengikat kedudukan 1-1 apabila bekas pemain Johor FC yang berpindah ke Kelantan, Nurul Azwan Roya merobek gawang pasukan lamanya pada minit ke-28.

Jurulatih legenda M Karathu jelas seorang 'legend' apabila percaturan beliau selepas waktu rehat memperlihatkan permainan Red Warriors yang benar-benar klasemen. Norshahrul Idlan Talaha menambah derita Johor FC melalui gol minit ke-71 dan berselang 6 minit kemudian Nizad Ayub pula meledak gol ke-4 buat Kelantan.


Skorbod bia old skool, tapi main bia bijok

Dengan kemenangan besar ini, Kelantan naik ke puncak klasemen dan Red Warriors benar-benar Happy Warriors buat masa ini. Sejumlah 10,000 botol budu khabarnya telah dibuka meraikan kemenangan besar Kelantan.
Keputusan: Kelantan 4 Johor FC 1

Derbi Lembah Klang

Perseteruan antara Selangor dan Kuala Lumpur adalah apa yang dinamakan Derbi Lembah Klang. Dan jika Selangor itu Manchester United maka Kuala Lumpur adalah Manchester City. Di pihak Red Giants ada 32 kejuaraan Piala Malaysia tetapi Kuala Lumpur sekali pun hanya pernah menjulangnya piala yang sama 3 kali, melakukannya dari tahun 1987 hingga 1989 di waktu Selangor melalui kemerosotan pasca Mokhtar Dahari. Dalam kejuaraan liga, Selangor juara 7 kali sementara Kuala Lumpur hanya 2 dan 5 Piala FA buat Red Giants berbanding 3 buat City Boys.

Derbi kali ini juga merupakan 'swan song' buat Safee Sali yang bakal berpindah ke Pelita Jaya selepas ini sekali pun Sultan Bola ada bertitah "hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri".

Safee Sali dinafikan gol penutup kariernya bersama Selangor



Perobek gawang Manchester United, Amri Yahyah memberikan hantaran lintang buat Fadzli Shaari menanduk muda gol pendahuluan Selangor minit ke-18. Selangor kemudian terus menggandakan asakan tetapi Norazlan Razali dan tiang gol cekal mempertahankan kubu Kuala Lumpur dari dibolosi lagi.

Ketika Selangor dilihat bakal beroleh kemenangan kedua musim ini, City Boys melakukan kejutan pada separuh masa kedua apabila Azwan Malek mengikat kedudukan 1-1 dan ianya kekal hingga wisel penamat. Dengan kehilangan Safee Sali selepas ini dan barisan serangan yang masih agak buntu, K Devan perlu bertindak segera mencari jalan penyelesaian buat Selangor.
Keputusan: Selangor 1 Kuala Lumpur 1

Harimau Muda Mengaum

Harimau Muda A, di bawah pimpinan Ong Kim Swee yang mesra dengan Arsene Wenger, terus mengganas dengan kali ini meratah T-Team setelah sebelumnya memberikan kemaluan besar buat Pahang dan Pipiyapong.

S Sivanesan, Irfan Fazail dan Fadhli Shas memastikan Harimau Muda A beroleh kemenangan kedua di Stadium MBPJ Kelana Jaya sementara Haris Safwan menjaringkan gol tunggal saguhati T-Team pada minit ke-87.
Keputusan: Harimau Muda A 3 - T-Team 1

Tok Gajah Kalah Lagi

Sebelum perlawanan ini, Sokernet sekali lagi meletakkan tilikan Pahang akan kalah besar 5-0. Sekali lagi ada pembaca memberikan kata-kata "bontot kau, talk to the hand!".

Semasa perlawanan ini, ia sepatutnya home game untuk Felda United dan away game untuk Pahang tetapi dimainkan di Stadium Darulmakmur, yang jelas merupakan gelanggang buat Pahang berpuluh tahun lamanya. Salah guna kuasa?

Karma itu akan sentiasa menghantui kamu. Tok Gajah dimalukan dalam away game di tempat mereka sendiri oleh sebuah pasukan yang baru dipromosi ke Liga Super. Liew Kit Kong tenang meletakkan Felda United di depan minit ke-47 dan Farderin Kadir menambah gol kedua pada minit ke-59. Pahang beroleh saguhati melalui tendangan percuma Azamuddin Akil pada minit ke-77.

Kekalahan kedua bermakna Pahang, yang merupakan pasukan klasemen di awal musim kini menghuni tangga ke-11 Liga Super dan atas sedikit sahaja dari zon penyingkiran. Tapi kalau nanti tersingkir pun apa ada hal, Sultan Bola kan ada?
Keputusan: Felda United 2 - Pahang 1

Yob Kokak Jang

Pertembungan Yob dan Jang bukan perlawanan picisan. Di sini pertembungan dua negeri dengan budaya dan loghat berbeza tetapi kedua-duanya popular baik dalam lagu atau filem. Dua pasukan yang para penyokongnya dapat dikenali dengan mudah hanya dengan merujuk kepada perkataan Yob atau Jang.

Jang bertandang ke Stadium Perak dengan reputasi klasemen sebelum perlawanan ini dan keyakinan tinggi mampu membawa pulang 3 mata penuh dan mempertahankan rekod kemenangan 100% mereka. Yob pula mengintai peluang untuk mencatat kemenangan kedua dan meleburkan rekod kemenangan 100% Jang dan Ayu Raudhah.

Hero of the Yobs - Akmal Rizal



Kedua-dua Yob dan Jang bagaimanapun buntu pada separuh masa pertama tanpa sebarang gol dijaringkan. Separuh masa kedua bermula dan Cikgu Jan jelas telah memberikan kata-kata semangat bermakna buat pemain Yob. Kapten Yob, Shahrulnizam Mustapa meledak gol pertama melalui sepakan penalti untuk kedudukan 1-0 yang kemudiannya digandakan oleh Akmal Rizal melalui rembatan cantik dari jarak 20 meter.

Kemenangan 2-0 Yob sekaligus meleburkan rekod kemenangan 100% Jang dan keputusan ini adalah mirip seperti keputusan 2-0 perlawanan akhir Piala Malaysia 2000 di mana Yob turut mengatasi Jang. Jang dilaporkan pulang ke Negeri Sembilan kempunan nak merasa deghoyan Bota.
Keputusan: Perak 2 - Negeri Sembilan 0

Sumandak Seksi Pukau Hijau Kuning

Penangan Ultra Sumandak terbukti hebat apabila Kedah bertandang naik kapal terbang ke Likas, terpukau, dikenakan kad merah dan pulang dengan tangan kosong tanpa mata dan tanpa nombor telefon sumandak barangkali.

Era kegemilangan Double Treble jelas sudah lama berlalu buat skuad Kenari dan bertemu Sabahawks mereka dikecewakan dengan gol kemenangan tunggal hasil jaringan Farid Ideris pada minit ke-26. Sabah turut dihadiahkan penalti minit ke-50 tetapi Sumardi Hajalan mensia-siakan peluang untuk menggandakan gol buat Sabahawks.

Kekecewaan Kedah jelas terpancar apabila Faizal Abu Bakar mengasari pertahanan Sabah, M Sivakumar. Terjahan keras tersebut mematahkan tulang Sivakumar yang terpaksa diusung keluar. Kedah pula kemudiannya terpaksa bermain dengan hanya 10 pemain untuk baki perlawanan.

Sivakumar - Berpatah tulang demi Sabahawks



Kemenangan sulung Sabah diserikan lagi dengan kehadiran Ultra Sumandak di Stadium Likas yang mengembalikan keseksian dalam bolasepak Malaysia.
Keputusan: Sabah 1 - Kedah 0

Rangkuman

Tok Sami Besar dari Wat Suthama memang klasemen. Tilikan Harimau Muda A bakal menundukkan T-Team dengan keputusan 3-1 adalah jackpot tunggal minggu ini dan untuk 5 perlawanan lain tilikan siapa menang juga adalah betul. Hanya pertemuan Selangor dan Kuala Lumpur saja yang meleset.

Tamat perlawanan ke-3, Kelantan kini selesa di puncak klasemen dengan 7 mata tetapi Perak mengekori rapat dengan hanya dibezakan melalui perbezaan gol. Harimau Muda A di tangga ke-3 dan Negeri Sembilan melengkapkan Top 4 setakat ini.

Perlawanan Ke-4

Esok bermula pula perlawanan ke-4 Liga Super dan Tok Sami Besar dari Wat Suthama sudah membakar colok dan bermeditasi secukupnya untuk memberi tilikan seperti berikut:

Selangor 1 - Terengganu 1
Kuala Lumpur 0 - Kelantan 3
Sabah 2 - Johor FC 1
Kedah 1 - Perak 1
Negeri Sembilan 2 - Felda United 1
Pahang 0 - T-Team 5
Harimau Muda A 3 - Perlis 0

Perlawanan esok semuanya bersepak mula jam 8.45 malam kecuali Sabah lawan Johor FC yang bermula pada 8.15 malam. Rajin-rajinlah mengimarahkan stadium berdekatan anda. Bolasepak kita, wajah kita.

Kalau sumandak buli turun stadium, bah tak kan abang-abang kaki EPL nda dapat turun? Muhau!



*Gambar-gambar diambil dari merata sumber tanpa izin tapi dengan niat baik

35

Satu Tumbukan Padu Ke Udara! Roooneeeyyyyyy!!!

Setan Merah semua tak perlu angkuh, bongkak dan mendabik dada sangat. Rooney dah tapau semua fans bola satu dunia untuk kita. Kita rilek-rilek sudah. Sementara itu, teruskan enjoy menatap beberapa gambar dari sudut sukar ini.

Torres dapat buat?

Drogba berat bontot?

Van Persie dalam mimpi?

Ingin membuat tumbukan padu....?

Inilah gaya celebration terbaik dan terangkuh abad ini.

Terus angkuh!

Orgasm bolasepak sebenar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...